Instagram - Háborognak az Apple userek

Az Apple userek nagy része azt hitte, hogy maga  a tény, hogy csak Ők használhatják az Instagramot örök érvényű lesz, de most, hogy megjelent az Androidos platformra is (és ezzel újabb 300 millió embert téve potenciális felhasználóvá), az Apple hívőknél eltört a mécses.

dawson-crying.jpg

Szolgáltatásban persze semmiben sem marad el az Android verzió az iPhone-oshoz képest, úgyhogy az utolsó hype-app, ami nem jelent meg Androidra és ezzel azt másodhegedűssé avanzsálta is megszűnt egyszeri platformos appként működni.

Ez persze érthető. Ami ott működik, itt is működik, hiszen lényegében egy ugyan olyan felhasználói táborról beszélünk, akiket nem választ el más, mint a szimpla igényeik. Az Androidosok felhasználóbarát és agyoncustomizálható terméket szeretnének, az iPhone userek pedig mindenek fölött álló, egyéniség userek akarnak lenni, akik bárhol is vannak, egyediek - 300 millió "társukkal" együtt.

Azt mondjuk mindenki tudja, hogy egy valamire való fejlesztő még mielőtt leütné az első karaktert már a multiplatform megoldásokon gondolkodik, úgyhogy a simple platform megoldások is csak akkor lehetnek maximum életképesek, ha egy adott gyártó dollármilliókat feccöl abba, hogy exkluzívan, kizárólag nála jelenjen meg egy termék -de csak egy darabig. Hiszen egy ilyen huszárvágással a fejlesztő zsákutcába tereli a termékét és idővel éhen hal.


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr904365015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsongor 2012.04.05. 11:02:43

Ez az Instagram milyen egy nulla app basszus. 6479 másik ilyen alkalmazás létezik már régóta ami sokkal többet tud. És ezen megy a hype... Szánalom.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.04.05. 11:13:48

@szcsongor: Megmondom Neked őszintén Csongor, hogy nekem jelen pillanatig sincs még lövésem se róla, hogy ez micsoda pontosan :D

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.04.05. 11:21:17

@Tomi from Space: nekem már vagy két napja van, mert azóta mindenki erről ír, én meg a blog miatt szorgalmasan elolvasom, hogy képben legyek :-)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.04.05. 11:43:18

@Tomi from Space: Hát csatlakozom. :) Nem is értem én sem ezt a hype-ot ami körülveszi. Mondjuk ez az Apple termékekre is jellemző :) Mi az ami miatt az Apple felhasználók a terméküket mindenek felett állónak gondolják. Nem tagadom nem rossz cuccok! De könnyű úgy fejleszteni valamit, hogy szinte egy hardverre kell megírni oprendszert, szoftokat stb...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.04.05. 13:31:39

@Noname Cowboy: Egyszerű, így próbálják racionalizálni, hogy duplaannyit fizettek egy telefonért / számítógépért / tabletért. Ha kiadnak 240.000-et egy 4S-re, nem lesznek hajlandóak elismerni, hogy a feleannyiba kerülő SGSII is van olyan jó (vagy jobb). Ilyenkor kezdenek el olyanokkal dobálózni, mint "gyönyörű design", "jobb tapintás", esetleg a személyes kedvencemmel: "nem telefont vettem, hanem életérzést".

(Annyira azért nem könnyű rájuk fejleszteni, főleg olyan országokban, ahol a vásárlóközönség relatíve csóró, ezért még a három generációval ezelőtti iPhone-t (iPhone 3G) is támogatni kell... de iOS-en nincs fragmentáció, áááá...)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.04.05. 13:39:06

@Dr. Gerusz Phd, MD: Ezen az életérzés témán röhögök én is!! :D:D:D
Egy haveromat is most dumálták rá egy 4s-re! Mer milyen fasza a siri, hogy bringázik és nem kell felennie hanem csak utasítja! Mondom legyen neked jó :)

De még akkor is csak 4-5 hardverről beszélünk. Hozzávesszük a tableteket is akkor 7-8? Nem százas nagyságrend! S a droid így is elmuzsikál. Nyilván egy belépőszintű hardveren nagyobb kihívás.

blog.sancho.hu · http://blog.sancho.hu 2012.04.05. 16:20:00

@Tomi from Space: @szcsongor: Az Instagram közösségi app, sőt a legnagyobb közösséggel rendelkező mobilfotós app. Az effektjei fapadosan egyszerűek, egy ócska képből is tud használhatónak tűnőt varázsolni. Az azonban tény, hogy az Android körökben elterjedtebb PicPlz sokkal jobban paraméterezhető, és az effektjeinek minősége olykor jobb (az Instagram jobban szőröz szerintem).
További érdekessége, hogy a közösségi élet nem a weben, hanem az appon át zajlik. A képek weben át elérhetőek, ha a user megosztja, de nincsen saját webes profiloldal, nem lel rá a Google, stb... Bár vannak 3dr party megoldások a tartalmak RSS-be fűzésére és hasonlókra, de az élet az appon át zajlik. Ez a része nagyon el van találva az appnak.
Gőzöm sincsen, miből van vagy lesz az Instagram projektnek pénze, hiszen az egész free.

Van egy pontatlanság a bejegyzésben: Nem tudja még ugyanazt az Android változat, mint az iPhone-os, pl. tilt shift effekt nincsen. Bár az Android nyitottságából adódóan többet tud (lásd share menüben elérés, beépített fényképező app lecserélése, ...).

A bejegyzéssel egyetértek, meg kellett jelennie és vélhetően cél is volt megjelenni előbb vagy utóbb egy másik, elterjedt platformon is.

baal-amiga 2012.04.05. 17:36:19

Hahh, mennyire vártam az Instagramot én is. Közben elkezdtem használni a picplz-t, majd a Streamzoot.
A Streamzoo köröket ver rá az Instára; a teljes méretű képet effektezi, amiből rengeteg van, főleg, ha kombinálja a usr. Elmenti sd-re, feltölti, ahová akarod. Ezen felül nem elhanyagolható méretű közösség áll mögötte, az appon keresztül pedig bármilyen fotót használhatunk átalakításra, webes felülete is jó.
Inkább ezen maradok, mert szinte tökéletes.

szcsongor 2012.04.05. 18:40:25

@baal-amiga: Kipróbáltam ezt a Streamzoot és meggyőzött. Insta kuka.

Való 2012.04.06. 15:44:57

Egy mobiltelefonnal készült kép effektezéséről van szó, ami felkerül egy közösségi hálózatra. Ennek a hálózatnak pedig a felhasználók száma határozza meg a sikerességét(mint minden közösségi szolgáltatásnak). Ez a szolgáltatás, amit az Instagram kínál nem azért nem bővebb(több effekt, több keret, több képarány, több variáció, etc..) mert nem tudnák megoldani a fejlesztői, hanem azért mert ők ezek között a keretek között szeretnék tartani a feltöltött képeket.

Szerintem aki, olyan szolgáltatásra vágyik amivel komoly képeket szeretne alkotni, akkor azt ne egy mobiltelefonnal lőjje/alakítsa, mert soha nem fog olyan minőséget elérni mint fényképezővel és egy komoly képszerkesztő programmal.

Ti teljesen mást vártok ettől a programtól mint amire kitalálták.

EvilHedgehog 2012.04.07. 20:23:38

@Való: Teljesen mást állítottak erről az appról mint ami a valóság.. .

Ez még egy social network.. nem egy alkalmazás... Legtöbb embernek pedig a meglévő networkök is elégnek bizonyulnak nem kell még egy n+1 edik...

Való 2012.04.07. 20:27:28

@EvilHedgehog: Neked nem, másik több millió felhasználó viszont inkább ezt favorizálja mint a többit.

Nem tudom ki mit állított Neked pontosan erről az appról, valószínűleg ő sem igazán értette, hogy miről is szól ez. :)

decoati 2012.04.07. 22:03:21

Fel lehet ezt az instás történetet úgy is fogni, hogy: "na ecsém, ha olyan k*rvanagy fotósnak képzeled magad, akkor mutasd már meg mit tudsz 612x612 pixelen elmondani, hogy az JELENTSEN is valamit."
Igen, nagyon sok tök egyforma, üres hulladék van fenn, és rengeteg random expozíció. De kb. 10%-on megakad a szemed, és ennek a 10%-ára azt mondod, hogy hümm... Kifejezetten JÓ képek is vannak ám fenn, hát ez a tudás, nem igaz?
Hogy ehhez minek a közösségi háló része? pl. mert a megfelelő csoport követésével már vastagon előválogatott képeket kapsz a kezdőképernyődre, és bizony a hashtag-edre reagálnak... a hazai csoportok játékairól nem is beszélve.
Hát nem az a lényeg hogy mit látok bele ebbe az egészbe, és mi motiválja a cselekvésem? Ha akarom felrakok sörnyitós-konverzcipős képet és a haverok lájkolják, ha akarom összekapom magam és a végeredményt feltolom a #photooftheday-re, amire pár perc alatt reagál valami távolkeleti tyúk, aki a franc se tudja kicsoda, de több tízezren követik.
Az Instagram önmagában semmi, mint ahogy a fénysugarak technikai rögzítése is semmi. Hogy fotóművészet/hasznos app legyen, ahhoz nekünk kell tartalommal feltölteni. Az Instagram szerintem kész erre.
Köszönöm, befejeztem. :)

ergerberger 2012.04.07. 23:52:40

"és ezzel azt másodhegedűssé avanzsálta"

Ez szép volt, baszod...

www.kislexikon.hu/avanzsal.html

Ocel0t 2012.04.08. 16:21:45

degradáltát akart írni, és tényleg kabbe :D

baal-amiga 2012.04.16. 14:53:56

@szcsongor: Örülök; minden ismerősnek ajánlom. Bár a szifonosokat nem tudtam még csak kipróbálásra sem rávenni...

Google+
süti beállítások módosítása