Azt hittük, a Padfonnál nem lehet nagyobbat mondani

2013.03.14. 07:03 Yarner

Gondolom, mindenki emlékszik as ASUS matrijoska-baba készülékére, ami egyszerre netbook, tablet és telefon is. Megjelenésekor csodájára járt a sajtó a szokatlan kimérának, azonban a tajvani multi most még nagyobbal állt elő: a  Transformer AiO első látásra egy méretesre sikerült asztali PC. A  Core i3 / i5 / i7, procival, 2GB NVIDIA GeForce GT730M GPU-val, 4-8GB RAMmal ellátott konfiguráción Windows 8 fut, így nem meglepő, hogy a 18 hüvelykes képátlójú Full HD IPS monitor egyben kapacitív érintőképernyő is. De mit keres ez a gép egy Android-blogon?

aiopress1.jpg

Nos, a monitornál érdemes kicsit elidőzni, ugyanis az ASUS-tól lassan már alapból elvárható módon a kijelző lecsatolható. Ekkor azonban Pom-Pomhoz hasonló módon bámulatos átváltozáson esik át, a 18 inches táblagépben ugyanis egy négymagos Tegra3-as processzor, 2 GB ram, 32 GB flash memória és 4.1-es Android lapul. (Ha valakinek fontos dolga akadt még az asztali gépen, a PC távoli termináljaként is képes működni, de tabletként bizony az Android rendszert futtatja). Kóstolgassuk ezt kicsit: 18 hüvelykes Android-tablet...

aiopress3.jpg              aiopress5.jpg

A lentiekben egy bemutató videóban is ízelítőt kaphatunk a legújabb Transformerből (inkább ezer ilyen, mint egy Michael Bay film...). A kütyü várhatóan a második negyedévben érkezik az amerikai boltokba, 1300 dollár körüli áron.

A legizgalmasabb számomra az ebben a hírben, hogy ezek szerint idén elkezdhetjük számítani a 10 hülvelyknél nagyobb táblagépek megjelenésére. Így válhat valódi családi eszközzé majd a tablet a házban.

[Via Engadget]


Címkék: asus transformer aio

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr105132890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.03.14. 07:23:05

Ajh, egyik szemem sír, a másik nevet. Tök király, hogy végre átlépte valaki a 10.1 collt, úgyhogy Androidos tabletként nagyon welcome a cucc, de úgy, hogy perpill egy 27"-os monitor van az asztali gépemre kötve, 18"-osra visszatérni az asztali fronton katasztrófa lenne és ezzel szerintem nem csak én vagyok így. Az ASUS megint csinált egy atombombát, amit a megfelelő hely helyett, sikerült a tengerbe dobnia. Kár érte. Ha önmagában csak a tabletet is meg lehetne venni, akkor fasza lenne, de dupla áron kapunk egy eszközt, aminek a felét el lehet dobni.

Tidzsi-mon 2013.03.14. 08:43:29

Szerintem vagy csak w8 vagy csak android kéne rá. Ha gondol egyet az ember, hogy kiugrik a konyhába, de szeretné folytatni amit elkezdett
, akkor gondok vannak. Továbbá csatlakozom az előttem szólóhoz, nem cserélném le a monitorom emiatt. Inkább laptopba kellett volna...

Krinyo 2013.03.14. 09:11:57

"szeretné folytatni amit elkezdett, akkor gondok vannak." Nincs semmilyen gond, ezek szerint nem nezted meg a videot, vagy nem figyeltel, megy a remote desktop. Szoval megy tovabb a Win8, ha Androidot akarnal megis, akkor meg az. Szerintem sem artana, ha legalabb 20"-os lenne, na de ott mar szerintem a hasznalatosagot veszelyezteti a meret.

ElPadre 2013.03.14. 10:07:46

valódi családi eszközzé akkor fog válni egy tablet, ha:
- képes osztódni :),
- leesik, vagy rátaposnak, akkor nem foscha össze magát, hanem működik vígan tovább,
- lekakaózzák, zsíros kézzel tapiznak rajta, nem pánikol, teszi a dolgát.

azért ez még messze van...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.03.14. 11:19:57

@ElPadre: Mondjuk, kicsit nagyobb gyerekekkel :-)
Egyébként a vízállóság csak nálunk olyan nagy szám, Japánban szinte ki sem adnak készüléket por- és cseppállósági bizonyítvány nélkül.

Kobaljov 2013.03.18. 16:37:49

A kettő között van méretben még pl. az Archos 13.3"-es Androidos Family Pad (2)-je illetve meglévő PC-hez a Lenovo hamarosan kihoz egy vezeték nélküli, multitouch, saját akkus hordozható 13"-as monitort, bár gyárilag csak Windows 8-al kompatibilisen (vékonykliens szerűen kapcsolódik a gépre)

Google+
süti beállítások módosítása