Jön az eddigi legkomolyabb Androidos fényképező: Galaxy NX a Samsungtól

2013.06.16. 11:11 Hrobert

Mára világossá vált, hogy a Samsung komolyan gondolja az Android alapú életet a digitális fényképezés világában, a Galaxy Camera, és az S4 Zoom után egy újabb jelentős lépésre szánta el magát a koreai gyártó: a hamarosan érkező legújabb tükör nélküli rendszerkompaktjuk (MILC) szintén kedvenc operációs rendszerünket fogja futtatni. 

Samsung-Galaxy-NX-01.png

A gépet elvileg június 20-án, Londonban mutatják be, és a Samsung Androidos és MILC vonalának neveiből a Galaxy NX elnevezést kapta. A fotómasina egy 20.3 MP-s APS-C méretű szenzorral lesz ellátva, képes 1080-s videók felvételére, 8 vagy 16 GB-s belső memóriával rendelkezik, a RAM mérete 2GB, "agya" pedig egy Exynos 4 processzor lehet. A képek alapján a kijelző mérete 4,3 col körül van, az operációs rendszer pedig valamelyik Jelly Bean- variáns, valószínűleg 4.2. 

Samsung-Galaxy-NX-02.png

A tükör nélküli cserélhető objektíves gépek még "alapkivitelben" sem olcsóak mostanság, 80-90 ezer forintot a legolcsóbbakért is le kell szurkolni, a Samsung pedig különösen megkéri az árát minden prémium termékének, a Galaxy NX pletykált ára ennek megfelelően nem kifejezetten pénztárcabarát, 1000, azaz ezer Euró. 

Samsung-Galaxy-NX-03.png

Nyilvánvaló, hogy a Samsung egész pályás letámadást indít a fényképezésben is, erre pedig kiváló stratégia lehet, hogy a legsikeresebb iparágukból hozzák az operációs rendszert, manapság senkinek nem kell elmagyarázni, mit jelent a Samsung Galaxy név. Ennek ellenére én személyesen nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez lenne a jövő, a fényképezés tipikusan az a terület, ahol bőven elegendőek a speciálisan erre a célra kifejlesztett firmware-ek, és a hagyományos kezelőszervek, amikkel gyorsan, és egyszerűen lehet reagálni a körülmények változásaira, menüben matatás nélkül, az üzemidőről nem is beszélve. 

Via: Mobilegeeks


Címkék: fotó hírek samsung fényképezés android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr775363483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2013.06.16. 15:23:00

Üzemidő miatt nem aggódnék; bár a screenshotok alapján úgy tűnik, van benne 3/4G, azt kikapcsolva egy normál telefon normál akkuval elmegy 3-4 napig. Ebbe a gépbe pedig simán belefér egy 3-4 Ah-s akku.

Én sokkal inkább a "minek"-re vagyok kíváncsi. Ha csak on-the-fly retusálásról van szó, akkor jobban járnának egy Note 10.1-variánssal, ami képes CF-kártyát is olvasni (ha jól tudom, még mindig az van a profi gépek nagy részében), vagy van valami beépített PixBridge (vagy miaszösz) csatlakozója és/vagy képes USB host módra.

rezsoatya (törölt) 2013.06.17. 05:48:34

@Gerusz: nekem is a "minek" jutott eszembe. Majd, ha eppen nincs fotozni valo, lehet rajta olvasgatni az android blogot...:D
Vagy felhivsz valakit viberen/skype-on... erdekesen neznek rad az emberek, amikor a fuledhez tartasz egy ekkora gepet...

guy2 2013.06.17. 13:23:09

Nekem tetszik. Mindenfajta buherálás nélkül fel tudja tölteni a képeket a felhőbe.

tanzen 2013.06.19. 19:42:41

@Gerusz: Hogy érted azt hogy minek?Egy fényképezőgép minek kell?Vagy az a baj hogy android fut rajta?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2013.06.19. 19:56:17

@tanzen: Minek kell egy fényképezőbe egy komplett számítógépet beépíteni. Ha csak a fényképek feltöltéséről lenne szó, azt meg lehetne oldani nagyságrendileg egyszerűbb vassal is. Ez a gép drágább, mint egy S4 és egy normál fényképező együtt, a frissítések a custom vas miatt 7-8 hónap késéssel fognak jönni, CM, AOSP, AOKP, stb... ROM-ok nem tudják kihasználni a fényképezőt, stb... - ágyúval verébre.

tanzen 2013.06.19. 20:13:59

@Gerusz: Csak annyi történt hogy visszakerült a droid ahová kitalálták,fényképezőgépekre lett eleve tervezve csak egy éles váltással inkább a mobilpiacot célozta meg a gugli.Ismerve a samsung frissítési metódusát,nem kell várni 7-8 hónapot egy update-re.Az ára valóban hagy némi kívánnivalót de egy ilyen kategóriájú "hagyományos" gépnek is elég visszataszító árcédulája szokott lenni.Van benne potenciál hogy okosrendszer van alatta,nem is kevés,csak hát ez is a fáj a szívem érte árkategória.

Google+
süti beállítások módosítása