LauncherPro Plus

2010.10.29. 22:11 readya

Ahogy ígértem, íme a cikk a LauncherPro nevű Home Replacement alkalmazásról. Először is le kell szögeznem, hogy van belőle ingyenes verzió illetve fizetős. A fizetős verzió szerencsére paypal-on keresztül vásárolható meg, tehát számunkra is elérhető (bár már nagyon várom a fizetős marketet is) és azt hiszem ha tetszik, érdemes is kifizetni azt a 2 dollárt a program brazil fejlesztőjének. Ugye átszámítva 400Ft-ról beszélünk és cserébe megkapjuk a Plus feature-öket illetve támogatjuk a fejlesztőt, ami azért jó mert folyamatosan fejleszti az alkalmazást. A Plus verzió előnyei (az itt felsoroltakat tudja, minden mást az ingyenes is): először is kapunk 6db gyönyörű widgetet. Facebook, twitter, friends (az előbbi kettő egy nézetben), naptár, könyvjelzők és névjegyek. A névjegyeket és a könyvjelzőket a videóban nézhetitek meg, mind a kettőben mutatja az ikonokat (névjegyzékben természetesen csak akkor ha hozzáadtuk a kontaktokhoz). Illetve engedélyezi a widgetek átméretezését. Ennek első blikkre nem sok haszna van, de máris kifejtem miért jó. Ha pl. 5 ikon/oszlop beállítást használsz a gyári 4 helyett, akkor átrajzol mindent az app, viszont ha át tudod méretezni a widgeteket, akkor visszahúzhatod teljes képernyősre ami olyan, stb. Lásd a képen a naptár widgetem. Illetve majdnem el is felejtettem, mert viszonylag új feature benne, a kezdőképernyőkre kipakolt ikonok nevét és ikonját is cserélni lehet. (ha simán kihúzod az appot a kijelzőre akkor sima shortcut lesz, ha egyéni ikont és nevet szeretnél adni, akkor menü gomb a home nézetben, add - shorcut és így add hozzá)

Ha letöltöd és kipróbálod, csak nyomd meg a home gombot és mivel új home felület van, megkérdezi a program, hogy melyikkel fejezze be a műveletet. Ha tetszik, akkor legközelebb a home megnyomása után ne csak a LauncherPro ikonra bökj, hanem előtte pipáld ki, hogy ez legyen a default/alapértelmezett. Lásd a képen. Ha utána mégsem tetszik vagy éppen a gyárit (vagy bármely másikat) szeretnéd használni, akkor beállítások - alkalmazások - alkalmazások kezelése. Itt megkeresed a LauncherPro-t és az alapértelmezett indítás résznél megnyomod az alapértelmezések törlése gombot. Ezután a következő home gomb nyomásakor megkérdezi melyik home-al fejezze be a műveletet.

Íme pár screenshot (a widgetek éppen frissítik a hírfolyamokat, látszik a loading felirat. A dock-on az ikonok egyedileg lettek cserélve, mert természetesen van folyamatosan frissülő ikon gyűjtemény is hozzá, hogy semmi se lógjon ki a design-ból. :) ). Megelőzve a kérdéseket, az időjárás/óra widget a Beautiful Widgets smaller home verziója, naked clock és emotisun weather skinnel. A gyors beállító widget pedig a SwitchPro widget (ez is megér egy misét, talán még írok is róla).

Nézzük mit is tud az alap verzió. Először is kevés memóriát fogyaszt, tehát gyengébb telefonokon is nagyon jó használni (ennél csak a Zeam eszik kevesebb erőforrást, de kevesebbet is tud). Azután nagyon gyors az app drawere, azaz gyorsan rajzol a program. Megnyomod és már látod is. 7 home screent állíthatsz be, a gyári 5-el szemben. Ezen felül mindent beállíthatsz. Nézzünk pár példát: megmondhatod egy sorban illetve egy oszlopban hány ikon legyen. Görgethetők legyenek a widgetek vagy sem (pl. a saját widgeteiben görgethetsz fel-le, ahogy minden más widgetben ami úgy van megírva). Beállíthatod hány dock legyen (a képeken látszik, hogy nekem 3 van, ezeket is tudod görgetni oldalra, mint a home felületet), mutassa, hogy mennyi nem fogadott hívásod, olvasatlan sms-ed, leveled van (az ikonon számmal jelöli). Akarsz az ikonok alatt feliratot vagy sem és még hosszan lehetne sorolni. Egy szóval úgy szabod testre, ahogy neked tetszik. És itt értsd úgy ahogy írom, akár a dockod külsejét, az ikonjait, a lapozás sebességét, szinte bármit. Mégsem veszel el a beállítások erdejében, mint az adw.launcher-nél.
S ha ennyivel még nem győztelek meg, akkor elmondom, hogy a legjobb uninstall lehetőség is ebben van. :) Ha egy app ikonján nyomva tartjuk az ujjunkat, el tudunk helyezni egy az appra mutató shortcut-ot a home felületen. Ha továbbra is nyomva tartjuk és lehúzzuk a szemetesre, rövid időn belül kiírja, hogy drop to uninstall. Magyarul ha ezután engedjük el, akkor feljön az uninstall felülete a programnak. Így egyszerűen el tudjuk dobni ami nem kell, mindenféle menüben való keresgélés vagy plusz program nélkül. Hát nem nagyszerű? :)

Ezt a videót érdemes megnézni, elég jól bemutatja az appot.

A fejlesztő egy nagyon szimpatikus srác, itt olvasható minden friss információ a verziókkal kapcsolatban. Amit még fontosnak tartok elmondani, Android 2.0 és magasabb verziókon működik mivel a 2.0 home API-ját használja. Ezen felül a srác szerint nem elég gyors és flexibilis (ha ő mondja elhiszem, de így sem rossz ez :) ), ezért az alapoktól újraírja az egészet. Jelenleg ezen dolgozik, közben kisebb változtatásokat és javításokat ad ki a jelenlegi verzióhoz.


Címkék: ui hírek launcherpro launcherpro plus home replacement readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr732408850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.10.29. 22:42:38

Feltettem, de sajna nem tudom előcsalogatni és mivel Froyo-m van, ezért a Home Switcher is ki van lőve :( kár, hogy ezt a részt ilyen "szopón" írták meg :\

Norbea 2010.10.29. 22:50:50

Bazze jó ez a cucc, még a végén elcsábulok! :)

readya 2010.10.29. 23:15:16

Tomi

Dehogynem. Megnyomod a home gombot és mivel új home van, nem lesz default, tehát megkérdezi mivel nyissa meg.
Beleraktam a cikk-be.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.10.29. 23:22:22

@readya: Banyek, tényleg :$ Elnézést, beírtam magamnak a fekete pontot :$ (és beállítottam a Launcher Pro-t :D)

readya 2010.10.29. 23:24:59

Használd egészséggel. Szerintem nagyon meg fogod szeretni percek alatt. :) A videón a 3D app drawer be van állítva, azért olyan szép 3D-s a görgetés. Az advanced alatt találod, ha gondolod. :)

Amúgy nem is baj, hogy ez előjött. Legalább teljesebb lett a cikk és mindenki be tudja állítani. :)

Asszem 2010.10.30. 14:53:19

A legjobb androidos alkalmazás, amit használtam, sőt ez volt az első (és egyetlen) amit ténylegesen is megvettem.
Ha valaha visszatérek androidra, tuti, hogy ezzel fogom kezdeni.

upperclass 2010.10.30. 19:27:34

Szinte szégyellem magam a véleményemért, de nálam elég gyorsan ment a levesbe. Annyi előnyét láttam a SGS-en alap TWLauncher-hez képest, hogy tényleg minden bizbaszt állítani lehet rajta, de egyetlen olyan igényem sem merült fel, amire pont ezeknek a bizbaszoknak az állítgatása lett volna a válasz.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.10.30. 20:56:05

@upperclass: Meg azért lássuk be, install, beállítod, hogy mi hol legyen, aztán felraksz egy ilyet és kezdheted elölről 1-2 feature miatt...

Joseph_ 2010.10.30. 21:44:36

Nekem nagyon bejött, bár az új ikonok beszerzésének módja kicsit ködös. Talán idővel rájövök ^^

atmanndroid 2010.10.30. 22:04:55

igen! ez volt a hiányzó láncszem! most még jobban szeretem a telefonom :)

readya 2010.10.31. 00:17:54

@upperclass: sokan szeretik. Én nem szeretem mert szerintem béna ahogy kinéz és egy az egyben iphone lopás. Szóval nekem ez nem jön be. A fix dock sem jön be, az oldalra lapozás sem jön be (mennyivel egyszerűbb a Z betűs appot kikeresni LP-ben, egy görgetés és megállítom ahol akarom, stb.) és az LP widgetek nekem bejönnek (naptár pl. csak ránézek és látom mizu. Ennek a közelében nincs egy naptár widget sem).

De mondom, sokan szeretik a gyárit SGS-en, meg a Sense-t a HTC-ken. Pont ettől jó az Android, azt használ mindenki amit akar. :)

readya 2010.10.31. 00:22:20

@Joseph_: a lapra elmész amit linkeltem, ott az ikonra ami tetszik download és máris az SD kártyán van. A dock-on úgy tudod cserélni, hogy az ikonon nyomva tartod az ujjad. Ekkor feljön, hogy másik ikon, másik progi vagy swipe gesture (huhh, ezt le sem írtam, azt is be lehet állítani, hogy mit csináljon ha nem megnyomom az ikont hanem elhúzom rajta az ujjam :) ) és itt azt mondod másik ikon és a galériában kikeresed mire cserélje le.

Ha pedig valamelyik shortcutnak szeretnél új ikont adni, akkor kukázd a shortcut-ot, nyomd meg a bal oldali gombot a felugró menüben ADD - shortcuts - applications, kiválasztod a megfelelő appot és kész. Itt megkérdezi, hogy milyen nevet akarsz neki adni és az ikonra kattintva cserélheted az ikonját is.

Darkcomet 2010.10.31. 13:08:20

Szépnek szép, de annyival nem tud többet az SGS twlauncherjához képest, hogy tisztán csak a csicsa, meg néhány fícsőr miatt lecseréljem azt.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.10.31. 13:38:47

Azt is kihagytad, hogy lehet közvetlen egy activityre is parancsikont beállítani. Persze erre ott van rengeteg másik program (AnyCut, stb...), de mégis jobb így beépítve. Ez keverhető a dokkon lévő swipe gesture shortcut funkcióval, pl. a naptár ikonon húzva új eseményt ad hozzá, a contactson húzva új névjegyet, stb...

readya 2010.10.31. 14:31:30

@Gerusz: igen, annyi mindent tud, hogy nehéz mindent felsorolni. :)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.10.31. 16:21:58

Nekem a legjobban az tetszik, hogy atmeretezhetoek a widgetek es lehet tobb ikonom egy kepernyon. Borzaszto helypazarlo az Android alapallapotban: a fokepernyon alapbol egy ora es egy 2*2 meretu todo widgetem (gtasks) volt regen, a todo widget mellett pedig 2-2 ikon ketoldalt - most 4-4 ikonom van, cimke nelkul, es ez igy teljesen jo. Nem olyan picik mint az 1 helyre 4 ikont bepreselo moreicons widgettel, viszont megis sokkal tobb fer el ugyanakkora teruleten.

Google+
süti beállítások módosítása