Frissített zászlóshajó: itt a HTC One X+

2012.10.03. 13:16 Yarner

Úgy fél éve jelent meg a HTC One szériája, és azon belül is a nonpluszultra One X. Bármennyire is jó sajtót kapott a készülék, a kellemesen csengő visszhangot szinte teljesen elnyomta a Samsung dübörgő marketinggépezete. Most, hogy az elmúlt hónapban szinte minden nagy gyártó letett egy új készüléket az asztalra, a HTC egy meglepő lépéssel a One X egy turbósított változatával állt elő: megjelent a One X+. (Legalább nem "S", bár talán nem véletlenül: az az extra smallra emlékeztetne mindenkit.)

A készülék külcsínben szinte megtévesztésig hasonlít az elődre (a különbségek gyakorlatilag észrevehetetlenek: kicsit feljebb került a füles aljzata meg a microSIM helye), de csak sötétszürke árnyalatban lesz kapható, a fotókon látható példányok általában vörös hangsúlyokkal is rendelkeznek (bár láttam tiszta szürke változatot is).

onexplus.jpg

Az amúgy sem túl gyenge készüléket alaposan feltuningolták - a Tegra 3-as chipset most már 1.7 GHz-en pörög, a belső tárhely immár 64 GB (továbbra sem bővíthető, de persze ott a készülékkel járó 25 giga Dropbox). Az akkumulátor 2100 mAh-es,így lényegesen jobb használati időt csikarhatunk ki belőle -az 1800 mAh-es akksi a korábbi modell egyik Achilles-sarka volt.

Szoftveres oldalon is sok minden frissült: először is ami leginkább szembetűnő: a One X+ bizony már Jelly Beant futtat, így elérhető a Project Butter nyújtotta simaság (nem mintha a Sense 4-nek eddig szégyenkezni kellett volna), a bővített értesítések, a Google Now okosságai, satöbbi. 

A másik fontos dolog, hogy a Sense 4-en is csavartak egyet, megérkezett a Sense 4+. Ide is bekerült néhány apróság: ilyenpl.  a kameránál a turista-mód, amikor a zárképenyőről az eddigieknél is egyszerűbben juthatunk a kamera-appba, az előlapi kamera kapott egy új önarckép-módot, ami rögtön retusálja is az arcvonásainkat (kíváncsi leszek az első tesztképekre); megjelent a Tap to Go, amivel egyetlen érintéssel párosíthatjuk a telefont Beats audio-kiegészítőkkel, és új app a HTC Watch 2.0, ami "filmek ezreihez biztosít hozzáférést".

Érdekes újítás a Get Started, amivel a telefon beállításait, testreszabását PC-n keresztül is elvégezhetjük, így a dobozból kivéve már a saját szájízünk szerinti készülék mosolyoghat ránk.

nexusae0_HTC-One-X-Plus-amazing-camera.png

A legjobb hír, hogy nem sokkal a megjelenést követően a szoftveres frissítések (tehát a Jelly Bean és a Sense 4+) elérhető lesz One X és One S készülékekre is. A One V tulajdonosok nem tudjuk, egyáltalán megkapják-e a frissítést, reméljük nem kell túl sokat várniuk.

Az árról nincsen még konkrét hírünk, annyit lehet egyelőre tudni, hogy egy angol cégnél már megrendelhető 479 fontos áron (kb. 172 000 forint, áfa nélkül 395 font, ami kb. 142 000 forintra jön ki).

Többféleképpen is lehet értelmezni a tajvani cég lépését. A HTC marketingvezére nemrégiben arról nyilatkozott, hogy a jövőben kicsit rámenősebben szeretnék hirdetni magukat, hangsúlyosabban jelen kívánnak lenni a piacon - a korábbi, szájhagyományra alapozó stratégia ugyanis láthatóan nem vált be, egymást követik a sajtóban a HTC pozícióvesztéséről szóló cikkek. A felfrissített One X ennek a kampánynak az első lépése is lehet, hiszen így viszonylag kis befektetéssel újra a címlapokra kerülhet a cég, és kaphat némi reflektorfényt az őszi piacon is, most, hogy mindenki ellőtte az összes puskaporát pár hónapra.

Ugyanakkor kapkodó lépésnek is tűnhet, mintha nem lenne biztos a gyártó a saját csúcsterméke piacképességében, és egy gyors ráncfelvarrással próbálná kívánatosabbá tenni a konkurenciával szemben. Ráadásul nem tudhatjuk, hogy mit hoz még az őszi szezon: a pletykák szerint hamarosan a Google is előáll egy újabb Nexus-készülékkel, ami talán rögtön egy teljes készülékcsalád lesz - és maga a HTC is mintha készülne egy új mega-készülékkel (a kismadarak full HD kijelzőt emlegetnek...)

Mindenesetre a One X+-nak semmi szégyenkeznivalója nincsen, gyönyörű és bivalyerős. Meglátjuk, mit hoz a jövő!

Alul a teljes sajtóanyag olvasható:

A HTC One X+ megérkezett!
Nagyobb tárhely, hosszabb akkumulátoridő és gyorsabb működés


A Sense™ 4+ és Android Jelly Bean frissítések pedig hamarosan érkeznek a HTC One™ X és a HTC One™ S készülékekre.

A HTC bejelentette a HTC One™ X+ készüléket, amely a népszerű HTC One™ X okostelefon utódja, HTC Sense™ 4+-szal és Android™ Jelly Beannel. A HTC One™ X+ a HTC One™ család lenyűgöző kameráját és élethű hangzását egyesíti még kiválóbb teljesítménnyel, hosszabb akkumulátoridővel és nagyobb belső tárhellyel.

“A HTC One™ X+-szal új szintre emeljük a HTC One™ X okostelefonunkat.” – mondta el Peter Chou, a HTC Corporation vezérigazgatója. “Felhasználóinknak rendkívül gyors böngészésben, még kiválóbb fénykép- és videokészítésben valamint, a Beats Audio jóvoltából, teljesebb szórakozásban lehet részük.”

Teljesítmény, üzemidő, tárhely
A HTC One™ X+ LTE képes verziója az 1.7 GHz-es négymagos NVIDIA® Tegra® 3 AP37 processzornak és a 64 GB-os belső tárhelynek köszönhetően 67%-kal gyorsabb, mint a HTC One™ X LTE verziója[1]. Villámgyors működése böngészés, játék vagy letöltés közben sem hagyja cserben használóját.
A rendkívüli teljesítmény mellett a HTC One™ X+ akár 50%-kal megnövekedett beszélgetési időt[2] is a magáénak tudhat, köszönhetően a 2100 mAh-s akkumulátornak.

Fotók, zenék és filmek
Elődje lenyűgöző kameráját[3] egy sor intelligens funkcióval kiegészítve a HTC One X+ felső kategóriás mobil felhasználói élményt biztosít, Sense™ alapokon. Az előlapi kamerával önarckép módban nagyfelbontású fotók készíthetők akár több szögből is működő arcfelismerő funkcióval és finom javításokkal a bőr és a szemszín kapcsán. Sightseeing módban a bekapcsoló gomb megnyomásával rögtön a kamera jelenik meg a kijelzőn, ennek köszönhetően a készülék mindig készen áll a pillanatok azonnali rögzítésére. A galériában pedig két új nézet segíti a fotók és videók rendszerezését, választhatunk ugyanis a felvétel helye vagy a felvétel készítésének ideje szerinti nézetek között.

A Beats Audio™ - mely kizárólag a HTC készülékeken érhető el – stúdió minőségű élethű hangzást biztosít tisztább énekhangzással és részletgazdagabb magas hangokkal zeneszámok, játékok vagy filmek esetén is. A Tap and Go[4], amely Sense™ 4+ újabb funkciója, a felhasználóknak lehetőség biztosít arra, hogy telefonjukat egy érintéssel összekapcsolják egy Beats hangszóróval. A leválasztás pedig szintén csak egy érintés műve.

A HTC Watch 2.0 filmek ezreihez biztosít hozzáférést. A Sense™ 4+ egy újabb funkciójával, a video hubbal kiegészülve pedig minden videót, kisfilmet egy helyen lehet tárolni.

Egyszerű használatba vétel
A HTC Get Started a HTC egy új web-alapú szolgáltatása, ami lehetővé teszi a telepítési és testre szabási folyamat elvégzését a számítógépen keresztül. Az első használatba vétellel kapcsolatos beállítások egyszerűsítésével a készülék már rögtön a kicsomagolás után a felhasználó igényeinek megfelelően kezdi meg működését. A készülék egy gombnyomással magára ölti azokat a beállításokat és alkalmazásokat, melyeket a felhasználó a weben keresztül kiválasztott. Erről további információ a start.htc.com-on található.

Elérhetőség
A HTC One X+ 2012 novemberétől lesz elérhető Magyarországon. Az Android Jelly Bean frissítés HTC Sense™ 4+-szal a HTC One™ X és a HTC One™ S készülékekre szintén novembertől várható.

A HTC-ről
Az 1997-ben alapított HTC Corporation (HTC) a mobilipar többszörösen díjazott újítója. Azzal, hogy minden tekintetben a felhasználót állítja a középpontba, a HTC a tervezés és technológia határait feszegetve nyújt egyszerre személyes és újszerű élményt a felhasználóknak világszerte. A HTC portfoliójában szereplő okostelefonokon és táblagépeken HTC Sense™ fut, ami egy többrétegű grafikus kezelőfelület, a felhasználói élmény tökéletesítésére létrehozva. A HTC a Tajvani Tőzsdén jegyzett vállalat (TWSE: 2498). További információ a htc.com weblapon.


Címkék: htc one

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr954817578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2012.10.03. 17:46:10

Ha a HTC marketingje nem elég átütő, mit lehet szólni az LG 4x-éhez? Pedig amikor kijött komoly esályesnek tűnt (a kamera kivételével), de leglábbis nem az LGtől megszokott hatalmas kapufa / mellélövés...

jove 2012.10.06. 00:25:21

Teljesen értelmetlen ez a frissítés. Ettől többet nem adnak el.
Nem tudom mért nem megy nekik, de talán arra kellene koncentrálniuk, hogy miért nem őket választják. én a one szériáig elvesztem a kínálatukban, azt hittem a one végre változás lesz, erre itt az x+. Ráadásul a senses böhöm nagy rom is unszimpi.

Google+
süti beállítások módosítása