Középkategóriás drágaság - HTC One V teszt

2012.05.10. 10:44 Hrobert

Nem vagyok egyszerű helyzetben, amikor érzelmektől mentesen akarok írni a HTC leg”olcsóbb” újdonságáról. Ismét vallomással kell nyitnom: engem egy nap alatt meggyőzött, hiszen egy nagyon jól összerakott, egyszerűen használható, ugyanakkor minden reális igényt kielégítő modellt tettek le a tajvaniak ismét az asztalra. De persze a tovább után el is mondom részletesen, hogy miért.

HTC-One-V_3V_Gunmetal-540x360.jpg

A körítés

A készülék nálam egy egyszerű hófehér dobozban landolt, ami nyilván nem a végleges csomagolás, de tartozékok tekintetében elvileg mindent tartalmazott a csomag. Itt hosszú felsorolásra nem kell számítani, egy töltőfej, adatkábel, és headset figyel a pakkban, utóbbi nem Beats audio, ezeket - ahogyan arról beszámoltunk - az idei modellektől kezdve mellőzik, a Beats felirat most már csak az equalizerre utal a készülékházon. A memóriakártyát nem csak én hagytam ki a sorból, hanem a HTC is, bár 4 GB memóriával rendelkezik a telefon, azért szép gesztus lett volna egy jelzésértékű kártya, de hozzászokhattunk volna már, hogy a prémium gyártók már rég nem a prémium tartozékfelhozatallal akarnak kényeztetni, főleg nem a középkategóriában.

htc-one-v-clove.jpg

Sebaj, cserébe van alumínium unibody készülékház, aminek hátrányait jól megvilágította ez a kellemes május eleji trópusi hőség, ilyenkor jól jön egy sütőkesztyű, de egyébként nagyon szép és igényes. A fém használata mindig különleges eleganciát kölcsönöz egy eszköznek, főleg ha egyetlen darabból van, most sincs ez másképp, kellemes a szemnek és a kéznek is.
Dizájnját tekintve szerencsére nem az aktuális szappanforma-trendet követi a “vas”, ha valakit deja vu-érzés fog el a készülék láttán, az nem véletlen, hiszen a Hero-Legend tengelyhez illeszkedik, ugyanaz a kis törés található az alsó részen. Ez a kis dizájncsavar nekem személy szerint nagyon bejött (már a nagy elődöknél is), ez jól megkülönbözteti a vetélytársaktól. Persze ízlések és pofonok, Tomi például nem állja az ekkora kihasználatlan területeket egy telefonon, de érdemes megjegyezni, hogy néhány helyzetben kifejezetten praktikus, hogy van egy kis extra fogás, például a fektetett helyzetű fotózásnál.

A telefon fő “látványeleme” nyilván a kijelző, ebben az esetben egy 3,7 inches, 480x800 pixeles felbontású SLCD panelről beszélgetünk, ami nagyon is jól teszi a dolgát, szép színek, megfelelő betekintési szög és fényerő jellemzik. 

Természetesen van micro-USB bemenet, fedetlenül, a telefon bal oldalán, illetve 3,5-es jack-bemenet. Jobb oldalt terpeszkedik a hosszú hangerőgomb, felül pedig a ki/bekapcsoló gomb, amivel a képernyőt zárhatjuk/oldhatjuk fel. A kijelző alatt található még három dedikált érintős “gomb”, ami a legfrissebb Androidba ugyan már nem létszükséglet, de szerintem nem volt rossz gondolat. Ezek közül kettő mindenkinek ismerős, a home, illetve a vissza, viszont a harmadik immár az alkalmazások közötti váltást segíti.


Egyetlen (objektívan nézve is) negatívumot azért fel lehet róni a One V-nek, méghozzá, hogy az egyetlen nyamvadt kis leszedhető műanyagdarab - ami alatt a micro SD és a normál méretű SIM székel - elég igénytelenül illeszkedik, a SIM hajlamos kitartani ezt a darabot. Ezzel persze igen könnyen együtt lehet élni, de bosszantó, hogy ilyen aprósággal rombolják az egyébként hibátlan minőséget, talán egy prémium gyártótól jogosan el lehet várni a maximalizmust ezen a téren (is).

Belsőségek

A One V lelke egy 1 GHz-en duruzsoló Qualcomm MSM8255 processzor, ami például a komplett tavalyi Xperia-család agya is, de nyilván a HTC középkategóriás üdvöskéjétől nem számíthatunk többmagos megoldásra 2012-ben sem, itt más tornássza fel az árat. Ehhez társul 512 MB RAM, valamint az említett 4 GB belső tárhely. Nem egy izombajnok tehát a kicsike, de tulajdonképpen mindenre elég ez a konfiguráció, ami a hétköznapi használatot illeti. Persze van néhány erőforrásigényes játék, ami meg tudja izzasztani, de alapvetően nem lehet rá panasz.

Szoftver tekintetében természetesen már Ice Cream Sandwich figyel a készüléken, 4.0.3 a verziószám egész pontosan, amit persze híres HTC-féle Sense felület egészít ki, amely már szintén a 4.0-s inkarnációjánál tart. Az előző variánshoz képest egyszerűbb lett a felület, a korábbi elődök átláthatóságát idézi, tényleg könnyedén, intuitívan használható. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a One V a két nagyobb tesóhoz képest “butított” Sense UI-t kapott, de mivel reményeink szerint a másik két idei modellt is tesztelni fogjuk (az egyiket már biztosan), majd a következő tesztben fogok kitérni az eltérésekre.

 

       Screenshot_2012-04-27-13-55-26_1.png                    Screenshot_2012-04-27-13-44-14_1.png

A zárképernyő a már ismert gyűrűs megoldás, itt megtalálható a kezdőképernyő négy fix ikonja, ezeket is egy mozdulattal elérhetjük, de ha kedvünk tartja meg is szabadulhatunk tőlük.
Öt kezdőképernyőt kapunk, ezekre pakolgathatunk mindenféle widgeteket, ikonokat ízlés szerint. A minialkalmazások kiválasztásához a már ismert hosszú nyomás után egy lapozható felületre kerülünk, amin alul a widgetek előnézetei, illetve az alkalmazások listája láthatóak, felül egy kis sávban pedig a képernyők előképei.

A főmenü horizontálisan lapozható, találunk benne egy raklap extra alkalmazást, van Polaris Office, HTC-féle külön navigáció, egy 7Digital nevű zeneáruház, SoundHound zenefelismerő, TuneIn nevű online rádiógyűjtemény, meg persze Twitter, Facebook, és G+ előre telepítve, de belefért még a korábbi HTC-masinákról is ismeretes Teeter nevű játék, meg persze olyan apróságok, mint a stopper, időmérő, és világóra funkciókat is magában foglaló (ébresztő)óra, zseblámpa, hangfelvevő, és ezek csak a legfontosabbak. Ahogyan a korábbi Sense-verziókban, itt is tudunk szűrni, hogy az összes, a kedvenc, vagy csak az általunk letöltött alkalmazásokat akarjuk látni, illetve fent egy sávban helyet kapott egy keresőgomb, legszélen egy menügomb, közöttük pedig a Play Áruház gyorsikonja.

       Screenshot_2012-05-01-22-03-55.png                     Screenshot_2012-04-27-13-42-19_1.png
Az értesítési sáv is kapott némi frissítést, mostantól az értesítéseket egy ujjmozdulattal oldalra húzva is eltűntethetjük, mert mégiscsak stílusosabb lezserül végigrántani az ujjunkat a képernyőn,  mint megnyomni egy gombot. A HTC ide még beépítette a beállítások gyorsgombját is, üdvözlendő módon, illetve zenelejátszásnál itt is megjelenik a hallgatott szám, valamint a pause-gomb. 

Új látványelem a multitasking megoldása is, ez ugye az ICS-ben dedikált gombot kapott, ezt megnyomva feljönnek kilistázva az éppen futó programok, amiket kilépéskor a rendszer automatikusan hibernál, míg nincs rá ismét szükségünk. Ezen a felületen aztán szintén egy laza ujjgyakorlattal kilőhetjük, vagy éppen visszatérhetünk hozzájuk. Mindez nemcsak látványos, de hasznos fícsör is.

      Screenshot_2012-04-27-13-46-24_1.png                      Screenshot_2012-04-27-13-50-57_1.png

Multimédia, adatkommunikáció, telefonálás

Méregdrága fülest ugyan nem kapunk, a Beats-felirat viszont ott virít a telefon hátsóján, és valóban nem járatja le a divatossá vált brandet a zenei kvalitásaival. Igaz, hogy a Dr. Dre féle extrák kimerülnek egy külön Beats-beállításban az equalizerben, de ez legalább rendesen meg van komponálva, másrészt alapjáraton sincs gond a V-vel ezen a téren sem. A hangerő megfelelő, a hangminőség is kellemes, és a füles is igényes, persze az audiofilek megmondhassák majd, hogy mennyivel jobban szól egy tízszer annyit kóstáló b-betűs darab, de őket úgyis csak a márkajelzés tudja kielégíteni.
Egyébként szoftveres szinten mint fentebb említettem szintén igen jó a helyzet multimédia terén, online zeneletöltésre vagy rádiózásra is van lehetőségünk, mindamellett, hogy természetesen FM-rádiónk is van.
Ezen a ponton még visszatérnék a dizájn előnyeire, a nevezetes kis törés akkor is hasznos, amikor kihangosítva szól a telefon, hiszen ide került a kihangosító hangszóró, ami így asztalra (ágyra, fűbe) téve sem veszít a hangerőből.

        Screenshot_2012-04-27-13-41-33_1.png                   Screenshot_2012-04-27-13-41-45_1.png

Ami a legkellemesebb csalódást okozta számomra, az kétségtelenül a kamera minősége volt. Előlapi kameránk ugyebár nincsen, van viszont hátul egy 5 MP-es, autofókuszos, LED-villanóval megtámogatott egység, ami kifejezetten szép képeket készít, mindezt már érdemes illusztrálni néhány tesztfotóval. Természetesen nem kell DSLR-minőséget várni, de egy telefonhoz képest becsületes teljesítményt tesz le az asztalra a One V, bár az automatika néhol kicsit extrém művészieskedésbe bonyolódik. A kamera szoftvere is megér egy misét, többféle szűrő közül választhatnak az Instagramon szocializálódott mobilfotósok, de van HDR, panoráma, sorozatfelvétel opció, és egy egész sor beállítási lehetőség a fehéregyensúlytól az élességállításon keresztül az ISO-beállításokig, lehet geotaggelni, van arcfelismerő, szóval kitettek magukért a fejlesztők. Van néhány tesztfotónk persze, ide kattintva akár le is tölthetőek teljes felbontásban.

IMAG0035.jpg
Videót 720p felbontásban tud felvenni az eszköz folyamatos AF-el, kuriózum a lassított felvétel mód, valamint hogy videófelvétel közben is tudunk teljes felbontású állóképet rögzíteni. A videófelvételi teljesítmény illusztrálására egy exkluzív helyszínt választottam, mégpedig a Good Day to Die Hard című film forgatását, következzen tehát az akció, autósüldözés, Hollywood és a csillogás, Moszkva szerepében Budapesttel, HD-ban:


Adatátviteli fronton annyi biztos, hogy HSDPA-modul van, sebességéről hivatalos információ nincs, nekem nem volt gondom a mobilnettel, ugyanakkor a böngésző kissé döcögős volt néhány komolyabb weboldalnál, hiába itt előjön, hogy nem egy erőmű a kistesó, ekkora felbontáson már bajosabban oldja meg a nagyítást ugyanaz a hardver, mint mondjuk az én Xperia Mini Pro-mban.
Van még persze Wifi, Bluetooth, méghozzá 4.0-s, illetve a GPS sem hiányzik, emellé mint említettem saját navigációt is kínál a HTC.

És azért arról se feledkezzünk meg, hogy tulajdonképpen egy telefonról van szó. Nagy gond lenne, ha pont ez lenne a készülék gyenge pontja ,szerencsére nincs probléma ilyen téren, a vételi erősség megfelelő, a hangszóró lehetne kicsit hangosabb, de egyébiránt tökéletesen ellátja ezt a feladatát is.

Az akksi 1500 mAh teljesítményű, és hozzáférhetetlen, megmondom őszintén nem mértem stopperrel az üzemidőt, nálam átlagos okostelefonos performanszot hozott, nyúztam rendesen, a nap végére kérte is a manát, mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy nagyjából mit várhatunk egy ilyen telefontól ezen a téren.

Összességében, ahogy az elején elspoilereztem, ez egy nagyon jó kis cucc, egyben van a masina, jól átgondolt UI-val, sokaknak tetsző külsővel és minőségi anyaghasználattal, valamint kimondottan jó kamerával. Persze semmi sem lehet tökéletes, a böngészésbe, komolyabb játékokba időnként beledadog a vas, de nagyon jól együtt lehet élni a telefonnal.
A nagy kérdés, ami végülis eldöntheti sokaknál a vásárlást, az az ár-érték arány. A készülék kártyafüggetlen ára a teszt írásának idején - ha jó helyen keresi az ember - mindenképp 80 ezer ropogós magyar forint fölött mozog, van ahol nem átallanak kilencvenezer fölötti összeget kérni érte. Ez így kétségtelenül sok, oké, fémház, meg Beats felirat, de ez a hardver a tavalyi Xperiák alapja is, ennyiért pedig már Neo V-t, Playt, neadjisten Arc-ot kapunk, amelyekre mind jön az ICS hamarosan.
Ugyanakkor szolgáltatónál vásárolva egész jó vétel lehet, magentáéknál viszonylag baráti (Mozaik S - 5000Ft) előfizetéssel webshopból, 2 év hűséggel akciósan már 40 ezerért szert lehet rá tenni, ennyiért sokaknak megérheti elgondolkodni rajta.


Címkék: teszt htc

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr674498152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eznemfoglaltnick 2012.05.10. 11:30:50

Nagyon jó a One sorozat. A V-vel csak maximum az a fránya 512 RAM a bajom... Így szinte megfelel a jó öreg Desire Z-mnek, nyílván picit erősebb, illetve, hogy arra kamera nélküli ICS portolás sikerült még csak.
Ár/értékben viszont kedvező szerintem, sőt, hazavágja a Desire Z és a korábbiak eladhatóságát :D
A One X szerintem meg nagy, de az az abszolút befutó.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.05.10. 11:33:01

@eznemfoglaltnick: igen, a két alsó One tesztelése után engem is abszolút meggyőzött a sorozat, a One X nekem is elég nagy tepsinek tűnik, de remélhetőleg rá tudjuk tenni arra is a kezünket hamarosan :)

vegato · http://smileandrun.blog.hu/ 2012.05.10. 12:09:43

"De persze a tovább után el is mondom részletesen, hogy miért." ez annyira idegesítő tudd lenni, ha rss-ben olvassa az ember! teljes cikket kérünk rss-be vagy semilyet

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.05.10. 12:16:41

@vegato: bocs, de az RSS-hez nekem nincs közöm, úgytűnik az oldaltörés utáni rész akkor nem olvasható ott, de meglátjuk mit tehetünk az ügyben

vegato · http://smileandrun.blog.hu/ 2012.05.10. 12:22:23

@Hrobert: kösz, az nagyon jó lenne, különösen mobilon tudd kényelmetlen lenni, ha kattintani kell..

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.05.10. 12:23:42

@vegato: megmondom őszintén én éhhez nem értek, hogy mitől függ, az biztos, hogy oldaltörés kell egy ilyen hosszú posztba, de megkérdezem a többieket.

vegato · http://smileandrun.blog.hu/ 2012.05.10. 12:29:59

@Hrobert: egyébként nem csak itt tapasztalom, összes blog.hu-s cikknél ez van, szóval lehet hogy az oldaltörés a ludas, mindenesetre jó volna vmi okosság a kiküszöbölésére

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.05.10. 12:31:24

@vegato: igen, Tomi is ezt mondta, sajna a blog.hu-s oldaltörés tördeli az rss-feedet is, ezzel így sajnos nem tudunk mit kezdeni :(

vegato · http://smileandrun.blog.hu/ 2012.05.10. 12:37:40

@Hrobert: bocs itt az offolásért, azt hiszem megtaláltam a megoldást, hátha mást is érdekel. itt egy oldal ahová belinkelve az oldal rss-linkjét a teljes tartalmat, kapod vissza, működik kipróbáltam:

fulltextrssfeed.com/feed.php?url=http%3A%2F%2Fandrolib.blog.hu%2Frss2

eznemfoglaltnick 2012.05.10. 13:34:32

@Hrobert: Az elfelejtettem, hogy elfogult HTC-s vagyok. :D Ennek ellenére, el tudom ismerni, hogy a SGS III ugyanezt tudja és ugyanilyen nagy is. (és hogy nekem nem kell)
Amúgy HTC One X és V van már a T-nél...
Mellesleg lehet, hogy az S lesz a megoldás. Méretben is, tudásban is kettő között van (méretben lehet, hogy nem, mert nagy az is...)

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.05.10. 13:41:50

@eznemfoglaltnick: le is írtam, hogy T-nél már kapható...
Hamarosan jön a One S tesztje is egyébként.
Az SGS III-al nekem az a legnagyobb bajom, hogy egy über-okostelefont ne akarjanak már fröccsöntött műanyaggal eladni...a HTC legalább fémből faragja az aranyárban árult telefonjait. Ettől függetlenül a HTC addig nem fog kikászálódni a gödörből szerintem, amíg le nem tesznek az asztalra egy versenyképes alsókategóriás modellt...

tido89 2012.05.10. 14:15:03

Én csak azt sajnálom, hogy ezzel a HTC pofátlan módon "kiadta a Desire-t" plusz 128Mb RAM-mal és több belső memóriával(Ez a kettő pont a legolcsóbb alkatrész kb egy ilyen eszköznél...) és erre lehet ICS-t telepíteni a Desire-re hivatalosan nem. Amikor kiadták a Desire-t még nem volt hivatalon A2SD, ha jól emlékszem. Nem is tudom hogy képzelték, hogy elég 90-110 Mb az alkalmazásoknak, mikor csak az Angry Birds ~20 Mb és van belőle 4(akkor még talán csak 1 volt).
Ez kb olyan mintha átcímkéztek volna egy üveg uborkát a boltban...

Ez a legnagyobb gondom a Desire-ömmel, de nem akarom eladni, mert a (szerintem) a legjobb ficsőrjét nem rakták bele csak a wildfire-be, az optikai trackballt.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.05.10. 15:54:40

@Hrobert: Kíváncsian várom a tesztet, ha van rá lehetőség. Főleg az akksi üzemideje érdekel: nagyjából ez fogja eldönteni, hogy a HTC One X vagy a Galaxy S3 lesz a következő telefonom.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.05.10. 15:57:18

@tido89: Az Angry Birds jóval a Desire után jött ki. Tudom, mert még én írtam posztot erre a blogra arról, hogy "hamarosan jön" az Angry Birds: androlib.blog.hu/2010/09/04/jon_az_angry_birds_androidra - és akkor már jó fél éve nyúztam a Desire-t. Szerintem 2010 tavaszán a HTC sem hitte volna, hogy egyszer majd 50-100 megás játékok lesznek Androidra.

keptelen kepkeret 2012.05.10. 19:50:00

@tido89: Nekem is Desire-m van mar tobb eve,es annak ellenere,h vigyaztam ra redszeresen lefagy,nem reagal,megszakitja a beszelgeteseket,illetve ha hivk valakit nem cseng ki.Zomeben jo napjai vannak,de mivel sokszor elofordulnak ezek az apro hibak,nemikepp elvette a kedvem a HTC-tol.A ferjeme Desire S, mindossze egy betu-de hatalmas minosegi kulonbseg.Nala minden rendben,a telefon ugy mukodik ahogy kell mar egy eve.
Ugyhogy vizvalasztohoz erkeztem:
HTC vagy Iphone

...az okostelefonok megjelenese elott evekig Sony ericsson-okat vettem,minden evben mas,de valahogy rendre elromlottak.Azota a kozelebe se megyek SE-nek.

Az Iphone-nal az a bajom,h neha nem lovi be a 3G-t, a HTC navigacios rendszere jobb es gyorsabb,es valamiert a HTC szinei/fenyei kevesbe irritaljak a szemem.Ugyanakkor annak semmi ertelme,h vegyek megegy telefont ami ugyanezt csinalja.Nem hasznalok appokat kiveve az US navy Survival Guide-ot ill.,Intsragam es Little photo-t.A masik gondom az uj HTC-vel,h onfotozasra nem alkalmas mert amig a Desire-en van "normal"gomb,addig az ujakon nincs.Nem egy duckface 15 eves vagyok aki a klotyoban fotozza magat,de neha tokjo a haverokkal kozos fotot csinalni:-)))Otlet?

tido89 2012.05.10. 19:55:20

@keptelen kepkeret: Próbáltad már másik ROM-mal? Érdemes egy próbát tenni az XDA Desire fórumból egy-két ROM-mal. Ajánlom a MildWild - Oxygen 4.0-át, ez viszont nem Sense alapú.

A fotózáshoz tudom ajánlani a Camera 360 nevű appot, ami ingyenes, szép képet csinál, sok effektet tud ÉÉÉÉS be lehet állítani, hogy a hangerő gombbal fotózz!

A Desire S tényleg más, de arról is hiányzik a trackball. Már egy fél éve majdnem vettem egy ilyet, de aztán letettem róla.

keptelen kepkeret 2012.05.10. 20:01:23

@tido89: Cam 360 megvan,elfelejtettem irni,tenyleg szenzacios app:-))Ha meg nincs Little hoto-d probald ki,veri az androidos Instragamm-ot:-))Ok, mi az a ROM?
MildWild -Oxygen 4.0-ez egy letoltheto valami?

Bocs,h ilyeneket kerdezek,de fogalmam sics:-))Erdekes,h a szamitogenel pont most jott elo ugyanez a dilemma.A Sony Vaio-m haldoklik,es azon lamentalok,h veszek egy Mac Air-t,de Apukam azt mondta,h felejtsem el mivel ha bedoglik egy vagyon a szervizelese,nem lehet ra ingyenes progit letolteni,konnyen hackelheto,de elsodlegesen: o nem tud segiteni h elromlik.Ha a Vaiom elromlik akkor telepit ra mast,irtja trojaikat etc.
Na jo,telleg ez legyen a legnagyobb gondom az eletben:-)

tido89 2012.05.10. 20:10:12

Hu, hát ha ennyire nem vagy otthon a témában, akkor jobb, ha megkérsz egy ismerősödet, hogy segítsen. A ROM az az operációs rendszer(no persze ez így nem igaz, a hozzáértők nézzék el nekem ezt a magyarázatot :-) ), ami fut a telefonodon, az Android. Ennek is van több verziója: a gyártók feltelepítik a sajátjukat a telefonra, viszont vannak szorgos programozók, akik ezeket átszabják a saját tetszésüknek megfelelően. Ettől általában gyorsabb és jobban használható lesz a telefon.

Köszi, de nem szeretem az ilyen divat-alkalmazásokat, inkább megfogom a fényképezőgépemet és azzal fotózok.

Egyébként, ha már a laptop témánál tartunk, miért akarsz pont egy 300 000 Ft-os Apple terméket venni? Szeretnél sok videót vágni vagy képet szerkeszteni, esetleg memóriaigényes számolásokat végezni?

Azért kérdezem csak, mert ha ezekre nem használod, akkor egy 100 000Ft-os laptoppal ugyanott vagy, max nem világít rajta egy alma és nem is dobtok ki 200 000 Ft ot csak úgy... Nem vennéd észre a különbséget.

keptelen kepkeret 2012.05.10. 21:27:06

@tido89: az Apple mindossze azert jutott eszembe,mert tetszik a konfiguracioja(szinek,kepek,megjelenes)masreszt a Sony Vaio jo,de egy ido utan unalmas.Az Air-ben az tetszik,h vekony,es mivel sokat utazom igy nem nehez cipelni.Egyebkent nem vagok videot,kepet sem szerkesztek(annak ellenere h van Adobe CS6-om nem tudom hasznalni jajdejo:-),szamolas diszkalkulias leven szoba sem johet.

Amire viszont hasznalom a gepet az az iras,letoltes, illetve tablazatok szerkesztese, marketingterv keszites,ceges kiadas kalkulaciok(az en gepemen a ferjem:-)),szallitasok,megrendelesek,uj uzeletek rendszerezese-jelolese,piackutatas.Profit kontra deficit .Kb.ennyi,semmi masra nem hasznalom, tudom h ez igy nem sok de en pl nem vennek Samsungot,Acert,HP-t mert nem tetszik.Amit vennek,de annak telleg semmi ertelme nem es rohadt draga az az amcsi hadsereg torhetetlen laptopja:-))Tudom,farasztoan no vagyok:-)

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.05.10. 21:33:24

@Gery Greyhound / Jön az el-számolás 2012! Infó itt: hát úgy néz ki még vagy 2 hétig nem kapunk One X-et, most turnéztatják a gyártói tesztpéldányokat, kereskedőkkel meg nem vagyunk sajna olyan jóban, hogy adjanak, de amint lehet lecsapok rá...

tido89 2012.05.10. 21:34:55

És erre a használatra képes lennél +200000 Ft-ot költeni, mert vékony és szebb?

kzolika 2012.05.10. 22:18:27

@keptelen kepkeret: Csak egy kérdés: nekem is megvolt a US navy Survival Guide, de már olvastam másnál is, hogy kb. csak ezt az alkalmazást használja. Miért is? Én letöltöttem, megnéztem, addig semmi haszna, amíg Afrikában polgárháborúba nem keveredek, vagy el nem veszek az Andokban, mert enélkül még azért túlélek egy Mázsa tér - Kálvin tér kirándulást gyalog is.

hungi. (törölt) 2012.05.14. 16:35:07

Aki viszont nem akarja elkötelezni magát egyik szolgáltatónál sem, vagy esetleg olyan extrák is érdeklik, mint pl. duál sim, azok már bátran megvehetik az új mediatek 6575-alapú Cortex 9-es telefonok egyikét, pl. a ZOPOmobile ZP100 45-50 ezerben megáll, és nagyon a helyén van benne minden, asszonynak vettem és nem bántam meg: 4,3"-os 960x540-es SHARP ASV kijelző, 512MB ram, 4GB rom, stb. A ZP200 a cég zászlóshajója, 1GB rammal, HDMI kimenettel és csupasz szemmel 3D kijelzővel szerelik, kb. 65-70 ezerért. Ja és külsőre egy az egyben HTC mindkét telefon...

Vagy ott vannak az olcsóbb de itthon ismertebb márkájú tesók, pl. a Lenovo A750, ami 4"-os 800x480-as kijelzővel már kb. 40 ezerért elérhető.

Google+
süti beállítások módosítása