Azok a piszkos anyagiak - Bevétel és kiadás követése a zsebben

2010.09.24. 09:45 P_J_S

Aki nem feltétlenül érti, hogy látható nyomok nélkül mire megy el a fizetése, annak előbb-utóbb elege lesz. Én is így voltam vele, amikor bokros teendőim mellett nemigen fordítottam energiát arra, hogy kiigazodjak a különböző tranzakciós jutalékok, kamatok, kiadások tételes számolgatásán, és hónap végére persze sikerült üres tárcával mászkálni.

Számtalan alkalmazás létezik ilyen célokra, viszont csak párat emeltem ki, hiszen elsősorban a lehető legegyszerűbb appokat nézegettem, amelyekben bármiféle sallang nélkül fel tudok venni kategóriákat, és listaszerűen tudom vezetni azt, hogy mire mennyit költöttem, mennyi pénz maradt még. Szem előtt tartott igények: magyar árfolyam, adatok export/importja, jelszavas védelem.

A feladatra először a MoneyManager felelt meg a legjobban, hiszen a megfelelő árfolyam beállítása és mondjuk a jelszó megadása után feketén-fehéren beírhatjuk, mire költöttünk. Lehetőség van az SD kártyára való exportra és importra egyaránt. (Funkciókban és egyszerűségében nagyon hasonlít a MoneyDroid-ra, viszont az sajnos nem tud magyar árfolyamot). Íme tehát a MoneyManager:

MoneyManager (free) 

A napokban viszont rátaláltam egy picivel részletesebb app-ra, az EasyMoney-ra ahol már lehetőségünk van arra is, hogy a tranzakciók követésén túl emlékeztethetőt állítsunk be számlákkal kapcsolatban, valamint új kiadás / bevétel felvétele esetén akár le is fotózhatjuk, mire költöttünk. Jópofa, hasznos, és többek között ez is védhető jelszóval, export-import van.

EasyMoney

Az EasyMoney mellett remek "felső-középkategóriásként" meg kell említeni a Tap Money Trackert is, amely tudja a mi ropogós HUF-unkat is, csoportokat is tud kezelni kiadások terén (munka/magán), szintén be tudunk rajta állítani emlékeztetőt, és mindamellett még szép is. Külön tudunk szűrni készpénzes, bank-, és hitelkártyás tranzakciókra; és a Shopping menüpontra kattintva letölthetünk egy Tap Shopper nevezetű kis mellék appot, amely vásárláskövetésre szolgál.

Tap Money Tracker

Mindezek mellett léteznek appok például csekkönyves tranzakciók, PayPal-os pénzmozgások, megtakarítások követésére; azaz a pénzügyekkel kapcsolatos alkalmazások választéka igen széles skálában mozog, úgyhogy remélhetőleg mindenki talál céljának megfelelőt. 

Tapasztalatként azt tudom mondani, hogy ha az a bizonyos "mennyi maradt még" ott van a képernyőn, akkor legalább kétszer gondolja meg az ember, hogy mit vásárol; és mindent, amit csinál, kimutatható, nyomon követhető, és átlátható. Nekem bejött, szerencsére hónap közepén nem gatyásodtam le, arról nem is beszélve, hogy sikerült valamennyit félretenni :)

Ajánlom szíves figyelmetekbe :)


Címkék: bank pénz alkalmazások készpénz finance tranzakció

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr572314525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.09.24. 09:59:43

Kár, hogy az Easy Money-ban nem lehet valutát állítani :( Vagy csak én vagyok béna :D

Asszem 2010.09.24. 10:15:32

Megnéztem a screenshotokat, sajnos igazuk van az almásoknak akkor, amikor azt mondják, hogy az android alkalmazások baromi rondák, ezen a téren még lenne mit csiszolni.

P_J_S · http://pjs.apple-sophia.hu 2010.09.24. 10:58:02

@Tomi from Space: Settings --> Currency settings; itt találod :)

café 2010.09.24. 13:02:38

Eltűnt az előbbi beírásom, mindegy, most nem gépelem be még egyszer, csak annyit hogy kösz az összeállításért.

P_J_S · http://pjs.apple-sophia.hu 2010.09.24. 13:06:00

@Asszem: nem mindegyik olyan fapados amúgy, van köztük olyan, aminek kifejezetten szép a designja :) Pl. szerintem az EasyMoney helyt áll.

@café: Igen, ehhez még fejlődni kell. Reménykedjünk, hogy terveznek; és hogy a magyar bankok sem csak 10 év múlva kezdenek el rajta gondolkodni :)

P_J_S · http://pjs.apple-sophia.hu 2010.09.24. 13:09:04

@café: Igen, látom, hogy nem látom a bejegyzést :( Nemsokára szó lesz a tankoláskövetésről is :)

RexpecT 2010.09.25. 19:10:16

Köszi a cikket, ez a Tap Money Tracker nagyon jünak néz ki :)!!

wdo 2012.04.16. 18:18:09

Ajánlani tudom a MoneyFlow Pro alkalmazást, magyar felület is van ha a telefonod nyelve HU. Az ingyenes verzió 10 tranzakciót tárol havonta, de aktíválni lehet PayPal al is az ingyenes alkalmazáson belül ($2.44)
play.google.com/store/apps/details?id=wd.moneyflowpro

Google+
süti beállítások módosítása