Forradalmi backup-alkalmazás a Play Store kínálatában

2013.01.31. 11:01 Yarner

Koush - van, aki e nevet nem ismeri? Persze, hogy van, de aki már elkezdte berhelgetni a telefonját, jó eséllyel találkozott a nevével, de az alkotásaival biztosan - a Seattle-i illetőségű programozó a ClockworkMod Recoveryvel kitörölhetetlenül beírta magát az Android történetébe, és ezután is számos remek alkalmazással gazdagította a dobozon kívül gondolkodók eszköztárát (népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy a Playen, Koush arcképével díszített óra widgetet is találhatunk). A legújabb műve viszont egyenesen forradalmi - abban a tekinteteben, hogy a rootolt felhasználók egyik ősi privilégiumát osztja meg a széles tömegekkel (legalábbis az Android 4.0 és afeletti verziót használók körében).

A Carbon App Sync & Backup egy olyan backup eszköz, amely az Ice Cream Sandwich egy újítását kihasználva root jog nélkül készít mentéseket az alkalmazás-adatainkról.

carbon.png

Mit jelent ez tömören fogalmazva? A legtriviálisabb példával: lementhetőek a játékállásaink. Egyetlen factory reset, szervízelés vagy készülékváltás sem fogja többet elvenni tőlünk a keservesen összegürcölt rekordokat, és ez nem kis dolog. Persze lementhetjük vele az alkalmazásaink beállításait, nagy gonddal bepötyögött jelszavakat, stb. is, de hogy jön ez ahhoz, hogy nem kell újrajátszani az Andry Birds 49. pályáját...?

A Carbon ingyenes és prémium változatban létezik (ma éppen 1100 Ft), a prémium képes felhőből (Drive, Box, Dropbox) is visszaállítani az adatainkat. Egyanakkor természetesen menthetünk simán a saját eszközünkre is, vagy wifin keresztül közvetlenül a PC-nkre. Fontos, hogy mindenek előtt össze kell párosítani az alkalmazást az asztali gépünkkel, ehhez oda is telepítenünk kell a Carbon megfelelő verzióját. (Az eszköz újraindítása után ezt sajnos meg kell ismételni.)

Az app most lépett ki a tesztfázisból, így nyilván lehet még kisebb bugokkal számolni, ám a jövő, amit felvázolt nagyon fényes. Kösz, Koush, nagy vagy!

Ingyenes változat:

Get it on Google Play

Prémium változat:

Get it on Google Play


Címkék: alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr925054622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elpvblizlhuor@mailinator.com 2013.01.31. 13:09:20

Ez nem forradalmi, már egy éve van ilyen alkalmazás, csak ez jobban össze van rakva.
3 bugot is találtam, készítem a képeket és küldöm be neki. Egy ilyen hosszú nyílt beta után nem kéne ennyi hibát tartalmaznia.

cson 2013.02.01. 07:40:09

Mit kell megismételni az eszköz újraindítása után?
Párosítani kell a két eszközt vagy telepíteni kell?

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.02.01. 09:17:14

@cson: Jogos a kérdés - a párosítást kell újra csinálni egy esetleges reboot után, hogy újra backupolhass.

eznemfoglaltnick 2013.02.06. 09:43:21

Miért merül fel egy backup alkalmazásnál, hogy "de jó, nem kell végigjátszani az Angry Birds-öt újra" ???
Mindenki játszik, de pont leszarom a játékokat. Mentse jól a FONTOS dolgokat!

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.02.06. 10:28:14

@eznemfoglaltnick: Azokat is menti, Neked különösen jól, mert látja, hogy fontos ez neked... :-)

Ha jól elolvasod a cikket, ez volt benne az a rész, ahol a szerző a sűrű és száraz technikai információk közlése mellett könnyed, szellemes írói vénáját is megcsillantja...

Kinek mi fontos - ha van otthon egy hét éves kiskampó, hát ő nem fogja könnyen viselni, hogy egy pixelhibás kijelző cseréje miatt kezdheti elölről a kedvenc játékát, amiben ő volt a suli császára.

De nyilván ez felhasználófüggő - a lényeg az, hogy mindenkinek van sok olyan dolog a készülékein, amit szívesen tudna biztonságban, és erre most már root nélkül is van lehetőség - inkább ennek örüljünk.

Google+
süti beállítások módosítása