Angry Birds Rio és az Amazon Appstore - frissítve

2011.03.22. 19:14 readya

Van két jó és egy rossz hírem. A jó hírrel kezdem, mert ez az egyszerűbb. Megjelent az Angry Birds Rio. Ez jó hír. Az alkalmazás Androidon még 12 órán keresztül ingyenes. Ez is jó hír. A játék csak az Amazon Appstore-ból letölthető. Ez a rossz hír. Mi ugyanis nem vagyunk a térképen és fizetős alkalmazásokat, még ha le is vannak nullára értékelve (azaz Free) nem tudunk letölteni.

We could not process your order because of geographical restrictions on the product which you were attempting to purchase. Please refer to the terms of use for this product to determine the geographical restrictions.

We apologize for any inconvenience this may have caused you.

Szóval mit is kell tennünk? Először is regisztrálnunk kell az amazon.com-on. Gépről és nem mobilról, mert mobilról nem megy (epic fail... Appstore, amihez nem elég a mobil). Majd itt, a jobb oldalon elküldethetjük e-mail-ben magunknak a linket, ahonnan le lehet tölteni az amazon Appstore alkalmazást. Eddig minden jól megy, igaz? Egyszerű is, értelmes is. Ha ezen a tortúrán túl vagyunk, akkor tessenek beállítani a 1-click settings-et. Kell egy cím, ami mondjuk amerikai vagy mi nem játszunk, ahogy írtam, végül meg kell adni a vásárláshoz a bankkártya adatainkat. Ha ezekkel megvagyunk, az alkalmazásból le is tudjuk tölteni. Ha nincs amerikai cím és bankkártya, amit meg tudunk adni (kamu nem jó, mert ellenőrzik és nem engedi), akkor úgy járunk, mint a képen:

Ha viszont sikerült magunkat amerikai állampolgárnak hazudni, akkor le tudjuk tölteni a játékot. A játék kicsit változott design-ra és folyamatosan új pályákkal fog bővülni, ahogy a képeken is látható. Aki nem tud a hivatalos úton hozzájutni, próbálja a Google-t. Természetesen már órák óta elérhető az alternatív verzió. Én nem linkelek letöltési lehetőséget és a kommentek közül is törölni fogom, ahol warez van. De aki ügyes, az keresve megtalálja a megoldást. Sajnálom, hogy le kellett írnom ezeket a sorokat, de azt hiszem ennél nagyobb epic fail nem mostanában lesz Androidon. Nem örülök ezeknek az alternatív Marketeknek és az Amazon indulása egy igazi bénázás.


Közben írtam a Rovionak twitteren, mert én ugye nem bírok magammal, ha a kedvenc madaraimról van szó.

readya: @RovioMobile Amazon store is not available in your country. Hungary. Thank you Rovio. I hope you glad

Azt válaszolták, hamarosan elérhető lesz. Meglátjuk.

RovioMobile @readya we hear you, it's not perfect. Will make it available soon.

UPDATE: Úgy tűnik nem csak mi jártunk így. Az Egyesült Királyság sem most kapott Rio-t... A Rovio elég komoly negatív kampányt csinált magának. Ha az eladásokon nem is fog látszani, de a "szeretlek" érzésen igen.

androiduknews Android UK News etc
@RovioMobile Any idea when the UK will get Rio?

RovioMobile Angry Birds
@androiduknews will be more than a week. Not perfect, we know:-(


Címkék: játék android readya angry birds rio amazon appstore

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr772762965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EvilHedgehog 2011.03.22. 19:40:15

Gyász!
"Miután megláttam hogy az Amazonos vilagpremierbe csak a világ kisebbik része tartozik bele inkább átpartoltam ezen egy játék erejéig a warezon app store-hoz."

readya 2011.03.22. 19:46:13

@EvilHedgehog: olvasd el a végét a cikknek. Most frissítettem. Reménykedjünk...

EvilHedgehog 2011.03.22. 19:50:11

@readya: Hát ez reméljük nem olyan Samsungos "hamarosan" :)

Egyébként tényleg epic fail!

EvilHedgehog 2011.03.22. 20:17:46

Egyébként az 1 dolláros Season és alapjáték is masszív WTF.

Ki a fene veszi meg úgy hogy marketen még mindig ingyen van....?

readya 2011.03.22. 20:37:42

@EvilHedgehog: Én pl. meg fogom. Mert reklám mentesek és azok is maradnak. A reklámos verzió ingyen van az Amazonon is.

avopagusa 2011.03.22. 21:51:59

Nem csak felhasználói oldalon fail, fejlesztőin is. Feltettem egy appot vagy 2 hónapja. Rá kb. egy hétre írták, hogy elfogadva. Aztán rá nemsokkal a státusz átment "under review"-ba megint. Írtam nekik, hogy akkor most elfogadva, vagy átnézés alatt ? Azt válaszolták, ne izguljak, nálam minden rendben. Meg hogy gondjaik vannak DRM-el, meg Google API-val. Nem tudtam kibogozni mit akarnak, mert a levelük végére gondosan kiírták, hogy ne válaszoljak rá. Err.
Aztán most néztem, az alkalmazásom státusza "Ready to submit", ami akkor volt, mikor az első feltöltésnél minden adatot megadtam az uploadnál.
Még annyit megteszek, hogy elküldöm megint review-ra, aztán ha nem, hát nem.
Úgyis kezd elegem lenni az android féle fejlesztésből. Nem a fejlesztési modell, az nagyon szeren van, de a fizetős App Store elérhetetlensége innen, a sok szemét amit beengednek. Ezért volt olyan biztató az Amazon, azt igérték, hogy lesz egy normális kontroll, hogy n+1 szar nem lehet ott. Erre nézem, még rosszabb, mint a Market.

avopagusa 2011.03.22. 21:53:53

@avopagusa: fizetős App Store = fizetős Market, of course

Gyárfás 2011.03.23. 15:52:01

Engem tényleg érdekelne, hogy mondjuk egy cégnek miért érdeke, hogy behatárolja a FIZETŐS felhasználói kört egy geolokációra.Mi ebben a haszon vagy a nehézség?
Itt a marketra is gondolok amúgy, nem látom az okát, valaki világosítson fel:)

Gyárfás 2011.03.23. 15:58:42

A jó hír, hogy spicán is hibátlanul , és gyorsan fut biznyákolás nélkül
A rossz, hogy az első rész sem kötött le 10 percnél tovább:)Hátha majd ez:)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.03.23. 16:19:52

@Gyárfás: Valószínűleg jó sokba került ez az Amazonnak... Egy Angry Birds kaliberű exkluzív játék nélkül kisebb lenne a cucc hírértéke, úgyhogy neki megéri a reklám, a Rovio-nak pedig pláne, mert biztos bevétel akkor is, ha egy darab Angry Birds-öt se ad el az Amazon.

Gyárfás 2011.03.24. 16:23:02

@Gery.Greyhound:

Ezt vágom, inkább az amazonra vonatkozott a kérdés, hogy miért jó neki, ha mondjuk a kelet európaiakat kizárja a vásárlásból.
Vagy mondjuk a google-nek miért jó ha nem hagy vásárolni.

Darkcomet 2011.03.24. 16:57:36

@Gery.Greyhound: "Valószínűleg jó sokba került ez az Amazonnak... Egy Angry Birds kaliberű exkluzív játék nélkül kisebb lenne a cucc hírértéke, úgyhogy neki megéri a reklám, a Rovio-nak pedig pláne, mert biztos bevétel akkor is, ha egy darab Angry Birds-öt se ad el az Amazon."

A Rovio azért jobban is a sarkára állhatott volna. Ha jobban meggondoljuk, az androidos megjelenésnek köszönhetik, hogy egyfajta kultusz lett a játékukból. Ezzel a húzással mondhatni a leghűségesebb felhasználói tábort rúgták seggbe, nem kicsit.

Darkcomet 2011.03.27. 16:44:11

Na, volt rá időm, megszereztem, felraktam, játszottam vele. Sokkal szebb lett, viszont könnyebb is. Gyakorlatilag pár óra alatt lenyomtam. Szóval nem egy nagy durranás az eredetihez képest, csak a grafikailag. A többi pálya mikor lesz elérhető? Látom a dátumokat, de azok mért pont azok?

Mefi88 2011.03.29. 07:18:55

Angol címet, angol telszámot adtam meg az amazonnal, miért írja hogy nem elérhető az én régiómba? Valaki help!

Mefi88 2011.03.29. 20:11:00

@readya: ehh, de USA adatokat adtam meg ...

EvilHedgehog 2011.03.29. 20:29:14

@Mefi88: Előbb azt írtad angolt adtál meg...

Mefi88 2011.03.30. 00:38:19

Akkor elírtam, sorry. Egy Illinois-ban lévő hotel címét adtam meg. És annak a telszámát is, bár az opcionális volt. És nem elérhető. Miért?!

readya 2011.03.30. 14:14:59

@Mefi88: és bankkártya számnak a sajátodat adtad meg vagy kamu amerikait?

szcsongor 2011.05.31. 19:50:21

@readya: Most próbálom ezt a szar amazon app storet beüzemelni, de nem megy. Nem egyértelmű nekem az írásodból, hogy akkor most saját bankkártya adat kell, vagy kamu amerikai? Mert beregeltem kamu névvel, de amerikai valós címmel, el is fogadta, de úgy hogy a saját magyar bankkártya adataimat adtam meg, nem enged letölteni...

readya 2011.05.31. 21:42:32

@szcsongor: kamu kártyaadat kell. Lehet kell is csinálnod még egy reget. Mert magyar bankkártya adatokkal nem szeret és én hiába változtattam meg utána. Szóval regelj újra és amcsi kamu credit card id-vel.

szcsongor 2011.06.01. 21:17:31

@readya: Huh, oké. De már mindegy is, mert pont a PvZ miatt akartam volna tegnap... Marad a warez vagy kicsengetem majd a 3 dolcsit. Aki megvette már PC-re, annak nincs valami kedvezmény? :)

Google+
süti beállítások módosítása