Samsung Galaxy SIII - Egyik szemem sír, meg a másik is

Tegnap eljött a Nagy Nap,- az Androlib birka módjára szépen át is aludta, mert megérdemli - és a Nagy Nap keretében a Samsung bejelentette a Samsung Galaxy SIII eljövetelét, amit persze már mindenki előre tudott, vagy gondolt, esetleg csak remélt. No de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk mik is történtek a mobilpiac Jézusának eljövetele előtt, akiről tegnap  kiderült, hogy még Júdásnak is kevés lenne. Az első követ meg az vesse rám, aki még sosem mondott csúnyát semmire.

A Csillagszemű Juhász.

Emlékszem, hogy anno, mikor még az Acer Liquid-emmel rohangáltam és büszkélkedtem mindenkinek, egyik nap megjelent egyik munkatársam egy Galaxy Spica-val a kezében. Megnéztem, megnyomkodtam és az Acer-hez képest egy kimondottan rossz minőségű, csúnya, idétlen módon összerakott és lassú telefonnal találtam szemben magam. "Nem rossz" mondtam a munkatársamnak, de persze odabent jót nevettem az egészen és azon, hogy a Samsung csak ennyire volt képes hirtelen. Aztán persze megjelentek sorra Samsung modellek, elkezdett felnőni a Galaxy széria, kijött az SI, aminél már elkezdtek gondolkodni az emberek azon, hogy a Samsung végre elkezdett telefonokat gyártani.

 

 

Valami lett a levegőben.

Amikor tavaly kijött az SII, akkor már sejteni lehetett, hogy a Galaxy vonal ezen típusa még sok példányt meg fog élni és az SI-gyel erősen lábat vetett brandnek meg kellett mutatni, hogy ki az úr a háznál. Bár az SI-nél még kétséges volt, a világuralom, az SII megjelenésével kiderült, hogy ami itt történik, az olyan mint egy polgárháború kitörése. Az SII jött, látott, győzött és megmondta a frankót. Emberek 10 milliói szerettek bele és nyugodt szívvel ki lehetett jelenteni, hogy az iPhone méltó versenytársra talált. Ehhez mondjuk annyi is elég lett volna, hogy valami jó drága legyen, semmi más, a Samsungnak meg sikerült így áraznia. Azt azért kijelentem én is, hogy az SII telitalálat lett, így egy évvel a megjelenése után is az egyik legjobb darab a piacon és még manapság is sok gyermeki lelkű felnőtt férfi és nő alszik el könnyes szemmel, mert még nem sikerült megkaparintania ezt a készüléket.

Egyszer fent, egyszer még fentebb.

A Samsung tehát tapogatózott (Spica), aztán fogdosott (SI), aztán már tudatosan húzta magát előre (SII). Ezek a kampányokon is meglátszottak. A kezdeti lépéseknél még az inkább, "Sziasztok, bejöhetünk?" életérzés és kedvesség dominált, az SI már a "Nézzétek, ezt Nektek csináltuk!" jegyében került kommunikálásra, az SII már mint "Itt az új Király!" érkezett. Az SIII-ra meg már csak annyi jutott, hogy: Hülyék vagytok!

Mert hülyék vagytok.

Elérkeztünk hát napjainkig, mikor is két héttel ezelőtt elkezdhettük csodálni az SIII bevezető promóit, kezdve a megtanulhatatlan nevű www.tgeltaayehxnx.com oldallal, ami egyfajta ráizgító volt egy 2012.05.03-án bejelentett valamire. Mindenki tudta persze, hogy ez az SIII lesz és mindenki tudta azt is, hogy ez lehet, hogy nem az SIII lesz. A www.tgeltaayehxnx.com mindenesetre egy visszaszámolós site lett és miután visszaszámolt és elérte a nullát, kiderült, hogy nem történik igazából semmi, csak az, hogy eltelt 5 nap és várhatsz még hetet. Ez nem volt se nem vicces, se nem izgalmas, sokan (köztük én is) úgy aposztrofálták ezt, mint a Samsung első fricskáját a userek felé. Azért persze kaptunk egy új oldal linket, a www.thenextgalaxy.com-ot. Hát kösz.

 

 

Még ennél is hülyébbek vagytok.

Akinek ez nem lett volna elég, (márpedig a Samsungnak nem volt az), jött a teaser second flow-ja, ami ahelyett, hogy a kezdeti fricskákat helyretegye és megnyugtasson mindenkit arról, hogy a május 3-as bejelentés nem lesz más, mint az SIII és különben is mi együtt örülünk Veletek, nem szólt másról, mint arról, hogy a Samsung még nagyobb tömegeket hülyézhessen - birkázhasson - le. Apple bolt elé szervezett Wake up! tüntetés (ez a RIM műve volt, bocsi - a szerk.), Galaxy phone reklám végére berakott birka hegyek, lassan már azt vártam, hogy reggel 6-kor csengetésre ébredek és az ajtót kinyitva egy koreaival fogok szemben állni, aki lefúj valami vicces spray-vel és az arcomba röhög. Mert ezek után, már ez következik. Robi írt is erről egy szép posztot és ahogy fogalmazott, valakinek tényleg elgurult a gyógyszere Koreában. A legszomorúbb az egészben az, hogy a Samsung 80 éve azon dolgozott, hogy ne egy brand, hanem egy családtag legyen, ezt most sikerült egy idióta, pökhendi és magamutogató kampánnyal hazavágni. Wake up! A meglátás helyes, de nem nekünk kellene felébredni, hanem a Samsungnak...

Nesztek.

Ne utáljatok, itt van, amiért ide jöttetek, tessék, elmondom mi van. Az van, hogy megjelent az SIII, Európában május végétől kapható két színben: kékben és fehérben. Igen, mert mindenki hülye és aki hülye akkor is megvenné, ha libazöld lenne, úgyhogy lehet simán kék is. Ne háborogj, ne akarj más színt, jó ez Neked, amúgy is mitszólszbele, kifizeted érte a 180.000 forintot, elmondhatod, hogy tiéd egy négymagos procival ellátott, 4.8 inch-es kijelzőjű csúcsmobil, a legfrissebb, a legjobb, a legmenőbb, kit érdekel, hogy kék? De nem? Itt nem arról van szó, hogy Te mit akarsz, itt arról van szó, hogy Téged akarunk. Azt akarjuk, hogy vedd meg a csúcsmobilunkat és legyél a haverunk, ha koreaiakat látsz, akkor mosolyodj el és érezd a melegséget a szívedben és közben azért az se ártana, ha mutatnál némi tiszteletet és alázatot. Mert birka vagy. De van laposkő alakú kék telefonod. Csajok érteni fogják? Nem. Bajod? Nekem igen.

 

 

Van új a nap alatt?

Nincs. A 8 megapixeles kamera az SII-höz képest maradt, a kijelző nőtt, RAM-ból megvan az 1 Giga, microSD-ből mindenki 16 gigásat pakol majd bele, előlapi kamera, ahogy az SII-nél megszokhattuk, ICS és a többi, már megszokott dolog (jack, giroszkóp, stb.). Ami újdonság az a formavilág, a kidolgozás, a nagyobb képernyő és a gyorsabb processzor. Persze a fejlesztési folyamat alatt bizonyára elfogyott több zsák rizs és szójaszósz, mégsem sikerült akkorát alkotni, amekkorát vártunk. Semmi brutál újítás, inkább csak a meglévő technikai korlátok, de elunt koncepciók feszegetése. Sajnáljuk Samsung, ez most dupla öngól volt és egy hatalmas lépés az új Apple-lé válás felé.

Gondolkodni kellene.

A Samsung nyilván dollármilliárdokat ölt ebbe az egészbe, rendkívül okos embereket alkalmazott és próbált olyan dolgot letenni az asztalra, amivel megszorongathat mindenkit. Az Android tábor mindig is őszinte, gyermeki lelkesedéséről, malacperselyéről volt híres, arról, hogy mindig rajong mindenért és idővel - habár pénze nincs rá - mégis összegyűjti valahogy azt a 120 ezer forintot, amiből megtudja venni álmai készülékét. Kedves Samsung! Ezeket a srácokat (beleértve a lányokat is) becsülni és szeretni kéne! Ők tettek Titeket naggyá! Ehelyett most nem megy más, mint a szapulás és a lejáratás. A miénk.

No de majd beszéljen helyettünk a készülék, amit szépen szét fogunk majd szedni, ha eljut hozzánk és akkor majd meglátjuk, hogy ki a hülye. Addig meg maradjon a kérdés: Et tu mi Fili Samsung?


Címkék: samsung galaxy siii

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr874487911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.04. 10:04:08

Én személy szerint annyit hozzáfűznék, hogy szoftveresen sok érdekes kis vackot beledugtak a cuccosba (szemkövetés; ébrenlét, amíg a képernyőt nézed; mozdításra rezgéssel jelzi, hogy volt-e esemény), de ezek nagy részét senki nem fogja használni, ahogy a korábbi extrákat sem nagyon - arra jók, hogy hosszan lehessen sorolni az újításokat.

Ami tényleg megütött, az a kötelező témázás egy univerzálisnak szánt készülékben. Ez tényleg egy erősen apple-szagú húzás: "kijelölöm az irányt, ti meg kajálni fogjátok, mert csak".
Az Android egyik alapvonása, hogy személyre szabható a telefon megjelenése. Ha a cég azt gondolja, hogy lenne kereslet egy tengerparti kavicsnak álcázott, pitypangos-hullámsustorgós hippifonra, azt csinálja meg rétegkészüléknek, ne ez legyen a tízmilliók kezébe szánt zászlóshajó.

lMichele 2012.05.04. 10:07:58

Azt senki nem gondolhatta komolyan hogy te fogják pakolni világrengető újdonságokkal ???
Mert akkor mit tesznek a következőbe , és a következőbe ???
Kamera gondolom volt készleten bőven ....
A vevőkről akarnak sok bőrt lehúzni , azzal hagy apránként csepegtetik a fejlesztéseket , hogy vedd meg a következő készüléket is majd .
Úgy hogy ne hőbörögjetek ez egy ilyen világ :(

lMichele 2012.05.04. 10:09:02

Mondjuk a két pöttyből a videón azért sejteni lehetett hogy ebben a két színben lesz elérhető...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 10:12:14

@lMichele: Ma belle, nem hőbörgünk, csak sok beszédnek sok az alja, a Samsung meg annyit húzta a mézes madzit, hogy ennél azért többet vártunk :)

Darth Zed 2012.05.04. 10:28:19

Barátom, sztem surgosen keress fel egy elmegyogyászt, a blogolást pedig hanyagold egy ideig. Ennyi okorséget egy posztban már rég olvastam. Annyit azert elmondanek, hogy Te vagy a kissebbség! Az emberek tobbsége ugyanis nem azért vasarol meg egy muszaki cikket, ami a termek mogott van!!! Oket nem fogja erdekelni, hogy mennyivel jobb az elozo modellnel, hogy van-e benne forradalmi idogép vagy usb-s kavéfozo es a cég ezt milyen attituddel akarja eladni neki! A tobbseg tudod bemegy az uzletbe es megveszi a kedvenc markajanak a legujabb/legtetszetosebb termeket amit a penztarcaja enged. Tovabba oket nem erdekli az sem, hogy buta geek bloggerek szamara krealt visszaszamolos oldalak vagy gerillakampanyok keszulnek-e. Ennyit szerettem volna elmondani, a blogot termeszetesen tobbet nem latogatom meg index cimlaprol sem veletlenul. Udv

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 10:31:37

@Darth Zed: Köszönjük Zed a hozzászólást és örülünk, hogy sikerült a tápláléklánc legaljára kerülnöd, kérlek add át üdvözletem az amőba haverjaidnak!

Rebelinside 2012.05.04. 10:36:54

@Tomi from Space: Az ne zavarjon, hogy a Wake up! nem Samsung, hanem Blackberry akció volt...

Szerintem a színválasztás is azért volt, hogy nehogy ráfogják, hogy ugyanolyan, mint az iPhone. Szerintem így is jól néz ki, az óriási mérete zavaróbb, de ízlések és pofonok.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.05.04. 10:37:28

Asszem, kivárom az S4-et. Mondjuk ez a szemkövetés érdekes kis feature, vajon mennyibe fog telni az XDA-nak ráhackelni az SGSII-re?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 10:45:04

@Rebelinside: Igen? Ezt látod nem is tudtam. Lassan már olyanok ezek, mint a terroristák. Valaki csinál valamit, aztán jön valaki és magára vállalja.

@Gerusz: Szerintem semmibe :D Csak nehogy úgy járjanak vele, mint anno a HP az arcfelismerős notebookkal, ami racist feutre-ként vonult be a köztudatba, mert négerekkel nem működött :D

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.04. 10:46:55

@Gerusz: reméljük, hamar fog menni :-) Bár elég akku-gyilkos funkciónak tűnik folyamatosan működtetni az előlapi kamerát, végső soron nem biztos, hogy megéri a dolog...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.05.04. 10:53:10

@Tomi from Space: Ez inkább az ázsiaiakkal lehet gázos, de azért a Samsung mégis koreai, talán tesztelték velük is... :D

(Meg mondjuk ez a rezgő értesítés is jónak tűnik, de szerintem azt lehet replikálni a Taskerrel)

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.05.04. 10:55:27

@Yarner: Nem feltétlen kell folyamatosan működtetni, elég a screen timeout előtt bekapcsolni fél másodpercre.

meglivorn 2012.05.04. 11:00:14

Nem lehet mindig öles léptekkel haladni, néha kisebbekkel kell :)
Így is kapott egy brutál 4magos procit, egy péklapátnyi kijelzőt (továbbra is tartom, hogy 4" felett kényelmetlen és rossz), és ahhogy elnézem, az akksija is erősebb mint a konkurencia készülékeiben.
A kamera lehet, hogy nem jevult, de őszintén, lenne bármi érdemi különbség ha beletettek volna egy 10 mpx-eset? (pláne, hogy az 5mpx-es sgsem konkrétan szarabb képeket készít, mint az előző, szintén samsung telóm 3,2 mpx-es kamerája :( )

Az nekem is fura, hogy nincs fekete verzió. De talán nem is baj, így is minden teló fekete vagy sárgult fehér. A tengerészkék még mindig elegáns színnek számít, de ugyanakkor ki is tűnhet a tömegből.

decoati 2012.05.04. 12:46:57

isteni :D mondom én, ez a hater hozzáállás abszolút hiánypótló. maradok őszinte híved

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 13:10:30

@decoati: Köszi, utam Érted járom :D Kb. fél órája gondolkodtam rajta ebéd közben, hogy miért is csinálom ezt és miért nem ajnározok, meg esek hátra mint minden más médium, de most értelmet adtál a létemnek :D

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.05.04. 14:15:03

Nem ertem, miert vagy igy kiborulva. Az SGS3 szerintem boven hozza azt, amit 2012-ben egy felsokategorias telefontol elvarunk, es hoz annyi pluszt, amivel kitunik a tomegbol. Eddig a HTC One X-szel szemezgettem, de a 2100 mAh-s akksi erosen a SGS3 fele billentette a merleg nyelvet... Most olyan 80% az eselye hogy ez lesz a kovetkezo telefonom.

Az viszont epic fail, hogy a hivatalos oldal android alatt nem hasznalhato mert hianyzik a menu :)

Globetrotter2014 2012.05.04. 14:41:45

Ngyjából én is így érzek. A nyáron vettem volna Siiiast, de lehet hogy lecsapok az SIIesekre.

A legnagyobb nyertes itt a Nokia lesz szerintem...

Globetrotter2014 2012.05.04. 14:46:31

@ZF2: az SII note mellett ez a telefon elég nehezen passziol a Samsung alettába, nem szép és nam divatos.

Az Iphone 4 sokkal jobb arányt talált el.

Remélem van B terve a samsungnak.

A sok fricka mellé beleférne még hogy ez csak egy vicc volt...

HairMetal 2012.05.04. 15:17:57

"sok gyermeki lelkű felnőtt férfi és nő alszik el könnyes szemmel, mert még nem sikerült megkaparintania ezt a készüléket."
...mmm, eszembe se jutott hogy valahi is Samsung telefont vegyek...

sumo · http://sumo.4242.hu 2012.05.04. 15:20:48

Bárki bármit ír is, azért az SIII egy jó kis készülék.
Egyébként én pont az a user vagyok, aki lassan 2 éve Spica-t használ. Nem mondom, hogy maradéktalanul meg vagyok vele elégedve, de tanulós telefonnak nagyon jó volt. Egy hónap múlva lejár a hűségem, akkor cserélem. SIII eszembe sem jutott. Én személy szerint két készülék között fogok a helyszinen választani: Motorola RazR xt912, vagy Galaxy Nexus.
Ezek valamelyikével újabb két évet elleszek úgy érzem... :)

Serenic 2012.05.04. 15:26:51

Nem jöttem rá, mi a baj. Nincs elég színben? A csajok előtt szégyellni kell, mert nekik sem a kék, sem a fehér nem jön be? Rossz a reklámja? Vagy mi? Amúgy jó a gép?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.05.04. 15:27:38

Az irasbol sut a savanyu a szolo kifogas.

Szerintem nem kotelezo megvenni abban a pillanatban ahogy kijott a boltokba az uj SG.
Fel ev mulva mar emberibb aron is hozza lehet jutni.
Aki meg divat termeknek, ruhazati kiegeszitonek akarja venni az megerdemli, hogy ennyi penzt gomboljanak le rola.

2012.05.04. 15:29:41

Láttad te a különbséget a iPhone4 és 4S között? Még ennél is kevesebb, ennek ellenére nagyobb a sikere az újnak.

Ha bevált a forma, minek változtatni? Bele kell rakni többet mindenből, és kész.

titanmanus 2012.05.04. 15:29:53

ez az írás az igazán gáz...

ladislaus 2012.05.04. 15:30:26

appletől azért még nagyon messze a samsung...

sumo · http://sumo.4242.hu 2012.05.04. 15:37:53

Amúgy meg szerintem hülyeség az IPhone-t akármelyik másik telefonhoz hasonlítani. Az IPhone nem egy telefon, hanem egy komplett brand, amibe beletartozik a készülék, az ios, az Apple store és miegymás. Az androidos készülékek fejlesztése jellemzően nem célirányosan egyszerre/egymás mellett történik, hanem valaki megcsinálja a készüléket, aztán a saját kénye kedve szerint ráfaragja a google cuccát. Kap új kezelőfelületet, új menüt, új témát, stb. Nagyon ritka az érintetlen Androidos telefon.

Yakk 2012.05.04. 15:43:29

A 8 megapixelen nem értem miért van mindenki kiakadva. Egy ekkora kütyübe bőven sok még ez is, 100-szor többet számítana az optika mérete, de az érthető okokból sosem lesz nagyobb. Mi a fenére használtok ti ekkora felbontást? Tessék venni egy tisztességes tükörreflexes gépet, ha ennyire fotózni akartok.

Egyébként tény, hogy én is vártam volna valami érdekesebb innovációt az S3-ban, vagy ne csaptak volna ekkora felhajtást körülötte...

gatyamadzag (törölt) 2012.05.04. 15:44:19

én meg megvárom az új iphon-t

gatyamadzag (törölt) 2012.05.04. 15:45:07

@gatyamadzag: iphone-t

Globetrotter2014 2012.05.04. 15:46:27

@Serenic: nekem az a baj hogy egyetlen normális szín sincs felsorolva.

Fekete vagy valami ignyesebb alu kellene a fizetőképes veveőknek szerintem.

A fehérhez nem passzol a fomra, a kéket még látni kell.

350 EUR az SII újonnan függetleneül, és azért 600 EUR elég tetemes összeg (egyébbként ilyesmi volt a kezdőár az SIIre is).

Nem látom hogy mire lenen jó nekem ez a készülék.

Nem szivesen vennék Iphone-t de ninxcs sok vűálasztásom.

First world problem... :)

kkkchris 2012.05.04. 15:46:28

@Gery Greyhound / Jön az el-számolás 2012! Infó itt: Én is így gondoltam de aztán egy másik helyen megkaptam hogy a Galaxy2-ben 1650-es akksi van és kevés, pedig csak duplamagos, és alapállapotban is kevesebbet fogyaszt. Szóval a 4magos SG3 alapállapotban többet fogyaszt (nincs 5-ik kis fogyasztású magja mint a One-nak) és a kijelzője is jó nagy.. Nem biztos hogy annyival jobb az SG3 mint amilyennek most látszik, én egy tesztre kíváncsi lennék..

Az indukciós töltő nem rossz, néha úgy megszorul a microUSB töltő a Note-omon hogy azt gondolom na vége, ez segít megakadályozni a csatlakozó tönkremenetelét az biztos.

vadiúj nick 2012.05.04. 15:46:35

Jó kis telefon lenne, ha a Samsung végre elkezdene költeni kicsit a saját dizájnra is.
Ez így gagyi nekem, ennyi pénzért legyen saját külseje, mint a HTC-nek, SE-nak vagy az Apple. Nincs pénze rá?

Ez egyszerűen igénytelenség, és ellenszenves egy márkától, hogy évek óta nem jön elő semmilyen újdonsággal, csak a konkurenciát másolja plusz rárak arra egy lapáttal, hogy tessék, ez még jobb. Jobb lenne, ha olcsóbb lenne, mint az eredetiek.

És nem, nem vagyok Apple fan.

gregaba 2012.05.04. 15:47:24

Rosszindulatú, rosszhiszemű, és enyhén rasszista írás. WAKE UP, vazz! Az S2 kb. ez elmúlt 15 év legjobb mobilja volt. Bocs, Tomi from Space.

LAVÓRVAGÁNY 2012.05.04. 15:50:34

Tehát végre nem másolják az almás telót külsőre, és most erre ilyen kurva büszkék? :D
Egyet kell értsek a cikkel, semmi hűdedurva nincs ebben a telefonban, amitől 2012-ben (látva pár konkurens cég dolgait) le kéne esnie az államnak.

fokukac 2012.05.04. 15:50:44

hiába nagyobb az akksi, a kijelző felülete kb. 27%-kal nagyobb, és valószínűleg a 4 magos proci is többet kér enni, mint a kétmagos...

Tojglitojas 2012.05.04. 15:51:29

Ennyire azért nem kéne besavanyodni, mert átaludtátok… :))
Már most fogadok egy rekesz sörben, hogy ez lesz a Samu egyik legsikeresebb készüléke.
Abban van igaza egyedül a postnak, hogy a Samu is elindult a szifonosodás felé, ami nekem elvből sem szimpi, a többi egyszerű erőltetett fikázás.
És hiába nem szimpi például nekem az "ájfonosodás", átlag usernek bejön, lásd részvényeket. A kék szín és forma egyedivé teszi, lehet vele villogni, némi szoftveres tuning, árcsökkentés, pár látványos app ami kihazsnálja a kijelzőt és a 4 magot és dőlnek a milliárdok Samu kasszájába.
Ráadásul gyanítom, kézbe véve, picit nyomkodva kevesen mondanák, hogy nekem nem kell, ha meg tudom fizetni... :)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.04. 15:52:52

@gregorik: Olvasd el a cikket. De a kedvedért kiemelek:
"Azt azért kijelentem én is, hogy az SII telitalálat lett, így egy évvel a megjelenése után is az egyik legjobb darab a piacon és még manapság is sok gyermeki lelkű felnőtt férfi és nő alszik el könnyes szemmel, mert még nem sikerült megkaparintania ezt a készüléket."
vazz.

Tapogatott Kukorica 2012.05.04. 15:53:36

Szerintem (ranezesre) korrekt keszuleknek tunik, mindent hoz, ami ma egy ilyen kategoriaju mobiltol elvarhato. Ugy is mondhatnam, hogy a Galaxyk csucsa ez ebben a pillanatban.
Talan lesz egy masik termekvonal, vagy egy teljesen uj csalad, amibe belepakolnak majd sok uj hardvert/megoldast, itt inkabb azt erzem, hogy letisztult a fejlesztok fejeben, mi is kell a nepnek (az I-II. szeriakbol befuto millio infobol mar eleg jo kepet alkothattak).
Igaz, ez egyben azt is jelenti, hogy az ara egy kicsit magas, de ha valaki nem vagyik instantgetre, akkor par honap utan mar baratsagosabb arak is lesznek majd az uzletekben.

Meg egy dolog a koreaiak vedelmeben: eleg furcsa a humoruk, igy egyaltalan nem tartom megleponek, hogy a kimondhatatlan nevu weboldalon a visszaszamlalas vegen csak egy ujabb webcimet kapott az odalatogato. Szerintem viccnek szantak, csak ezt nem veszi be azonnal a nyugatiak agya. :)

justStevee 2012.05.04. 15:54:50

Tomi: jó cikk lett rég röhögtem ennyit! :D
De ez tagadhatatlan, hogy pofára esés, igaz hogy hozza az elvárt szintet de ennyi hype és nyálverés után, kötelező lett volna komolyabban virítani.. a benne lévő újdonságok fele "haszontalan" és leginkább az aksi üzemidejét fogja csökkenteni.
Ez olyan szifon 4-4S váltás utánérzet mikor az almatársadalom pofára esett :D Várták a messiást és megjött helyette a szomszéd gyerek "új biciklivel" :D De nekem végül is mindegy.. aki Samu fan az megveszi, nekem nem kéne, alapból 4-4,2" felett nem látom értelmét a kijelzőméretnek

chabusch 2012.05.04. 15:55:11

Valójában arról van szó, hogy az érintőkijelzős telefonok paradigmája beért, nagy újítások már nem lesznek. Lesznek új szoftverek, új kameramodulok, stb., de ez a már meglévő technológiák finomhangolásán, apró továbbfejlesztésén fognak alapulni. Most egy darabig nem várható olyan technológiai újítás, amely ismét forradalmi paradigmaváltáshoz vezetne. Meg kell nézni a PC piacot, kb. ahhoz hasonló a helyzet telefon-fronton is, mert a telefon is egy miniPC, vagy inkább minilaptop lett: jön új proci, új VGA, stb., de érdemi változás nincs.

Jómagam egyébként a downsizing híve lettem. A csúcsgépek teljesítménye/mérete már szükségtelen számomra, emellett az akkuidő is vicces, úgyhogy az ideális középkategóriás készülék lett a célom, amely árban és akkuidőben is racionális választás lehet. Egyelőre még nem találtam meg.

Tapogatott Kukorica 2012.05.04. 15:57:51

Azt hiszem ideje korulneznem, hogy a II-t mennyiert adjak mostanaban, talan jotekony lesz az arara a III megjelenese :)
Az I-et pedig nyugdijazom talan.

Smoother (törölt) 2012.05.04. 15:58:38

Mi a helyzet az akku idővel? Mert szép szép de 3 aksi kell egy napra az nem annyire 2012-es.
Remélem azért 2 hetet elmegy egy töltéssel...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.04. 16:01:20

@Smoother: Hát, akkuidőről egyelőre sok személyes tapasztalat nem lehet, még senkinek nem volt a kezében pár percnél tovább. De egy ilyen erőműtől nem várnék sokat. Ha a tiszta 24 órát lehúzza közepes használat mellett, az már zsírkirály...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.04. 16:04:10

@Smoother: Ja, és azt sem tudjuk, cserélhető-e az akksi, de valószínűleg az lesz, ismerve a Samu korábbi dolgait. Ahogy elnézem, az SD slot is megint a hátlap alatt lesz.

LiberAll 2012.05.04. 16:08:06

A Samsungnál tényleg van valami gáz, ha WP7-ről van szó akkor tudnak korszakalkotót csinálni, ha android, akkor jön a izzadság, és a fingszag. A Samsung Omnia7-em nem cserélném le semmilyen másik androidos samura. A jelek szerint ezzel nem csak én vagyok így :) Jah a fémházat, erre miért nem tudtak rakni, műanyag csúcsmobil... ahhh

ananda123 2012.05.04. 16:12:50

"Az Android tábor mindig is őszinte, gyermeki lelkesedéséről, malacperselyéről volt híres, arról, hogy mindig rajong mindenért és idővel - habár pénze nincs rá - mégis összegyűjti valahogy azt a 120 ezer forintot, amiből megtudja venni álmai készülékét."

Ha ez így van, akkor miben különbözik az apple tábortól?

liamhowlett 2012.05.04. 16:15:11

kérdés: a négy mag mire kell? videófájlokat kell renderelni, vagy kódolni mindenféle formátumba? vagy egyszerűen csak azért, hogy ne akadjon a készülék?

Jokerpofa 2012.05.04. 16:17:20

@Tomi from Space: pedig a személyeskedést leszámítva tök igaza van a csávónak, egy átlag vásárló ezeket tényleg leszarja

Fül~orr~régész 2012.05.04. 16:19:58

Savanyú a szőlő? Hát ezért a sok baromságért kár volt koptatni a billentyűket.
Aztán majd meglátjuk, tényleg hülye-e a sokmillió ember, aki majd megveszi, vagy te vagy helikopter (de inkább csak irigy...)
Én meg a biztonság kedvéért megrendelem az SIII-t...
Nyugodtan hülyézz le.

SPQR300 2012.05.04. 16:20:00

Mi ez a sok marhaság? Ez egy cikk??

É2I 2012.05.04. 16:23:50

Még meg se fogdostad és így lehúzod? Buta marketingesek által elcseszett kampányok alapján ítélsz? Komoly szagértelmet sejtek a tudásod helyén.
És ne aggódj lesz a csajoknak bugyirózsaszín hellókittys változat is, mérget vehetsz rá.
Mondom úgy, hogy semmilyen retkes telefonért nem adnék 180ezret, de még az 50ezer is irreális. Ja hogy ez okos, ellenben a gazdája meg buta, ha kiad érte ennyit. :P

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.05.04. 16:40:10

@Darth Zed:
Teljesen jò vèlemèny:). A blogolònak ideje felkeresni egy jò pszichiàtert (nem pszichològust):))))

Rák Attantam 2012.05.04. 16:44:23

@ladislaus: Hála a jó égnek, meg a fóliasátornak... :)

Egyébként nem értem, hogy ekkora nagy geekeknek hogy nem esett le, hogy 2012.05.03-án a Samsung SIII -at jelentik be?

Pedig egyértelműen le is írták:

2012.05.03
2012. S 3

Capise? :)

Bert Sels 2012.05.04. 16:45:11

hihetetlen semmitmondo modoros iras, es a semmitmondot ugy ertem hogy kurvara semmit se mondo ááááááhh

banom hogy ide jottem tobbet nem fog elofordulni

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 16:45:15

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: Neked meg ideje lenne rájönni, hogy mi a különbség egy blog, egy szaksajtó, egy hírforrás, meg egy sajtóközlemény között.

Anyway, kösz, hogy beugrottál, láttunk legalább ilyet is.

gregaba 2012.05.04. 16:47:25

@Yarner: miért nem a lényegbe kötsz bele, ha már? vagyis hogy rosszhiszemű és rosszindulatú az írásod, továbbá rasszista a koreaiakkal szemben. a fagyi visszanyal.

My name is Buck and I came here to fuck 2012.05.04. 16:49:51

Én életemben először végignéztem egy termékbejelentőt (ezt a tegnapit S3-ast). Azon kívül, hogy Suzy Perryt megnyerték háziasszonynak (mennyit fizethettek neki, hogy dobja az öltözőszekrénybe a szájfónját és az iMádatát?), nem volt egy nagy durranás, ilyen prezentációt én is össze tudnék hozni, sőt talán bárki, aki életében már tartott prezit. Amúgy meg a Samu szerintem a kötelező fejlesztéseket hozta (csak), de szerintem semmi több, semmi extra, sok felesleges fícsör van a telóhoz-telóban(ki a fa.. érdekel, hogy most a telefon érzékeli a szemlecsukásomat és kikapcsolja magát, mikor 2 perc után amúgy is kikapcsolna, ha nem nyomkodom, tipikus parasztvakítás). A tesztekre kiváncsi leszek (már most van néhány külföldi, Anandtech, gsmarena, Engadget, stb.), de egyelőre úgy tűnik, hogy nem erre fogom az S1-emet majd 1x leváltani, főleg, hogy most a Samu által nem, de a droidos közösség által megvalósítható ICS fut a telómon - CM9 nightly, devil kernellel, és fényévekkel jobb, mint a fos gyári samu szoftverekkel, ami külön röhej!

Szóval jó-jó, szódával elmegy, de azért én is egy kicsit többet vártam volna ettől (mondom úgy, hogy leszartam a hype-ot eddig is).

Az iBirkákra meg több szót nem is vesztegetnék...

Puszi, valami, hhhh?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 16:50:17

@gregorik: lebirkázni 30 millió embert nem gáz dolog akkor, egy gyártó nemzetiségét leírni meg rasszizmus. Megpróbáljuk ezt hova tenni.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 16:52:29

@Bert Sels: Haver, menj fel a Samsung oldalára, nézd meg mennyi infót közölt a Samsung az SIII-ról. Itt a posztban benne van az összes.

Ez nem mélyre menő teszt, hanem egy egy bejelentést követő poszt. Arról, hogy annyit jelentettek be, amennyit, nem mi tehetünk.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.04. 16:55:53

@gregorik: mint írtam, tanulj meg olvasni. Nem én írtam a cikket.

clegane 2012.05.04. 16:57:37

most komolyan az a legnagyobb baj hogy kék...??
szerintem szép / elegáns.

"Csajok érteni fogják? Nem. Bajod? Nekem igen."
ezt nem értem, te azzal szoktál csajozni, hogy milyen telefonod van? és olyan csajokat fogsz ki, akik otthagynak ha nem tetszik nekik a telód? vagy mi??
és akkor ki a birka?

Morfologista 2012.05.04. 16:59:00

@Tomi from Space: Ennyire kiakadni egy telefonon? Nem is értem mire számítottál kedves blogger. Ugyanaz az SIII mint az SII és mint az SI is volt: adott évjártat legjobb/legstabilabb/legleg androidos mobilja. Se több se kevesebb. Miben csalódtál? Mit vártál? Egy hosszú oldalon keresztül fikázol egy telefont, amit még a kezedben sem fogtál, és ki vagy akadva, ha egyedül vagy a véleményeddel? Áruld már el, hogy mi az ami hiányzik? Van ötleted, hogy mitől lehetne jobb? Nyilván nincs, mert leírtad volna, hogy nem tud kielégíteni análisan vagy ilyesmi, de nem te csak lehúzod, és vérig vagy sértve egy olyan kampány miatt, ami nem is neked szólt. Szar poszt! Hagyd abba!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 17:00:12

@clegane: Bocs, de 10 év design és társadalompolitikai, egzisztenciális és statisztikai tudományát nem tudom Neked átadni 2 sorban.

De megnyugodhatsz, az SIII olyan embereknek készült, amilyen Te is vagy.

clegane 2012.05.04. 17:03:35

@Tomi from Space:

várjál má,
- belengetsz ilyen nagy szavakat hogy okosnak tűnj, de tartalom nincs mögöttük
- felszínességedet tudományos háttérrel próbálod magyarázni
- minősítesz engem valamilyen alappal, pedig igazából nem tudsz rólam semmit

wtf??

Mayday 2012.05.04. 17:05:23

@Tomi from Space: Na. Azzal hogy atmentel szemelyeskedesbe es ilyen beszolasokba, tokeletesen alatamasztod a kritikakat. Meg ezzel a 10 ev tapasztalat reklamozasaval :)

Egyebkent meg... ez egy telefon, minek bele 4 cpu meg akkora kepernyo hogy a fel fejed lebarnul tole telefonalas kozben, ha bekapcsol 2 masodpercre? Hogy 5.1-ben lehessen hallani a szuszogasodat? Ertem hogy nem csak telefonalni jo, de egy ekkora szorny helyett inkabb get a real life

(nekem SGS van 800 MHz-re lassitottam az akksi erdekeben, a leggyakrabban hasznalt alkalmazasom rajta a sakk, de vhogy sosem hianyzott a sebesseg, mert mint mondtam, ez egy telefon alapvetoen)

Ralesk 2012.05.04. 17:09:20

Akarok egy Spica méretű telefont, jobb kijelzővel (miért kell minden „kis” méretű telefont 240×320-szal, jobb esetben 320×480-nal adni?), gombokkal (igen, én *nagyon* kényelmesnek találom, hogy van kurzormozgatás, van search gomb, de őszintén azt is imádom, hogy érzem, mikor nyomtam zöldet vagy pirosat).

De nincs.

Nagyon nem akarok tepsiket, mert *nem érem át* és kellemetlen zsebben hordani őket. De nem akarok butafonra visszatérni sem, mert szeretem az Androidot.

És akkor a tendencia: csináljunk akkora telefont, hogy az ajtón is alig fér be, legyen rajta minél kevesebb gomb (mi a faszom ez, iPhone?), az ICS már a menüt is meg akarja szüntetni, pedig mennyire jó volt (nem tudom, én őszintén nem találkoztam még emberrel, akit a menü gomb és a mögötte rejlő extra lehetőségek összezavartak). Én szomor.

Dobi82 2012.05.04. 17:09:27

Nem értem ezt a hangvételt a cikkben... Oké, hogy blog, és nem szaksajtó, de elég durván fikázósra sikerült. Dehát blog, lehet szubjektív.

Tény, hogy nem forradalmi az S III, tény, hogy az S1 annó nagyobbat szólt, de őszintén, mire számítottatok? Most itt tart a technológia, most a magok számának a sokszorozása a menő. Meg a kijelző méretének növelése. Ennyi. De még 2 év se telt ez az SGS óta, nem lehet atomrakétát építeni telefonba ennyi idő alatt...

Őszintén, mivel több a One X akár? Az, hogy "szebb", szubjektív. Funkcionalitásban kb. ugyanaz. Innentől kezdve meg vallási kérdés kb, hogy One X vagy SGS III. Az SGS III-ben sok kis apró fícsör van, mindenki annyit használ, amennyit akar.

Akinek tetszik, és van rá pénze, megveszi, akinek nem, az nem. Ennyi. Én személy szerint örülök neki, hogy végre nem fekete, hanem vittek bele egy kis színt is.

Szerintem pl. az SGS 2 nem hozott semmi újat, és csúnyább is, mint az SGS1 (speciel utóbbit használom másfél éve kb.) Eltérő vélemények vannak, ebből is el fog kelni 10 millió darab, ennyi. És sztem az a 10 millió ember örülni fog neki, és nem fogja érdekelni, hogy a többie kmit gondolnak.

Na mindegy, úgyis le leszek fikázva, mert más a véleményem.

szgy 2012.05.04. 17:12:05

Nem tudom mi a baja az írónak, talán nagyon meg akarta venni és nem volt rá pénze, így itt dühöng. Egyetlen olyan dolgot nem láttam ami egy másodpercnél tovább megfontolandó ellenérv lenne. Tényleg, miféle idióta divatmajom problémázik ilyeneken?

AlbaZen 2012.05.04. 17:12:45

Én nem vagyok hajlandó addig leírni semmit, ameddig meg nem fogdostam a kütyüt. Mégis, milyen csodát várnak egy telefontól? Tipikus fogyasztók, megszoknak egy S II-t és utána már nem tudnak örülni semminek sem. Nekem tetszik a kék S3.

Squid 2012.05.04. 17:18:53

@Tomi from Space: Tomi!

Figyi! Csak egy kérdésem lenne igazából! Én tuti nem védeni akarom ezt a kütyüt, de te mihez képest vagy csalódott? Mit vártál?

Csak, hogy legyen mihez viszonyítani!

Thx!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 17:23:16

@Squid: Köszönöm a kérdésed!

Amekkora volt a lángja és amilyen pökhendi és nagyzoló a marketing, nagyobb technikai előrelépést vártam volna. Gyakorlatilag semmi olyan újítás nincs benne, ami egetverő. Nincs benne az a plusz, amitől azt mondod, hogy igen, ez az evolúció.

Mondok példát:

karakteres kijelző -> tft kijelző
tft kijelző -> LCD kijelző
LCD kijlező -> AMOLED

Itt semmi ilyen nincs, semmilyen téren. 4,8-as képátló? Note-on már megcsinálták 5,3-ban. Ez a mobil inkább csak egy optimalizált változat, nem egy mérföldkő. Nekem ez a bajom vele, többet vártam.

Squid 2012.05.04. 17:32:18

@Tomi from Space: Értem a példád, de a képernyő ipar ekkora méretnél itt tart.

Miben vártál többet? Hol kevés a dolog?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 17:36:53

@Squid: Két fontos fogalom van: innovatív és kreatív. Az innovatív valami létezőt fejleszt, optimalizál, a kreatív pedig valami újat talál ki. Nekem a kreativitás hiányzik. Most hülyeséget nem akarok írni, hogy kellene bele projektor, vagy legyen retinába ültethető, de egy csúcstelefontól, amire 1 évig vár az ember, nem azt várnánk, hogy 2 létező technológiákat gyúr egybe. Mióta van quad core-os proci? 5 éve?

gyagyás 2012.05.04. 17:37:07

Egy "túl"okostolyás előre megmondta hogy lesz vagy 10 20 millió idióta ki ezt a telót meg fogja venni "me mér kék" ??????

KÁ72 2012.05.04. 17:37:23

@Dobi82: hát én egyetértek veled... Talán azért, mert nekem is SGS-em van és nekem sem tetszik az SGSII.
Tominak:
Magánvéleményem szerint ennél jobb kijelzőt nem érdemes telefonba tenni. Full HD-nek nincs értelme, ennek még határeset. Gondolom kisebb méretben nem tudták megoldani ezt a felbontást, ezért lett ekkora. Később lesz kisebb is. (Pentile-on lehet morogni, ha valaki nagyítóval szeret telefont nézni)
Amúgy fejlesztés terén sem állt meg a Samu, csak éppen ez nem a kijelzőn látszik, hanem a processzoron. Benchmark alapján nagyon jónak tűnik hardverileg, a szoftvert, meg majd összerakja a közösség. Talán megkockáztathatom, hogy a legjobb...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 17:41:24

@gyagyás: A TV-d szürke vagy fekete. A monitorod szürke vagy fekete, minden technikai cuccod (ha nem barbie baba vagy) szürke vagy fekete. A lakásod is így van berendezve (feltéve ha nem maminál laksz). Had várjam már el, egy 200 erres kütyütől, hogy a lakásomból nem kiüvölti magát és ellopja a teret, hanem illeszkedik bele.

De Neked jó lesz hidd el mer kék, és te azért veszed, hogy kitőnjön a lakásból, szóval érted. Ja nem. Mindegy :D

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.05.04. 17:48:58

@Tomi from Space: Karakteres kijelző kb 50 éve van, TFT nagyjából 15. Amoled tömeggyártásban talán 3-4 éve. Én további 10 évig nem igazán várok nagyobb áttörést kijelzőfronton, csak a meglévő technológiák finomodását (egyre kisebb fogyasztás, egyre jobb kontraszt és színhűség, egyre jobb PPI-érték, stb - a SGS3-nál ez pipa)

4,8 kijelző ma a trend. Sokaknak már ez is nagy. Nem lehet a végtelenségig növelni a kijelzőméretet, legfeljebb majd akkor, ha megjelennek és elterjednek az összehajtható megoldások. Én is szeretnék 10'' kijelzőt amit 5''-ra félbehajtva is használhatok, de itt még nem tart a technológia :)

Kék szín... Szubjektív, hogy mi tetszik, nekem a képek alapján bejön, aztán ha majd élőben látom és nem tetszik, van belőle fehér is. Az miért nem jó?

A 8 megapixeles kamera telefonba bőven elég. Majd ha nanotechnikával összehúzódó optikai zoomos objektívet képesek telefonba ültetni, akkor lesz majd olyan is. De még itt sem tart a technológia.

Őszintén, ne azt mondd, hogy miért nem forradalmi a SGS3 (mert tényleg nem az, csupán egy JÓ telefon, és meg merem kockáztatni, hogy a legjobb a piacon) hanem hogy konkrétan mit vártál, vagy mivel nem vagy elégedett.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.05.04. 17:53:01

@Tomi from Space: A telefon nekem nem lakásdísz. Az iMac-em egyébként is fehér, és a sötétbarna tetőtéri lambéria alatt kimondottan jól mutat :) (Sőt, ha belegondolunk, a kék meg a kék farmerhez kimondottan megy. Bár ez már nekem túl női dolog, épeszű határokon belül igazából leszarom, milyen színű a telefonom. Használni akarom, nem nézegetni)

@LiberAll: Milyen jelekre gondolsz? A Windows Phone kimutathatatlan piaci részesedése mondjuk?

KÁ72 2012.05.04. 17:53:24

@Tomi from Space:
Van itt színválaszték:
androidcommunity.com/samsung-galaxy-s-iii-accessories-hands-on-20120503/

Amúgy nekem tetszik a kék, a telefont meg nem gondolom szobadísznek. Ha használom a kezemben van, ha nem használom, a zsebemben, nem a TV és a többi elektronikus kütyü mellett. Akkor már inkább a ruhámhoz menjen a színe :-) Persze, ha mindig feketében jársz, akkor igazad van, zavaró lehet a kék telefon....

is 2012.05.04. 17:53:32

@Tomi from Space: hát fognak még érni csalódások az életben, ha évente forradalmi újításokat vársz. az iPhone se tud már hova fejlődni, ők is csak a hiperfelbontást találták ki, ami kb. a parasztvakítás csúcsa.

is 2012.05.04. 17:55:54

@Tomi from Space: na, a fekete egyenIKEA lakásokat ízlésesnek mondani, meg még ahhoz ragaszkodni... azért fekete az összes műszaki cikk, mert azt a műanyagot a legolcsóbb fröccsenteni. tehát az igénytelenség szinonimája. akkor is, ha 100%-ban csak ez van a piacon.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.05.04. 17:58:26

Úgy néz ki a telefonok fejlődése is leállt. Már nem nagyon tudnak új dolgot kitalálni, csak mindenből többet, nagyobbat meg erősebbet raknak bele.

Globetrotter2014 2012.05.04. 17:58:48

@is: egy k*mma SMS delivery report kellene az Iphone-ba és nem keresnék tovább.

De amíg az alapofunkciók hiányoznak nincs érteleme telefonról beszélni...

Az S2nél is pár alap dolog nem volt megoldva (pl bluetooth ne nyrja ki az aksit pár óra alatt, amit már az öreg Iphone-ok is tudtak).

Nekem egylőre a Note lenne szimpi, forma stílus és ha már úgyis kabátszeb kell hozzá, minek aprózzam...

keptelen kepkeret 2012.05.04. 18:02:12

Nalam most esedekes az uj telo valasztas es a HTC One X es az Iphone 4S kozott lamentalok.Most HTC-m van es nem vagyok elegedett vele,jo telefon(Desire S)de neha lefagy,sipol es kikapcsol.Sok androidossal ellentetben en nem toltok le alkalmazasokat/jatekokat/zeneket.Harom alkalmazas fut rajta az egyik egy a Little Photo,Instagram,es a US Army Survival Guide es nekem ennel tobb nem kell.
Az Iphone-al szemben rengeteg fenntartasom van,kb 5 evvel ezelott amikor kijott a 3G termeszetesen megvettem,es ket het uta el is adtam.Ami a legnagyobb fenttartasom az Iphone-nal kapcs az az,h a navigacios rendszer em mindig mukodik,nem ismeri fel a 3G-t,etc.

Gabor Zulu 2012.05.04. 18:03:48

Nagyon röhögtem, tök jó cikk, köszi. És ekkora arcozás után tényleg illő lett volna a Samsungnak valamit virítania. Tök mindegy mit vártunk, ez nem erről szól, lepjenek meg ;)

Squid 2012.05.04. 18:05:38

@Tomi from Space: Értem! Tudod nekem az a fura ebben az egészben, hogy nem tudod mi hiányzik és nagyjából csak az a baj, hogy nem kreatív!

Ennek nehéz megfelelni!

Én azt gondolom, hogy egy felnőtt ember nem kajálja be a médiahype-t, legyen az Q10 multivitamin, bifidus essensis (lol) vagy a kedvenc cégem éves modellfrissítése. (legyen az apple,Samsung vagy Zaporozsec)

Várjuk meg amíg fizikai valójában lehet basztatni valamelyik boltban, képek alapján nem vesz semmit józan ember!

pamut 2012.05.04. 18:14:15

Máshol azt is írták, hogy van benne hangvezérlés. Ez mennyire lehet komoly? Nekem még iphone se volt a kezemben, az mennyire érti ha angolul szöveglenek neki?
Én nagyon várok egy olyan telefont, amit angolul jól el tudok vezérelni.

Gabor Zulu 2012.05.04. 18:16:21

@pamut: S Voice-nak hívják, és tényleg lesz benne.
iPhone-ba is van, ott Sirinek hívják, keress pár videót a témában.
Elég jól működik egyébként, kérdés, h a napi életben mennyire használod majd a funkciót.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.05.04. 18:17:00

Normálisan gondolkodva sokadrangú kérdés, hogy egy okostelefon milyen színű.
Aki viszont nem okostelefont akar, hanem egy menő divatcikket, amivel villogni lehet, akkor érthető a kék szín miatti felháborodás. :)
Fogyasztói társadalomban élünk, minden cég abból profitál, hogy rávegye az embereket, hogy dobják ki egy-két év alatt az előző, amúgy még teljesen jól működő készülékét egy olyan újabbért, ami mondjuk 20%-kal gyorsabb bizonyos funkciókban, meg valamivel jobb a felbontása és tele van amúgy több tucat új parasztvakítással. :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.04. 18:19:59

@Daily Shark:

Lásd be, szar ügy, ha az okostelcsi nem passzol a sarokülőhöz. 200 ezerért, hát mekkora ciki már. :D

(Jó, jó, már itt sem vagyok!)

justStevee 2012.05.04. 18:20:55

Folyamatosan követem az újabb hozzászólásokat és folyamatosan röhögök!! :D
Megy a kurva sok "szakértés" de eközben egy dolog nem megy senkinek, az értő olvasás, mert nem csak olvasni kell, hanem megérteni amit írnak! :D
Konkrétan hol lett itt leszarozva a telefon??? Sehol!

De egy ekkora NYÁLVERÉS után illene valamit letenni az asztalra és nem egy olyat amit minden gyártó heteken, hónapokon belül le fog!
Ahogy Tomi is említette hol itt a kreativitás, az innováció??
Formaterv: kb egy nagy nulla, ilyet szerintem bármelyik jobb kézügyességű ember rajzol, mindenféle formatervezési ismeret nélkül

Anyaghasználat: megint nulla... nem kell fém háznak lennie de nem hiszem, hogy a műanyag ami egy ilyen kategóriájú telefonhoz kéne, főleg ez az ujjlenyomatgyűjtő szar...

Kijelző: ne a méretet növeljük bassza már meg, hanem a minőséget, a jó színhűséget, a lehető legjobb betekintési szöget, napfényben való láthatóságot, stb.. persze lehet két kézzel használni, de ha a másik kezem foglalt (és itt nem a recskázásra gondolok :D ) akkor mi van? a kijelző másik felében lévő dolgokat bűvésztrükkökkel fogom elérni??

Proci: 4 mag, 8 mag faszomtudja hány mag.... mi ez dinnye?? Minek is van szüksége jelen pillanatban 4 magra?? A 2-őt sem használja ki minden, sőt, max arra jó, hogy megegye az üzemidőt...

Ram: OK

Akku: plussz pont végre eljutottunk 2000mAh fölé ez a Motorolának sikerült pár hónapja a RAZR MAXX-al és senki sem kezdett el sírni, hogy jaj de vastag lett (9mm) inkább legyen fele az aksi de 6-7 mm-nél ne legyen vastagabb

Ficsörök: felemás érzés.. fele "haszontalan" főleg ez a szemkövetős baromság, újabb dolog ami eszi az akksit, mit olvasol te 2 percig?? Ha valamit eddig tart elolvasnod egy ekkora kijelzőn akkor minek neked okostelefon, főleg 200.000-es (még az olvasással is gondjaid vannak, vagy gondolom azért kell, hogy legalább egy okos legyen a családban :D )
Meg hogy figyeli ha oldalra fordulsz ne fordítsa el a kijelző tájolását, most őszintén ki az a beteg aki oldalt fekve olvas??? (Vagy csak én vagyok a selejtes és nekem kényelmetlen és értelmetlen dolog.. :D )

Szín: most őszintén az alapválaszték kék és fehér... vajon miért nem jött még ki egyik gyártó sem úgy hogy ezek a színvariánsok (itt a kék a lényeg és írom mindezt úgy hogy a kék a kedvenc színem) vannak? Hány ember fog kék telefont venni? Persze "unalmas" a fekete-fehér, de ha ennyire dizájnozni akarnak a színnel az legyen a 3. színvariáns azt kész, nem hinném hogy a műanyagburkolat a legdrágább része a telefonnak és más színben előállítani olyan kurva nagy költség lenne (bár olaszban tarolni fog ők nagyon szeretik a színes telefonokat :D )
Meg amúgy is mindenki valami biszbaszom tokban, "bugyiban" tartja a telefonját akkor mivel is ad többet ez a szín?

És mielőtt bárki "beugatna" én sem fogtam a kezemben (valószínű soha nem is fogom, hacsak egyik elvetemült ismerősöm meg nem veszi)a telefont. Nem leszóltam csak kifejtettem mi nem tetszik benne és ennél többet vártunk/vártam. És ezt kaptuk, mindazok után, hogy az arcunkba tolták a hetekig tartó semmit..

Végül is biztos egy csomót el fognak ebből is adni, mert aki "végigélvezte" az SGS I-SGS II vonalat (mármint SGS I után SGS II-re váltott) és nem csalódott túl nagyot akkor úgyis megveszi..

És egy kérdés mindazok felé akik "verik a nyálukat" a benchmark eredményekre.
Áruljátok el mi a fasz lesz attól jobb, hogy a telefonod benchben 1 milliárd pontot ért el? Erre fog felállni a répa vagy ezzel nőzöl?
"Szia Szöszi a telcsim bencsmárkban 7000 pontot ért el." majd a csaj ezután a mondat után térdre borul és beveszi a répád?
Én is mindig kihoztam a maximumot a telefonomból, tabletemböl custom rommal és minden finomsággal de a büdös életbe nem jutott eszembe azon kattogni, hogy hány pontot érek el benchmarkban...

Olvass, értelmezz, majd nyilatkozz és a haza fényre derül!!

meszape 2012.05.04. 18:21:22

Én csak annyit tennék hozzá, hogy az Apple store előtti wake up tüntetést nem a Samsung hanem a Rim szervezte, ezt hivatalosan is megerősítette a Rim. Illene a hibát kijavítani.

Sesquatch 2012.05.04. 18:26:55

@Tomi from Space:

Asszem ez privát gond hogy túl sokat vártál :).
A marketingnek az az értelme, hogy megpróbálja az érzelmek mentén eladni az adott terméket. Ez az S3-nak is valszeg sikerülni fog. Egyetértek veled, hogy semmi egetrengetőt nem tartalmaz a mobil - egy korrekt iparosmunka semmi több. Viszont tucatnyi apró dolog van benne, ami kedves lehet az emberek többségének. (én pl. utálom, hogy olvasás közben elfordul a képernyő és külön be kell mennem a menübe hogy kikapcsoljam. Vagy a pl. az intelligens képernyőzár is jópofa lehet, majd meglátjuk).

Kiváncsi vagyok pl. hogy az új szuperkamerás nokia mobil mennyire fog beválni pénzügyileg a Nokiának. Ott tényleg (legalábbis az előzetes leírások alapján) forradalmit alkottak, de szerintem senkit nem fog érdekelni. Most már a fizikai résznél sokkal fontosabb a szoftver, illetve az egész ökoszisztéma. Az emberek nem 4 magos mobilt vesznek, hanem olyat, amin elérhető az instagram, az angry birds, vagy a skype.
2012-ben az összes középkategoriás telefon "elég jó" kategória már.
Lehet, hogy itt a gondod - hogy nincs nagy különbség a 180 eFt-s és a 80 eFt-s telefon között?

EvilHedgehog 2012.05.04. 18:30:12

@justStevee: Magában a benchmark nem jelent semmit mindennapi használatnál.. de egyes elemei fontosak lehetnek pl.: az I/O műveletek gyorsasága a napi használatnál nem mindegy (app indítás)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.05.04. 18:33:21

@Ralesk: Samsung Galaxy Mini.
Mondjuk nekem a Spicában (nekem is 2 évig volt) a lassúsága bosszantott nagyon, nem sírom vissza, pedig az elején nagyon szerettem. A megfelelő gyorsaságot eddig a Galaxy SI és a jelenlegi SII (lopás miatt cseréltem le, nem gizdulásból) tudja szolgáltatni, pedig az én kezemben is kissé ormótlanok. De megszokható.

tjunior 2012.05.04. 18:34:15

4,8 col meg HD, na ez a parasztvakítás tipikus esete. Minek? Bakker ha HDban akarok nézni valamit ahhoz nézem a tvn. Közben meg már nem fér el a zsebben, mert nagy meg amúgy is ormótlan...de a lényeg hogy HD, meg 2 mm vékony, meg mitomén, lehet vele villogni.

Malachi 2012.05.04. 18:35:20

pár szó, nagyjából semleges nézőpontból:

- nevetségesen nagy tepsi, nem normális, nem kényelmes. telefonnak nagy, táblának kicsi.
- egy közel 200 ezres készülék 2012-ben NE legyen 20 filléres műanyag. gagyi.
- egy csúcsmodellbe ne tegyenek pentile kijelzőt, ha van nekik jobb. értelmetlen fillérbaszó húzás ebben a kategóriában.

+ indukciós akkutöltés, ez jó, ebben asszem az elsők.

nem tudom, nem készültem a bejelentésre, tegnap láttam, hogy esemény van, szóval nem izgat igazán a telefon. de ha most váltanék, és androidos cuccot keresnék, ezerszer inkább az új HTC, mint ez. ha arra ránézek, nem a középszert látom minden porcikáján és akkor még nem is tartunk ott, hogy bekapcsoljam.

Squid 2012.05.04. 18:37:55

@justStevee: First World Problems...

Zsebtelep (törölt) 2012.05.04. 18:39:43

A terv az volt, hogy leadom a családban az egy éves S2-est, én meg veszek egy S3-at. A terv változott. Inkább veszek még egy S2-őt, mert ez így nagyon gyenge eresztés. A processzorteljesítmény eddig sem volt nekem szűk keresztmetszet, szerintem még 1-2 évig bőven elmegy a régebbi modell. Ráadásul sokkal olcsóbb már.

justStevee 2012.05.04. 18:43:49

@EvilHedgehog: Ezt értem, de ezt érzem a használatból, nem kell ahhoz benchmark progi, enélkül is tudni fogom hogy valami szar, nem kellenek ehhez pontok.
Ez már ilyen virtuális e-penis összemérős dolog kb hogy bibibi az én telefonom 7800 pontot ért el a tiéd meg csak 7700-at. Hol nem szarom le? :D Ha nekem smoothul működik? Ne számokkal fejezzük ki hogy milyen a telefonom hanem "felhasználói élményekkel" és ez konkrétan azok felé volt kérdés akik erre izgulnak :D Akkora "hype" lett ez hogy nemrég én is ráeresztettem minden kütyümre a benchmarkot :D De nem kezdtem el sírni meg kattogni hogy James texasban 100al több pontot ért el :D

nikk rivers 2012.05.04. 18:44:58

Egy normális ember megveszi és használja a telefont, kurvára nem érdekli, hogy milyen kampányban vezették be.
Szopsz marketing frászisokon és trükkökön, a készüléket elintézed azzal a szinvonaltalansággal, hogy nagyobb lett a kijelzője.
Grat.

justStevee 2012.05.04. 18:47:18

@Squid: Ezt kifejtenéd a kommentem melyik részére értetted? :D Kíváncsi vagyok mindenki véleményére másokkal ellentétben :D

pamut 2012.05.04. 18:57:07

@Tomi from Space: köszi, ha majd lesz okostelóm, kipróbálom.

@Gabor Zulu: azt mond meg nekem, hogy mikor ér el oda a technika, hogy amit angolul mondanak a telefonnak (szép kiejtéssel), azt szépen kiírja szövegben a képernyőre? És aztán egyből fordítja is magyarra valamelyik translate progi :) amolyan elfogadható szintű nyersfordításban. azaz: mikor lesz használható tolmácsgépként a telefon? nyilván nem szakszövegre gondolok, hanem egyszerű hétköznapi beszélgetéshez.

meglivorn 2012.05.04. 19:00:04

@justStevee: "4 mag, 8 mag faszomtudja hány mag.... mi ez dinnye?? "
Csak ezért szerettem volna köszönetet mondani. Nagy volt XD

KÁ72 2012.05.04. 19:00:14

@justStevee:
Az emberek különbözőek. A hozzáállásuk akár kütyünként is változhat, például van akit egy órában csak az érdekel, hogy mutassa az időt, valakit az, hogy szépen nézzen ki, valakit az, hogy mechanikus legyen a belseje, mert az technológiailag érdekes (akkor is, ha nem szedi szét), van akit az, hogy ne kelljen benne elemet cserélnie, stb. Engem speciel csak azért érdekel a benchmark, mert érdekesnek találom a technológia fejlődését és most ez a processzor tűnik a legjobb fejlesztésnek, de ezt valahogy meg is kell mérni. Mint amikor a Ferrari tulaj örül, hogy a Lambo-s szomszédjához képest az ő autójának jobb a motorvezérlése :-) Tök mindegy, főleg Ladából nézve, de mégis jó érzés lehet, ha a szerelmünk tárgyáról tudjuk, hogy jobb mint a másik, akkor is, ha nem érezzük...
Amúgy persze logikusabb a Ladát megvenni, de nem csak logika van.

Gabor Zulu 2012.05.04. 19:00:39

@pamut: Kiírni már kiírja, Dragon Dictation néven érdemes keresgélni, innen már csak egy lépés a fordítás... szóval reméljük hamarosan.

gyagyás 2012.05.04. 19:08:23

@Tomi from Space: A tv-im feketék xbox-om fekete házimozim fekete igen
ebből most miért következik hogy a telefonom is az legyen ???? Ezt éééérted ??:D

justStevee 2012.05.04. 19:09:10

@meglivorn: Kösz :D komolyan kezdek ezen kihűlni...és ez kikívánkozott belőlem :D Ne olyannal vagánykodjanak mit érdemben úgysem tudok kihasználni :D Rászoknak a fejlesztők azt egy apk lesz 10 giga így is a komolyabb játékok már verik az 1 gigás határt.. persze jót tesz mert lehet brutál cuccokat fejleszteni de akkor is

justStevee 2012.05.04. 19:12:52

@KÁ72: Értem, ezen biztos nem veszünk össze :D A hasonlatodból kiragadva meg inkább egy Lada :D Lambo: drága, ilyen benzinárak mellett próbáld meg tankolni és magyar utakon 1 perc és darabokra hullik :D
És ez csak azokra vonatkozott akik erre "verik" nem arra aki kíváncsiságból nézi meg hogy egy adott custom, finomhangolás után mennyit javult a rendszer :D

attila7575 2012.05.04. 19:14:30

A magán telefonom egy iphone, gondoltam a cégesnek meg veszek egy samsungot, egyik ismerősömét próbálgattam, nem rossz. No ezek után tudjátok mikor... Dögöljön meg a samsunk, amiért lebirkázott, innentől tőlem lehúzhatják magukat a klotyón.

attila7575 2012.05.04. 19:15:16

@attila7575: szerk: samsunk-» samsung. Annyira felhúztak hogy még el is gépeltem a nyominger nevüket.

gpt32 2012.05.04. 19:31:50

És azt ismeritek hogy az intelligens mosópor és az okos telefon mennek a sivatagban?

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2012.05.04. 19:32:54

Mi ez a negatív hozzáállás? Egyrészt azok akik képesek voltak hisztérikusan várni a tegnapi bejelentést, azok ugyanolyan birkák, mint az Apple fanok. Pont. Az S3 egy telefon. Pont. Mit kell ezen annyit ragozni? Az S2 is képes mindenre amit az ember meg akarhat csinálni vele. Egyébként szerintem előrelépés az S3. Akik szerint nem az, azok komolyan nem tudom, hogy mit vártak. Erősebb a processzor? Erősebb. Jobb a kamera? Jobb. Most a megapixeleket ki nem szarja le? Két-három éve a jobb, de még nem tükörreflexes gépek tudtak 8 Megapixelt. FÉNYKÉPEZŐGÉPEK! Ez meg egy telefon. És hiába maradt a 8MP, ha egyszer a CCD-je jobb, akkor a képek is jobbak lesznek. Nagyobb az aksi? Nagyobb. Akkor mégis miről beszélünk? Oké, a memória lehetett volna több, de nálam az X10 280 Megája is többé-kevésbé elég szokott lenni, pedig elég durván használom. Az 1 Gigának elégnek kell lennie. A design. Szerintem sokkal szebb, mint az előző volt, de ez tényleg csak ízlés kérdése. A műanyagon lehet hisztizni, de amíg nem fogtuk még a kezünkben, nem kéne elítélni. A műanyag is lehet jó tapintású, ezt a képek alapján nem lehet megállapítani. A formán meg változtatni kellett, mert nyilván nem akartak megint a bíróságra járni az Apple faszságai miatt.

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.05.04. 19:33:47

Ennyire semmitmondó blogbejegyzést rég olvastam. Mond el mit szerettél volna, vagy te milyen forradalmi dologgal álltál volna elő 2012 májusára...

kékkel és fehérrel nincs gond legyenek, jobb mintha 10 évig csak feketét lehetne kapni...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 19:36:29

@unrealnoise: olvasd el akkor azt, amit egy másik blog írt. Az annyira jó lett, hogy kapott 2 like-ot és 0 kommentet. Ez meg annyira szar lett, hogy 120 kommentnél járunk, 60 like-nál és 15.000 olvasónál és jó páran végigröhögték tőle a délutánt, vagy nem haltak meg agyilag a munkahelyükön az unalomtól.

Informálunk és szórakoztatunk. Bocs.

HaDes 2012.05.04. 19:36:29

Remek kis hiszti-áradat a cikk/post.

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.05.04. 19:40:17

@Tomi from Space: Lol, és akkor erre veritek a nyálatok? A minőség kurvára nem egyenlő a mennyiséggel. Most remélem ezt nem kell magyaráznom...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 19:41:18

@unrealnoise: Arra velem a nyálam baszki, hogy ott van egy blog.hu-s domain a nevünk mögött és nem az, hogy MTA, vágod? :D

Ident_ 2012.05.04. 20:20:54

@justStevee: én oldalt fekve olvasok :D (xperia mini pro)

jó a bejegyzés, csak az nem érti, aki nem akarja :)

justStevee 2012.05.04. 20:26:54

@Ident_: Stabil oldalfekvés mi??? :D én bárhogy próbáltam nem jött össze :d kényelmetlen, szar, de ha neked jó én ennek csak örülők :D

cso zsi 2012.05.04. 20:29:44

@Tomi from Space: Pedig a színes készülék nem új keletű dolog.
Anno, amikor csak vezetékes volt, fekete járt mindenkinek, a különcök felárért kaphattak "színt".

A mobilok a hőskorban szintén:
img1.indafoto.hu/10/9/19729_1fa94bd27600d8fc326e8c9cc285847e/15345935_79018928bc259003444e53373b538d90_l.jpg

Nem utángyártott, hanem gyári cucc:
img1.indafoto.hu/10/9/19729_1fa94bd27600d8fc326e8c9cc285847e/15345957_82c527f0ebf544434c632fcbfd098890_l.jpg

Pszt! 2012.05.04. 20:31:53

Sikerült lefikázni egy olyan készüléket, ami még el sem jutott hozzád! Gratulálok!

antimason (törölt) 2012.05.04. 20:34:55

60 Like bm, 20e-nél meg jön az aranylemez...

Darkcomet 2012.05.04. 20:34:56

Olyan vicces az, ami itt folyik, persze tisztelet a kivételnek. Egy túlpörgetett marketing kampány zárult egy kissé ripacskodó bemutatóval. Amúgy a gyakorlati életben történő használhatóságáról kurvára nem tud egyikünk se semmit, csak amit a pofánkba toltak. Javaslom, várjunk pár hónapot, addig kijönnek a geek oldalak tesztjei, később meg a felhasználói tapasztalatok, összehasonlítások más készülékekkel. Na, akkor majd lehet véleményt alkotni, következtetéseket levonni.

Három dolgot viszont had jegyezzek meg. Az egyik ez a nevetséges anyag felhasználási mizéria. Most őszintén! Nem mindegy? Könyörgöm, ez egy telefon, és nem egy iparművészeti alkotás. A geekek egy, az átlagfelhasználók két év múlva úgy is lecserélik, akkor nem baromira mindegy, hogy műanyag a hátlap, vagy éppen szálcsiszolt alumínium, hogy kerámiába van a készülék, vagy éppen fába? Úgyis valami tokba, bugyiba, apámtökébe fog belekerülni a cucc, ami pár hónap alatt olyan lesz, mint egy elhanyagolt alsógatya.

A színe. Biztosan lesz belőle fekete is, de engem speciel nem fog zavarni, ha kékbe jutok hozzá. Nem a lakásom tapéta színéhez vásárolok kütyüt.

Kijelző méret. Ez van. 20 éve kétkezesek voltak a telefonok, most megint azzá váltak. Tetszik, nem tetszik, ez lett az ára annak, hogy ezeket a bizgentyüket nagy részben tartalomfogyasztásra is használjuk.

Nash vs. Keynes 2012.05.04. 20:35:36

szól ez valami másról is az iphone fóbiádon kívül? :)

Zol 2012.05.04. 20:37:20

A szerző nem fejtette ki, hogy mit várt a készüléktől, ami hülye csalogatónak jó volt, de a mondandójával egyetértek.

Amilyen csinnadrattát rendeztek a készüléknek, amennyiért adják, ahhoz képest tényleg csak parasztvakítás ez a néhány újdonság.
Pl.: Elég csak megnézni a Samsung következő Exynos (5-ös) chipset-jét, amit 2012 Q2-re ígértek.
Cortex A15 CPU: kisebb csíkszélesség, nagyobb teljesítmény, kisebb fogyasztás. Következő generációs Mali GPU OpenGL3 és DirectX11 támogatással.
Ez így tényleg hatásos lett volna.

Tavaly az iPhone 4S szólt kisebbet az elődjénél, idén valószínűleg a Galaxy fog. Persze így is viszik mindkettőt.
De valahogy nekem túl mesterkéltnek tűnik ez a harc, pláne annak tudatában, hogy a felszínen a Samsung és az Apple öli egymást, de az iPhone összes fő egysége Samsung.

Most a Samsung bontogatja szárnyait azon a terepen, ahol az Apple már otthonosan mozog. Úgy érzik, belefér nekik szondázás gyanánt. De ehhez a következő Galaxy-nak nagyon jónak kell lennie.

Zol 2012.05.04. 20:40:01

@Zol: Kifelejtettem a kábel nélküli töltést. Az tényleg hasznosnak tűnik, bár a hatásfoka egyelőre ismeretlen. Ennyi kevés

Zol 2012.05.04. 20:52:28

@Darkcomet: A szín, az anyag tényleg nem lenne fontos, ha nem egy presztízstermékről lenne szó.

Ha telne rá BMW-t sem szívesen vennék, ha csak élénklilában lehetne kapni és csak 14"-es acélfelnivel :o)

zettlorf 2012.05.04. 21:08:28

Űrtomi, jó nagyot zuhézhattál az űrből, mert elég nagy zűr van a zagyadban. Méghogy egzisztenciális tudomány... Nem a Samsung miatt vagy te birka; birkaságod egyszerűen epifenoménje transzcendentális baromságaidnak. Balek a zagyad, doftor!

Nash vs. Keynes 2012.05.04. 21:08:48

@Giggsy: Akkor lesz az android meg a samsung végre jó rendszer, ha végre olyan felhasználókat tud elcsábítani akik nem akarnak birkázni meg túlárazottságot emlegetni minden második mondatban. Ezt úgy hívják hogy túlkompenzált alsóbbrendűségi komplexus. Az iphone a szolgáltatóknál valójában nem drágább bármelyik másik csúcsmobilnál és azok akik a csóró országokban megveszik tipikusan az eszükkel keresik meg az árát ami egyáltalán nem vágja őket földhöz. Nem úgy mint azokat akik idézem a fenti blog bejegyzésből "habár pénze nincs rá - mégis összegyűjti valahogy azt a 120 ezer forintot, amiből megtudja venni álmai készülékét". Ennyit a birkázásról.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 21:10:06

@JohnHenry: szar komment

@zettlorf: jaj, de cuki vagy, hogy új nicket regeltél megint csak azért, hogy bevédd a Samut. Édi :)

zet lorf 2012.05.04. 21:15:41

Még mindig nem esett le, ugyi? Bégess csak tovább, szarházi...

Darkcomet 2012.05.04. 21:19:48

@Zol: F@sz tudja. Nekem sosem volt a mobiltelefon presztízstermék, hanem mindennapi használati eszköz, de embere válogatja. Egy prémium autóval viszont eléggé sántít az összehasonlítás, mivel egy olyat nem egy-két évre vesz az ember. Arról már nem is szólva, hogy egy kocsi évek múltán is elvisz bárhová, míg egy okos telefon gyakorlatilag olyan szinten elavul pár éven belül, hogy tényleg csak telefonálásra jó. Az öt éves SE p990i-m mint okos telefon már szarra sem jó, de ha lenne egy ötéves BMV-m, azt azért nem vinném a roncstelepre. Szóval nem ugyanaz a két kategória szerintem.

Kismacska (BELLA) 2012.05.04. 21:25:30

@Gabor Zulu:

Ja, reménykedtem, hogy egy VALÓBAN minőségi borítással-anyaghasználattal odab.nak, de igazából nem hittem.

Egyébként gyönyörű kis darab lenne, csak ez a silány, fényes, kopogós műanyag... és nem tud többet, mint a 1X, de mondjuk az sokkal jobban is tetszik nekem külsőre is, anyaghasználatra is.

Kíváncsi leszek az SGS3 készenléti idejére, takarékos ötödik mag híján, azt olvasom a 1X tulajoktól, hogy döbbenetesen jó a kicsike rendelkezésre állási ideje... :)

NaC 2012.05.04. 21:34:29

10 hónapja hasznalom az SII-öt (most is arról írok). Telefonálni nehézkes és ha rossz szögben tartod nem hall a másik oldal, de használható és hangos. Netezni egész türhető, de megsem közelít egy PC-t. Játékok mind gyorsan futnak, de van amit gyakran eldobál. Avi-k videokat jól lejátsza de van amibe belefagy vagy kidobálja az app. Könyvek doksik olvasása szükségből elmegy de ábra és grafikon az már nyüglődés. Világítani első osztályú fényesebb nagy elemlámpáknál is. GPS használható de csak az online google-ös app jó, de ez eszi a megabyteokat. És végül a túl értékelt kamera funkció. Ha nincs más elfogadható képeket lehet vele készíteni főleg erős fényviszonyok között és a video sem rossz habár az 1080p már hang szinkron problémás (HD video lejátszásáná max 2gb filet tud csak kezelni). Ezek után az SIII miben tud többet?

Az SII aksija intenzív használatnál kb 4-5 órát bírja, az SIII nagyobb procija és kijelzője miatt a fogyasztása jelentősen nőni fog. Egy pörgősebb játéknál szerintem 2-3 óra és lehet tölteni.

NaC 2012.05.04. 21:34:58

10 hónapja hasznalom az SII-öt (most is arról írok). Telefonálni nehézkes és ha rossz szögben tartod nem hall a másik oldal, de használható és hangos. Netezni egész türhető, de megsem közelít egy PC-t. Játékok mind gyorsan futnak, de van amit gyakran eldobál. Avi-k videokat jól lejátsza de van amibe belefagy vagy kidobálja az app. Könyvek doksik olvasása szükségből elmegy de ábra és grafikon az már nyüglődés. Világítani első osztályú fényesebb nagy elemlámpáknál is. GPS használható de csak az online google-ös app jó, de ez eszi a megabyteokat. És végül a túl értékelt kamera funkció. Ha nincs más elfogadható képeket lehet vele készíteni főleg erős fényviszonyok között és a video sem rossz habár az 1080p már hang szinkron problémás (HD video lejátszásáná max 2gb filet tud csak kezelni). Ezek után az SIII miben tud többet?

Az SII aksija intenzív használatnál kb 4-5 órát bírja, az SIII nagyobb procija és kijelzője miatt a fogyasztása jelentősen nőni fog. Egy pörgősebb játéknál szerintem 2-3 óra és lehet tölteni.

NaC 2012.05.04. 21:35:54

10 hónapja hasznalom az SII-öt (most is arról írok). Telefonálni nehézkes és ha rossz szögben tartod nem hall a másik oldal, de használható és hangos. Netezni egész türhető, de megsem közelít egy PC-t. Játékok mind gyorsan futnak, de van amit gyakran eldobál. Avi-k videokat jól lejátsza de van amibe belefagy vagy kidobálja az app. Könyvek doksik olvasása szükségből elmegy de ábra és grafikon az már nyüglődés. Világítani első osztályú fényesebb nagy elemlámpáknál is. GPS használható de csak az online google-ös app jó, de ez eszi a megabyteokat. És végül a túl értékelt kamera funkció. Ha nincs más elfogadható képeket lehet vele készíteni főleg erős fényviszonyok között és a video sem rossz habár az 1080p már hang szinkron problémás (HD video lejátszásáná max 2gb filet tud csak kezelni). Ezek után az SIII miben tud többet?

Az SII aksija intenzív használatnál kb 4-5 órát bírja, az SIII nagyobb procija és kijelzője miatt a fogyasztása jelentősen nőni fog. Egy pörgősebb játéknál szerintem 2-3 óra és lehet tölteni.

NaC 2012.05.04. 21:37:10

bocs például 3-szor ...

Picsasereghajtó 2012.05.04. 21:55:29

@justStevee: "persze lehet két kézzel használni, de ha a másik kezem foglalt (és itt nem a recskázásra gondolok :D ) akkor mi van? "

Én simán recskázok is a 7 collos HTC Flyeremmel, betöltöm rajta két kézzel a redtube/xhamster videót, kirakom fullscreenbe utána egy kézzel fogva nézem a vidit a másikkal meg rázom a brét. Problem? :)))

Zendorr 2012.05.04. 21:55:51

Na nekem még csak androidos telefonom sincs... egész véletlenül keveredtem ide.
Na de lényeg a lényeg, hogy azért vannak dolgok amiket a samu igazán izzíthatott volna ennyi pénzért.

Ezer meg ezer technológia létezik már, amit - ennyi pénzért - _kötelező_ lett volna felhasználni.

Gondolok itt többek között:
-Gorilla glass
Vagy különböző felületkezelések:
-Ne párásodjon
-Ne gyűjtse az ujjlemnyomatokat
-Ne tükröződjön
-Legyen könnyen tisztítható (ne szétkenődjön rajta a zsír, hanem egyszerűen legyen letörölhető)
-Taszítsa a port

Ezeket összegyúrni 1 felületbe, na igen, az munka lenne! Ennyi pénzért mindezt kötelezően elvárná az ember. Csak hát ugye mi lenne a biznisz a nem karcolódó, "törhetetlen" kijelzőkben. Mindemellett szerintem nagy közönséget lehetne megnyerni ilyen apróságokkal, mint amiket felsoroltam.

Egy-egy tesztnél megjegyzik, hogy kevésbé gyűjti az ujjlenyomatot az anyaga, vagy jobban... szóval 100%-ig biztos vagyok benne, hogy mindezekre van, illetve lenne igény.
Mert más az, hogy - a gyártó személvel nézve - "igyekszünk figyelni ezekre is", vagy alkotunk egy ilyen burkolatot, és kijelentjük, hogy minden eddiginél kényelmesebb, jobb, tisztán tarthatóbb, elődjeihez képest sokkal karcállóbb, törni szinte lehetetlen, stb stb...

Én ezeket várnám el egy-egy ilyen csúcskategóriás masinától, a 4 magos proci, meg a többi "kötelező" nyalánkság mellett.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 21:57:22

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: és nem ugrál a kép landscape-ből horizontalba a lötyögés meg a giroszkóp miatt? :D

Picsasereghajtó 2012.05.04. 21:58:38

@Tomi from Space: Hú de aranyos ez amikor a blogger faszozza a zolvasóit akik értelmet adnak a tevékenységének... Well done. Anyád, te troll :) Na de most tényleg... Hosszasan ecsetelted, miért szar a SGSIII, mondd már meg légszíves, hogy mit vártál, és az miért nem teljesült.Jóvammár, tényleg, teleport nincs benne, jaj, de szar, de én nem is vártam tőle ezt, ehhez képest telefonnak kurvajó a tulajdonságai alapján a SGSIII, és biztos vagyok benne hogy ez lesz a következő telefonom. Mert hozza azt, amit ma egy telefontól el lehet várni.

Picsasereghajtó 2012.05.04. 21:59:20

@Tomi from Space: Nem, mert 2 kattintással letiltom az orientációváltást :)

2012.05.04. 21:59:40

A telefonokat és a hájpolást első körben letojom, második körben inkább az andoridos dolgok szimpatikusak, azonban:

a posztoló frankó szegénységi bizonyítványt állított ki magáról, mert képtelen elegánsan kezelni a nagy látogatottsággal óhatatlanul járó nem mindig kedves kommenteket, ehelyett gondosan visszaanyáz mindegyikre. Ez még akkor is gáz lenne, ha e kommentelők némelyikének nem lenne mélységesen igaza a tartalommal kapcsolatban...

Te Tomi! Azzal csak óvatosan áltasd magad, hogy bármiféle színvonalat képvisel az írásod. A 120+ kommentedet (amit, és ezzel persze a posztod értékét ugye, növelnek a visszaanyázásaid) szinte bármi hozná, aminek a _témája_ minimálisan érdekel embereket, és kirakják index címlapra (a szerkesztőnek ezúton gratulálok az ízléséhez). Informálunk és szórakoztatunk, boccs? :D Aztán anyu tudja, hogy szórakoztatóelektronikaiújságíró vagy? :D

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 22:01:57

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: Leírtam, hogy mit vártam, de Neked nyitok egy külön blogot, ahova leírom csak Neked a gondolataimat rendben Bránermájszter? :D

Picsasereghajtó 2012.05.04. 22:03:57

@Zendorr:

-Gorilla glass

Van. Ráadásul ha jól olvasom, valami kettőpontnullás verzió.

Vagy különböző felületkezelések:
-Ne párásodjon
Nekem eddig egy telefonom se párásodott. Mondjuk szaunában nem használom őket.

-Ne gyűjtse az ujjlemnyomatokat
Most ezt így mégis hogy? Amihez hozzáérsz ujjal, az ujjlenyomatos lesz. Ez ilyen fizikai cucc sajnos. Mint az, hogy hiába szeretném, hogy a telefonom képezzen antigravitációs mezőt ha leejtem, sajnos itt még nem tart a techológia. Pedig milyen kurvajó lenne, hogy leejtem, az meg csak ott lebeg és nem esik le és pláne nem törik össze :)

-Ne tükröződjön
Fizika. Üveg mögött sötét = tükröződés. Sajnos ez van.

-Legyen könnyen tisztítható (ne szétkenődjön rajta a zsír, hanem egyszerűen legyen letörölhető)
Egy jó mikroszálas törlőkendő ezt megoldja. Nem teszkós ablaktisztítóval kell összegányolni a telefont.

-Taszítsa a port
Meg a gravitációt, mert mér' ne :) Meg a kozmikus háttérsugárzást is, akkor már.

Zendorr 2012.05.04. 22:04:47

@Zendorr: jav.:

"...hogy minden eddiginél kényelmesebb, jobb, tisztán tarthatóbb, elődjeihez képest sokkal karcállóbb, törni szinte lehetetlen, stb stb..., mert felhasználtuk ezt, meg ezt, meg ezt a technológiát..."

plus még: Szerintem ilyen dolgok terén meríthetnének a szemüveggyártásból... kismillió féle felületkezelés létezik, és akár több rétegben is. Nem tudom, hogy ez telefonoknál miért ilyen elképzelhetetlen.

plus még: a törhetetlen kijelzővel meg órásit szakíthatnának... oké, hogy tizedelődne a kijelzőcserék száma, de vásárlói körökben ez egy olyan fajta minőséget képviselhetne, ami ma már nem jellemző.
Pl.: ezt a készüléket 1x kell megvenned, és ha nem csinálsz valami irtó nagy hülyeséget, akkor addig fog szolgálni, amíg úgy nem döntesz, hogy másikat veszel. (Régebben ezt nevezték a prémium kategóriának... és nem a 4 processzort meg a 32 magot, meg 19823719837 giga memóriát.)

Picsasereghajtó 2012.05.04. 22:05:15

@Tomi from Space: Nem írtad le. Azt írtad le, miért szar. Azt nem írtad, hogy mitől lenne jobb. Pedig ez lenne az alapvető különbség a fikázás és a kritika között. Understand?

Picsasereghajtó 2012.05.04. 22:08:16

@Zendorr: Nekem asszonyom szemüveges és kurvadrága szemüvegeket is törölget ilyen mikorszálas (mikor meg nem... :))) kendővel. Oszt mégis párásodik, meg törölgetni kell. Ilyen ez a fránya FIZIKA :)

Ti most tényleg azt vártátok, hogy a SGSIII majd olyan forradalmian új lesz, hogy a fizika törvényeit is átírja? Hát hülyék vagytok-e? Nem elég az, hogy egy kurvajó, és a 2012es technikai szintnek maximálisan megfelelő telefont kaptok?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 22:09:18

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: De leírtam, de leírom Neked megint Recsi Ricsi:

Semmi kreatív (új) dolog, puszta innováció az egész, de már azt sem mondanám, mert minden egyes eleme volt már valahol. Ez nem a best mobil, hanem a best of.

Átlátszó, hajlítható, növelhető méretű kijelzőt akarok, ami ha akarom 4 colos, ha akarom 32, olyan akksit, ami 1 hétig bírja, olyan billentyűzetet, ami tudok is használni, újításokat akarok, jövőt akarok, 21. századot akarok!

És most ne gyere azzal, hogy miféle álom dolgokat akarok. Ha a Marsra el tudunk jutni, tudjunk már kijelzőt is csinálni a kutya fáját már!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.04. 22:10:59

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: Szerintem mond meg az asszonynak, hogy tartsa a szemüvegét forrásponton és akkor nem fog párásodni. Ennyi :D

Picsasereghajtó 2012.05.04. 22:12:04

@Tomi from Space: Amúgy a landscape meg a horizontal az nem tökugyanaz? VÍZSZINTES :)

Landscape = horizontal = vízszintes
Portrait = vertical = függőleges

Szerintem te kevered a szezont a f.szommal... (Amire mindjárt rá is rántok a flájeremmel ha már így eszembe lett juttatva) :)))

Picsasereghajtó 2012.05.04. 22:13:20

@Tomi from Space: Innováció = újítás. Tehát a SGSIII csupa újítás, ergo SZAR. Hát én ezt a logikát nem értem.

Zendorr 2012.05.04. 22:13:52

Parancsolj: ipon.hu/hir/a_lathatatlan_uveg/20421

várom az SIV-ben! Hajrá samsung!

Tudod, a lecke fel van adva, csak a samsung is leszarja, ugyanúgy ahogy a többi is. Én ilyen újításokat várnék egy közel 200k-s telefontól.

Mondjuk érdekes, hogy eddig fikáztad az s3-mat, de érveket, és elvárásokat nem tudtál megfogalmazni... most amikor ezt megteszi valaki helyetted, akkor meg azt mondod, hogy lehetetlent vár el! :DDDD

Holott mindenre tudnék mutatni példát youtube-on, csak lusta vagyok megkeresni. Ti vagytok a telefonguruk, nem én :DDDD

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.05.04. 22:18:33

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: Rá se ránts :) Amúgy @Tomi from Space: még mindig nem mondtad el, mit vártál a Galaxy S3-tól, és miért jelent ekkora csalódást hogy ilyen kirohanós indexcímlapos posztot kellett írnod róla.

Zendorr 2012.05.04. 22:19:13

@Zendorr: olvassátok kommenteket is, amik az iponos linken vannak! vannak ott még cifrább dolgok is, amiket már alkalmaznak. Ja, hogy erről nem tudsz, akkor lehet magyarázni a fizikával :DDDD jólvan fiam :DDD A törhetetlen kijelzőt se kell szó szerint érteni, ahogy a portaszítót, és nem párásodó felületet sem. Oké, hogy ezek _teljes mértékben_ nem kiküszöbölhető dolgok, a fizika törvényszerűségei miatt. Viszont a hátárok kitolhatóak, a _modern_ megoldásoknak köszönhetően.

Blogerovac 2012.05.04. 22:28:35

Nekem erről a 3-4 éve tartó telefon őrületről és a 20 cikk/blog/nap az újabb "nagyon izgalmas" készülékekről jelenségről az jutott eszembe, hogy gyerekként, hogy odavoltam a 7 cimbalmos, meg a számológépes, játékos "karc"-órákért. Aztán elmúltam 14 és rájöttem, hogy vannak értelmes dolgok is a világon. Wake up!

keptelen kepkeret 2012.05.04. 22:43:03

Probalom a kommentekbol kibogaraszni a hasznos infokat,ami alapjan eldonthetem h HTC vagy Iphone.Ha teljesen oszinte akarok lenni,akkor minden oskovuleti ajfonnal kapcsolatos rossz tapasztalatomat es az uj irati osszes averziomat felreeteve,be kell latnom,hogy nagyon eros kisertest erzek h megvegyem.Iszonyu jo a PR-ja es ugyan nem vagyok sem divatkoveto,a reklamokra sem reagalok egy hirtelen jott vasarlasi kedvvel,ezert lep meg,hogy most akkor mi van?
Uuugy szeretnem azt mondani,h nem,nem azert vonz mert a kedvenc rendezomnek is van,vagy azert mert lattam egy divattervezonel,vagy azert mert tokjo amikor a Feszbuk kiirja,hogy Iphone rol lett feltoltve eshat az Instragam.Szoval szeretem azt mondani,h mindezek nem erdekelnek,nem hatnak ram,es most megyek is vissza Boris Johnson-t olvasni,de akkor hazudnek,ahhoz pedg tol oreg,tul lusta es tul oszinte vagyok.Erdekes,h fuggetlenul attol,h az amcsi celebek zome BB-vel rohangal,az nem kisertes,leven utalom a BlackBerryt,ergo ha az egesz vilag azzal jarkalna akkor sem vennem meg.Ok.Sikerult.Magammal beszelgetve eldontottem,h ajfont veszek,haszos volt a blog,koszi mindent.Most pedig lehet mondani,h sznob reklamfogyaszto vagyok,a tarsadalom vegtermeke,es hasonlo szeterotip szarok.
Imadom amikor az emberek kenyszert ereznek arra,hogy igazoljak,h ok nem neznek tevet,csak lattak a pubban,mert ok csak Yesterday meg History channel-t neznek,o es louis Theroux doksifilmjeit(amit imadok).Telefonnal ugyanez: mindig megjelennek egy ilyen blog alatt azok,akik kozlik,hogy "toknyooc mi van benne,telozni tudjak"meghat"az okostelefon szart sem er,es mindenki aki ajfont vesz az taplo,paraszt,zsiradek".Aztan jonnek,h "bezzek a jo oreg Nokiak,na azok voltak az igazi telok" de akkor miert irogat a smart phone blog ala,kerdem en..felve.Jaaaa es zaraskepp: megint egy kulfoldre szakadt alak,aki ekezetek nelkul ir.Azaz.Kesz csoda h nem az Arab billentyuzetet lottem be:-)))

AzHofi 2012.05.04. 22:46:14

Én igazat adok nektek.

GennagyijGolovkin 2012.05.04. 22:48:39

Én pont, hogy leszarom, hogy milyen az S3. Én a Galaxi Mini 2-reszavazok.

Dr. Verőköltő 2012.05.04. 22:58:49

És most jöjjön egy ember aki nem ért ehhez! Nokia c5-03 telefonálni lehet, internetezni lehet gondolom mindenféle szar színben lehet kapni és európai! Kérem a fikázást!!!

Thorwald 2012.05.04. 22:59:27

@Dobi82:
Nem olvastam vegig a tobbi hszt, de a technologia nem itt tart.
A pentile matrix mar ket eve is ciki volt.
Amiben a samu jobb az a sok kis feature es az sd kartya bovithetoseg. Ennyi.
A HTC ONE X viszont szebb, igenyesebb kialakitasu es azert ott a sense:)
Az SD kartya az egyetlen hatranya (meg a 4,8as kijelzo, mert sztem a 4,6 boven eleg)

Dr. Verőköltő 2012.05.04. 23:00:28

ja jut eszem! ez csak egy telefon basszus !!!!!!!!!

Jofiu 2012.05.04. 23:10:08

Így szokták.
Ha nem csináltak új és hasznos (!! ezt sajna külön hangsúlyozni kell) funkciókat a mérnökök, akkor megkérik a marketing árát. Valamit csak el kell adni, hogy vehessenek rizst belőle a kicsiknek és az asszonynak.
Reklámot vegyeneeek!! Friss szagos a rekláám! Féláron a specifikációóó!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.05.04. 23:19:27

@verőköltő bodobács: Semmi gond nincs azzal, hogy te lóval szeretsz járni, végülis ez is lehet egy hobby, meg végülis a ló is ugyanúgy elvisz A pontból B-be, mint egy Ferrari, meg kevesebbet is fogyaszt, sőt, kikapcsolt állapotban is ébreszt. De ne lepődj meg, ha hülyének néznek hogy ha ezt beböfögöd egy autós fórumon, ahol egyébként a Porsche vs Ferrari a vita tárgya. :)

@Tomi from Space: Nincs kedvem végignyálazni 170 kommentet. Mondd csak meg szépen, egyértelműen, hogy mit hiányolsz a SGS3-ból. Mert ebből a posztból nem derül ki, csak az, hogy szerinted szar, mert nem elég forradalmi.

usb2.0 2012.05.04. 23:22:22

Lehet fikázni nyugodtan. De azért viccből megjegyezném: Valamit csak tudnak "samsungéknál" különben lehet, hogy nem ők lennék a piacvezetők...

2012.05.04. 23:59:02

@usb2.0: a probléma (nem is probléma, csak tény) ott van, hogy egyszerűen nem jobb annyival ez a telefon, hogy pl. a Nexus S-emet lecseréljem. Majd' háromszor nem tud annyit, de az ára majd' háromszorosa.
Más: mi ez az SD kártya mánia? Tök felesleges hogy lehet bele tenni, meg bővíteni. Ha tárolni akarsz, ott a dropbox, meg a terás hordozható vinyók...

Tita nick 2012.05.05. 00:00:12

Kék, vagy fekete. nem mindegy B+? A tököm tele van azérintő képernyős okostelefonokból. Lecseréltem az enyém egy régi nokiára, amin csak telefonálni lehet. mikor elmentek nyaralni valahová, nehogy a tájat nézzétek, nehogy élményeket szerezzetek magatoknak (barátnak/barátnőnek ott a telefonotok). Fülekre a fülhallgatót, szemeket rátapasztani a gagyi játékokra. Hülyegyerekek.

2012.05.05. 00:03:15

@Zendorr: az S3-on Gorilla Glass 2 van.

2012.05.05. 00:05:51

@Tita nick:
Nos, talán te vagy a hülye, ha te csak erre tudtad használni :)
(tájat sose fotózok mikor túrázok, de időnként hasznos a GPS, ha meg utazni kell, nem cipelem a laptopot, mert egy gyors meló email teljesen jól intézhető róla). Játék nincs rajta, ja a Kindle fent van, olvasni sokat szoktam rajta villamoson, vonaton. Tudod, ilyen dolgokra is lehet használni, ha nem is tudtál eddig róla...

Való 2012.05.05. 00:44:50

Tomi kolléga: Érdes megvilágításba helyezi a cikk a Samsung felépített marketing kampányát és szó, mi szó még ha néhol el is ragadtattad magad.rengeteg benne az igazság.

SGS III: Jó készülék éppen annyival veri a mezőnyt, mint annak idején a kettes.
Kijelző: Én full HD-t vártam, az is csalódás, hogy csak sima (Super!?)Amoled nem, pedig SuperAmoledPlus, mint az SGS II-ben.

Kijelző méret és dizájn: Dícsérendő, hogy nem sokkal lett nagyobb a készülék, mint elődje annak ellenére, hogy megnövelték a képátlót.
Nekem tetszik a telefon, a színek is és a forma is, végre valami enyhén innovatívat is lépett ebben az irányban a Samu.

Proci: Hozza a kötelezőt se több(!) se kevesebb.

Akku: Egyértelműen pozitívum az indukciós töltővel együtt az egyik legnagyobb érv a telefon mellett. Az viszont, hogy pontosan mire lesz elég ez a nagy aksi majd kiderül a tartós tesztekből.

Kamera: Tökéletes, ennél jobb mobiltelefonba nem nagyon kell, egy xeon villanó azért még elfért volna.

Mint mondtam éppen annyival veri a mezőnyt, mint korábban az előd. Ez viszont szerintem kevés, hiányolok egy kis pluszt. Nincs meg bennem az a KELL, mint annak idején mielőtt megvettem a 2-őt. Sőt valószínűleg, ha választhatnék én a HTC One X mellett tenném le a voksomat a Beats füles miatt. Azzal együtt ár/érték arányban jobb készülék (!)SZERINTEM.

Kommentelők(Tisztelet a kivételnek): Fogjátok már fel, hogy egy blogot olvastok. ----> hu.wikipedia.org/wiki/Blog egy kis segítség :)

Tomi leírta a készülék specifikációit és a legtöbb információt, amit tegnap megtudhatott a nagyérdemű. A cikk törzsét, a készülék köré helyezett (Szerintem!!!!) már, már groteszk marketingkampányról alkotott saját szubjektív vélemény teszi ki. Nem az a lényeg, amit sokan láttok, vagy látni szeretnétek benne.

Való voltam, Szép estét Mindenkinek! :)

no mail, no problem 2012.05.05. 01:13:08

@Tomi from Space:

majd' két hete ezen az új galaxy tematikán nyervogsz. pont olyan szánalmas vagy, mint a néhai terminal.hu-n a telefonokról nagy arccal eszet osztó középiskolások.
most őszintén, nem kurvára mindegy, ki milyen hardvert gyárt, hogyan és milyen marketinggel tolul? aki megveszi, annak egészségre, a töbieknek, meg teljesen mindegy, nem?

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2012.05.05. 01:26:21

@Nash vs. Keynes: márpedig ami az Apple körül megy az színtiszta birkaság. Ne mondd, hogy nem az. A megjelenések napján hosszú tömött sorok állnak a boltok előtt, mintha minden egyes új termék kiadása valami hatalmas forradalom lenne. Ugyanez a hisztéria csak a Star Wars, Star Trek és egyéb sci-fi franchise-ok bemutatóinál szokott menni. Azokat a rajongókat mindenki cikinek tartja, a hasonló módon viselkedő Apple fanatikusok miért ne lennének azok? A termékek botrányosan túl vannak árazva (és oltári nagy hazugság, hogy szolgáltatói csomagban egy árban lennének bármely más csúcskészülékkel, pl egyazon csomagban egyazon tárhely mérettel a 4S több, mint egy százassal drágább, mint az Xperia S. Való igaz, hogy horribilis méretű díjcsomagok esetén már egy árba kerül az iPhone a többi készülékkel, de azért a 15-20 ezer Forintos mobil előfizetési díj nem csak nálunk számít brutálisan magasnak. Aki meg ennyit tud költeni telefonálásra havonta, az meg akár zsebből kifizeti a telefon teljes árát. A T-Mobile-nál a négy legdrágább telefon iPhone, a 8Gigás közel kétéves iPhone 4, 15 ezer Forinttal drágább, mint az alig pár hónapos HTC one X)
Szintén az i cuccok tulajdonosainak birkaságát mutatja, hogy azért vesznek meg valamit, mert Apple. Kész. Legtöbbjük körül sem néz, hogy más készülékek is tudják ugyanazt, kevesebb pénzért. Esetleg más készülékek bizonyos szempontokból még többre is képesek, mint egy Apple termék. Esetleg más gyártóknál VÁLOGATNI LEHET a design-ok között. Nem. Az Apple rajongó az egy olyan fajta, hogy ha egy Apple terméknek kutyaszar formája lenne, akkor is megvenné, mert ott van rajta az Alma logó. És bár csak nálunk lenne az, hogy sok Apple vásárlóban ettől még egy egyfajta felsőbbrendűség érzés is kialakul, de nem így van. Ha ez tipikusan a szegényebb országokra lenne csak igaz, akkor a jelenség nem lenne kifigurázva oly sok helyen (Chuck, South Park, stb...)

Aki meg 120 ezerért vesz telefont, holott nem futja rá, az birka, legyen az Apple, Samsung, Nokia, vagy akár lófasz fan...

Ralesk 2012.05.05. 01:36:25

@Réka ‎: Mini – szintén nyomi felbontás sajnos :c Érdekes, hogy a ZTE képes kényelmes méretű telefonba 480×800-at tenni (cserébe szintén nincs rajta pl. kurzormozgató).

Egyébként a mai napig Spicám van – a külsős firmware-ekkel csodákra képes a cucc, a Samsung szoftveresei látványosan képtelenek rendes programokat kiadni a kezük közül.

Való 2012.05.05. 01:45:32

@no mail, no problem: Ezzel körülbelül az egész techsajtó véleményalkotó szakíróját és a webkettő bloggereit egyszerre küldted el az anyjukba. *Taps, taps, taps!*

Azt viszont nem értem, hogy akkor minek olvasol el egyáltalán ilyen és ehhez hasonló cikkeket, ha láthatólag Téged, teljes mértékben hidegen hagy a téma. (!?)

Tita nick 2012.05.05. 02:11:15

@[HPhD]Blokkolnam: E-mailtotthonról, kényelmesen. Nincs az a dolog, ami ne érbe rá. Olvasni meg inkább könyet és újságot a buszon. Ne folyjon már ki a szemem egy tücsökpöcs képernyőtől. Lehet, hogy mégis te vagy a hülye? Már elnézést.

mehemed 2012.05.05. 02:38:27

@Tomi from Space: Nyilván azért mert a másik blog is a zsindex-ről van linkelve mint ez...

2012.05.05. 02:50:57

@Tita nick: nagy érvelés, gratula :)
"nincs az a dolog ami ne érne rá" - ezt hol olvastad, Nők Lapjában?

nemecsek ernő áruló 2012.05.05. 07:04:22

@justStevee: "ki az a beteg aki oldalt fekve olvas???"
Hosszú távon nem, de van, hogy ágyban fekve rohadtul nincs kedvem feltápászkodni, annyi erőm van, hogy magam mellé fektessem a telefont, és úgy meg akarok nézni valamit. Na ez eddig csak úgy működött, ha az automatikus tájolást kikapcsoltam egy az egyben, de akkor meg reggel kapcsolgathatom vissza, áhh first world pains, tudom jól! :D

A lényeg, hogy ebben az egy feature-ben meg kell védenem a koreaiakat, de a többiben nagyjából egyetértünk.

LEndy 2012.05.05. 07:06:37

Nincs csoda, egyetlen lemásolatlan funkció maradt, az a Siri. Azt is megpróbálták kipipálni (meglássuk, hogy milyen). Dizájnt már nem koppinthatnak, vagyis nem lehet iPhone külseje a telónak. A fejlődés leállt, bár a vas jó, ötlet hiányában ide sikerült eljutni. A professzorkák a laborokban továbbra is ontják a jobb procikat, de ezzel vége is a fejlesztésnek.

LEndy 2012.05.05. 07:11:47

@Giggsy: "Legtöbbjük körül sem néz, hogy más készülékek is tudják ugyanazt, kevesebb pénzért. Esetleg más készülékek bizonyos szempontokból még többre is képesek, mint egy Apple termék."

Itt a tévedés szerintem. Vasban (papíron) lehet, hogy van jobb, összes integráltságban más eszközökkel (teló-tablet-laptop-asztali gép) vonalon azonban nincs. És ezzel sakk-matt, nem a megahertzel nyer.

De sorbanállók tényleg birkák... :-)

Zol 2012.05.05. 07:48:57

@Darkcomet: Talán rossz példa volt az autós. Csak azt akartam kifejezni, hogy annak, akinek a telefon egyszerű használati eszköz (pl.: neked) valóban nincs jelentősége. De valószínűleg nem is fogja ezt a telefont megvenni sok százért mert minek!?
Akinek meg számít hogy ennyit kell adni érte, szerintem valahol jogosan reklamál.
Bár ez szubjektív.

Persze biztos van az a vékony réteg, ami az iPhone-nál nem annyira vékony. Akiket nem érdekel a szín, meg a pingpong ütő méret, csak az hogy menő és megteheti hogy vegyen. Ez a legjobb a gyártó szempontjából, mert ha ezek az emberek 'megvannak', akkor ezután minden szart le lehet nyomni a torkukon.

Zol 2012.05.05. 08:18:30

@verőköltő bodobács: A C5-03-hoz... Vedd meg és rájössz, hogy azt a kb 20e forintot sem éri meg. Tapasztalatból mondom.

Zol 2012.05.05. 08:25:51

@LEndy: Szerintem a Windows Phone 7 nem rossz próbálkozás ezen a fronton, igaz még nem forrt ki teljesen.

mim 2012.05.05. 09:31:51

Ez a post nem sikerült valami jól. Szerencsére az első bekezdésnél már láttam, hogy érzelmi tornádóban rekedt az írója, szóval gyorsan a post aljára léptem és ott volt a lényeg.

De.. mi a gond? azt látom, hogy a szin nem tetszik.
Azt is, hogy kevésnek tertja az író az újítást.

Pedig egyszerű a képlet:
ezek az okos telefonok az új PC-k. Ahogy a 486 --> pentium 1 esetében is, a hardware fejlődése nem garantál azonnali szoftveres forradalmat. Időt kell adni a fejlesztőknek, valamint azt is figyelembe kell venni, hogy az átlag fejlesztő meg akar éli, ezért nem a csúcsgépre fejleszt, amiből pár százezer fog az első pár hónapban elkelni.

Dr. GGG77 2012.05.05. 10:28:03

Hát, engem ez az írás sem fog az iPhone felé tolni. Bár eddig nem igazán érdekelt a csúcskategória sem, bőven elégedett vagyok a Galaxy Y-nal és előtte a Minivel is az voltam.

mojszipupi 2012.05.05. 10:28:11

Nagyon jó telefon, szerintem ha már mindenki megfogdossa, tesztek születnek róla meg fog változni mindenki véleménye. Attól még mert kivetítős hókuszpókuszos kerámiás csillivilli készüléket vártak sokan a Samsung hozta amit eddig is. Brutális teljesítmény visszafogott csomagolásban. Rengeteg embernek megfelelet eddig is sőt rajonganak érte, ezért pontosan ugyanaz lesz ne legyenek kétségeink

similarthings 2012.05.05. 12:48:35

Nekem Nokia N8-am van, egy kicsit dicsőíteni fogom :D

Pont egy éve vettem nagyon olcsón 65.000 Ft.-ért (még most is 80 felett van), egy év bolti garanciával. Leejtem, dobálom, futok vele 10 km-t és össze-vissza izzadom és még mindig frankón működik. Tok vagy fólia nincs hozzá, karcmentes a kijelző. A két végétől eltekintve fémháza van. Ez az első Nokiám, soha nem is értettem a Nokia buzi embereket, akik gyenge cuccokkal villogtak csak azért mert Nokia. De pont most amikor a Nokiának leáldozik a csillaga, én is beálltam kicsit ebbe a sorba.

A gyári GPS szoftver halál egyszerű kinézetű, de nagyon pontos, még az utcaneveket is mondja hanggal ráadásul ingyenes és online frissít. Offline vagy online módja is nagyon frankó. Mellette megvan a Sygic, de az bár szebb, rosszabbul navigál. Ugye ezt a Nokia ingyen adja. Önmagában egy ilyen világtérképes navi minimum 30 rongy ha nem sokkal több.

Az N8 fényképezője zseniális, olyan szép képeket csinál hogy az szinte felfoghatatlan. Azt mondjátok hogy ez csak telefonos kamera és nem ér fel a fényképezőkkel? A Carl Zeiss Tessar széles látószög és tsai?
Nagyon híres fényképész-művész mondta hogy az a legjobb fényképezőgép AMELYIK NÁLAD VAN. Nos ez mindig nálam van. Ezer és ezer képet csinálok. Szó szerint. Felér egy Canon Ixus kompakttal. Nem én állítom.
Ennyit arról hogy milyen a jó fényképező.

AZ N8 nagyon sokáig bírja töltés nélkül, és eddig csak egyszer fagyott meg (!) mert valszeg túl sok szoftvert futtattam, de ez is egy újraindítással (ugye ebből akksit nem veszel ki) megoldódott. A Galaxy SII nagyon gyenge akksi időben, illetve van egy X10i, az is detto.

Az N8 szoftverellátottság korrekt (közepes), ha nem is olyan jó mint Androidon vagy Iphone-on.

Nézzük a hátrányait. Ez egy rendkívül elavult proci és GPU teljesítményű cucc, a kijelzője is bár szép Amoled, gyenge felbontású. Kicsit kicsi, bár nekem ez előny, amikor futva magammal hurcolom. De jobban örülnék egy 4 collos kijelzőnek. Vagy Samsung Note-szerű dolognak :D

A RAM is kevés, bár a teljesítménnyel arányos.

A böngészője bár tudja a flash-t katasztrofálisan rossz. Ez a legnagyobb hibája. :( Operával együtt lehet netre használni.
Maga a Symbian rendszer (Anna és Belle) szvsz. nagyon jó, mert letisztult és könnyű használni, van itthon Androidos cucc, de attól komolyan mondom agyfrászt kapok amilyen kaotikus és bugos. A Symbian azért natív oprendszer, nem pedig Linuxon környezetben futtatott oprendszer, mint egy emulált oprendszer, mintha Mac-en Windowst futtatnánk.
Összefoglalva nekem nem a Samsunggal van bajom, mert nagyon jó vasakat csinál. Hanem magával az Androiddal. A 2.1-es rendszert követően nagyon nagy újításokkal nem jöttek ki. A ICS túl sok jó dolgot nem hozz ki. Persze, mivel mindenki Androidra fejleszt és mögötte a Google is ott áll, emiatt nagyon jó az integráltsága. Ez hatalmas előny.
De a Nokiának rengeteg olyan értéke van, amivel üti a gyenge vasakkal is a többit több területen. Elég hülye a Nokia, hogy pont ott nem tud produkálni valamit is pont vasban, ahol a névtelen gyártók is már több magos giga Hz feletti cuccokat hoznak ki.

Szóval nekem az az érzésem hogy a Samsung egyszerre harcolt a Nokiával és az Apple-el. És most hogy a Nokia befeküdt, és az Iphone 4s cucca sem volt ütős, elfogyott a K+F pénz, hiába hogy sok jön vissza az eladásokból. Lassulni fog konkurenciaharc.

Számomra nincs semmi meglepetés abban hogy olyan az SIII mint amilyen. Jó cucc, a kérdés az lesz, mennyi lesz az ára fél év múlva. Mindig ez az elsődleges kérdés.

Gyikarc 2012.05.05. 13:46:14

@Tomi from Space: Zednek igaza van. A valszod meg pont teged illet a taplaleklanc aljara az amobakhoz.

Darkcomet 2012.05.05. 16:59:05

@similarthings: Már bocsánat, de a Nokiával senkinek sem kell harcolnia, tönkretette ez a cég faszán saját magát.Túl későn reagált a mobilpiaci változásokra, és baromi nagyképű módon azt hitte, a márkanév el fogja cipelni a hátán a céget. Nyomatták az idejétmúlt szutyok symbianjukat, miközben az ios meg az android fénysebességgel húzott el mellettük. És tudod, hogy mi számomra az igazán dühítő? Az, hogy az n900-ba és főleg az n9-be megmutatták, hogy lenne potenciál a Meego-ba, csak nyuszik voltak lépni. Pláne az n9. Állítom, hogy jelenleg a legszebb okos telefon a piacon, kézbe véve meg maga a csoda, az iphone csak szalutálhat neki, és telepakolták igazán kreatív egyedi megoldásokkal. Csak hát nagyon későn jött ki a piacra. Ezzel a Microsoftos összeborulással meg csak még többet fognak veszteni, habár köpjetek le, de az MS mobilos platformjába nagy fantáziát látok. Nekem nagyon tetszik ez az egyszerű, letisztult felület, és az, hogy amit csak lehet, összeintegrálnak egymással a felhasználási szinten.

Való 2012.05.05. 21:15:23

@Darkcomet: Sok dologgal egyetértek, de a Nokia ezekkel a Windows Phone-okkal most megindult. Igaz, hogy későn érkezett és még mindig nagyon nehéz helyzetben vannak, de a marketing kampány, amit csinálnak teli találat. A Veletechen megfogdostam a Lumia 800-ast és alapjában véve nem egy rossz telefon, sőt igazi prémium készülék benyomását teszi. Egyetlen dolog ami nagyon nem tetszett az a domború üveg a kijelzőn.

A Windows is jó irányba halad, és az alkalmazás kínálat is folyamatosan bővül, szóval 1-2 éven belül szerintem komoly versenytársat jelenthet majd az Androidnak és az Apple-nek is a Nokia&MS összeborulás, feltéve, hogy így folytatják.

Darkcomet 2012.05.05. 23:54:14

@Való: Egyetértünk. És a RIM is összeszedhetné magát. Kellenek a (régi)új szereplők, kell a verseny. Hosszú távon mindenki csak veszíteni fog, ha OS szempontjából szinte csak kétszereplős lesz az egész okos telefon piac.

2012.05.06. 00:50:05

minden csak felesleges erőlködés mostanság, nem gondoljátok? a következő lényegi lépcső a gép ember interfészben csak a közvetlen agyi kapcsolat lehet, nem? :) bár egész érdekes lesz a google szemüveg ami majd valamikor hamarosan megjelenik...

decoati 2012.05.06. 07:33:29

@similarthings: " A 2.1-es rendszert követően nagyon nagy újításokkal nem jöttek ki." ne haragudj, de nem olvastam tovább. Ha a mondandód többi része is ennyire pontos mint ez az egy mondat, akkor halál fölösleges elolvasni.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2012.05.06. 09:46:21

@LEndy: Azért a Siri-nél meg kell jegyezni, hogy nem sok köze van hozzá az Apple-nek. Egyrészt ugyebár egy kész kifejlesztett szoftvert vettek meg, ami már Android-ra is fejlesztés alatt állt, másrészt pedig a hangvezérelt informatikai cucc rohadtul nem újkeletű dolog. Ha most emiatt is nekiáll pereskedni az Apple, akkor végképp megérdemelné a cég, hogy fölrobbantsák az egészet.

ErEr 2012.05.09. 13:02:07

megint az megy amia Nokia-t is tönkretette - gyakori megjelenés, új tokozás, mindenből kicsit több (felbontás, színek, processzorok, memória stb.) és ezzel el vannak...

kujacsek 2012.05.15. 11:07:09

Akkor marad a HTC One X majdnem ugyanannyi mint a SG SII, és ugyanazt tudja csak jobb kijelző típusban mint a SG SIII. Jahh vezeték nélküli töltője nincs, de valahogyan majdcsak megleszek nélküle:) És van hozzá ajándék profi headset, valami 10-15 E Huf os:)

Google+
süti beállítások módosítása