Élet a csúzli másik végén - Island Fortress

2012.01.31. 08:29 Yarner

Az Island Fortress az a játék, ami fényesen bizonyítja, hogy minden ötletnek hamar meg fog születni a gyökeres ellenkezője is. A vidám karibi ritmusokkal megtűzdelt játék elsőre egy kellemes startégiai-logikai építkezős appnak tűnik, de a halálfejes lobogós külcsín senkit nem téveszt meg: ez bizony nem más, mint az Angry Birds fejre állítva.

if1.jpg

A feladat egyszerű, a megadott elemekből olyan védművet kell építeni, amely meg képes védelmezni kincsesládánkat az ágyúlövésektől, melyeket a szigetünk mellett horgonyzó kalózhajóról adnak le.
A többféle golyó (robbanó, faltörő, osztódó, stb...) ellen háromféle faltípus háromféle eleméből (időnként előre elhelyezett struktúrák felhasználásával) építkezhetünk, a golyók pedig a „mehet!” gombot megnyomva pályánkénrt változó szögben és sorrendben érkeznek.

if3.jpg

Elsőre eltalálni a megfelelő kombinációt szinte lehetetlen, de aztán hamar hatalmába keríti a játékost a győzelemre és tökéletességre törekvés, és könnyen azon kaphatja magát, hogy inkább visszatér egy hajszál híján megúszott pályára, mert már sejti, hogyan lehetne rendesen megoldani a feladványt.

A kellemes grafika és a gonosz feladványok pozitívumai mellett a játék egyetlen gyenge pontja a kezelhetőség, az irányítás ugyanis némi megszokást, és elég nagy figyelmet igényel. A pályára ledobott elemekre megjelenésük pillanatától kezdve érvényesek a fizika törvényei, és elgurulnak, leesnek, odébb tolják egymást is – így egy bonyolultabb építményt könnyen lehet, hogy egy óvatlan mozdulattal éppen az utolsó elem behelyezésével rombolunk porig. Az Island Fortress nem a kapkodósok játéka, de mindenképpen érdemes egyszer kipróbálni, milyen is lehet a zöld malacok bőrében lenni, és hangosan rö(f)högni, ha a pálya végén a kincsesládánk érintetlen maradt.

if2.jpg

Ui: én a Rovio helyében már meg is vásároltam volna a játékot (vagy talán még lekoppintani is elég), biztos sok játékos vevő lenne a madárkák szívatására is...

Market link_1.jpg


· 1 trackback Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr13968275

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Google+
süti beállítások módosítása