Ki a hunyó? - Tipikus magyar népmese egy telefoneladásról

Azt a végzetes bűnt követtem el, hogy eladtam az S2-őmet. Aki telefoneladásra adja a fejét, az ha addig nem is tudta, idővel rájön, hogy méhkasba nyúl. Ha Vaterán értékesít,  netán minimálárral, akkor nevetséges összegekre kúszik fel az ár, ha apróhirdetésben próbálja eladni, akkor csak kényszeres és pofátlan alkudozókkal fog szembesülni és egy hét után azt is megfogja bánni, hogy a világra született. Számomra eljött az idő, hogy telefont cseréljek, úgyhogy nekiláttam balga módon és azt hittem, hogy minden jó és szép lesz. Hát nem lett. Most pedig jöjjön annak a története, hogy hogyan lett a szegény pásztor fiúból a város kegyetlen és gonosz földesura.

satan-jesus-arm-wrestle.jpg

2012. április 25-én vásároltam egy Galaxy S2-ő készüléket, igaz, hogy nem szolgáltatónál, de teljes körű, a Samsung Prémium Szervizre is jogosító garanciával. 9 hónapig használtam, vigyáztam is rá, mint a szemem fényére, nem hajtottam túl, tényleg szinte csak telefonálásra és email olvasásra használtam. Fotózás, zenehallgatás nuku, ezek a területek sosem érdekeltek. A kamera ettől függetlenül decemberben felmondta a szolgálatot, amit a Samu szervize helybe érkezve meg is csinált és az élet ment tovább. Így január tájékán rájöttem, hogy jön az SIV vagy hasonló variáns, ideje megválni a telefontól amíg a 70-80 ezer forintos sávban el lehet adni (az új modell egyből egy árkategóriával lentebb fogja taszítani). Eladás előtt tesztelés, hogy minden rendben működik-e, fénykép hegyek készítése a telefonról, doboz és papírok felkutatása a Narnia-szekrény mélyéről, úgy éreztem kész vagyok, eljött az idő. Mondanom sem kell, hogy a december közepén történt kameracserekor a kiérkező szaki is áttesztelt mindent, biztos ami biztos alapon.

Feltöltöttem Vaterára a terméket, 1 forintról, minimálár nélkül, hogy jó kis verseny alakulhasson ki a sok szerencsevadász között, de már az első napokban rá kellett jönnöm, hogy korrekt vásárlót szinte lehetetlen találni. De mik is a korrekt vásárló ismerévei?

  • Tisztában van a vásárolt termék tényleges értékével, rendelkezik ezzel az összeggel és ezt hajlandó is érte megadni
  • Nem fogja az eladó termékedet szidni és becsmérelni csak azért, hogy olcsóbban juthasson hozzá
  • Körültekintő és tudja, hogy az, amit meg akar venni pontosan micsoda
  • Tisztában van azzal, hogy milyen termékre van szüksége, az mennyibe kerül és milyen céllal veszi
  • Az egyik legfontosabb, hogy a vásárlást fixnek gondolja és rendezte önmagában azt, hogy tényleg akar ilyet venni és azt a jövőben használni és nem csak egyperces örömöt akar magának okozni vele, ami ha elmúlt, akkor már szabadulna is a terméktől, vagy az ex eladó vagy új vevő irányában
  • Tudja, hogy egy adott terméket milyen módon kell megtekinteni és teszelni az átvétel előtt, legyen szó bármiről


Ha ez a 6 tétel teljesül a leendő vásárlónknál, akkor nyugodtan lehetünk az eladás során és után. Ha nem, akkor nagy bajban leszünk...


A termék tehát elkezdte életét a Vaterán, S2 ugye, majdnem másfél év prémium gari és rendkívül megkímélt, szinte mondhatnám, hogy az alján lévő 1 mm-eres kopáscsíkon kívül gyári állapot, de tényleg, sehol egy repedés, sehol egy karc, ha minden telefon így nézne ki majd' egy év használat után, elég lenne 3 évente cserélni őket. Ahogy feltöltöttem az aukciót 1 forinttal, minimálár nélkül, jött is a kretén vevő 1-es típusa, a pofátlan fajta díszpéldánya és a kérdés:

s2_vatera_1.jpg

Majdnem féláron vásárolna és azonnal kell neki és fontos. Az ilyennel szívesen találkozik az emberrel, ha van ideje, energiája és priusza. Sajnos nekem se időm, se energiám, priuszom, az meg szerencsére nincs, úgyhogy egy diplomatikus anyázással véget is vetettem a szimpatikus párbeszédnek, a kedves vásárlót pedig tiltólistára tettem.

A licitek közben gyűltek, az reális 75 ezer forintos érték ellenére beállt 63 ezer forintra a licit teteje. Ez 12 ezer forintos különbség ahhoz képest, amit megálmodtam és ismerve a Vaterázókat nem fűztem hozzá nagy reményt, hogy feljebb kúszik, mert a Vatera hemzseg a hiénáktól és míg öt éve egy korrekt piactér volt, mostanság már tényleg visszataszító módon viselkednek a vásárlók és ha valamit árban szeretnél eladni, még nekik áll feljebb:

s2_vatera_2.jpg

Ekkor volt az a pont, amikor elgondolkodtam rajta, hogy ideje apróhirdetéssel eladni, nem is máshol, mint egy tech site-on, hátha ott eltökéltebbek és korrektebbek az emberek. Az, hogy ez összejött-e, döntsétek el Ti:

Ahogy fentebb vázoltam én egy patent és hibamentes, előzetesen szerviz és önmagam által is tesztelt készüléket árultam 75 ezer forintos vételárért, a hirdetésben kiemelve, hogy az ár fix ár és nem alkuképes. Két vevő érdeklődött. Az első megnézte és csodálkozva konstatálta, hogy 9 hónapos telefont ilyen állapotban még nem látott, megnézte, tetszett Neki, meg is szerette volna venni, de nem volt nála elég pénz és a vásárlását nem tudta lefixálni. Mondta, hogy 1-2 nap és kiderül, hogy megakarja és meg tudja-e venni, ez korrekt hozzáállás, de nekem mint eladónak nem feltétlen elég, úgyhogy továbbra is manageltem a telefont. Annyit még hozzá tennék, hogy 2 ezer forintot engedtem az árából, tehát 73-at beszéltünk meg, mert vidékről jött fel, hogy megnézze a telefont és gondoltam ennyivel beszállok a benzinköltségébe.

Közben jelentkezett egy másik vásárló, lássuk a lezajlott beszélgetést (szóról-szóra idézve):

Vevő:
Gyári független?
Makulátlan állapotú?
Tomi from Space:
Szia,
Igen, gyári független és még csak egy karc sincs rajta. Olyan, mintha most bontotta volna fel az ember a dobozát.
Vevő:
Hol vagy helyileg?
Tomi from Space:
Óbuda, Flórián tér
Vevő:
Magánszemély vagy kereskedés vagy? Bocs a kérdésért? :)
Tomi from Space
Abszolút magánszemély. A kérdés meg jogos :)
Vevő:
Köszi a megértést :)
Beszámítás esetleg érdekelne?
Tomi from Space
Nem, csak kp. és az ár fix.
Vevő:
Biztos, hogy fix? :U
Tomi from Space
Igen. Első tulajdonos, tökéletes gyári állapot, Samsung Prémium szerviz háttér és 1 év 5 hónap garancia még.
Alkudni lehet olyanokra, amik zsebkopottak, 3. tulajdonosuknál vannak, mutyi GSM-ben vásároltak és ott van rájuk bolti garancia még 1-2 hónap, mert azokra csak 1 évet adnak és nem Samsung háttérrel.
Köszönöm az érdeklődésed, remélem találsz számodra megfelelőt :)
üdv, Tomi
Vevő:
Köszi.
Vevő:
Esetleg gondold meg...70E adok érte.
Itt vagyok az Árpád híd Pesti oldalán.
Köszi
Tomi from Space
Van már rá egy 73-as ajánlat, ennyi alá nem tudok menni, de 73-ért a Tiéd.
Vevő:
Ha megegyeznék, akkor eltudod hozni a ****** utcához?
Melózok és nem tudok kimenni... :(
Tomi from Space
Persze. Be tudsz jelölni Facebookon ismerősnek? Ott egyszerűbb lenne chaten megbeszélni :)
http://www.facebook.com/helmeczitomi

Facebookon tovább beszélgettünk, ahol ismét bepróbálkozott az alkudozással, arra hivatkozva, hogy nem adok headset-et a készülékre, a hirdetésben pedig előre kikötöttem, hogy nem adok hozzá se headset-et se memóriakártyát és így 75 ezer, tehát alkudsz valamire, olyan indokkal, amiről tudod, hogy létezik és korrekten el lett mondva, de Te mégis felhasználod ezt az eladó ellen?

are-you-fucking-kidding-me.jpg

Ezen még molyoltunk egy darabig, míg végül elmondtam, hogy nem használok headsetet, csak nagyon ritkán és higiéniai okoból nem adom el, ki lenne amúgy is olyan igénytelen, hogy bedug valamit a fülébe, ami előtte más fülében lóghatott egy évig? A találkozó megtörtént, odaadtam a telefont tesztelésre, ami kb. fél órán át tartott, az, hogy ki mit néz meg egy vásárolandó telefonon a magánügye, az biztos, hogy én széttesztelem saját kezűleg is, illetve egy szervizessel is megnézettem és 100%-ig bizonyos vagyok benne, hogy a telefon jól működött. A Kedves Vásárló és megnézett mindent rajta, amit tudott, érintőkijelző, hang, hívás, gombok, hátlap levesz, aksi megnéz, stb., tehát mondhatni hozzáértően átnézte a telefont, amivel elégedett volt. Közben beszélgettünk és elmondta, hogy ez lesz a harmadik (!) Galaxy S2-ője, mert mindig vesz egyet, aztán ráun és eladja. Amúgy volt nála egy ZTE Blade III-as is, amit múlt héten vett és azóta ráunt és el akarja adni, meg most Neki S2-ő kell. Én kicsit húztam a számat, mert baromi szerettem azt a telefont és szerettem volna ha jó gazdája lesz, aki megbecsüli, de sajnos utólag látva, ez nem jött össze... Ma reggel kaptam egy Facebook üzenetet, hogy a telefon rossz, nem működik a headset, visszhangzik, nem lehet rádiót hallgatni, mert nagyon halk. Az én teszteléseim során jól működött, meg hogy lenne benne hiba, ha sose használtam, úgyhogy nem tudtam mit mondani erre, próbálja meg másik fej/fülhallgatóval. Jött a válasz, hogy azzal sem megy és én hibás telefont sóztam rá és kéri vissza a pénzt, mert ha nem, akkor inkorrekt vagyok és én vagyok a Sátán. Én kötöttem az ebet a karóhoz, miszerint ha szerintem is és a szervizes szerint is jó egy készülék, akkor az tényleg jó és felelősséget vállalok érte, azért viszont nem tudok felelősséget vállalni, ha valaki megnézte, jónak titulálta, átvette, kifizette, aztán hazavitte, csinált vele, amit akart másnap meg bejelenti, hogy el van romolva egy része és kéri vissza a pénzt. Ráadásul valaki olyasvalaki teszi, aki úgy cserélgeti a telefonjait, mint én az alsógatyámat és puszta szórakozás Neki a telefonvásárlás és ráunás, míg nekünk Android fanoknak több hónapos rákészülés és igazi milestone az életünkben, ha új készüléket veszünk és azt legalább egy évig, ha nem több ideig használjuk rendeltetésszerűen. Az eladáshoz természetesen készült egy adásvételi, amiben fixálva volt az is, hogy a telefont megnézte, elfogadta, hogy olyan amilyen és onnantól kezdve, hogy kifizette az esetlegesen bekövetkező hibákért én, mint eladó már nem tartozom felelősséggel, ergó bármi is történik vele, az már nem az én saram. Jó is lenne, ha én tartanám a hátam azért, ami másnál romlott el, vagy uram bocsá', rontott el, mert meg akart tőle inkább szabadulni, vissza a feladónak alapon...

A sztori idáig jutott, most nézünk egymásra a vevővel és nem tudjuk ilyenkor mi van. Prémium szerviz 1 óra alatt javítja a hibát (már ha az létezik az a hiba), úgyhogy két megoldása van a problémának: Az új tulaj vár 2-3 napot, megjavíttatja és él, mint Marci hevesen, vagy én visszavásárolom (az eladás óta keletkezett összes hibával együtt) szervizeltetem, aztán elkezdem újra az eladás kálváriáját.

Ti ilyen esetben hogy járnátok el?

Update: A probléma megoldódott, ZTE-s headsettel próbálta ki a telefont és azzal nem volt kompatibilis, de a nap folyamán vásárolt Samsung fülessel már rendben működött.


Címkék: para

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr725037883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.01.23. 13:58:56

Mivel garanciális, egy szava nem lehet, nyomja be a szervízbe...

elektronik (törölt) 2013.01.23. 14:59:11

@Yarner: így van, ha garos, ráadásul nem is sufnigsm-féle, akkor egyből megjavítják neki, neked itt már semmi dolgod nincs.

tido89 2013.01.23. 15:05:34

Legközelebb rakd fel ide is a saját eladó telefonodat, szerintem mindenképp jó vásárlót fognál ki!

slevai 2013.01.23. 15:23:34

Ne foglalkozz vele, megnézte, elfogadta, aláírta. Garancia van, javíttassa meg már ha tényleg létezik a hiba, és nem téged akar behúzni...

chabusch 2013.01.23. 15:25:54

Korrekt vevőt akarsz? "Are you fucking kidding me?", hogy idézzek. Egyszeri tranzakcióra bárhol a világon lehetetlen korrekt vevőt találni, mert az eladó és a vevő érdekei ellentétesek, és nem is maradnak olyan hosszútávú kapcsolatban, ami miatt érdemesebb 'korrekt' magatartást tanúsítani és magasabb árat fizetni egy termékért, amit alkuval megkaphatna olcsóbban is. Ezen nem szabad fennakadni, egyszerűen el kell utasítani a nem elfogadható ajánlatot, ennyi.

A telefon hibájával kapcsolatban fontos, hogy nem fogyasztói szerződésről van szó, azaz a vevőnek kell bizonyítania, hogy a hiba már a vásárláskor benne volt a telefonban. Ha a vevő valóban kipróbálta vásárlás előtt és ez megfelelően le is volt írva a szerződésben, ez kb. lehetetlen lesz számára, főleg, hogy ki akar 75E Ft-ért pereskedni.

Vékásy Ferenc 2013.01.23. 15:57:06

Nekem PH-n volt kétszer iPhone eladásom (elsőre 3GS, másodjára i4), mindkétszer makulátlan állapotú, 3GS t-s garis, 4 garija lejárt; mindkétszer ugyanaz a hiéna vevő (én baromságom, hogy másodjára is ugyanabba a szarba ültem); már az elsőnél is voltak problémák, mert mindent azonnal akart az ember, látszott hogy nehéz eset, és hogy valószínűleg ő helyszínen továbbértékesít...
Másodjára ő okozott valami szoftveres problémát, amire utána azt állította, hogy a gomb tönkrement és hogy így adtam el neki, vegyem vissza (mindezt 1 hónapra a vásárlásra kb) - lényeg a lényeg, erre két hétre, minden fenyegetőzés stb után kiderült, hogy ő baszott el valamit szoftveresen, mert egy régebbi FW megoldotta a gondot.

Csak annyit akarok ezzel, hogy vigyázni kell az egyszeri vásárlóval, mert több a zsivány, hitvány ember mint a tisztességes. Ha biztos vagy az igazadban, akkor semmi fenyegetésnek, zsarolásnak ne dőlj be. Az ilyen hajlamos a saját maga által generált problémát is lenyeletni mással (ezzel arra akarok utalni, hogy lehet, nem véletlen az hogy vissza akarja adni, lehet a telefon már nem garanciális, mert valamit átalakított rajta, esetleg rájött, hogy mégsem ez kell neki stb...)

Garis? Igen. Megnézte mikor átvette? Meg. Innentől kezdve a dolgokat rendezze ő gariban, ha azt még nem játszotta el, ha igen akkor meg így járt.

gerabera 2013.01.23. 16:16:07

grat,jó cikk lett!személy szerint én csak ismerősöktől veszek használt telefont (vagy bármi más használt cuccot).az a tuti.

Picsasereghajtó 2013.01.23. 16:50:23

[grammarnazi]

S2-ő
S2-őmet

Annak az Ő betűnek nyelvtanilag mi a funkciója?

[/grammarnazi]

Egyébként a vevő a geci, ez nem kérdés. Mondjuk amúgy is megvan a véleményem azokról, akik 2013-ban FM rádiót hallgatnak :)

2013.01.23. 17:03:06

Felig offtopic: egyetlen egyszer adtam el hasznalt elektronikus keszuleket, egy HP Touchpad-et. Ficko tobb, mint 1 oran at nyomogatta, meg probalta parositani az 1000 eves telefonjaval BT-on, meg hogy neki nem ment fel a FB-re valamiert mikozben az en tesztaccountommal gond nelkul, ... szoval kicsit untam mar, mire oda jutott, hogy ok viszi, de legyen mar X-20 (font marmint). X-10 -ert odaadtam, de csakis azert, mert tobb idomet elcseszte mar, mint amit azzal nyernek ha tovabb hirdetnem. Mindenesetre extra tanulsag: ha ertekeled az idodet, akkor vigyazz az ilyenekkel is, szerintem szandekosan csinalta, tudta, hogy 1-2 ora utan mar csakazert is odaadod mert nem akarsz megegyszer hasonlo 1-2 orat raszanni.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.01.23. 17:05:46

@foldip: Hát, én a következő ilyen esetnél elkezdtem tárcsázni a rendőrséget, bejelentem, hogy egy férfit nagyon csúnyán megvertek, aztán szépen kinyomom a telefont és nekiállok hentelni, szívvel-lélekkel. :D

Globetrotter2014 2013.01.23. 18:33:42

Az S2esek ilyen drágák?

Most nézem az amazon-on is 350EUR, újonnan.Ráaádsul Bware sincs, csak használt.
Azta :)

Asszem jól választottam mobilt magamnak :)

Gabking 2013.01.23. 19:48:14

Azért tetszik amikor a kommentben a szerződésről beszélgetünk.. Lehet, hogy csak én vagyok naív, de ilyen esetben még sosem írtam szerződést.. Átadtam, átvettem, kipróbáltuk, utána mindenki két külön irányba el.. utána a NAV-nak sem jelentettem be..

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.01.23. 19:50:25

@Gabking: Szerződés azért kell, mert ha a neveden van a telefon és utána bombariadózni vagy terrorfenyegetni fog vele, akkor téged vesznek elő és sose magyarázod be, hogy az nem te voltál...

Gabking 2013.01.23. 19:58:26

A telefon hogy kerül a nevedre? Csak akkor ha előfizetéssel vetted, szolgáltatónál. De ott is az IMEI számot tartják nyilván. A Bombariadó esetén NEM az IMEI-t vizsgálják, hanem a hívószámot.. azt szinte sosem nézik, hogy milyen készülék.. Ha megvan a szám, akkor látni honnan telefonált..
Ha szerződéssel vettél telefont, de csúnya rossz fiú vagy, és nem fizeted, előbb utóbb az IMEI tiltólistára kerülhet, és mindegy kinél van, lelövik a hálózatokról..

eznemfoglaltnick 2013.01.23. 21:17:10

Jó, hogy nem a homárra írtad be, ott kapnál rendesen. :D
XDA-n, tech oldalak adásvétel fórumain kell eladni, az 1-2 ismert ingyenes oldal sem rossz...
...és kicsit engedni kell, mert annyiért nem fog elmenni, amennyiért szeretnéd.
"dobálják" utánunk szarér-hugyér az újakat, sosem kell senkinek a régi.
Mindig ez a gondom csak készülékcserénél, a végén mindig a gyereknél köt ki.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.01.23. 21:21:04

@eznemfoglaltnick: Ez konkrétan a hardverapro-n volt, annál tech-ebbet nem tudok :)

Pitfall Harry 2013.01.24. 09:01:26

Azért én azt is összeszedném a helyedben, hogy mik a korrekt eladó ismérvei. Mert számomra nem az, aki feltesz egy telefont 1 Ft-ért a vaterára minimálár nélkül, elfogadva a vatera feltételeit, hogy akár kevesebbért fog elkelni, mint amennyit szeretne érte kapni, és amikor tényleg kevesebben áll, akkor az érvényes licit ellenére meghirdeti máshol és ott adja el. Ezek után a blogodon hisztizni, szerintem nem túl elegáns...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.01.24. 10:00:52

@kabocza: Ezzel kissé mellélőttél, mert jogilag eladhatod máshol is, árulhatod szimultán 5 ezer helyen és lehetőséged van az aukció törlésére is, a vaterán eladásra kínálod és nem bizományiba, ergó minden adott ahhoz, hogy úgy és ott add el és annyiért, amennyiért akarod. Nem szeretnélek megbántani, de ahogy látom Te is azokhoz vevőkhöz tartozol, akiknek sír a szája, ha valakit nem tud átbaszni / kihasználni / lehúzni. Azért kösz, hogy benéztél.

2013.01.24. 13:56:11

@Tomi from Space:

Ezért ne baszd le, mert én is így tudtam.

Az meg, hogy árulhatod máshol még szép, de nem jelenti, hogy el is adhatod. Szóval ha igen akkor azt írd, ne azt, hogy máshol is fent lehet, mert ez nem érv.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.01.24. 14:03:43

@droctor: A szomszédomban van egy kicsi bolt, ami kb. megunt tárgyak lerakataként is működik. Ami nem kell leviszed, a tulaj, Attila pedig eladja. Nem kapsz belőle pénzt, de a kacattól megszabadulsz, beszélgetsz egy jót és aznap is emberként fekszel le. Ha Attilához beviszek valamit, az ott is van, ott is marad, mert Attila szeret engem.

A Vatera nem Attila. Gusztustalan módon tiltanak, nem lehet őket elérni, az ügyfélszolgálati megkeresésekre alig reagálnak és úgy szopatják a népet, ahogy tudják, ami persze, mint monopolhelyzetben lévő site-nak egyszerű dolog. Ott a Grando, azzal is csak növelték a kattintások számát, hogy minden keresésnél kiszűrd. Vannak oldalak, amik szimbiózisban akarnak élni a felhasználóikkal és vannak, akik parazitaként. A Vatera a parazitizmus csimborasszója, úgyhogy megbocsáss, ha legalább annyira tojok a konkrétan teljesen értelmezhetetlen és szerintem még jogszabályokba is ütköző szabályaira, mint az én jogaimra.

Azzal meg komolyan ne röhögtessen senki, hogy egy olyan site, ami nem fizet, csak közvetít, sőt, még én fizetek neki, egy regisztráció után JOGTULAJDONOSA lehet bármilyen ingóságomnak. És akkor én itt le is zárnám ezt az offtopic részt, mivel még lesz kismmillió Vaterás Kedves vevő, akivel meg kell küzdenem pl. két fotelen, amit egyben akarok eladni, de az idiótája megkérdezi, hogy megveheti-e külön, pedig ha ránézne a büdösparaszt, rájöhetne, hogy 2 darab, 30.000 összértékű fotelról van szó, ami 3400 forinton áll, de odajön és megkérdezi-e, hogy eladom-e külön az egyiket. Ezekre a köcsögökre varrjál gombot.

Vékásy Ferenc 2013.01.24. 14:16:41

@Tomi from Space: sajnos azért ebben én sem Neked adok igazat. Ha valahol árulsz, elfogadod az ott használatos szabályokat. Ha meghirdeted minimálár nélkül, többször is felhívja a figyelmedet, hogy amennyin megáll, annyin EL KELL ADNOD A LICITÁLÓNAK, amit neki AZ ÁLTALA KÍNÁLT ÁRON ÁT KELL VENNIE. Amennyiben ezt nem teljesíted, ugyanúgy tahó módon a széllel szemben pisálsz, mint az akiről panaszkodsz. Ha a Vaterán lenne normális support, úgy b@sznának ki az ilyen után, mint macskát szarni, ahogy az ebayen meg is teszik, szerencsére, ráadásul úgy, hogy többet azzal a számlaszámmal nem is regisztrálsz vissza.
Gyönyörű dolog a saját szabályaid szerint élni, csakhogy mástól milyen jogon várod akkor el, hogy ő is a te szabályaid szerint éljen?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.01.24. 14:19:26

@Vékásy Ferenc: Szerintem elég érvet soroltam fel ahhoz, hogy nem is feltétlen elfogadható, de érthető legyen az álláspontom.

2013.01.24. 14:25:57

@Tomi from Space:

Az, hogy utálod őket, vagy mocskos lehúzó banda, az mellékes abból a szempontból, hogy te sem voltál velük szemben korrekt.

2013.01.24. 14:26:55

@Tomi from Space:

Ezek nem érvek. Ez a véleményed. Az érv nem ilyen.

Vékásy Ferenc 2013.01.24. 14:36:00

@Tomi from Space: ezzel megint csak részben értek egyet. A máshol árulod dolog utáni részről megmondtam, leírtam a véleményem, mármint, hogy az emberek korrektségéről mit gondolok; ebben teljesen igazad van.
Azonban más ember tahósága, stb nem jogosít fel a szabályok áthágására, saját szabályrendszer létrehozására, amit ráadásul közlés nélkül alkalmazol másokra is (ezzel gyakorlatilag más szemében ugyanolyan tahó leszel, pl aki 10ezerrel olcsóbban jogosult lenne megvenni a telefonod, csak Te mégsem adod el neki; közösen elfogadtatok egy szabályrendszert, amit Te egyoldalúan felrúgtál)
Megértem én, csak azt az elvet vallom, hogy úgy viselkedj másokkal, ahogy szeretnéd hogy veled viselkedjenek. Sajnos a Te álláspontoddal a világ soha nem lesz jobb hely, a háborúknak meg sosem lesz vége, mert mindenki csak visszaüt, csak többségében mindig új, addig ártatlan személyeket bevonva...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.01.24. 14:41:11

@Vékásy Ferenc: Hidd el, hogy én egy végtelenül korrekt ember vagyok, akik ismernek, azok ezt tudják és nagyon sok embernek segítettem és fogok is, de a saját magam ellensége soha nem leszek.

Egy másik telefont is árulok, 110.000 forintért vettem, odaírtam, hogy kérném, hogy korrekten licitáljanak, mert ennyi volt az ára és részemről egy gesztus az, hogy 1 forintról indul. Szerinted mennyin áll? :) 14 ezren :) Ha meg majd átadom, akkor gondolom még jön a gáncsoskodás és az alkudozás is. Aztán meg a rohammentő.

Vékásy Ferenc 2013.01.24. 14:44:31

@Tomi from Space: az oldalon erre való a minimálár, el is rejtheted, és akkor nem szegsz szabályt azzal, ha nem adod el végül ;)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.01.24. 14:46:02

@Vékásy Ferenc: Nah jah, csak a Vaterának fizetsz érte 120 forintot és kezdheted újra az egészet elölről (újraindítás, válasz az idióta kérdésekre, a csereberélők elhajtása és az alkudozók leszerelése, meg a kedvenc 120 forintos kérdésem, hogy mennyi a minimálár...)

Vékásy Ferenc 2013.01.24. 14:49:34

@Tomi from Space: igen, a vaterán kezelni kell a pórnépet, én ezért inkább nem is válaszolok a vérnyomásemelő kérdésekre (mennyi a minimálár, csere játszik-e stb); viszont minimálárat csak akkor fizetsz, ha nem megy el. Ha elmegy, úgyis többet visznek vele, ha nem, akkor meg... Hát, egy 80 ezres tételnél 120 forint... Újból feltenni, ha nem ment el meg szerintem felesleges, vannak jobb helyek, ahol elmegy ennyiért is...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.01.24. 14:51:11

@Vékásy Ferenc: Igen, erre én is egyre jobban rájövök, hogy ez a Vatera nem az a Vatera, ami X éve volt. Ide már tényleg csak azokat a dolgokat szabad feltenni, amiktől csak szabadulni akar az ember. Máshol 20-30%-kal, vagy még többel el lehet adni a dolgokat.

2013.01.24. 15:37:32

Ha neked így könnyebb, legyen. A te lelkiismereted, nem az enyém.

Jimbo75 2013.01.25. 12:02:29

Mondjuk az is vicces, hogy még mindig tömegével vannak olyanok, akik 80-90e ft-ért árulnak használt SII-t, miközben annyiért zsírúj, hasonló kategóriájú telefont lehet kapni....

Amőbandita 2013.02.01. 19:46:31

@Tomi from Space: Érdekes volt jogászként olvasni a posztot, két hozzászólást fűznék a történethez:

1. Semmilyen alapon nem vagy köteles egy ilyen hibáért visszavenni a telefont. A vevő egyetlen lehetősége, hogy garancia keretében kijavíttatja a készüléket.

2. A több oldalon történő hirdetéssel kapcsolatban teljesen hibásan látod a dolgot. Ha több oldalon hirdetsz, akkor minden egyes hirdetés egy külön ajánlattételnek minősül. Ha valaki valamelyik ajánlatod elfogadja (licit esetén a legmagasabb árat kínálja), akkor azzal köteles vagy szerződést kötni, és eladni a vevőnek a készüléket. Ha 5.000 helyen hirdeted (ahogy írtad), akkor adott esetben 5.000 vevővel kötsz külön szerződést, amit köteles vagy teljesíteni. A vaterás szálhoz még annyit, hogy ha minimál ár nélkül, 1 Ft-ról indítod az árverést, akkor azt vállalod, hogy a határozott idejű licit végén a legmagasabb árat kínáló vevőnek adod el a készüléket. Pont. Fel sem merülhet "tahósági" vagy egyéb kérdés, ha valaki a reális piaci ár feléért veszi így meg a telefont, mivel ennek a kockázatát a minimál ár hiányával, és az 1 Ft-os kikiáltási árral te magad vállaltad. Szabhattál volna olyan feltételeket, amivel kizárod vagy mérsékled ezt a kockázatot (pl. nem 1 Ft-ról indítod a licitet, minimál árat szabsz), de ezt nem tetted. A NMÁ-1Ft feltételeivel tökéletesen tisztában voltál, ezek után jogilag az egyedüli lehetőséged az lett volna, hogy eladod a legtöbbet kínáló licitálónak a telefont (szintén jogi szempontból az sem hivatkozási alap, hogy pl. a minimál ár megszabásáért a vatera díjat számít fel. Nem kötelező velük szerződni). Szóval szerintem legközelebb óvatosabban.

Végezetül annyit, hogy megértem, ha néhány érdeklődő felidegesített a hülyeségével, és nem is vitatom, hogy a vatera hiénákkal van tele, a fentieket tisztán jogi szempontból írtam. A jogot pedig nem érdekli, ha valaki tahóként vagy hiéna módjára viselkedik egy licitálás közben.

Google+
süti beállítások módosítása