Hölgyek és az Android #14

2011.05.30. 07:00 readya

Ismerjétek meg Annát, aki már gondolt rá, hogy jelentkezik a sorozatba, de azért megvárta amíg megkeresem a kéréssel. :) Anna tősgyökeres budapesti de néhány éve Sopronba költözött a barátjához és azóta is ott él illetve dolgozik egy könyvkiadónál, mint értékesítési vezető.
Ahogyan az interjúban olvashatjátok majd, igen komolyan érdeklődik a műszaki dolgok iránt.

Körülbelül 7-8 éves lehettem, amikor megkaptuk bátyámmal első
számítógépünket, mely meghatározta életemet

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni? Miért pont Android?
Anna:
Az elmúlt 4 évben - magamhoz képest - nem apróztam el a telefonok cserélgetését. Először SE W380i, majd SE C510, Nokia 5230 és most egy SE X8. Mint említettem, szeretem a technikai újdonságokat. Az androiddal egy olyan telefont tudsz "alkotni" magadnak, amilyenre szerintem nem is gondolnál. Lehetőségek tárháza az új rendszer. Amikor bátyám Nokia 3210-es típusú telefonján órákig játszottam a Snake-kel, nem gondoltam volna, hogy körülbelül 10 év elteltével az lesz a legnagyobb problémám, hogy nem tudom, milyen programot töröljek a telefonomról, hogy legyen elég helyem az újabbaknak :-) Hogy milyet vennék? Valami hasonlót képzelnék el, mint a HTC Desire Z-t (csak jobb csúszkával). Időnként nagyon tudom hiányolni az apró gombokat. 

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Anna:
Párom egy mobilszolgáltatónál értékesítő. Egy tréning után úgy jött haza tavaly májusban, hogy "jönnek az androidok". Akkor még azt se tudtam, hogy eszik-e vagy isszák. Kézközeli élményem először tavaly karácsony tájékán volt, amikor párom megvette magának a Samsung Galaxy S-t. 2-3 napig csak a telefon körül jártak a gondolatai. Amikor pedig a kezdeti lelkesedés lecsengett nála és kiengedte kezéből a készüléket, én is megnézhettem a telefont. Gondoltam, ilyen nekem is kell. Eltelt pár hét és megvettem a Sony Ericsson X8-ast. A külső alapján döntöttem, az akkori kínálat és ár tekintetében ez volt a legtetszetősebb. Innentől kezdve csak "hú, ezt szedd le marketről / úúú nézd mit találtam / ide regisztrálj be, mert friss híreket kapsz és olvashatsz..." mondatok hangoztak el közöttünk.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Anna:
Szüleim szokták emlegetni, hogy régen sokan összegyűlve néztek meg egy-egy műsort a fekete-fehér televízióban és milyen nagy eseménynek számított. Ma mit csinálunk? Bármilyen baráti összejövetel legyen: "hú, nézd milyen király programot találtam" mondat nem marad el. Bevallom őszintén, piszok jó érzés, ha a sok férfi között nőként én is tudok újat mutatni :-)

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Anna:
Amit az utóbbi időben használok, az a Task Killer, Astro, NoLed, My Tracks, Shazam, és játékok közül pedig az elmaradhatatlan Angry Birds illetve Speedx 3D. Minek örülnék? Egy jó kis receptgyűjteménynek, természetesen magyarul. Tudom, böngészőbe beírom kijön rengeteg oldal, temérdek recepttel, de kényelmesebb lenne csak rábökni az ikonra és napi tippként kidobna 20-25 félét fotókkal együtt. Örülnék egy olyan programnak is, ami segítene a vásárlások előtt, mint egy "akció figyelő". Beolvastatnám a termékeket, amiket vásárolni szoktam, jelezné, ha akciós abban az üzletben, ahova gyakran járok.

readya: Munkád és a hétköznapi élet során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Anna:
Munkám során nem szeretném kihasználni, hiszen a szabadidő az szent és szerencsésnek mondhatom magam, mert a vezetés is így áll az alkalmazottak szabadidejéhez. Hétvégi kirándulások során nagyon jó, ha kéznél van. A My Tracks programmal könnyedén le tudjuk mérni, merre és mennyit sétáltunk. Imádom, hogy bármilyen fontos és mások számára kevésbé fontos információt, bárhol meg tudok osztani másokkal. Persze nem kell minden apró mozzanatról beszámolni másoknak, mindent csak okosan ;-)

readya: Mit kérdeznél egy Android bloggertől?
Anna:
Milyen tulajdonságokkal bírjon álmaid androidos telefonja?
readya: Ha valamelyik gyártó olvassa a blogomat, akkor lécci-lécci! Szóval: 4 hüvelyk, minimum 800x480, gorilla glass, SAMOLED+ kijelző, 1GB RAM, dual core 1GHz+, maximum 120 gramm, 2GB memória a programoknak, 32-64GB belső SD, 1800-2000mAh akkumulátor, 8mpx full HD kamera hátul, 2mpx elől, LED vaku, elől jelző LED,  3 érintő gomb (keresés nem kell) Samsung elrendezésben. És ne legyen vastagabb, mint a Galaxy S II. Szoftveresen a Samsung féle Android design kombinálva az új HTC értesítési sorával és OTA frissítéssel. Szóval kb. egy kisebb SGS II, néhány extrával. :-) 

Remélem érdekesnek találtátok a riportot. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (androlib.blog.hu (@) gmail.com), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)


Címkék: readya holgyek es az android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr782913919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2011.05.30. 07:32:11

Az Astro helyett a File Expert nevu progit javasolnam inkabb. Teljesen ingyenes, reklamokkal sem zavarja az embert, mindent tud, amit az Astro, pluszba egy kattintassal ftp servert lehet belole csonalni, ill. http alapu fajlmegosztasra is kepes. Recept program van magyar nyelvu. Elsore fel kell rakni az Android Hungaryt, majd azon belul lehet keresgelni.

battila.hu 2011.05.30. 14:33:34

Desire-Z helyett ajanlanam az uj Xperia Mini Pro-t:) Billentyuzet es 2.3.4-es android, meg minden foldi jo!

Keresztapper 2011.06.15. 15:17:08

Tak killer-t meg nem használunk, azt intézi a kernel natívan. :)

Google+
süti beállítások módosítása