A HTC One típushibái - mielőtt megveszed, jobb ha felkészülsz

2013.05.16. 19:37 Mi vagyunk a Borg

A HTC bár mindig próbált a nagyobbak nyomdokaiba érni és tette ezt kiváló tanulóként, mégis olyan csorbákat ejtett a készülékein, amik miatt kifejezetten gyűlölt eszköz lett a tulajok kezében és már előre félelmet keltett a leendő vásárlókban, akik baráti vagy fórumbeli jó tanácsokra inkább más cégek modelljeit választották. Mi is számos történetet hallottunk és bakit tapasztaltunk, amik miatt a mai napig óckodunk a HTC telefonjaitól és bár szívből tiszteljük a céget és amit gyakorlatilag nulla tudásból magára szedett és elért, mégsem tanultak az eddigi hibákból és a csúcstámadó is csak olyan lett mint a többi. Ha a One tesztünket elolvastátok és úgy döntöttetek, hogy olyat vesztek, ez a poszt Nektek szól, csak hogy tudjátok, hogy esetleg mire kell még felkészülni.

htc_one_display.png

1-es típusú típushiba: Háttérzaj, statikus zaj

Sokan panaszkodnak a felhasználók közül a csengőhangok, vagy üzenetjelző hangok után hallható pattogó hangra, zenelejátszás közben pedig sistergésre, vagy háttérzajra, ami headsettel kiváltképp hallható és néha hívás közben is előfordul. Az nem eldönthető, hogy hadware-es vagy szoftveres hibáról van szó, néhányan cseréltették emiatt a készüléket, de a cseredarabnál is ugyan ezt tapasztalták.

Részmegoldás: A Beats Audio és NFC kikapcsolása valamelyest segíthet a problémán

Megoldás:

1. Talán egy szoftver update segít

2. Szerviz, csere, hátha

2-es típusú típushiba: Hézagok, eldolgozatlan élek, karcolások

Néhány arra panaszkodtak, hogy a telefon már használatbavétel előtt furcsa karcolásokat, hibás rögzítéseket, vagy rajtahagyott anyagmaradékokat tartalmazott.

Megoldás:

1. Ráspoly, körömreszelő, viasz

2. Szerviz, csere, hátha

htc_gap.jpg

 

3-as típushiba: Nem működik a közelségérzékelő

Anno az Acer Liquid-del szívtam rengeteget, mivel nem érzékelte, ha hozzányomtam az arcomhoz, így gyakran feloldotta a képernyőt és az arcommal megnyomva a lerakás gombot, megszakítottam a hívást. Úgy látszik, hogy ez nem csak a 2009-es év hibája, a HTC-nek sikerült 2013-ban is előrukkolni vele.

Megoldás:

Szerviz, csere, hátha

4-es típusú hiba: Nem működik a kapacitív home és vissza gomb

A problémáról itt egy videó (a lényeg 1 perc 50-től):

Részmegoldás: Lezár, felold, aztán hátha működik, esetleg egy kis képernyőérintgetés is életet lehelhet bele.

Megoldás:

1. Szoftver update.

2. Szerviz, csere, hátha

5-ös szintű típushiba: Lassan töltődik az akkumulátor

A One-nak sok modellel ellentétben nem cserélhető az akkumulátora és a feltöltési ideje az átlag 2-3 órával ellentétben 4 vagy több óra is lehet, amit a gyártó a nagyobb üzemidővel szokott magyarázni.

Részmegoldások:

1. Ha nem a csomagban található kábellel töltöd, hanem egy régebbivel, ideje lenne visszatérni az eredetihez. Ha azzal is érezhetően lassú, akkor be kellene szerezni egy másikat, mert lehet, hogy gyári hibás a kábel.

2. A töltés közben futó appok is elehetik az akksiból a friss energiát, úgyhogy a töltés idejére és annak gyors lezajlásának reményében érdemes minél több applikációt leállítani vagy killelni. Még ilyet.

Via: Digitaltrends.com


Címkék: para htc one

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr385300469

Google+
süti beállítások módosítása