TED - inspiráció a markodban

2012.05.08. 11:03 Yarner

Szenvedélyesen hiszünk abban, hogy a gondolatok képesek megváltoztatni az emberek hozzáállását, életét, és végső soron az egész világot. Ezért egy olyan információs bázist (clearinghouse) építünk, mely ingyen kínálja a tudást és az inspirációt a világ leginspiráltabb gondolkodóitól, egyben pedig kíváncsi lelkek közössége, mely lehetőséget teremt, hogy kapcsolatba lépjenek egymással és egymás elképzeléseivel. 

Ezek a szép szavak adják az 1984-ben egyszeri alkalomként induló, majd 1990 óta rendszeres eseményként jelentkező TED (Technology, Entertainment and Design) konferencia-sorozat mögötti általános üzenet gerincét. A TED receptje egyszerű: kiemelkedő gondolkodók, újítók, hírességek jelennek meg a színpadon, hogy valamilyen fontos üzenetet átadjanak a hallgatóságnak. Ugyanakkor minderre maximum 18 perc áll rendelkezésre: a lényeg itt az üzenet és az inspiráció, nem a háttérinformációk teljes és részletes átadása.

ted title.jpg

A TED sikere érthető, mára az eredeti, kaliforniai helyszínen kívül a TEDx program keretében már a világ számtalan pontján tartanak hivatalos TED rendezvényeket, így hazánkban is már 2010 óta lehet ilyen programokat látogatni.

Nemrégiben jelent meg a konferencia hivatalos androidos alkalmazása, ez szolgáltatja most az apropót a blogbejegyzéshez. A TED app mindent hoz, amit elvárhatunk egy ilyen alkalmazástól: a beszédek kényelmesen böngészhetők és kereshetőek, és ami nagyon fontos, a videókat letölthetjük későbbi megtekintésre (alacsony és magas felbontásban is, ízlés és szabad tárhely szerint), valamint egy kiváló extra, hogy lehetőségünk van csak a hangsáv letöltésére és meghallgatására is (bár ez egyes, vizuálisabbra sikerült előadások esetében nem annyira szerencsés, de a nagy többség kiválóan követhető csak audióban is).

ted 1.jpgted 2.jpg

Egyetlen dolog van, ami a hivatalos appból kimaradt: a feliratok kezelése. Sebaj, There is an app for that. Egy másik, független alkalmazás, a TED Air segíthet azoknak, akik inkább feliratosan követnék az előadásokat - az angol átírás megtalálható minden anyaghoz, és a beszédek jó fele-háromnegyede rendelkezik már magyar fordítással is, így az angolt kevésbé bírók sem kell, hogy kimaradjanak az inspirációból. Cserébe a TED Air dizájnja nem annyira letisztult, és nem kezeli a csak audio letöltéseket, valamit valamiért. (A felirat és a nyelv a beállítások menüpont alól érhető el)

ted air1.png

Van kedvenc TED-előadásotok?

 

google_play.JPG

google_play.JPG


Címkék: alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr504495675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez tetszene 2012.05.08. 11:58:05

Rengeteg kedvencem van... a legutóbbi pl. ami nagyon tetszett: Shawn Achor: A boldog titok a jobb munkához :) -- Mindenkinek egy TED vidivel kellene kezdenie a napot! Imádom őket!

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2012.05.08. 13:42:18

A kedvenc: Ayah Bdeir: Building blocks that blink, beep and teech. Rászánom magam és tuti veszek egy ilyen csomagot :D

Google+
süti beállítások módosítása