Samsung Galaxy S sound

2011.02.10. 11:06 readya

Gyors hír formájában szeretném megosztani veletek, hogy a Samsung úgy tűnik jó irányba halad Android oldalon. Természetesen még mindig a HTC a gyorsabb és még mindig csak várjuk a hivatalos magyar 2.2.1-et, amiben jön az OTA is, de azért láttunk pozitív változásokat az elmúlt időszakban. Főleg a decemberi szoftver dömping kapcsán. Illetve ne feledjük, hogy 3 régióra már kijött a 2.2.1, ezzel pedig az elsők között van a gyártó.

Amiről viszont most szólnék, az a Galaxy S-ben található hang chip. A Samsung tényleg szifon killernek szánta a Galaxy S-t. Gondoljatok csak bele, hogy az első SAMOLED telefon (A korai Desire és Nexus One telefonokban csak AMOLED volt). Bluetooth 3.0. Az első Androidos telefon 8GB belső memóriával. Gorilla Glass üveg. PowerVR SGX 540 grafikus chip, ami akkor a piacon a legjobb volt (a szifon 4-ben ennek a kistesója van). Szóval tényleg a csúcsnak szánták. Nos, ha valaki nem tudta volna, ebben a Wolfson WM8994 hang chip dolgozik, ami szintén a piacon a legjobbak között van, ha nem a legjobb. Ellenben a Samsung mérnökei nem hoztak ki belőle mindent, de Mr. Supercurio (alias voodoo - lagfix, sound kernel, stb.) dolgozott vele egy kicsit és sikerült elérnie, hogy az SGS sokkal hangosabb legyen, teltebb mélyeket, szebb magasakat adjon és úgy általánosságban sokkal jobban szóljon, mind zene, mind telefonálás terén.

A történet innentől lesz érdekes és tulajdonképpen emiatt is ragadtam billentyűzetet. Pár napja olvastam Supercurio twitterén, hogy felvette a kapcsolatot a Samsung-al. Ők pedig nem elhajtották, hanem összehoztak egy weben keresztüli megbeszélést a mérnökeik és Supercurio között. Ez még mindig csak érdekesség, de egyrészt örültek az eredményeinek, másrészt megköszönték, harmadrészt ígéretet tettek arra, hogy belekerülnek valamelyik következő kernelbe, az általa javasolt módosítások, ha a gyártó is megerősíti azok helyességét. Jelenleg ott tart a történet, hogy a Wolfson-ra vár a Samsung. De a legújabb holland verzióba már belekerült néhány változás hang oldalon. Ugyanaz a kernel, de újra lett fordítva és jobban is szól a telefon, mint korábban. Ennek ellenére szerintem nem kell kapkodni és nem szükséges feltenni a I9000XWJS5 ROM-ot. Viszont a jó hír az, hogy a következő ROM-ban , amit nekünk szánnak vagy európának - és természetesen a Gingerbread-ben is, amit már tesztel a Samsung - bele fognak kerülni a változások. Az oké, hogy nem a Samsung alkotta meg magától, viszont nem hajtották el az XDA közösség azon tagját, aki felajánlotta a segítségét, hanem igenis komolyan veszik és dolgoznak vele.

Két okból írtam meg a cikket. Egyrészt mert ez Android és itt pont így kell működnie a közösségnek. Másrészt pedig tetszik a Samsung hozzáállása. Ha így folytatják a No. 1 Android gyártó lesznek. A vasakkal eddig sem volt gond, ha szoftver oldalon is minden rendben lesz, nincs ellenfél.


Címkék: hírek sgs samsung galaxy s readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr52651245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.02.10. 11:50:49

Ez a Voodoo Sound kernel tényleg odabasz. Teszteltem már metrón, kocsiban üvöltő zene mellett, és csak néztem bambán hogyha ez a telefon erre képes, akkor micsoda balf@szok dolgozhatnak a Samsungnál, akik az eredeti hangkernelt összegányolták.

readya 2011.02.10. 12:08:58

@Gery.Greyhound: szerintem nem balfaszok, csak default beállításokkal nyomatták. De most úgy lesz, hogy jó lesz. Ez azért pozitív nem? El is hajthatták volna a vérbe, ahogy a legtöbb gyártó csinálta volna.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.02.10. 12:10:09

"és természetesen a Gingerbread-ben is, amit már tesztel a Samsung"

Azért kurvára remélem, hogy a Galaxy S2 kiadása után nem gondolják meg magukat és tényleg lesz Gingerbread az S-re...

AvgDvl 2011.02.10. 12:14:26

Alig várom...

Már csak a PC-s szoftverekkel kéne kezdeniük valamit, mert ami ott folyik, az tragédia.

Régóta használok Samsung telefonokat, és minddel meg voltam elégedve, de a szoftvereik gyalázatosak voltak. Pl. "EasyGPRS" ilyen üzeneteket tolt, mint "there is no more lastest file in server", és az ezt követő - többféle egymással tök inkompatibilis - PC Studio is helmzsegett nem csak a hibáktól de a totális tervezési kudarcoktól is. A KIES-ről jobb, ha nem is beszélünk.

Végre talán történik valami.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.02.10. 12:40:32

@readya: Hát... Így is fel lehet fogni. Szerintem az, hogy egy csúcskategóriás okostelefon nagyságrendekkel pocsékabb minőségű hangot vesz fel mint egy prepaid csomagban húszezer forintos gagyi Nokia, az szégyen, akkor is, ha utólag javítják. (és a javítás is úgy született meg, hogy egy hobbiból otthon telefonokat buheráló srác mondja el a receptet a milliárd dollárokkal dobálózó gigacégnek, aki feltehetően pontos dokumentációval kapta a hangchipet a beszállítótól)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.02.10. 12:41:48

Azért az persze jó dolog, hogy a Samsung végre összekapja magát. Csak valamiért túl sok volt az ilyen jellegű probléma a SGS-szel a megjelenése óta (lag, harmatgyenge GPS, stb)

Randalf 2011.02.10. 12:48:04

A kernel nekem is tetszik, viszont mióta a VooDoo 5.4.1 van fent a telefonomon, a mikrofon igen halkan muzsikál. Több engem hívó emberke is jelezte, hogy igen halk a telefon. Próbáltam a VooDoo App-ban állítani a mikrofon érzékenységet, de nem igazán jártam sikerrel. Valakinek valami ötlete? Amúgy Darky 9.2-vel használom.

szcsongor 2011.02.10. 13:42:34

itt csak SGS tulajok posztolnak? sokszor olyan érzésem van, mintha ez inkább egy GalaxyS blog lenne :)

na persze örülök, hogy szoftveresen is összekapta magát a Samsung, így lehet hogy a Desire-m utódja majd egyszer egy Samu gyártmány lesz...
bár a HTC telók dizájnja nekem még mindig jobban bejön :)

readya 2011.02.10. 13:42:41

@Gery.Greyhound: A szégyent én sem akarom lemosni róluk, az teljesen rendben van. Viszont a pozitív oldalnak mindig örülök. Az pedig még mindig megdöbbent, hogy mennyi minden van még ebben a telefonban. Hardver oldalon a csúcs, vita nincs. És amivel a tegra2 procis masinák többet tudnak, arra egyelőre nincs igényem. Tehát pl. az LG optimus 2x nem fogott meg egyáltalán. Nem jobb a kijelző, nincs ilyen hangja, nincs karcmentes üvege, stb. csak erősebb CPU és GPU. A mostani meg egyelőre pont elég. :)

readya 2011.02.10. 14:35:50

@szcsongor: SGS tulaj posztol :) Egyébként tervezem egy poszt írását Desire-ről. De egyelőre csak kollégáén láttam MIUI ROM-ot illetve 2.3-at. Ellenben arról posztolni fogok. Ha lusta leszek az enyémet bántani, akkor az övéről.

Unimatrix03 2011.02.10. 14:43:42

Ennek kifejezetten örülök. Van még néhány dolog amivel megkereshetnék az XDA-s srácok a Samsungot. Még a végén kiadja a driverek forrás kódját és CM-ék is gyorsabban fognak haladni a 2.3-al.

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2011.02.21. 20:37:15

most raktam fel a kernelt meg az appot hozzá. egész konkrétan magam alá sz*rtam. hol volt ez eddig? millió thx!

Google+
süti beállítások módosítása