Megérkezett az LG G2

2013.08.07. 18:17 Hrobert

A mai napon nagyszabású eseményen mutatta be legújabb csúcstelefonját a kisebbik koreai gyártó, nagy készülődés előzte meg a bemutatót, az előző napokban már több email landolt az inboxunkban a gyártó hazai képviseletétől, nehogy megfeledkezzünk a nagy napról. Lássuk hát, mit tud az LG G2.

LGG2.jpg

A dizájn már a korai kiszivárgott képeken is nagy visszhangot kapott, kevesen tudták elképzelni, hogy mi lehet a kamera alatti kitüremkedés funkciója, olyan találgatások is napvilágot láttak, miszerint ujjlenyomat-olvasó lenne. Most kiderült, a G2 egyik legérdekesebb újítása dizájnban hogy az oldalán egyáltalán nem találhatóak nyomógombok, a kamera alá költözött a ki-bekapcsoló gomb, a két nyíllal ellátott felület pedig a hangerőszabályzó. 

A telefon maga 138,5x70,9x8,9 mm-es kiterjedéssel rendelkezik, ezzel alig nagyobb, mint a Galaxy S4, kijelzője pedig 5,2 inches, amelyről most azt állítják a koraiak, hogy márpedig ez a legnagyobb kényelmes méret egy egykezes telefonhoz, mindenesetre a megjelenítő körül oldalt mindossze 2,65 mm kihasználatlan hely van. A felbontás természetesen full HD, a panel technológiája az LG-től megszokott IPS. 

A G2 az első globálisan elérhető készülék a Qualcomm Snapdragon 800 chipsetjével ellátva, ebben egy 2,26 Ghz-es négymagos processzor dolgozik. A RAM mérete 2GB, az új Graphic RAM megoldásnak köszönhetően a gyártó jelentős üzemidő-növekedést ígér, bár ennek részleteit nem árulták el. 32 és 16 GB-os változatban készül, a tárhely bővítésére nem lesz lehetőségünk. Akkumulátora 3000 mAh-s, ez már önmagában is tisztes üzemidőt kell, hogy biztosítson a készüléknek. 

LGG2_Side.jpg

Kamerafronton idén mindenki mással próbál lenyűgözni, az LG az OIS-t veti be, azaz az optikai képstabilizálást. Ez önmagában nem új találmány, viszont az OIS-szel ellátott telefonok kamerái jelenleg nagyrészt 4 és 8 MP-es felbontást kínálnak, az LG erre ráígért 13-al, bár az igazán lényeges szenzorméret valószínűleg nem nőtt. 

Hangban is villantani akartak az LG-nél, 24 bit/192 khz-es hifi minőségű audiót kínál a G2, minden eddiginél szebb hangzást ígérnek természetesen. 

A telefonon az Android 4.2.2-es verziója fut, és nagy hangsúlyt fektettek a szolgáltatásokra is, ha nem is Samsung-szintű parasztvakítás-dömpinggel, de azért kitettek magukért az LG-nél is.

Az Answer Me nevű fícsör érintés nélküli hívásfogadást tesz lehetővé, egyszerűen a fülünkhöz kell emelni a telefont, és máris kapcsolja a vonalat a készülék, a Plug & Pop különböző opciókat ajánl a csatlakoztatott tartozékokhoz (füles, USB-akármi, ugyanezt, vagy legalábbis hasonlót a Sony alkalmazza már egy ideje SmartConnect néven.) 

A Text Link segítségével a szöveges üzenetekben található adatok kijelölhetők és könnyedén a naptárba vagy az emlékeztetőbe menthetők, illetve interaktív térképen megjeleníthetők vagy az interneten kereshetők. A HTC One nyomán a G2 is használható lesz távirányítóként, elvileg bármihez, amit távirányítani érdemes.

LGG2_Front.jpg

A Slide Away fantázianevű opcióval egy háromujjas mozdulattal a kijelző oldalára húzható az éppen futó alkalmazás, multitaskingot lehetővé téve. 

Mindezek tetejébe a ma már azért nem akkora extra vendég mód is bekerült a G2-be, ezt az Xperia Tablet S óta annyiszor emlegettük, hogy felesleges is leírni, pontosan az, aminek látszik. 

A telefon mai bejelentését követően a következő 8 hétben több, mint 130 szolgáltató kínálatában fog megjelenni világszerte, először hazai piacán, majd Észak-Amerikában, Európában és így tovább, fekete és fehér színekben. Magyar premierről egyelőre nincs információnk, de a fentiek, és a bemutató alapján indulhat a nyálcsorgatás, reméljük, hogy a koreai istenek hazai jobbkezeinek kegyelméből talán mi is megkaparinthatunk egy tesztpéldányt. 


Címkék: bejelentés LG

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr825450084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2013.08.08. 10:04:56

hmmm, asszem megvan a 4X HD utóda?

EZ nagyon igéretes, nagyon akar most az LG.

Hunn3r 2013.08.08. 10:27:03

Rommá fikáztam mindenkinek az LG-t. Lebeszéltem róla minden ismerősöm, megfogadtam, hogy soha nem veszek többet LG telefont. (Optimus 2x után azért ez nem annyira megalapozatlan)

De basszus amit ezzel a telefonnal villantottak...Hazug ember vagyok. Ez lesz a következő telefonom. hamu a fejemre...

Globetrotter2014 2013.08.08. 11:09:24

@Hunn3r: ahogy olvasom a 2x tényleg gáz volt minden szempontból (én már az Arena óta hanyagoltam őket). Szerintem az L sorozat első generációja is.

A 4XHD volt az első igazán korrekt telójuk (nagyon-nagyon sokat olvastam utána mielőtt megrendeltem), és az L sorozat második generációja is korrektül sikerült.

Hunn3r 2013.08.08. 11:22:58

@ZF2: Egyetértünk.
Már a 4X-nél is elfogott a "de hát csak jobb lett mint ez a sz*r érzés" aztán ugye kiadták a Nexus 4-t ráadásul a nexusok minden előnyével. De ott még tartottam magam. Optimus G. Oké brutál jó papíron, de akkor sem. Nem váltok, nem kell még egyszer az a szívás, de még csak a szívás lehetőségét is el akartam kerülni. De ez a telefon...Nem tudom, de azonnal elkapott a birtoklási vágy. Lehet az lesz a megoldás hogy lekaparom a logót róla :)

Darkcomet 2013.08.09. 06:22:49

Azért ez így egy kicsit gyors volt. Gondolom most a mezei G tulajok verik a fejüket a falba. :-D
Egyébként nekem is nagyon bejön így leírás alapján ez a készülék. Pár hónapja használok egy 4X HD-t, és néhány hülyeségétől eltekintve nagyon meg vagyok vele elégedve. Úgy hogy ha nem is a G2, de nálam tuti, hogy a következő telefon is LG lesz.

Google+
süti beállítások módosítása