Sony: gondok az ICS-frissítéssel

2012.04.22. 08:00 Hrobert

Úgy tűnik a japánok nem véletlenül magyarázkodtak már az ICS-frissítések megindítása előtti napokban, ugyanis minap a Sony vonatkozó fórumain igen sok kritikus hang szólalt meg a nagy nap óta. 

ics_feedback.jpg

Mint arról beszámoltunk, a Sony különböző sántító okokkal próbálta beadagolni az Xperia-tulajoknak, hogy telefonjuk a frissítés után esetleg helyenként gyengébb teljesítményt nyújthat a frissítés után, mint Gingerbread alatt. Ez már akkor is gyanúsnak tűnt, a fórumokon háborgó tulajdonosok pedig megerősítik, hogy a magyarázkodás nem volt véletlen. 

A fórumozók különböző bugokról számolnak be, a teljesség igénye nélkül néhány aggasztó:  

  • Általános lassulások a kezdőképernyők görgetésétől a kamera alkalmazásán keresztül a tárcsázóig különböző helyzetekben.
  • A kamera app-ban többen említik hibaként a laggoló videofelvételt is. 
  • Többen panaszkodnak a Wifi instabilitására.
  • Kozmetikai kérdés, de sokan kifogásolják azt is, hogy a dizájnelemek nem igazán lettek implementálva a Sony rendszerébe a stock ICS-ből, tehát ugyanazt az Xperia-kinézetet kapjuk, mint az eddigiekben, ennek megfelelően sok alkalmazás és widget is (például a zenelejátszó) a Gingerbreadből ismert  maradt. (Ezzel nyilván együtt lehet élni, de lévén, hogy az ICS-ben hosszú idő óta először frissítették az UI-t, nem lenne utolsó, ha ezeket a kis vizuális extrákat is megkapnák a felhasználók. A HTC is ráhúzta a Sense-et a 4.0-ra, mégis megvannak az ICS újdonságai ilyen téren.)

Nyilván a laggolásokat, touchscreen késéseket orvosolni lehet kisebb hibajavításokkal, de semmiképpen nem jó jel, hogy a gyártó már korábban inkább a bullshitet választotta, ahelyett, hogy dolgoztak volna még egy kicsit a dolgon, vagy legalább elismerték volna, hogy az első variáns nem lesz 100%-os, de később javítják a hibákat. Hivatalos állásfoglalás még nincs a panaszokkal kapcsolatban, de csak remélni tudjuk, hogy valójában nem ilyen rossz a helyzet. 

Egyelőre a frissítési folyamatot követő bejegyzés tanúsága szerint még mindig csak az északi régiókban elérhetőek a frissítések, Neo V, Arc S, és Ray készülékekre, tehát április 13. óta nem történt előrelépés, ezt azt jelenti, hogy a 4-6 hetes előre jelzett intervallumból egy hét gyakorlatilag tétlenséggel telt. Persze ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne idő gyorsan kiszórni a frissítéseket a világ többi részére, de ezek fényében nem olyan biztos, hogy megéri a várakozást.


Címkék: frissítés sony sony ericsson ics ice cream sandwich

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr514465510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása