Mert miért is ne? - ICS a G1-en

2011.11.25. 09:43 Yarner

A nap androidos videója minden geek szívét megdobogtatja: az Ice cream Sandwich fut (kis túlzással) egy G1-es készüléken (más néven HTC Dream), azaz az első Androidos mobiltelefonon.

Szaggat, köhög, sok dolog még nem működik (wifi, bluetooth stb) de ott van: öreg indián nem vén indián.

Az ICS port xda-s fóruma itt található.


Címkék: érdekes android ice cream sandwich

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr343410271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ePtOn · http://www.facebook.com/autohifibolt 2011.11.25. 10:14:38

Két dolog.
1. Fel nem tudom fogni mi a bánat tud ennyire lassú lenni 4 darab ikon mozgatása során
2. Nem értem mi a szent szarért nem jelenik meg a Galaxy Tab-omra az ICS.
3. És mi a pöcsömért ilyen szar az egész androidos os support, hogy még a GTabomra nincs egy tetves hivatalos 2.3-as verzió.

Ez három volt.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.25. 16:56:44

@ePtOn: nem két dolog
1. a 3d-s megjelenítés miatt akad, gondolom nincs benne gpu
2. ha hivatalos ics-t akarsz vegyél új tab-ot, 2 magost, arra lesz (gondolom)
3. mi a pöcsödért nem használod a guglit? mert én úgy látom, hogy van.
2.3.3
regisztrálni kell hozzá, de ez mi a pöcsödért ne sikerülne :P
www.samfirmware.com/WEBPROTECT-p1000.htm

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.25. 17:04:00

offtopic, de akkor is beírom :P

SGS/ICS

What works:
Both cellphones:
Hardware Acceleration
Audio
calls, sms, 3g (with a ugly patch but it works.)
Touch
Wifi
SDCards (internal and external)
Market
Contacts sync
Calendar sync
camera
panorama mode
face unlock
Gps

What does not work:
Bluetooth
Camera (video recording)

Ha ilyen tempóban haladnak tovább a srácok, hét végére kilép az alpha állapotból :D
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1338636

ePtOn · http://www.facebook.com/autohifibolt 2011.11.25. 17:58:18

@donfuligjimmy:

2. Rossz hozzállás
3. Ha ezt felrakom én, akkor ugrik a garancia.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.25. 18:53:04

@ePtOn:
2. lehet, de megoldás a problémádra (a samsung részéről, az más kérdés, hogy valószinüleg az XDA-n lesz hozzá rom)
3. a szó amit keresel: backup, aztán ha úgyalakul visszarakod. Ha meg agyhalott lesz a készülék, akkor qrvára mind1 milyen rom van rajta. Ők sem fogják tudni megnézni (amúgy azok hivatalos romok, nem "főzöttek")

ePtOn · http://www.facebook.com/autohifibolt 2011.11.26. 12:40:09

@donfuligjimmy:

2. Ez nem megoldás. Inkább veszek akkor iOS alapú cuccot, ha ilyen botrányosan lassú és nehézkes a támogatás (vagyis nincs).
3. Nem akarok mókolni. Nem ezért fizettem egy valag pénzt.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.26. 12:48:23

@ePtOn: te ... amikor ilyen marhaságokat írsz, magadnál vagy?
Mi abban a mókolás, hogy odin-al pár perc alatt felrakod? Elárulok egy titkot. A samsung szervízben is odin-t használnak. A nyomorékok ragaszkodnak a kies-hez.
Kezdek rájönni ... te valójában egy troll vagy. Csak kötözködsz, semmi sem jó neked.
A lehetőség adott, szánnod kell rá pár percet, de az neked nem jó, mert az értékes idődből rá kell áldoznod. Biztos agysebész vagy, vagy valami hasonlóan fontosch ember, akinek minden perce drága.
Tudodmit? Vegyél vmi ios alapú szart, aztán majd rájössz. Részemről befejeztem.

ePtOn · http://www.facebook.com/autohifibolt 2011.11.26. 13:05:04

@donfuligjimmy: Azért (is) mókolás, mert garanciavesztéssel jár. Nem értelek, hogy miért olyan extra igény az, hogy normális gyári támogatású frissítést vár az ember? Szerintem pont ez lenne az alap. Elindítom a szar Kies-t megnyomom a gombot és frissül és mindenki boldog és garancia is marad. Engem nem érdekelnek a ROM-ok, nehogy már én hegesszgessek a Samsung helyett!
Elhiszem, hogy Neked ez a normális, hogy forrasztópálkával a kezedben égeted a ROM-okat és boldog vagy egy ilyen küldetés után. Nekem ezzel semmi bajom, örülök, hogy lefoglalnak és érdekelnek ezek a mókolások. De kérlek lásd be azt is, hogy ennek nem így kellene működnie! Ha ezt nem látod be, akkor tényleg nincs miről beszélnünk, hisz akkor alapjaiban más világban élünk.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.26. 15:08:17

@ePtOn:
PEBKAC (ha nem tudod mit jelent, kérdezd guglit)
Ha a lustaság/hülyeség fájna, te belehalnál. Sajnos ez a fo$taliga blogmoci nem teszi lehetővé egy adott felhasználó üzeneteinek ignorálását, pedig most élnék ezzel a lehetőséggel.

ePtOn · http://www.facebook.com/autohifibolt 2011.11.27. 16:25:37

@donfuligjimmy:
Kedves MacGyver én nem neheztelek rád!
Remélem azóta már sikerült a hegesztőpálkával beforrszatani a ROM-odban, hogy az én hozzászólásaimat ne olvassad. Amúgy tök egyszerű erre a megoldás, keress rá a guglin, mert ez is amúgy egy amolyan PEBKAC jelenség: NE olvassad el amit írok.

Kovács László György 2011.11.27. 16:58:25

Nem kötelező Androidot venni.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.11.27. 20:07:51

@ePtOn: @donfuligjimmy: Donfüligjimmy, azért moderáljuk magunkat. Nem tartom ördögtől valónak a rootolást, ROM-olást, vagy az egyéb házi megoldásokat, és a blogon is nagyon támogatom az erre ráépült közösségeket, hiszen ez az Android egyik legizgalmasabb része (ld ezt a posztot is), de azért lássuk be, hogy nem az kellene legyen a dolgok természetes menete, hogy a létező hivatalos ROM-ot valaki csak házi, illegális módszerekkel hegeszthesse rá a mobiljára, mert valamiért a cég itteni részlege, vagy a szolgáltatók egyszerűen indoklás nélkül képtelenek azt közzétenni.
Az oké, hogy meg lehet oldani okosba, de ne szóljunk le valakit azért, mert szeretne legális úton friss, naprakész rendszert a gépén, meg épkézláb támogatást, ha már kiadott fél-egyhavi átlagfizetést egy kütyüért.

Lássuk be, egy ideális világban Odinhoz csak akkor kellene nyúlni, ha valaki pl. Cyanogenmodot vagy MIUI-t akar a gépére, nem akkor, ha el akarja érni a hivatalos frisstést. Nem kell leugatni, aki ezt szeretné, ez valóban nincsen rendben így.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.27. 20:17:17

@Yarner: csak 1 részére válaszolok, a többi szóra sem érdemes.
"Az oké, hogy meg lehet oldani okosba..."
Milyen "okosba" -ról van szó? Az oldalról amit belinkeltem neki, a gyári romokat tudja letölteni. 'okosba' ... omfg

"de ne szóljunk le valakit azért, mert szeretne legális úton friss, naprakész rendszert a gépén,..."
Erre megadod a választ te magad (szolgáltatók...)

"Lássuk be, egy ideális világban Odinhoz csak akkor kellene nyúlni,..."
Alkalomadtán nézz már be légyszives egy samsung szervízbe (ne átvevőpontba, hanem olyan helyre, ahol szervizelnek is), aztán kérdezd már meg a srácokat, hogy ők mivel teszik fel a gyári romot (okosba). Utánna esetleg megkérdezheted azt is, hogy hány olyan készüléket vettek át garba, ami meghalt, miközben kies-el (nemokosba) frissitették.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.27. 20:20:39

@Yarner: de ez tényleg ízlések és pofonok. Szerintem nem istentől távol álló dolog letölteni a gyári romot, és egy olyan programmal frissíteni a kütyüt, ami megfelel a gyártó szervizének is. Lehet, hogy én nem vagyok magamnál. Ott a friss ropogós rom, ott a progi amivel frissíthetem, akkor mi gátol abban, hogy frissítsem is?
Ha a kütyühöz kapott cd-n nem a fo$ kies, hanem az odin lett volna, nem tudnátok kötekedni :P

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.11.27. 20:38:25

@donfuligjimmy: Nem kötekedtem, csak tudvalevő, hogy a gyártó cég és a szervíz is azt az állásontot képviseli, hogy helytelen dolog házilag frissíteni a gépet, én meg, mint felhasználó, ezt esetleg komolyan is vehetem, valamint van, akit feszélyez a garanciavesztés, ez is érthető.
(Megj: azt, hogy "okosba" úgy értettem, hogy nem hivatalos úton, házilag, nem úgy, hogy pénzért)

Ez olyan, mint a villanyszerelés: van, akinek van hozzá affinitása, van aki megcsinálja, mert muszáj, aztán van, aki nem meri maga, inkább szakembert hív - és van, akinek leég a háza, mert szarul csinálta meg a konnektort.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.27. 20:47:22

@Yarner: hasogassunk szőrszálot? rendben :)

"...helytelen dolog házilag frissíteni..."
A kies -el is házilag frissitesz. Attól is elromolhat. Ebben az esetben egyrészt a felhasználón múlik, hogy mit mond amikor beviszi a kütyüt a szervizbe, másrészt a szevizen, hogy elhiszi/átveszi.
IMHO teljesen mindegy, hogy mivel frissitesz. Nekem kies-el egyszer sem sikerült. Pedig független készülékem van (nem utólag okosított, gyárilag független). Bevittem a szervízbe, elmondtam a gondom, és ott homályosítottak fel, hogy a kies mint olyan felejtős (romfrissités szempontjából legalábbis), több kárt okoz, mint hasznot.
Tány, hogy az odin kicsit munkásabb. Külön le kell tölteni a romot, kitömöríteni, odint indítani, kattintgatni, viszont MŰKÖDIK. Akinek ez a kis kényelmetlenség nem éri meg, az tényleg jobban jár, ha vesz vmi ios alapu fostaligát, aztán szentségel, hogy semmit nem tud rárakni ami nem az appstore-ból van, vagy jailbreak -eli, de az meg garvesztéssel jár.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.11.27. 21:12:39

@donfuligjimmy: Pontosan tudom, miről beszélsz, és az utolsó szóig igazad van, de a megoldás akkor nem az, hogy ios cuccot vegyen a júzer, hanem HTC-t, vagy még egyszerűbben egy Nexust.
Ez nem ANdroid-proléma, a Samsung cseszett el valamit, de nagyon.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.27. 21:32:19

@Yarner: az előtted posztoló júzer vetette fel az ios alapú cuccot mint megoldást. Sajnos sokrésztvevős a probléma, nem csak a samsung sáros benne. A többi gyártóról nem tudok nyilatkozni.

Google+
süti beállítások módosítása