Jön a Galaxy S 2011-es kiadása, a Galaxy S Plus

A Samsung Electronics, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója a mai napon bejelentette a GALAXY S 2011-es kiadásának érkezését. Az 1,4 GHz-es processzorral felszerelt változat operációs rendszere az Android™ 2.3 Gingerbread.

Főbb változások a tavaly megjelent Galaxy S-hez képest:

·         Nagyobb teljesítményű, 1,4 GHz-es processzor az 1,00 GHz-es helyett
·         HSPA+ (14,4 Mbps) kompatibilitás a HSUPA (5,76 Mbps) helyett
·         Az akkumulátor kapacitása 1500 mAh-ról 1650 mAh-ra nőtt
·         Az Eclair (Android 2.1) operációs rendszert Gingerbread (Android 2.3) váltja
·         Új színek és bevonat a korábbi fekete és fehér mellett

A 2011-es kiadás minimalista, ultravékony formatervezésével és domború, fémes bevonatával követi elődje stílusát. A 4 colos SuperAMOLED kijelzőn pengeélesen jelennek meg a képek és videók. Az 1,4 GHz-es processzorral felszerelt, gyors és nagy teljesítményű Samsung GALAXY S Plus kompatibilis a HSPA+ hálózatokkal, így maximálisan 14,4 Mbps letöltési sebességet, azaz akár az eddigieknél is gyorsabb webes böngészést tesz lehetővé. A készülék természetesen az összes elvárható okostelefonos tulajdonsággal bír: támogatja a WiFi 802.11 b/g/n hálózatokat, van benne A-GPS, Bluetooth 3.0 és USB 2.0 csatlakozó. Akkumulátora pedig kiemelkedik a mezőnyből, hiszen 1650 mAh kapacitással rendelkezik. A fényképezőgép 5 megapixeles állóképek és 720p felbontású, 30fps-es videofelvételek készítésére képes. Ezek és sok minden más is megosztható a Samsung Social Hub segítségével, amely a telefon tulajdonosának minden online hozzáférését egy helyre gyűjti és integrálja, hogy a felhasználó a lehető legkönnyebben kommunikálhasson.

A Gingerbread OS továbbfejlesztett felhasználói felületén a billentyűzet, a másolás és beillesztés leegyszerűsödött. A multi-touch támogatással még könnyebbé vált a gépelés, a shift gomb lenyomva tartható gépelés közben, így egyszerűbben formázható a szöveg. A telefon természetesen hozzáférést nyújt az Android Market™ piactérhez, amelyből az ingyenes játékok, térképek, szórakoztató- és sportcélú alkalmazások százezrei tölthetők le a készülék teljes személyre szabása érdekében. Emellett ráadásul fizetős alkalmazások is elérhetők a Samsung Galaxy Store segítségével, például olyan sikerjátékok, mint a Need for Speed Shift HD, az Assassin’s Creed, a Monopoly HD vagy a Sims 3 HD.

„A Samsung továbbfejlesztette a tavaly nagy sikert aratott zászlóshajóját, a Galaxy S-t. Az Android Gingerbread platformon futó újdonsággal a felhasználók a lehető legtöbbet hozhatják ki a mobiljukból” – mondta Kunos Balázs, a Samsung magyarországi mobilkommunikációs üzletágának vezetője.

Az újdonság a szolgáltatóknál már július folyamán kapható lesz, kártyafüggetlenül augusztusban kerül a boltokba. A Galaxy S Plus ára kártyafüggetlenül várhatóan kb. 100 000 Ft lesz. Az egyes szolgáltatók árairól a szolgáltatóknál érdemes érdeklődni.

Kíváncsi leszek, hogy hogyan fog fogyni a készülék az SGS2 mellett, a kisebb pénztárcájú embereknek valószínűleg jobban megfogja érni ez az alternatíva.


Címkék: samsung s plus galaxy

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr663088556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denyboy 2011.07.22. 19:18:55

Tök jó meg minden, de a vakut miért kell nélkülözni????

Darkcomet 2011.07.23. 07:50:59

Én a Samsung Markethez tennék annyit hozzá, hogy teljesen ingyen adják majdnem az összes Gameloft sikerjátékot.

grimyboy 2011.07.23. 09:52:54

A hátulján jól látom hogy tényleg vaku van, vagy az csak egy érzéki csalódás?

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.07.23. 10:21:03

@grimyboy: erről sajnos nem tudunk még semmit, amint kapunk egyet írok róla egy tesztet.

readya 2011.07.25. 14:36:01

@Darkcomet: el vagy tévedve. A try and buy verziót adják ingyen, amivel 4 percig játszhatsz. Olvasd el és próbáld ki. Szóval lófüttyöt sem adnak ingyen.

Az említett programok pedig a Marketen is kint vannak.

Darkcomet 2011.07.25. 14:48:52

@readya: A fene tudja... Én is olvastam, hogy elméletileg csak korlátozott ideig működik a játék, viszont a Nova és a Shrek Kart HD köszöni szépen, de múlt hét szerda óta még mindig játszható nálam.

readya 2011.07.25. 18:47:19

@Darkcomet: az érdekes. De ettől függetlenül elvileg csak 4 percig kellene működnie :)

Google+
süti beállítások módosítása