Hivatalos (XWJVB) Gingerbread (2.3.3) Samsung Galaxy S-re (UPDATED)

2011.04.17. 19:01 readya

Sajnos még nem hozzánk. Tudom a cím miatt most sokan azt gondoltátok, hogy ejha, már veszem is elő a KIES-t. Nos, ezzel még várnia kell azoknak, akik nem annyira értenek az SGS-hez. Számukra viszont jó hír, hogy a skandináv (NEE, XEE) régióban elkezdte a Gingerbread frissítését a Samsung Galaxy S-re. Ez pedig azt jelenti, hogy heteken belül a magyar verzió is elérhető lesz.
Mindenképpen jó dolognak tartom, hogy a Samsung Galaxy S a második készülék, amire kiadták hivatalosan a Gingerbreadet (csak a Motorola Droid X előzte meg, az is csak napokkal). Tehát a Samsung is fejlődik, úgy néz ki. Ami miatt még örülhetünk, hogy a Samsung nem várta meg a Galaxy S2 bevezetését, hiszen az még nem kapható Európában.
A rossz hír viszont itt kezdődik, a Samsung nem merte bevállalni a fájlrendszer konverziót, ezért maradt az RFS. Az eddig olvasott információk alapján sikerült valamit reszelniük rajta megint, szóval elvileg gyorsabb, mint a Froyo (2.2.1). Engem ez hidegen hagy, mivel a Ginger új kernellel érkezik, az pedig támogatja a gyors ext4 fájlrendszert és Mr Supercurio már el is készítette hozzá a nagyszerű kernele első verzióját. Mivel a forráskódot még nem adta ki a Samsung, csak az ext4 van benne.

4 forgatókönyv van (UPDATE):
1) nem szoktad buherálni a telefont. Tessék várni, pár héten belül (3-4) elvileg megérkezik hozzánk is. Tessék örülni is, mert igen gyorsan elkészült a verzióval a Samsung.
2) KIES registry patcher. Nos, az XDA fórumon több pozitív visszajelzés van, nekem nem adta fel, csak a 2.2.1-eket. Próbálkozni lehet annak, aki a biztonságos oldalon akar maradni.
3) SpoofFw nevű program használata a Marketről. Ehhez rootolt telefon kell és installált busybox. Ezzel be lehet hazudni az XEE vagy NEE kódot és a KIES már úgy fogja érzékelni, hogy oda tartozunk. Csak átmeneti állapot, nem véglegesen változtat. Azért - ha már rootolva van - a /efs mappát mentsük le előtte. Tippért köszönet Szilárdnak, aki a Facebook oldalunkra beírta.
4) ODIN barátunk. Úgy ám. Aki odinozik, az már pakolhatja is fel. Ha szeretné, hiszen várni is lehet. Ebben a verzióban nem minden van magyarítva, pl. a külső és belső SD kártya átnézése nincs. Akit érdekel, ne rakja fel.

Az ODIN verzióhoz adok segítséget, hiszen ez most egy kicsit más. Azokkal nem foglalkozunk most, akik bármely béta verziót felrakták a Gingerből, ők már úgyis tudják mit kell tenniük.

Tehát:
1, elolvasod a korábbi írásaimat. Pl. ezzel lehet kezdeni és lemented a /efs mappát root explorerrel. Mert ugye rootolva van a telcsid. Ha nincs, akkor a korábbi írásomban leírt módon hajrá.
2, letöltöd a file-t, mondjuk innen, ezt: XWJVB with bootloader!

With bootloaders: (The bootloaders in this firmware are safe and will not disable Download Mode)
XWJVB XEE Multiupload Link: Download (155.7 MB) Double-click to extract

3, letöltöd a legfrissebb ODIN-t (1.82) innen.
4, Az ODIN-ban tallózd be a PDA-t a PDA-ba, a PHONE-t a PHONE-ba, a CSC-t a CSC-be. Nem kell re-partition, se pit és nem kell bootloader update. Pontosan úgy kellene kinéznie, mint itt a képen a without re-partition részben, azaz felső kép... Start.
5, várunk. Az update olyan 2-3 perc, az első boot olyan 4-5 perc.
6, factory reset. Bizony. Mivel ez nem üti le az alkalmazásaidat, cserébe viszont nagyon szépen fognak force close-al elszállni :) Ennek egyik módja ugye menüben, másik módja, telefon kikapcs, hangerő fel, home gomb és bekapcs. Recovery menu feljön és ott factory reset.
7, root SuperOneClick 1.9.1-el. /efs mappa visszamásol a helyére, restart.

Innentől jön az, hogy ki akarod használni, hogy a Gingerbread tudja az ext4-et vagy sem. Ha már úgyis ezen az úton jársz, akkor szerintem akard... Ha nem akarod, végeztél is. Ha akarod:

8, letöltöd Mr Supercurio (alias voodoo) kernelét innen.

Kernel Download:
Gingerbread-GT-I9000-stock-kernel+hacks.tar

9, Megnyitod megint az Odin-t, ugyanazokat a beállításokat használod, mint az előbb, viszont csak egyetlen file-t fogsz betallózni, ezt a TAR file-t (amit nem csomagoltál ki, csak letöltötted), méghozzá a PDA szekcióba. START. Ezután az első boot nem lesz gyors és fura hangokat fog kiadni a telefon, ez azért van, mert a restart után azonnal elkezdni az ócska RFS fájlrendszert, gyors ext4-re átalakítani és amikor végez egy szekcióval, kiadja a hangot. 3-5 perc és meg is van.
9, felmész a Marketre és letöltöd a Voodoo Control-t. Ebben megnézed mi az állapota a fájlrendszernek. Csodás ext4-et fogsz látni. Mondjuk ezen nem is lepődsz meg mert a telefon iszonyat gyors és ettől hatalmas mosolyra húzódott a szád már a Market megnyitásakor.
10, a Marketről letöltöd a Superuser-t és kész is vagyunk. Ja, azt nem mondtam, hogy a kernel miatt ekkorra már rootolva is van a telcsid? Pedig de. :D A superuser meg csak azért kell, hogy az appoknak tudj adni jogot ugye.
11, Visszaállítod az adataidat, örülsz, sörözöl egyet, ilyesmi.

/dev/block/stl9 /system ext4 ro,relatime,barrier=0,data=writeback,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/stl11 /cache ext4 rw,noatime,barrier=0,data=writeback,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/stl10 /dbdata ext4 rw,noatime,barrier=0,nodelalloc,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/mmcblk0p2 /data ext4 rw,noatime,barrier=1,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0

Quadrant normál rendszerrel nem tudom, mert nem érdekel, voodoo barátunk kernelével 1660. Hja, időnként érdemes lesz majd felnézned Voodoo-hoz és ha van új kernel, akkor azt frissíteni, mert a srác olyan, hogy 1-2 héten belül még 5-6 dolgot tudsz majd állítani, a fájlrendszeren túl + egyre gyorsulni is fog. Egyelőre a Samsung nem adta ki a forráskódot, ezért nem tud varázsolni, de hamarosan érkezik a többi voodoo jóság (hang, színek, stb.).

Most pedig én bontom ki a sörömet, mert a felrakáson túl, nekem a cikk is hátra volt még. A cucc tegnap jött ki, de én addig nem akartam írni róla, amíg nincs meg minden infó. Mindent a kedves olvasókért ugye. A gombok mostantól mindig világítanak, ha megy a kijelző. Néhányan bugot kiáltanak és nyávognak, de ez nem bug, hanem feature. Azaz direkt van így. Amíg nem így volt, azok nyávogtak, akik azt akarták világítson.

Virágokat az öltözőmbe kérem.

UPDATE: kérdeztétek, hát leírom. ext4 verzióról tudok beszámolni, mert az alap felrakott verzióval nem foglalkoztam. Nem ugyanaz a liga, mint a sima 2.2.1. Ennyit tudok mondani. Iszonyat gyors lett. A böngésző az alap Gingerben is üt, hiszen direktbe hívja a videókártyát és hardveres gyorsítást használ. Úgy zoomol ki és vissza, mint még semmi, ami a kezemben volt eddig. Márpedig az Optimus 2X-et is én teszteltem... Azzal viszont nem ér összehasonlítani, mert azon nem Ginger van. Ha arra is megjön, az a böngésző úgy fog futni, hogy el sem hiszitek. Persze most is iszonyatosan gyors, ahogy a videón is megmutattam.

Javították a szinkronizációnál a feliratokat (azaz most már mindenki tudja, melyik szinkron mit szinkronizál a gmail-el). Az akku kijelző már nem csak a rendszert, a kijelzőt és pár apróságot mutat, hanem mindent amit használja az akkut. Használhatóbb lett az alkalmazás rész és így tovább. Szóval az alap alkalmazások nem igen változtak (nincs TouchWIZ 4.0, ha ez érdekel bárkit is, nincs új névjegyek, hívás, sms app, stb.), de a rendszer igen. A screenshotokon látszik az is, hogy a fejléc változott. Ez ugye az alap Ginger felület, de azért a Samsung itt-ott belenyúlt a színekbe és ezt nagyon jól tette. A böngésző megkapta a fejlett copy funkciót, azaz, ha egy szövegen nyomva tartjuk az ujjunkat, akkor kijelöli, majd csúszkákkal ki lehet választani a kijelölni szánt szövegmennyiséget (lásd screenshot). Szerintem mind Design-ra, mind használhatóságra az Android nagykorú lett. Kár, hogy az rfs ext4 (vagy ext3) konverziót nem vállalta be a Samsung, de ezt mindenki megteheti maga. Én a magam részéről elégedett vagyok.

UPDATE2: A Samsung szokatlanul gyorsan (a megjelenés után 2 nappal) kiadta a Galaxy S-re készült gingerbread forráskódját. Nekünk ez azért jó, mert a Voodoo kernel napokon belül nagyon szép dolgokat fog hozni, ha Mr. Supercurio szokásához híven nekiesik. A fejlesztő kedvűeknek pedig azért jó, mert lehet készíteni a szebbnél szebb custom ROM-okat.


Címkék: voodoo sgs gingerbread samsung galaxy s readya 2.3.3 xwjvb

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr432834213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lemonkeyface (törölt) 2011.04.17. 20:49:17

Azért valamit lehetett volna írni, mondjuk hogy hogy sikerült a ROM, milyen a böngészés, stabil-e a rendszer, stb...

readya 2011.04.17. 20:52:42

Ja. Azt hittem ez egyértelmű:
11, Visszaállítod az adataidat, örülsz, sörözöl egyet, ilyesmi.

ext4 nélkül nem próbáltam, ahogy írtam. ext4-el ÁLLAT JÓ lett. A böngésző pedig... A hardveres gyorsítás, a direktbe hívott videókártya bizony látszik. Úgy zoomol ki és vissza az SGS, mint az Optimus 2X. Sőt, szerintem gyorsabban. Mondjuk azon ugye nem Ginger fut, szóval nem ér összehasonlítani. De iszonyat jó lett a böngésző is.

a rettegett drótos 2011.04.17. 21:15:11

Na és mi van az akksihasználattal? Gondolok itt a mobilaréna fórumon olvasható problémáról. (egyeseknek használat nélkül is fél nap alatt csumára merül)

qwerti (törölt) 2011.04.17. 21:15:26

Darkyhoz (Froyo ext4) képest milyen? Érdemes váltani?

readya 2011.04.17. 21:31:49

@a rettegett drótos: nekem most 88%. Amikor felraktam 100% volt. Azóta be van kapcsolva a szinkronizáció, minden appot visszaállítottam, játszottam egy kis Airport Mania-t, stb.
Ezekben a szar az akku dolgokban amúgy sem hiszek. Általában azok sírnak, akik össze-vissza nyomkodják a telefont.

@qwerti: Nem tudom, sosem raktam fel Darky-t. Én gyári ROM, okosítva hívő vagyok.

syck · https://twitter.com/sycko 2011.04.17. 22:45:25

voodoo elott: 1066, voodoo utan: 1597

ha ez szamit barmit is.

de nem kerdes, h ext4re at kell allni.

readya 2011.04.18. 00:02:07

@syck: Én az előbb véletlenül visszalőttem RFS-re. Hááát. Maga a konvertálás is egy halom idő volt az ext4-re való váltáshoz képest, de RFS-el bootolni, az fájdalmas volt ext4-hez képest. Elképesztően gyorsan áll fel a rendszer ext4-en. Én mindenkinek csak ajánlom :)

Unimatrix03 2011.04.18. 06:19:09

Lehet, hogy bootban van kulonbseg, de amugy en nem tapasztaltam. A bootrol meg annyit, hogy, ha bootolni kell, akkor megette a fene az egeszet. Nekem egy telefont ne kelljen ujrainditgatni.
Tegnap este en is felraktam. Belefutottam nehany kisebb hibaba, de azert egy ideig marad. ext4-el persze, mert csak... ;)

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2011.04.18. 06:42:03

Tegnap felraktam, ma reggel rátoltam supercurio kernelét. Nagyon durva. Iszonyat milyen gyors lett.

UFP P 2011.04.18. 06:48:44

Böngésző gyors húzásnál még mindíg kockáz, amit 2.1 alatt nem csinált, érdekes.

UFP P 2011.04.18. 06:49:49

@Reveng3r: arra a "Facebook for android" klienst ajánlom, az nem nyújtja el a profilképeket a kontaktoknál.

a rettegett drótos 2011.04.18. 07:01:21

@readya: köszönöm. Még egy kérdés: függö telón hivatalos kies frissítés után ugyanígy tudok majd kernelt cserélni?

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2011.04.18. 07:26:39

UFP: fennt is volt az app, de aza abaj, h nekem mindenképp a contactok közé kell a face kontakt. Jópár embernek ott a telószáma, és az emilje. Nincs kedvem 2 helyen keresgélni, h az adott contact, most G vagy F. Remélem ha a G kicsapja az összes telón a F syncet, valaki csinál majd vmi okosságot rá...

UFP P 2011.04.18. 08:21:06

Pontosan ezt csinálja. "sync all" vagy mi rögtön telepítés után

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2011.04.18. 08:39:42

UFP : wazz:) eldugva a settings aljára:)) Köszi amúgy:)

a rettegett drótos 2011.04.18. 09:05:19

@readya: ójee.:) Na akkor még egy: mivel függő a telóm, és (eddig) csak a hivatalos frissítések történtek meg, értelemszerűen nincs rootolva, tehát az /efs-t nem tudom menteni. Kérdés: a kernelcsere érinti-e a /efs-t (ahogy kiveszem a leírásodból, nem, de mivel beszari vagyok és amatőr, erősíts meg pls :)), vagy muszáj vagyok kies frissítés után (előtt?) rootolni?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.04.18. 10:11:54

Én azért várok a telepítéssel, amíg lesz olyan kernel, amiben van Backlight Notification és Voodoo Sound. De jó hír, hogy már kint van :)

readya 2011.04.18. 11:12:13

@a rettegett drótos: a kernel a /efs-re nincs hatással. Az "csak" a rendszermag

@Gerusz: én BLN-t eddig se használtam, a zenét pedig mp3-ról nyomom, szóval nekem ez nem volt fontos. De én is várom azért majd a jóféle Voodoo kerneleket

GErYDEviL 2011.04.18. 11:46:54

Sziasztok!
Aki Voodoo soundot szeretne (SGS tulajoknak alap) az innen megszerezheti. Fizetős, megvettem tökéletes.
market.android.com/details?id=org.projectvoodoo.controlappdonate&feature=search_result
398 Forint volt. Market enabler+ Market Enabler Codes-al simán megvehető. Codes-al kiválasztod a kódot Enablerbe pedig beírod a Set Customnál. (root szükséges). HF ;)
Mind2 progi Marketből letölthető.

GErYDEviL 2011.04.18. 11:47:32

A program neve Voodoo Control Plus.

Adminka5 2011.04.18. 13:37:23

Sziasztok!

Mi van olyan esetben, ha a telefon efs mappája üres. Még nem volt a telefon rootolva.

Köszönöm

GErYDEviL 2011.04.18. 14:22:39

Akkor nem tudod megnézni az efs mappáp mert azt max pl Root explorerrel lehet, ha jól tudom, de ahhoz root kell.

readya 2011.04.18. 14:30:57

Ha nincs rootolva a /efs mappa tartalmát nem látod. Szóval rootold ha menteni akarod. A linkelt írásomból a superoneclick 10 másodperc alatt rootolja és fájdalom nélkül

Loka18 2011.04.19. 12:32:22

Sziasztok segìtsèg kène felraktam odinnal minden rendben ment az ext4-et is vègigcsináltam de nemtudok az elöfizetèses csomagkapcsolatra fellèpni mert amint làttam a telefon a H Pannon-ra akar csatlakozni nem a Telenor HU-ra remèlem nem rontottam el semmit mert nemtudom mit csináljak mert root-al leszedtem róla a garit kèrlek segìtsetek!

Loka18 2011.04.19. 12:50:33

És ìgy nemtudom elvinni szervizbe! Semmit nem csinál csak kipipálja olyan mintha rá se kattintottam volna!

RemalomMano 2011.04.19. 13:20:32

Sziasztok! Megcsináltam a fentebb leírtakat, csupa öröm és bódogtá voltam, egészen ma reggelig. Sajnos ez az uj OS kegyetlenül zabálja az aksimat. Tegnap este szinte teljesen feltöltve hagytam, reggel meg már sírt a teló h rakjam töltőre. Esetleg nem tudtok valami megoldást a túlzott aksi használatra? Előre is köszi a válaszokat.

Loka18 2011.04.19. 13:31:47

@Noname Cowboy: de ugyan az de a Telenor HU van már csak a pannon hálozata helyett gondolom ezèrt nem csatlakozik... valaki tud valami megoldàst vagy tegyem vissza a froyo-t???

Loka18 2011.04.19. 14:03:08

Csináljam a 2.3.3-as frissìtèst ùjra????

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2011.04.19. 14:05:59

@Loka18: ha gingert akarsz, akkor igen 2.3.3. előtte még próbáld meg boot managerből törölni a cache partíciót, hátha az kavar be.

ha froyot akarsz, akkor töltsd le a 2.2.1-et, és odinnal flasheld vele a telót.

de amúgy pontosan mi is a probléma, mert megmondom őszintén, nekem nem teljesen világos.

Loka18 2011.04.19. 14:26:47

Na szòval felraktam a 2.3.3-as gingert minden fasza gyors is mert az ext4-et is feldobtam na most a gond az Telenor-os vagyok ès elöfizus wi-fi-röl szoktam netezni a telón ès most be akartam kapcsolni a csomagkapcsolatot kipipálja ès ne kapcsolòdik be semmi sem törtènik nem kapcsolja be a telenor internetèt nem tudom miva gond de eddig nem H Pannon-t ìrt a hálózatválasztónál hanem Telenor HU-t ès most csa a pannonos szöveg van benne fèlek hogy elrontottam valamit ès nemtudom hogyan javìthatom kiennyi lènyegèben!!!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.04.19. 14:31:05

@Loka18: Azt nézd meg, hogy az APN-enek jól vannak-e beállítva. A Mobile networks-ben. Nekem speciel automatikusan nem is állítja be. :(

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2011.04.19. 14:32:47

@Loka18: magyarul akkor nem csatlakozik 3G-re.
no akkor. Beállítások/Vezetnélküli és hálózati/Mobilhálózat beállításai/Hozzáférési pontok/menü gomb/Új hozzáférési pont.
és itt a következőket töltöd ki:
Név: Telenor Net
APN: net
Hozzáférési pont típusa: internet
és ennyi.:)

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2011.04.19. 14:34:29

ha az APN be van állítva, akkor próbálj meg egy hard resetet, boot menóből cache partíció törést, reflasheld odinnal újra, állítsd be az APN-t és próbáld ki. ha így sem működik, akkor tedd fel vissza a froyot.

Loka18 2011.04.19. 14:37:07

Hàt nekem ott specc semmi nincsen APN-nèl sincs beìrva semmi

Loka18 2011.04.19. 14:38:27

Hozzáfèrèsi pontoknàl azt ìrja nincs tètel ès csak ujjat kèszìthetek manuálisan

Loka18 2011.04.19. 14:40:56

A link amit küldtèl azt jelenti hogz csak a Voda jelzett eddig vissza hogy mükszik a hàlózat

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2011.04.19. 14:42:03

@Loka18: na, készíts újat manuálisan, úgy ahogy fentebb leírtam és működni fog!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.04.19. 14:42:43

@Loka18: Háát ez a gond. Akkor szépen hozzad ezeket létre.

Loka18 2011.04.19. 14:46:00

@birorichard: megvan most azzal tolom nagyon szèpen köszönöm megy rendesen most wi-fi off ès csom kapcs-ròl ìrok köszi mèg1-szer!!

Loka18 2011.04.19. 14:47:02

Köszi srácok a gyors segìtsèget

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2011.04.19. 14:48:23

@Loka18: szivesen, most már ezt is tudod. :) a nem szolgáltatós romok általában nem tartalmaznak apn pontokat. kivéve ha egy magyar custom rom készítője tesz bele, pl. sztupy-féle romok.

Loka18 2011.04.19. 15:20:14

Aham èrtem egyre jobban kezdem megismerni a telefont!!!

readya 2011.04.19. 18:30:37

@Loka18: Ugye, hogy el kell olvasni a leírást? :) APN backup lementette volna előtte és visszaállította volna utána.

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2011.04.20. 00:01:24

@readya: újonc még:) a nehezét sikerrel vette :D

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2011.04.20. 06:59:22

Marketban, van egy APN backup & restore nevű cucc. Én azt használom. Utálom a T mms beállításait visszapötyögni:))))

Loka18 2011.04.20. 08:04:32

@readya: Ezentúl 2x-er is de annak örülök hogy legalább megy a telóm frissítése :)!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.04.20. 09:08:14

@readya: Vagy pedig Titanium Backup! 98%-ban megold mindent. Sajna nekem a GoLauncherEx home-jait nem menti. :(

sfecó 2011.04.20. 09:24:37

Igéretes, remélem megszűnik a wifi problémám. Eddig használat nélkül, úgy, hogy ki volt lőve minden 10-20 órát birt, ha be volt kapcsolva a wifi, úgy hogy arra is telepítettem valami új driver. Most 10 óránál tartok, és semmit nem ment le az aksi!

DE! Nincs böngésző ikon, és reggel nem ébresztett! Bőngészőt úgy tudok használni, hogy a keresőből behívok egy oldalt, és azt kirakom ikonként a dektop-ra.

Adminka5 2011.04.20. 10:57:30

Sziasztok!

Ha a KIES-em a szoftver verziónak azt írja ki, hogy PDA:JS8/PHONE:JQ1/CSC:JS1(KOR) ez normális? A KOR az nem Korea? Itt nem XEU-nak vagy XEH-nek kellene megjelennie?
Ha igen, akkor hogy kell ezt kijavítani?

Köszönöm

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.04.20. 11:59:38

@Adminka5: Ha volt mentésed az efs mappából akkor annak visszamásolásával.

readya 2011.04.20. 12:09:35

@sfecó: szerintem frissítsd újra. Egyik problémával sem találkoztam, pedig a telefonomon kívül, még 5 Galaxy S került frissítésre az elmúlt napokban, a baráti körömben. Ebből kettőt én csináltam.

Adminka5 2011.04.20. 12:33:59

@Noname Cowboy: Szia!
Nem volt. Kies frissítés után jött ez elő. Nem is volt rootolva a telefonom.
Valami más lehetőséget ismersz ennek megváltoztatására?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.04.20. 12:37:42

@Adminka5: Hát érdekes. A KOR mint prod. code a nem hivatalos frissítések esetén jön elő. PL SamFirmware-ről származó romoknál. Ilyen nekem is volt. De efs mappa visszaállítás és azóta ok. HKYPAN
Tehát valaminek kellett lenni a telóddal. Gondolom nem szolgáltatónál vetted.

Adminka5 2011.04.20. 12:53:43

A történet a következő.
Függetlenül boltból vettem egyik Mo-i legnagyobból. Utánna decemberben a KIES-sel frissítettem 2.1-ről 2.2-re. Ekkor történt ez a változás. Eddig nem volt rootolva sem.
Utánna most mentettem a efs mappát és rátoltam a samfirmwarről egy 2.2.1-es romot hátha megoldja, de nem.
Mit lehet ilyenkor tenni?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.04.20. 13:04:12

@Adminka5: A amikor decemberben KIES-sel frissítetted akkor már KOR kódosnak kellett volna lenni. Tehát már valaki előtted sufni frissítette. Sufni frissítés után is megszűnik root-oltnak lenni a telefon. Ezért kell utánna feltenni root-olt kernelt+BusyBox-ot stb...
Tehát attól, hogy Te nem root-oltad attol előtte már lehet, hogy volt.

Adminka5 2011.04.20. 13:21:23

@Noname Cowboy: Nem hiszem. Bontatlan doboz volt. Milyen megoldás van rá?
Tudsz olyan firmwaret amit le tudok tölteni és esetleg megjavul?

Köszi

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.04.20. 13:24:23

@Adminka5: Bontatlan dobozban? Érdekes. Fogalamam sincs. Talán readya illetékesebb ebben.

readya 2011.04.20. 20:52:33

@Adminka5: És milyen módon frissítetted? Az imei számod rendben van? Egyébként van megoldás. Rootolod, spooffw, behazudod ott, hogy XEH (magyar független), KIES, frissítés és visszaírja a CSC alapján a product code-ot XEH-re.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.20. 22:42:32

Na kipróbáltam. Szép is, jó is ... de.
A kamera bugzik. Van hogy működik, van hogy nem. Jellemzően nem.
Voodoo kernel sebesség terén több meggyőző. Quadrant 1600 :)
GPS pedig ezzel is sz@r. A tudat sem nyugtat meg, hogy sokaknak ugyan az a problémája mint nekem (2.2 óta áll fen a probléma, késik a gps nekem "csak" 3~5mp -et, így navigációra nem igazán lehet használni). Lassan 1.5 hónapja tud róla a gugli (mmint a problémáról), és még mindíg nincs megoldás :(

Adminka5 2011.04.21. 08:04:42

@readya: Szia!

Rátettem a KIES-re és megkérdezte, hogy akarom e frissíteni ,aztán én igent mondtam. Ezután kezdődtek az érdekességek. Az IMEI számom rendben van. A *#272*IMEI# megoldást próbáltam, de itt habár kellene, de nem engedi megváltoztatni. Erre van ötleted?
Mi az a spooffw?

sfecó 2011.04.21. 09:16:15

Odinnal frissítettem, így szerintem egy-az egyben felülírt mindent. Szóval alapvető hiba lehet valahol mélyebb szinten. Az összes alkalmazás, mint pl. az ébresztő, amely oprendszer szinten lesz felélesztve adott esemény, ezesetben időhöz kötötten, nem működik, csak akkor ha eleve el van indítva az adott progi.
Folyamatosan arra jutok, hogy bár funkcióban sokkal gazdagabb tudású az android, mint az iOS, amikor szükség lenne rá, szinte mindig cserbenhagy. Folyamatosan barkácsolni kell, és bár 1 adott hiba megszűnik, lesz helyette másik. Soha többet nem lesz újra Androidos telefonom. Lassan 1 éve küzdők vele, és mindig csak baj van vele. Csak a fejlesztés miatt tartom meg ezt is.

Attila_233 2011.04.21. 09:49:18

Sziasztok!

Először is @readya köszi szépen a leírást!

Fel is tettem tegnap, de a katarzis elmaradt.
Gyors meg minden, de a Darky's ROM 2.2.1 után nincs olyan nagy fejlődés.
A GPS pontatlanabb, és egyelőre azt érzem, hogy valamiért a netes adatforgalom is lassabb.
Van aki hasonlót tapasztal?

Mindenesetre, egyelőre marad, aztán majd meglátjuk.

Üdv!

Loka18 2011.04.21. 10:21:10

Sziasztok megint én vagyok nézegettem ezt a Voodoo progit a telón és nekem a Sound beállítást nem engedi ezt írja hogy :sorry this phone doesn't run a kernel supporting extended sound control!

na most a szöveget ha jól értem azt írja hogy bocsi de a teló nem futtat kernel támogatott hang irányítót!

Ez gond vagy van erre is orvosság ???!

readya 2011.04.21. 10:30:46

@Loka18: Azért nem adja fel, mert ebben még nincs benne a Voodoo sound cucca. Majd benne lesz a következőben. Ahogy írtam, a forráskód kiadása után elkezdte a munkát. Amíg az nem volt, csak az ext4 ügy ment.

@sfecó: Te Androidról beszélsz, miközben a Galaxy S-el van bajod.
Kívánom vegyél egy iPhone-t aztán majd meglátjuk abban mikor találsz hibát. Nem ébresztés és így tovább.

Az Óra és társai pedig alapból futnak. Ha te kilövöd, mert nem kívánt módon task managerrel baszogatod a rendszert, akkor meg nem kell csodálkozni, hogy nem ébreszt.

Semmi bajom azzal, ha valaki az Android hiányosságait szidja. Fejlődik a rendszer, fele annyi idős, mint az iOS, van még miben javulni fog.

Amiről viszont te beszélsz, az mind a te hibád.
1, hivatalosan nem odinnal kell frissíteni
2, nem tudom mit és hogyan barkácsoltál eddig a telefonodon, de se a böngésző, se más nem tűnt el senkinek. Az óra kilövése után meg, hogy nem ébreszt. Na ja. Valóban nem. Nem kell kilőni.

Loka18 2011.04.21. 10:35:15

Rendben köszi readya akkor nincs is ott komment valójában :D

sfecó 2011.04.21. 10:58:12

@readya: Nézd... 2 évig iphone-t használtam. Nem szidom az Androidot, sőt... mint mondtam funkcióban sokkal gazdagabb, de minden OS verzióból hiányzik valami, ami miatt belekényszerülsz a hekkelgetésre. Jelzem, eddig mindig működött az ébresztés ha kilőttem, mivel valamilyen cron szerű rendszer funkció ébreszti fel az alkalmazást (ez a normális működés!). Sosem volt energián saját kútfőből barkácsolni (nincs időm ilyen hobbira), mindig valamilyen leírást követtem lépésről lépésre, mint most is a fenti odin-os változatot.
És igen... Galaxy S. A melóhelyemen Androidra is fejlesztünk, és sajnos azt kell mondjam, kb 4-5 készüléktípus alapján az a konklúzió, hogy minden készüléken valami másképpen történik. Azt hiszed készen vagy, széles vigyorral letöltöd az appot mondjuk LG Optimus 2X P990-re és lehervad a mosoly az arcodról...
Hidd el, az iPhone után izgalmas volt az Android szabadsága, de már belefásultam a küzdelembe. De nem kívánok ebből hitvitát kreálni.

Adminka5 2011.04.21. 13:16:21

Sziasztok!

Okozok azzal valami problémát, ha 2.2.1 után felrakom a 2.1-es androidot?
És azzal ha a voodoo kernel után vissza rakom a gyárit?

Köszönöm

Adminka5 2011.04.21. 13:49:07

Szia!

Tudom. Csak ha a gyári állapotot szeretném visszaállítani. Okoz problémát?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.04.21. 16:30:25

@Adminka5: Problémát nem okoz. De minek akarod a gyári állapotot? Attól a prod. code-od nem áll vissza.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.21. 17:29:54

@readya: ennek ellentmondani látszik az az egyszerű tény, hogy a samsung szervíz is odin-nal frissít; a másik, hogy a kies felejetős (legalábbis frissítés terén, ezt is a szervízben mondták). persze ha szereted a kihívásokat, ill. szükséged van papírnehezékre ... hajrá ;)

meszape 2011.04.21. 18:24:33

Hello

felraktam a romot és a lagfixet. Eleinte iszonyatosan merítette az aksit. kb 8 óra készenléti idô volt a max. Aztán újrahúztam úgy hogy a lehetô összes memóriát töröltem, plusz nem tettem fel a voodoo hangot, és így hibátlan.

Loka18 2011.04.21. 18:44:42

@Noname Cowboy: Ez annyit akar jelenteni hogy már látszani fog hogy hekkelt a teló és már nemvihetem gariba vissza???!!!!

Loka18 2011.04.21. 18:46:16

@donfuligjimmy: még a Samsung szervíz is azt mondja hogy frissítsünk odinnal??? tehát magyaráz nem gond ha odinnal frissítünk és nem megy el a gari?!

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.21. 18:53:54

@Loka18: nem. azt írtam, hogy a szervíz odin-nal frissít. tudod jól, hogy ilyet a szervaz nem tanácsolhat. ugyanakkor jusson eszedbe, hogy a 2.2-es frissítés egy ideig elérhető volt a KIES-ben, aztán eltünt. Szerinted van összefüggés a között, hogy több készülék agyhalott lett és eltünt a frissités a KIES-ből, vagy sem? ;)

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.21. 19:05:41

@Loka18: jah, és frissitésről még annyit, hogy a 06-80-samsung (7267864) számot felhívod, H-P 8-18 között, elmondod mit szeretnél (független / függő telefon frissitését intézni), ők pedig elmondják mit kell tenned a cél érdekében. Gyárilag független készülékek esetén bemész a legközelebbi samsung szevízbe, viszed a készüléket, számlát, garlevelet, leadod, és kb fél óra alatt készvan. Mindezt ingyen és bérmentve. Hogy aztán azzal később mit kezdesz, rajtad múlik ;)

Steve Jobs-bá 2011.04.21. 20:05:45

Sziasztok! Megcsinálhatom a cikkben levő frissítést egy null perces T-mobos galaxyval is? Vagy garivesztés elkerülése miatti visszaállításhoz menteni kell valamit? :-)

readya 2011.04.21. 21:21:45

@Steve Jobs-bá: a neten kint vannak a gyári ROM-ok is :) Mindent lehet, csak kövesd a leírásokat pontosan!

mocsok_jim 2011.04.26. 16:47:41

5, várunk. Az update olyan 2-3 perc, az első boot olyan 4-5 perc.
- én már fél órája várok és ezt látom:

www.box.net/shared/j491kt3f06.

Mindent rendesen végigcsináltam. Mi a gond?

readya 2011.04.27. 22:56:40

@mocsok_jim: próbáld újra. Az Odin nem csinálta végig, megállt valamiért. A végén completednek kell lenni és zöld lesz. Ez a frissítés nem ment fel. Néha szórakozik a windows driver. Néha nem megy elsőre, de nincs gond.

kbellfan · http://rkbc.blog.hu 2011.04.28. 12:01:01

az odin -os linkeknel nagy piros betukkel ki van emelcve hogy csak fuggetlen telefonokkal fog mukodni. ez igaz? nekem egy T-com fuggo galaxy van es igy nem mertem hozzanyulni.

A spoolfw meg szimplan nem muxik. tulkeppen nem is tudom mit kell neki megadni "behazudni" meg tudna valaki adni mik a pontos product kodok? XEE nem mond tul sokat

mocsok_jim 2011.04.28. 14:07:48

Újra próbáltam és ezt látom. Tanácstalan vagyok.

www.box.net/shared/x9cbvt2ovo

kbellfan · http://rkbc.blog.hu 2011.04.28. 16:16:33

vki mondja mar meg lehet e t-com galaxy-t buheralni odinnal... nem hiszem hogy mindenkinek fuggetlen galaxyja van..

readya 2011.04.28. 23:22:43

Nem kell független telefon a telepítéshez. Hülyeség a piros betűs kiemelés. Én magam 2db függő telefonra raktam fel és több ismerősöm magának szintén.

kbellfan · http://rkbc.blog.hu 2011.04.29. 09:27:41

@readya: koszi! akkor hetvegen nekiesek :)

Szergio 2011.04.29. 14:34:57

Feltettem a Gingerbreadot a fenti útmutatás szerint ... sokat javult a gyorsasága (most veszem észre, hogy tényleg szaggatott korábban ;-))

Úhogy egy nagy KÖSZÖNET érte!!!

Egy gondom van: eltűnt a daily briefing widget, s nem tudom, hogy hogy tudnám visszatenni. Van valami ötletetek? (vagy esetleg valami alternatíva? ... eléggé megszoktam már, hogy reggel nem kell kinéznem az ablakon, s tudom, hogy milyen az időjárás ... no meg a napi naptár is rögtön előttem van ;-))

readya 2011.04.29. 16:27:17

@Szergio: Szia. Ha csináltál mentést, akkor a Titanium backup-al vissza tudod állítani. A Gingernek nem része, ezért nem találod most.

Szergio 2011.04.29. 20:33:44

@readya: Van mentésem, s abban meg is van ... (legalábbis a Hiányzó alkalmazások és mentett adataink" címszó alatt találtam egy "Napi tájékoztató" alkalmazást - gondolom erről van szó). Sajnos át van húzva, s ha helyre akarom állítani, akkor a Titanium kiírja, hogy helyreállítás megtörtént, de nem változik semmi.

De lehet, hogy valamit nem jól csinálok, vagy nem jó helyen keresem?

maTe 2011.04.30. 15:10:15

szép cikk, de tapasztalataim szerint nagyon gyorsan húzza az akksit: max 8 óra üzemidő volt, újra is húztam az egészet. az alap rom jó, de a rootoláshoz másik kernelt javaslok: CF-Root-XW_XEE_JVB-v3.1-CWM3RFS.
hozzá még ennek a kernelnek az ext4 addonját (rootolás nélkül az ext4 konverzió nyilván nem futtatható). így együtt 1690-es quadrant pontot produkált, és az üzemidő (nyomkodás nélkül, készenlétben) saccra 2 nap. összeütöttem egy kis pakkot egy rar fájlba, aki szeretne egy gyors, nem akkuhúzó romot rakni rootolva, gyors fájlrendszer annak ezt javaslom.
csak saját feleősségre, mint mindig, és okosan!
www.4shared.com/file/oFdmSNLY/Android_XWJVB_CFRoot_EXT4Addon.html

Szergio 2011.05.04. 10:17:12

@Attila_233:
Igen, azt én is tapasztaltam, hogy a GPS nagyon "halvány" ... legalábbis a Maps több száz méterrel arrább tesz ... a Track is teljesen szakadozik. Ha volt is pontatlanság, de ilyen azért nem volt a Froyo alatt.

Esetleg valami ötlet, hogy ezt hogy lehetne javítani (legalább egy kicsit ;-))

Google+
süti beállítások módosítása