A legjobb Full HD mobil kijelző pedig a...

2013.06.25. 11:22 decoati

Néhány napja jelent meg a szaksajtóban kedvenc kijelzőgurunk, Dr. Raymond M. Soneira elemzése a jelenleg kapható 5", és az alatti alatti Full HD mobil kijelzőkről. Az objektív, műszeres vizsgálat szokás szerint kiterjedt a kijelzők gyakorlatilag minden paraméterére, a betekintési szögtől a gammán keresztül a színhelyességig. 

HTC-One-Ascend-D6-Xperia-Z.jpg

Három versenyző (HTC One, Sony Xperia Z, Huawei Ascend D2) szállt a ringbe, hogy aztán a győztest összehasonlítsák a két kvázi-referencia készülékkel: az iPhone5-tel, és a Samsung Galaxy S4-gyel. A teljes elemzés a szerző oldalán (displaymate.com) oldalán található, mi csak a lényeget emeljük ki.

HTC One: A tajvani gyártó zászlósha csúcskészüléke egy nagyon jó minőségű, Sharp gyártmányú, 4.7"-os, 468PPI-s felbontású kijelzővel rendelkezik, ami nagyon jó alap... lenne, ha. Ha a HTC nem gondolná okosabbnak magát a Sharp mérnökeinél, és nem kotorna bele kikapcsolhatatlan szoftveres posztprocesszekkel a képminőségbe, minek köszönhetően a kijelzőt torz, pontatlan, és túlszaturált színek jellemzik. Minden más kb. rendben, ha nem tekintjük hogy ezek miatt a kijelző kalibrációja teoretikus, és értelmezhetetlen fogalom. Mennének az OLED képi világa után, mint afféle agyatlan troll, akinek a az OLED-ről csak a szaturáció jut az eszébe? 

Sony Xperia Z: Bár ez a legelső megjelent Full HD teló, a képminőség sajnos kiábrándító, és köszönő viszonyban sincs a Sony honlapján a készülékről látható képekkel. A nagyon szűk betekintési szög ismert probléma (a kontrasztarány 30 fokos betekintési szögnél az eredeti érték 12%-ára esik vissza (szemben a HTC One 49%-ával), és a kijelző színhibássá válik (13xJNCD vs. HTC One: 0.7)), de az kevésbé, hogy a Bravia Engine ugyanúgy szétvágja a kalibrációt, mint a HTC One szoftveres mókolása. Ki gondolta volna. Szerencsére ez kikapcsolható, így a többi paraméter tekintetében valamit javul a helyzet, már persze ami ezek után maradt.

Huawei Ascend D2: Nos, nincs mit hozzátenni, ez a kijelző egyszerűen... tökéletes. A doktor úr elmondása szerint nincs szemmel látható különbség egy egymás mellé helyezett iPhone5 és egy Ascend D2 között képminőség, színhelyesség és kalibrációs pontosság szempontjából, és bár a szifon nagyobb maximális fényerővel rendelkezik, jó néhány paramétert tekintve a Huawei előrébb jár nála (pl. felbontás ugye). Tehát a győztes: A Huawei Ascend D2. Tádáááám!

 New-Photos-of-White-Huawei-Ascend-D2-Emerge.jpg

Meglepő mi? 

[via DisplayMate]


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr845373384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geplovagx 2013.06.25. 14:28:00

Tudtommal a HTC-nek 3 gyártó készíti az SLCD3 kijelzőt nem csak a Sharp. Azt meg ugye csak viccnek szántá(to)k, hogy AMOLED a ref, pláne egy módosított pentile matrix subpixel elrendezésű...

decoati 2013.06.25. 15:03:57

@geplovagx: azt ugye nem gondolod hogy az ide leírtakat én találom ki?

decoati 2013.06.25. 19:40:56

@geplovagx: kicsit utánanézve kiderült hogy 1., tényleg több gyártó szállít, 2., ezek közül a Sharp képe a legjobb, 3., a különböző panelok között ordító különbségek vannak a Sharp javára, olyannyira, hogy egyesek a Samsung által szállított panelt rosszabbnak találják, mint a HOX kijelzőjét.
Kösz hogy felhívtad rá a figyelmemet, akkor az One-t berakjuk a Sony mögé. :)

h4h 2013.06.26. 05:06:30

Na! Ez a cikk már megint egy nagy baromság. Ha már ezeket nem te találod ki, akkor rakjál már ki egy forrás linket a cikked végére legyél oly kedves..Amúgy meg egyetlen ember véleményére magasról teszek, nézzed meg a felhasználói véleményeket hányan szeretik az amoledet, illetve az ips-t.
Nem értem h a full hd kijelzők összehasonlításánál miért veszik referenciának a szifon 5 kijelzőjét...biztos..a professzor urad jobban tudja...
A samsung amoledje meg aztán...hagyjuk is...annyira színhelyes mint öreganyám pirosnak nevezett áfonyakék otthonkája...
Te is inkább a felahasználói vélemények alapján írnád a cikkeidet, nem ilyen öreg kijelzőmatadornak a véleménye alapján...

decoati 2013.06.26. 10:25:10

@h4h: pattintsd ki a csipát a szemedből öreg, és keresd meg a linket. Na és kinek a véleménye alapján írjak cikket, a tiéd alapján?
Ez az ember megírta az elemzést, a Gizmodo már aznap egy az egyben lehozta a szerző neve alatt. Azon a héten bejárta az egész netet a teszt, a Slashgear-től az AndroidAuthority-n keresztül a Cult of Android-ig. Kapjál már a fejedhez. Vagy itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter?

tarkatehen 2013.06.26. 12:26:49

"Bár ez a legelső megjelent Full HD teló"

Európában igen, de hónapokkal előtte megjenelt a Japán piacon a HTC Butterfly J FULL HD kijelzővel. Jó lenne kicsit még jobban utánanézni a dolgoknak mielőtt így kijelentünk valamit...

h4h 2013.06.26. 16:06:28

@decoati: Ez még nem változtat azon a a tényen h, nem raktad ki a forráslinket...Nem nekem kéne kikeresni, hanem neked kéne a végére illeszteni, elvégre nem én vagyok a blogger....

2. Némely cikkedben bizony igenis kamu infókat írsz le, mint pl. a pár héttel ezelőtti galaxy s3 HIVATALOS 4.2.2-es frissítése...Honnan a francból szeded ezeket én nem tudom...pár napja szivárgott csak ki a hivatalos leak verzió, de még azt sem mondanám véglegesnek...
És nem ez volt az egyetlen ilyen cikked, csak nem szeretném összepiszkolni az ujjam a sok szemét között...;)

hunter84 2013.06.26. 16:41:24

Nem csak a cikk tartalmával, hanem annak megfogalmazásával és nyelvezetével is gondok vannak. Csak nem egy mocsári troll írta?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.06.26. 17:32:49

@h4h: @hunter84: Ha úgy érzitek, hogy Ti maradandóbbat, szebbet, szakmaibbat tudnátok alkotni, akkor szívesen várunk Titeket, mint cikkszerzőket, jelentkezni itt: androlib.blog.hu@gmail.com

decoati 2013.06.26. 17:35:58

@h4h: 1., a link két helyen szerepel a cikkben, segítek: kék színű, és rá lehet klikkelni. Ez alapján egy átlagos képességű hároméves megtalálja.
2., Az S3-as cikket meg nem én írtam, a szerző neve a cím alatt található. Bár ha a linket sem találod meg, akkor nem nézem ki belőled hogy meglesz.

decoati 2013.06.26. 17:42:05

@hunter84: tiszteletem jeléül, csak így gyorsan:
"While it has an excellent LCD panel (made by Sharp), HTC has significantly degraded display performance by introducing unnecessary image and color processing in a poorly implemented attempt at making the display stand out. The result is distorted and over saturated colors and contrast. And unlike Sony, HTC does not provide an option to turn this processing off, which is a shame."
"The performance of the Sony Xperia Z flagship top-of-the-line Smartphone can only be described as extremely disappointing. First of all, the Xperia Z has awful viewing angle performance, which is common for low-end low-technology displays, but is inexcusable in an expensive flagship top-of-the-line product. Second, the “Bravia Engine” that they brag enhances picture quality instead significantly degrades it, introducing extremely gaudy, oversaturated and distorted colors – similar to what you’ll see if you turn the Color Control on your HDTV all the way up to maximum. At least they provide an option to turn the Bravia Engine Off, which improves things a lot, but not enough."
"The performance of the Sony Xperia Z flagship top-of-the-line Smartphone can only be described as extremely disappointing – even shocking, given that Sony was once the best display manufacturer in the world, famous for their beautiful and accurate picture quality – something they brag about on their Xperia Z web page – but is very far from reality for the Xperia Z."

h4h 2013.06.27. 09:21:57

@decoati: Bocs király! Valóban nem vettem észre a linket...akkor ezt visszaszívom h rakjad ki...
Továbbra sem fűzök nagy reményt az oldalhoz...Attól, h nem te írtad az "S3-as" cikket, attól még gondolom van beleszólásod abba, hogy mi menjen ki, és mi ne..Néha azért nektek is el kéne ismerni a hibáitokat, nem pedig másra mutogatni, h ez vagy az írta..KI nem szarja le h ki írta, kiraktátok nem???DE, és baromság..Nem ez volt az egyetlen, de mint mondtam, nem fogom kikeresni őket, mert még piszok menne a körmöm alá...
Nem tudom mivel foglalkoztok, de próbáljatok szerencsét a bulvárban, illetve a médiában..Elvégre ott szoktak háttérinfó nélküli megalapozatlan baromságokat leírni kizárólag a látogatottság, nézettség növelése érdekében...
No én itt befejeztem, mert ugye a negatív reklám is reklám...azt ugye meg nem szeretném...Rengeteg hasonló témával foglalkozó oldal van, csak néha szeretem megnézni, hogy mivel is traktáljátok a téma iránt érdeklődőket...;)

Google+
süti beállítások módosítása