Máris készülnek az új HTC Sense-t tartalmazó ROM-ok

2010.09.20. 10:59 pacska

A múlt héten adtunk hírt róla, hogy a HTC új készülékein már az új HTC Sense kap helyet. Nem kellett sok idő és ki is szivárgott a HTC Desire HD gyári ROM, amit rögtön neki is álltak portolni különböző készülékekre a szemfüles srácok az XDA-nál.

A legérdekesebb ezzel kapcsolatban az, hogy az első portolás a HTC HD2 készülékre történt, ami gyárilag Windows alapú, azonban ez még nem elérhető a nagyközönség számára. Nem sokkal később azonban már Motorola Milestone-ra is kijött az új ROM, ami viszont tölthető is volt, egészen addig amíg a felhasználó nem törölte az egész topicot.

Nagyon úgy tűnik, hogy a HTC-nek szemet szúrt a dolog és felvette a kapcsolatot a fejlesztőkkel, nyilván nem dícsérték agyon az illetőket. Nem kell azonban aggódunk - igaz, hogy az említett topicok törlésre kerültek - a fejlesztés gőzerővel folyik tovább, egyelőre a nyilvánosság kizárásával, ami nyilván hamarosan változni fog.

Felhívnám azonban mindenkinek a figyelmét, hogy óvatosan járjatok el a főzött ROM-okkal, nem árt várni egy hetet, de legalább 2-3 napot mire megbizonyosodhatunk róla, hogy valóban stabil és megbízható a ROM.

Az új HTC Sense újításairól itt olvashattok.

 


Címkék: hírek htc android sense

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr32309498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

café 2010.09.20. 15:28:24

Ez egy nagyon nagy off lesz.

Az android market tele van olyan alkalmazásokkal, amelyekkel a felhasználó a pénzügyeit kezelheti/tekintheti át könnyebben. A jobbak természetesen a bankszámlát is követik, nemcsak az egyenlegről, bevételekről és költésekről tudósítva, de különböző csoportosításokat is lehet velük készíteni, illetve grafikonokon látni mi a helyzet.

Nem csinálnál nekünk erről egy összeállítást? Melyik miért remek vagy miért nem? Sőt, talán mint befolyásos blog esetleg kapcsolatba léphetnél a hazai bankokkal, hogy olvasnak-e újságot látják-e, hogy itt történt ez-az a telekommunikációban, és az on-line banking szolgáltatás ugyan nagyon klassz, de most már ideje lenne tartani a lépést a nagyvilággal, magyarul melyik bank tervezi a mobilos kiszolgálást bevezetni?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.09.20. 16:44:40

@café: Az a baj, hogy annyi féle "statisztikus" program van, hogy dunát lehetne vele rekeszteni, de van egy írónk, aki éppen most ezek bűvöletében él, megkérem, hogy csináljon egy cikket belőle :)

A bankos dolog jó ötlet, bár nem tudom, hogy hogy állnának hozzá a bankok és van-e erre felkészült mezei Androidos fejlesztő kishazánkban. Minden esetre azt érdemes tudni, hogy a magyar cégek nagy része nem nyitott az Androidos fejlesztésekre, a bankrendszert meg ne is említsük. Amúgy is nagyon rossz itthon a bankszektor, nem innovatív és főként arra hajt, hogy lehúzza az embert és nem arra, hogy élhető pénzügyi életet biztosítson Neki, ergó nem célja pénzt ölni egy olyan fejlesztésbe, ami érzései szerint soha, vagy hosszútávon fog csak megtérülni, de megkérdezek egy-két fejlesztőt, hogy érdekli-e őket ez az ötlet.

xstranger 2010.09.20. 21:09:08

@Tomi from Space: en semmikeppen nem hasznalnek free programot, maximum a bank altal kiadott sajat programot, ki tudja mit rogzit meg mit kuld el rolad a program.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.09.20. 22:43:58

@xstranger: Ha fejlesztésre kerülne sor, akkor mindenképpen úgy lenne megcsinálva, hogy az mindenki számára megfelelő és főként elfogadható legyen :) a bank is minimum íratna egy 30 oldalas szerződést és ha tehetné át is nézné a kódot, már ha egyáltalán belemegy egy ilyen fejlesztésbe. Az a baj, hogy nem hiszem, hogy lenne rá igény igazából... Én nagy technokrata vagyok, de ha félévente egyszer utalok online, vagy nézek egyenleget, akkor már sokat mondtam.

café 2010.09.21. 11:43:08

Érdekes, szerintem meg a sok "statisztikus" programmal szemben, mekkora a wifi adatforgalma, hány sms megy és jön naponta stb, ennek tényleg van értelme. Főleg mert nem csak statisztikus, hanem perspektivikusan nyilván operatív is leend, utalások például. (paypal-al már ma is megy telefonon keresztül)

Aztán annyi mindenről tájékoztat a telefon, pont a bankszámláról miért nem? Egyébként nem hiszem, hogy túl nagy fejlesztés lenne, és a spanyolviaszt sem kell feltalálni, egyszerűen csak a bankok oldaláról lehetővé kellene tenni, hogy akreditált programok információhoz jussanak.

Így hát szerintem nem is kellene a bankoknak appokat fejleszteniük (ha csak nem pr-szempontból márkaerősítés végett). A nem banki appoktól félni az olyan, mintha a netes bankolást csak az adott bank által írt böngészőn végeznénk és nem mondjuk a firefoxon.

De annak is örülnék, ha olyan összeállítást mutatna be a blog, amely a marketen megtalálható offline alkalmazásokat mutatná be. Ott is vannak esetleg használhatók személyes büdzsék kezelésére.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.09.21. 16:35:49

@café: Én KHB-s vagyok és tranzakcióként 60 forintot gombol le rólam a bank, ha online bankolok (2 sms ára) plusz a tranzakciós díj és a magyar bankok vannak annyira, hogyismondjam délkeleti gondolkodásúak, hogy nem fosztanák meg magukat még attól a pár százezer forinttól sem, amit ezen keresnek, persze nyilván maradna ez a fajta sms-es authentikáció.

A felvetésed alapján megfogom érdeklődni a banktól, hogy nyitottak-e egy ilyen fejlesztésre, de szerintem akkora bürokratikus kapukba fogok csapódni, amekkorát még nem látott a világ. Aztán max lehet majd itt gyalázni őket...

A cikkírónak írtam egy levelet, még nem kaptam választ, de remélem hamarosan születik egy ilyen cikk, amit kértél :)

Google+
süti beállítások módosítása