Én már komolyan sajnálom az Apple-ösöket :(

Megígértük, hogy nem fogjuk bántani az Almásokat, ez post sem erről fog szólni. Az előbb olvastam az Index.hu-n megjelent Szexüzenetet cenzúráz az Apple c. cikket, ami komolyan kiverte nálam a biztosítékot. A cikk nem szól másról, mint arról, hogy az Apple olyan "technológiát" fejlesztett, amivel cenzúrázni képes a rövid szöveges üzeneteket. Ez két dolog miatt is nevetséges: egyrészt mert az SMS-eknek 3 év kell és lehet hantolni őket, úgyhogy erről a "korszakalkotó újításról" kissé lekéstek, másrészt Jobs megint nem tudott megülni a seggén és bele kellett szólnia a felhasználók életébe. Nem elég, hogy horror áron ad olyan technológiát, amit féláron, hasonló hadware-es környezet mellett el lehet érni (igen, az Android), még bele is kell abba szólni, hogy a felhasználó mit és lassan már hogyan csinálhat vele. Az új felesztésük lényege, hogy az SMS-ekben írt csúnya szavakat szépekre cserélik, így akadályozva meg, hogy az asszonynak konkrétan megírjuk, hogy mit fogunk Vele este csinálni, ha vége a Barátok köztnek. Bár a cikk úgy írja, hogy a tinik agyának elsivatagosodását hivatott szolgálni a cenzúra, máris megkérdőjelezendő az a tény, hogy mi a fasz köze van az Apple-nek ahhoz, hogy hány éves ember használja a telefonját? Megkezdődnek a szerződések bekérései? Az Apple adatbázisokba a nevek és a korok beégetése? Ha betölti a szerencsétlen iPhone tulaj a 18-at vagy 21-et, akkor születésnapi felköszöntés gyanánt kap az Apple-től egy SMS-t, hogy "Gratulálunk, most már beszélhetsz csúnyán"?

Rengeteg kérdés merül fel bennem ezek után:

1. Steve Jobs tényleg totálisan bekattant?

2. Steve Jobs-nak szexuálterapeutára van szüksége?

3. Steve Jobs a bevételeiből új betegségeket, vírusokat, atomfegyvert, hidrogénbombát, idegen lényt fejleszt, amivel majd leigázza a Földet ha megint K.O.-n lesz, az SMS és egyéb cenzúra pedig csak a kezdet?

Az mindenesetre szépen körvonalazódik, hogy ez az ember nem normális.

 


Címkék: apple gondolkodó

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr632371480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Float 2010.10.14. 14:45:21

Levédettek egy olyan technológiát, amit már rég használnak akár kisebb SMS-transzfer szolgáltatók. Ennyi...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.10.14. 14:48:48

@Float: Én még sohasem hallottam olyanról, hogy bármilyen szolgáltató moderálta volna egy felhasználójának privát sms-ét. A cikk meg alapvetően arról szól, hogy az Apple, amit még csak provider-nek sem neveznék épp arra készül, hogy beledumáljon abba is, hogy mit sms-ezhetsz és mit nem.

ezek137 2010.10.14. 15:28:33

Szerintem majd akkor akadj ki, ha ezt használni is fogják. Nem árt tudni, hogy az Apple minden sz@rt levédet... ennyi.

Egyébként iPhone-ban van egyfajta "szülői kontroll", tehát be lehet állítani és jelszóval levédni, hogy mit érjen el a kölök a telefonon és mit ne, pl. ne tudjon az iTuneson vásárolgatni... Szerintem az sms-ek moderálása is itt lesz majd bekapcsolható, ha lesz ilyen opció egyáltalán.

bugger · http://buggersbugging.blogspot.com/ 2010.10.14. 17:37:28

@Tomi from Space:
Amcsi T-mobile környékén keress, be is vallották a bíróságon már.

"3. Steve Jobs a bevételeiből új betegségeket, vírusokat, atomfegyvert, hidrogénbombát, idegen lényt fejleszt, amivel majd leigázza a Földet ha megint K.O.-n lesz, az SMS és egyéb cenzúra pedig csak a kezdet?"

Elsődleges célja, hogy betiltsa és elfeledtesse a SZEX-et, mert az szerinte bűn! Meg a trágár beszédet és a Windows-t, mert miért ne? (Legalábbis így viselkedik.)

Gyárfás 2010.10.14. 18:18:03

Ez egyszerű piacszerzés.
Menő e a szüzességi gyűrű?
menő e a Jonas Brothers?

Ott messze ahol a legtöbb telefont veszik menő.

HA meg menő akkor anya amkor a gyereknek veszi a telefont akkor olyat fog venni ami ilyen.
Vagy nem:)

Ocel0t 2010.10.14. 19:10:08

minek amúgy?

A standard ájfónos hipster hulladék szex helyett is azt a szart nyomogatja...

bioLarzen 2010.10.15. 00:18:13

De most komolyan, miért csodálkozunk, hogy az iPhone-osok átjárnak ide időnként nem épp bájcsevegni, ha ilyen cikkek jelennek meg itt? Bazz, ez a blog állítólag az androidról szól, nem az Apple-ről... Milyen okból ven itt egyáltalán ez a cikk? Mi köze a blog témájához? "On" téma is van rengeteg, minek a "másik oldalt" alázni? Ezzel a blog kicsit öngólt rúg sztem... Nem menjetek el errefelé, mindenki csak veszítene vele... Hagyjuk békén őket, ők hagyjanak békén minket és kész.

Vagy az unalmas lenne, hogy nincs kerítésen átugatás egyik irányból sem?

bio

_uSeLeSS_ 2010.10.15. 01:16:06

@bioLarzen: +1
Bár szerintem azzal nem is lenne baj, ha átjárunk egymáshoz. Nekem mondjuk Iphone-om van, mégis olvasom ezt a blogot is, mert időnként vannak olyan témák, amik érdekelnek (jellemzően nem az ilyen flame generátor témák). A probléma ott kezdődik, amikor a két tábor agyatlanul elkezdi ekézni a másikat, sokszor úgy, hogy fogalma sincs milyen a másik rendszer. Ha a kedves felhasználók ezen a mentalitáson tudnának változtatni máris lehetne mondjuk vitatkozni kultúráltan. De ez sajnos, ahogy látom még messze van (mint két rendszer felhasználóira ugyanúgy vonatkozik).
Szóval peace!

Rapster 2010.10.15. 08:54:38

@_uSeLeSS_:

Én is néha megnézem az Apple híreket, egyet is értek veled hogy legyen béke.Ez eddig oké.
Viszont ez a cikk most tényleg viccesre sikeredett számomra,nevettem is rajta.
Kövezzetek meg.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.10.15. 09:29:13

Én ebben a postban nem az Apple-sokat akartam basztatni, nem azokat az embereket, akik az Apple termékek hívei, hanem szerettem volna pár szót ejteni, az egyre jobban és minden területen uralkodó cenzúráról, ami az Apple-nél egyre jobban jelen van. Ez csak egy gondolatébresztőnek szánt poszt lett, de ha ennyire rosszul veszitek, akkor többet nem írunk semmilyen Apple-lel kapcsolatos dolgot. Ennek okán ha esetleg Androidra is megérkezik ez a fajta szankcionálás, arról sem ejtenénk több szót, a téma kivesézésére itt a lehetőség adott volt.

bioLarzen 2010.10.16. 00:41:24

@Tomi from Space: Szia,
értem én, de ettől még biztos lehetsz benne, hogy kindenki, aki Apple-terméket használ, magára fogja venni.

Azt meg továbbra sem értem, mennyiben kötődik ez a cikk a blog témájához. Félre ne érts, eszemben sincs beleszólni a blog szerkesztésébe, mert jól csináljátok. Csak a feszültslégkeltést tartom tök feleslegesnek... Mert, ha tényleg csak az Apple politikájávalk van gond, akkor ugyanígy lehetne a Dellről, a Microsoftról, a Blackberryről, a Vodafone-ról, stb... írni, mindnek van sara, és van annyi közük az androidhoz, mint az Apple-nek.

Na, mindegy, ez természetesen csak magánvélemény, mondom, nem a bloggal van gondom, az jó - ezért járok ide - csak ezzel az egy cikkel.

bio

bioLarzen 2010.10.16. 00:44:09

@_uSeLeSS_: Szia,
az átjárás szerintem is üdvös dolog - csak, persze, nem mindegy, hogy hogy. Mert, amilyen az adjon isten, ugyebár... Ha ezt a cikket olvassa egy-két "alfa" ájfónos, átjönnek, és a felsőbbrendűségük tudatában (ez, persze, azokra vonatkozik, akik ilyen stílusban szoktak "átköszönni"), és így a megfelelő stílusban nyitnak - naná, hogy olyan lesz a fogadás is - és már kész is a tök felesleges szájkarate.

Szerintem.

bio

bioLarzen 2010.10.16. 00:44:48

@_uSeLeSS_: Ja, csak azt felejtettem el mondani, hogy amúgy tökéletesen egytértek a kommenteddel :)

bio

odamondó 2010.10.16. 08:27:22

A történelem már sokszor megmutatta, hogy a szex ellen érvelők 110%a impotens vagy cölibátusban élő nyomorodott barom.

Jobsnak se áll fel így hát prűddé kell tenni mindenkit.

EvilHedgehog 2010.10.17. 08:29:31

Jobs azóta ilyen amióta a Disney igazgatótanácsának a tagja...?

Egy hasonló témaban már leírtam a véleményem:
Az persze nem volt baj, hogy huszonévesen az almaligetben szétszívott fejjel a zen buddhizmusra hivatkozva pakolta a hippi csajokat...

Google+
süti beállítások módosítása