Alkalmazásajánló: External Keyboard Helper

2013.01.22. 22:39 fulopg

Biztos sokan vannak úgy, hogy rengeteget kell gépelniük és gyakran csak telefon vagy táblagép áll rendelkezése. Ezeken az eszközökön viszonylag kényelmetlen hosszabb szöveg bevitele. Erre megoldás lehet egy fizikai billentyűzet, melyet számtalan módon csatlakoztathatunk a készülékünkhöz (USB, Bluetooth, stb.). Azonban az ilyen kütyükkel, nem mindig azt az eredményt érjük el amit szeretnénk. Előfordulhat az, hogy rendszerünk nem támogatja a magyar kiosztású billentyűzetünket. Ilyenkor lehet segítségünkre az External Keyboard Helper nevű app, a Google Play kínálatából.

unnamed.jpg


Két változat található meg az alkalmazások között. Egyik egy demo verzió, ami csak arra való, hogy kipróbáljuk, mit is tud az alkalmazás. Aktív használatra nem alkalmas, ugyanis ez a szóköz helyett "_This_is_a_demo_version!_" üzenetet biggyeszt a szövegbe írás közben. Hogy ezt kiküszöböljük, nagyjából 550 forintot kell kicsengetnünk a fejlesztőknek.

No de lássuk mit is tud az alkalmazás. Igazából a bevezetőben már részben kifejtettem mire való, pár dologgal egészíteném ki az alábbiakban. Telepítés és első indítás után, a rendszer nyelve alapján - a rendelkezésre álló 40 lehetőség közül - beállítja a billentyűzetkiosztást. Az eszköz csatlakoztatása után ki kell választani a beviteli módok közül a programot, és máris élvezhetjük a teljes magyar klaviatúránkat. Ezen alap tudásán kívül akad néhány hasznos funkciója a programnak. A teljesség igénye nélkül íme néhány:

  • 16 programnak tudunk gyorsindító billentyűkombinációt létrehozni a menüből
  • 16 rövid kifejezést, esetleg e-mail címet tudunk beszúrni hasonló módon (pl. Alt+G)
  • létrehozhatunk teljesen egyedi kiosztást is, ha kedvünk tartja.

 

Ezt a posztot is e program segítségével írtam.

Screenshot-ok:

sc1.jpg

sc2.jpg

Play linkek:

Pro

Get it on Google Play

Demo

Get it on Google Play


Címkék: billentyűzet alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr125020370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vgyuri · http://www.compumap.hu/vargagy 2015.08.21. 10:36:55

Egyszer már megvettem ezt a segédprogramot, fel is telepítettem, jól is ment. Most teljes gyári visszaállítás után már a Google Play-nál át van húzva a vásárlási kép. Ennek ellenére feltelepítettem, de indításkor kiirta, hogy ennek a programak a használata nem engedélyezett.

Valamit be kellett volna állítani előzőleg?

azannyát 2017.01.10. 11:14:27

Semmit nem ér az app, gyakorlatilag használhatatlan, az Android alapból jobban tudja a billentyűzet beállításokat - csak kicsit nehéz megtalálni.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2019.06.01. 23:58:17

Nálam a program működik ugyan, de elrejti a virtuális (szoft) billentyűzetet, és nekem az kellene, hogy mindkettőt tudjam egyszerre használni. Vajon létezik erre egy trükk? A fejlesztővel próbáltam felvenni a kapcsolatot, de szerintem a projekt már rég nem él.

Google+
süti beállítások módosítása