Érkezik a Samsung Galaxy Note 8.0

2013.04.10. 13:00 ][-][alo

Április 11-én jelenik meg az USA-ban a boltok polcain, valamint a nagyobb netes áruházakban a Samsung új készüléke, a Galaxy Note 8.0, melyet elsősorban az Apple Ipad Mini ellen kíván bevetni.

A túlméretezett Galaxy S3 kinézetű mobileszköz a nevéből adódóan 8"-os kijelzővel rendelkezik, 1280x800-as felbontással. Egyéb hardveres adatai: négymagos Exynos processzor 1,6 GHz-en hajtva, 2 GB RAM, 5 megapixeles hátlapi, 1,3 megapixeles előlapi kamera, 16 GB-os belső memória, melyet akár egy 64 GB-os kártyával is ki lehet egészíteni. A készülék működéséhez szükséges áramot egy 4600 mAh-s akkumulátor biztosítja. Az eszközön Samsung TouchWiz felhasználói felülettel ellátott Android 4.1.2 rendszer fut, melyet valószínűleg hamarosan frissítenek 4.2.2-re. 

gn8.JPG

A Galaxy S4-hez hasonlóan ez a készülék is rendelkezik többek között az "Air View" betekintéssel, vagyis elég csak a készülék mellé kapott S Pen tollat a tartalom fölé vinni a gyorsnézethez. A "Samsung WatchON" itt is visszaköszön, mellyel TV-t, set-top-box-ot vagy akár légkondicionálót is irányítani lehet. A készülék támogatja a többablakos megjelenítést, Polaris Office segítségével akár kézírással is létre lehet hozni Microsoft Office kompatibilis dokumentumokat.

A wifis készülék ára 399 dollár, melyhez még egy két éves 50 GB-os Dropbox szolgáltatás is jár, valamint 1 hónapos korlátlan Samsung Music Hub használat. A sietős vásárlók 25 dolláros Google Play kuponnal is gazdagodhatnak. Természetesen kiegészítők garmadája is várja a vásárlókat: többféle színű borítón át a HDMI adapteren, billentyűzeten keresztül a külső akkumulátorig. 

Hogy a Samsung galaktikus támadása, miszerint minden colra kijönnek egy-egy készülékkel, mennyire jó döntés? Majd a piac eldönti. Az biztos, hogy így szinte valamennyi felhasználóhoz eljutnak, lehet válogatni a méretekben. Viszont ez akár elaprózhatja a fejlesztéseket, frissítéseket.

Ti hogyan látjátok mindezt?


Címkék: bejelentés samsung készülék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr815213917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.04.10. 19:44:33

Nemrég vettem egy Koobe kétmagos, 7"-os táblagépet a Zasszonynak.
Tartalomfogyasztásra, játékra, fészbukra, olvasásra tökéletesen alkalmas.

159 dollárba került, tehát kevesebb, mint a fele ennek...

A piacot az olcsó, "noname" táblagépet le fogják tarolni, csak a nagyon márkahűek vesznek iPadet vagy A posztban szereplő terméket.

Google+
süti beállítások módosítása