Jön az Amazon Appstore

2013.04.19. 12:28 Yarner

A hét elején fontos bejelentést tett az Amazon Appstore, az online kereskedőóriás saját, különbejáratú alkalmazásboltja: néhány hónapon belül "közel 200-ra" növeli azon országok számát, ahol elérhetővé válik a szolgáltatás. A bolt idáig összesen 7 országban volt jelen (USA, Nagy-Britannia, Németország, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Japán), és az időközben kiadott teljes lista szerint a 195 ország közé a nyilvánvaló nagy piacok (Dél-Korea, India, Ausztrália, stb) mellett bizony hazánk is befért a szórásba.

amazon appstore.jpg

Ez több szempontból is komoly lépés: egyrészt, mert nekünk jó lesz: az Amazon komolyan veszi a versenyt, napi ingyenes appjaival, exkluzív címeivel, gondosabban megszűrt tartalmával igazi konkurenciája a Play Storenak, nem csak ugyanaz pepitában. Másfelől ezzel a Google helyzetét is gyengítheti, az eredeti alkalmazásbolt ugyanis egyelőre csak 134 országban érhető el - az Amazon helyzeti előnye a Mountai Viewiakat is mozgásba kell, hogy lendítse.

Ugyan az Appstore alkalmazása letölthető az Amazon oldaláról, egyelőre csak az eredeti 7 ország polgárainak engedi a regisztrációt. Várjuk a változást!

[Via Android Police]


Címkék: hírek amazon appstore

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr865234782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2013.04.19. 15:49:18

Na, ennek már éppen ideje volt. Úgyis tele van a tököm azzal a kuplerájjal, ami a Playen van. Az Amazon piactere lényegesen átláthatatóbb, jobban lehet rajta kereseni, az androidos alkalmazása is köröket ver a Google Play appjára.

Darkcomet 2013.04.19. 15:51:04

Ja igen. Mivel én amcsi állampolgárnak hazudtam idáig magamat, remélem mindenfajta retorzió nélkül tudok majd legálisan magyar lenni. :-D

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.04.19. 16:14:47

@Darkcomet: Nekem van egy Amazonos accountom a régi japán lakcímemhez, de mivel a számlázási címem nem japán (mondjuk a lakcím sem él, de azt nem tudják), nem enged letölteni, még ingyenes cuccot sem. Az alkalmazást el tudom vele indítani, de ennyi.

Nakhchivan 2013.04.19. 17:14:06

A másik fontos dolog, hogy az itthoni fejlesztők eddig is publikálhattak a bolt fizetős részébe, a Google meg évek óta "working hard to add more countries".

meglivorn 2013.04.19. 21:00:38

Nekem spec mint alkalmazásbolt elég a Play, de nagyon kellene már a többi része is. Film, könyv, magazin...
EH.

Jó Mercutio halott 2013.04.20. 18:36:10

Evernote, Officesuite, Photoshop Touch, Avast es Lookout, ennyi. A noname fejlesztok tokeletesen szuksegtelen szarsagaibol a mostani tizezer melle megvehetunk majd masik tizezret, hu dejo!

Google+
süti beállítások módosítása