Belehúz a GetJar

2011.09.13. 10:37 Yarner

A GetJar App Store, ami pár éve még leginkább a reklámokkal telepakolt "kétesen ingyenes" java alkalmazások kissé szedett-vedett tárhelye volt, idén nyáron tette le az első komolyabb tétet az asztalra, amikor is megszerezte a Cut the Rope Androidos vátozatának exkluzív megjelentetési jogát. A régóta várt játék kiadásával a 2004-ben Litvániából elindult cég egyértelművé tette, hogy komoly szándékai vannak az androidos eszközöket használó közönséggel szemben is, és komoly tényezővé kívánnak válni az online alkalmazásboltok között. 

Most egy újabb nagy dobással igyekeznek magukhoz csábítani az androidos közösséget: szeptember 8-án bejelentették  a GetJar Goldot, ahol a felhasználók prémium alkalmazásokat tölthetnek le ingyenesen. A GetJar ígérete szerint (az Amazon App Store időszakos akcióival szemben) az ide bekerülő alkalmazások véglegesen az alkalmazásbolt kínálatában maradnak. Az indulókészlet legnagyobb nevei az Age of Zombies, a TuneIn Radio Pro, a Solo, a Paper Glider, a Splashtop Remote Desktop és a SwiftKey X. A Gold szekció jelenleg 32 alkalmazást tartalmaz.

A GetJar sajtóközleménye szerint megtalálta az App Store-ok bölcsek kövét: kialakított egy olyan üzleti modellt, amellyel mindenki jól jár: a felhasználók ingyen kapnak appokat, a fejlesztők kapnak pénzt az alkalmazások után (a sokat szidott Amazon speciel ezt megspórolta az ingyenes akciókban, arra hivatkozva, hogy örüljön a fejlesztő hogy ennyien megismerik az alkalmazásait), a hirdetők meg örülnek (és fizetnek) a megemelkedő látogatottsági adatok miatt. Hogy ez a rejtélyes konstrukció mennyire fenntartható, azt a jövő fogja eldönteni.

Mindenesetre a bolt itt van (bár boltnak kicsit túlzás lenne nevezni, hiszen a GetJar kizárólag ingyenesen letölthető alkalmazásokkal foglalkozik), és az Amazon App Store-ral szemben számunkra is elérhető; érdemes lehet vetni rá egy pillantást. Az első találkozáskor a készülékünkről az m.getjar.com oldalt megnyitva letölthetjük a GetJar App Store .apk-ját (a Marketen nem található meg az alkalmazás), amin keresztül azután böngészhetjük az oldal kínálatát és intézhetjük a letöltéseinket.


Címkék: hírek app alkalmazások getjar

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr223222679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

readya 2011.09.13. 11:57:54

"amikor is megszerezte a Cut the Rope Androidos vátozatának exkluzív megjelentetési jogát."

Csak az ingyenes verzióét. Hála az égnek a Marketen van a fizetős, amiben nincs benne a sok ratyi reklám.

Darkcomet 2011.09.13. 12:03:51

A getjar app csak egy könyvelző a getjar mobilos oldalára, legalább is régebben még így volt.

--Behrooz-- · http://caffedream.blogspot.com/ 2011.09.13. 12:05:43

Nekem már az agyamra megy ez a sok sztór.
Nem lehetne hogy a market legyen sokkal igényesebb?

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.09.13. 12:13:44

@--Behrooz--: Ez a verseny - ha szerencsénk van, egymást hergelik majd szépen bele a fejlesztésbe és a jobb ajánlatokba. Amúgy meg nem kötelező használni őket, a Market megkerülhetetlen és központi marad, de az Android szépsége, hogy ilyet is lehet.

@Darkcomet: Úgy látom, már nem. Az app maga valóban csak egy lebutított böngésző, de ugyanakkor a Dolphin browser alól nem hajlandó elindítani a letöltéseket, csak egy figyelmeztetést kapok, hogy töltsem le a getjar.apk-t.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.09.13. 12:14:57

@readya: Igaz, de az ingyenes (reklámos) verzió azóta is csak náluk van. Az új prémium cuccok reklámmentesnek tűnnek (az Age of Zombies-t szedtem le)

Darkcomet 2011.09.13. 12:32:47

@Yarner: Valóban. A közvetlen mobilos felületről már nem lehet letölteni. Az agyamra megy, amikor a faék egyszerűségű dolgokat túlbonyolítják.

Darkcomet 2011.09.13. 12:37:23

Hogy tovább legyen bonyolítva a market kérdés, az Operának is van egy saját piactere, ahol szép számmal találhatóak fizetős és ingyenes androidos appok. Ehun van ni!

mobilestore.opera.com

--Behrooz-- · http://caffedream.blogspot.com/ 2011.09.13. 12:56:38

@Yarner: Jó, végül is igazad van ebben:"az Android szépsége, hogy ilyet is lehet."
Akkor ne szűnjenek meg a különböző külső áruházak, viszont azt mindenképp szükségesnek érzem hogy a market jobban felügyelje a bekerülő alkalmazásokat, bármennyire is nyílt maga az oprendszer. ;)

Ocel0t 2011.09.13. 16:17:07

@Darkcomet: Valszeg azért, hogy ocsóér tudják hozzádvágni az appokat... minél tovább vagy az oldalukon, szeded le az .apk-t annál tovább bámulod a reklámokat és az .apk-n gondolom nem ér az adblocker vagy mi a rák van droidra...

Darkcomet 2011.09.13. 17:47:13

Nagyon izgis! Letöltöttem egy appot, innentől kezdete bármit választok ki letöltésre, állandóan ugyan az akar lejönni. SGS 1.

readya 2011.09.13. 19:22:39

@Yarner: A swiftkey X-et nézte valaki? Abból a teljes verzió van vagy az ingyenes? Az ingyenesben sincs reklám, csak nem tanítható mindenhonnan, míg a fizetős igen.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.09.13. 19:24:42

@Darkcomet: hm, nekem működik. Gyorsan leszedtem két appot, rendben lejöttek…

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.09.13. 21:39:26

@readya: cirka 5 perc tesztelés után nekem a teljes verziónakl tűnik. Tanul fb-ről. Sms-ből, twitterből, gmailből. A market azt írja, hogy az ingyenes verzió csak egy hónapra érvényes. Itt ennek nem látom jelét, de tény, hogy elég jó a predikció.

readya 2011.09.13. 21:58:26

@Yarner: akkor zsír. Nem tudom mi lesz így. Mások meg fizettek érte majdnem egy ezrest...

solymosig 2011.09.14. 06:17:44

@readya: A swiftkey-t leszedtem, a verzió: 2.0.5.153 Nekem úgy tűnik tanítható is rendesen. Ez előtt is ezt használtam, nem látok változást.
Megy szépen.
Viszont... A marketre felmenve nem látom, hogy telepítve lenne sem az ingyenes, sem a fizetős verzió. Valószínű, hogy a frissítéseket is csak a getjarról lehet majd hozzá megkapni.

Google+
süti beállítások módosítása