Huawei Ascend P6

2013.08.20. 11:00 Gabking

A Huawei Ascend P6 kiváló telefon

Ezt a mondatot valószínűleg még sokszor le fogom írni.


Amikor megkaptam, kibontottam a különben visszafogott dobozt, és kivettem a telefont, elmorzsoltam egy halk wow-ot. Miután bekapcsoltam, egy sokkal hangosabb wow is elhagyta a szám. Pedig ezt elég nehéz elérni, mivel - és most hadd legyek nagyképű - eddig azért a gyártói flagshipekhez szoktam, Note, és Note II volt az utolsó két telefonom. Éppen ezért merem mondani, hogy a Huawei Ascend P6 kiváló telefon.

6.jpg

Mostanában, hála a - Keleti oldal rovatnak - több olyan Kinai telefont is megismerhettünk, amik már előre vetítik hogy a FAL mögött mozog valami. Mostanra a Kína=gagyi állítás már rég nem állja meg a helyét (persze kivételek mindig vannak). A Huawei már régen jelen van a mobil adatközlés technológiájában, hiszen nem egy ország, köztük kis hazánk szolgáltatóinak is több technikai megoldást, rendszert szállít, illetve gyárt készüléket.

A lépések ismerősek. Előbb bérben gyártottak szolgáltatóknak saját márkás telefonokat, majd megjelent a cég neve és logója az olcsóbb kategóriás telefonokon, végezetül meg is mutatják, mi az ami miatt a Ming-dinasztia kecses formái, törékeny porcelánjai, kulturális hatásainak köszönhetően csúcstelefont tudnak gyártani. (mi ezekben az évszázadokban keresztes hadjáratokban öltük egymást, harcoltunk az iszlám ellen, elfogadtuk az aranybullát, és a Gótikus stílussal próbálkoztunk)

Éppen ezért mondom, a Huawei Ascend P6 kiváló telefon

A csomag

A csomagolás a most jellemző, és alapvetően támogatandó ipari minimum design vonalat viszi, sok minden nincs a dobozban, csak a töltő, a füles, a telefon, és egy extra szilikon tok. A töltő a megszokott USB kábel hálózati adapterrel, így akár a gépre dugva is tölthet, szinkronizálhat, de ugyanez a kábel már a hálózati töltőbe csatlakoztatva tölti a telefont. Persze ez nem meglepő, ez szinte már ipari szabvány. A füles nem a most megszokott, hanem a régebbi vonalat követi, csak lazán helyezkedik el a kagylóban, nem az az agyba dugós típus. Normális, de középkategóriás érzést nyújt, kicsit szűkös dinamikatartománnyal. Nagyon kevés negatívumot tudok felsorolni, és ezek majdnem mindegyike ehhez a körhöz tartozik. A füles dinamikatartománya az egyik, a második pedig a jack csatlakozás kialakításának módja (erről mutatok is egy fotót). Hiányzik még az NFC, és az LTE. Az utóbbit még megértem, az előbbire nem találtam ésszerű magyarázatot.

Jack.jpg

A tű (ami egyébként a SIM, és SD kártya fedél kinyításában is segítség)

mégis azt mondom, a Huawei Ascend P6 kiváló telefon

Tudom hogy szokatlan a negatívumokat már az elején felsorolni, de mivel az egy hetes tesztidőszak alatt nagyjából ennyit találtam, gondoltam hamar essünk is túl rajta, hogy végre érdemben is beszélhessünk a telefonról.

A belbecs:

Nézzük a puszta számokat:

Kijelző: 4,7” HD 1280 x 720 in-cell IPS LCD
Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.2.2
Kezelőfelület: Emotion UI, további funkciók: Uni Home, Me Widget, MagicTouch és SmartReading
Memória: 2GB RAM, 8GB ROM, microSD kártyával 32GB-ig bővíthető
Frontoldali kamera: 5 megapixel
Hátoldali kamera: 8 megapixel, F2.0, BSI és 4cm makro távolság
Videofelvétel: 1080P full HD videofelvétel és -lejátszás
Méret: 132,6 mm x 65,5 mm x 6,18 mm
Súly: kb. 120 g
Hálózat: UMTS /GSM
Maximális letöltési és feltöltési sebesség: HSPA+, letöltés 21 Mbit/s (CAT14), feltöltés 5.76 Mbit/s (CAT6) 
Processzor: négymagos, 1,5 GHz 
Audio: Dolby Digital Plus
Akkumulátor: 2000 mAh

Ebből a sok szép adatból hadd emeljek ki párat, ami nagyon impozáns külalakot ad a P6-nak. Az egyik a vastagsága (ez összesen 6.18 mm), ami miatt persze át is gondolták a tervezők a belsőt, emiatt pl. nem kivehető az akkumulátor, és a SIM kártya is nano méretben fér csak el benne. A súlya 120 gramm, alig lehet érezni. A második ami exkluzív érzést ad, maga a megjelenés, a körbefutó szálcsiszolt alumínium, a fém készülékház, és a szín. Látni, hogy megdolgoztak a tervezők azon, hogy a különben nem sok lehetőséget biztosító formai kereteket élménnyel töltsék meg. Nálam a fekete színű telefon volt, de a sajtófotókon más színekben is lehet látni. De a fekete szín megadja azt az érzést, amitől úgy érezni, hogy egy igazán exkluzív készülék van a birtokunkban.

1.jpgItthon jelenleg csak a fekete és a fehér szín elérhető

A négymagos processzor, és a kétgigányi ram csak simán teszi a dolgát. Ez csak egy egyszerű tényközlő mondat a jelenlegi felhozatalban, de mégis örömre ad okot ha valami nem akad, nem küzd a feladatokkal. Mondjuk egy olyan telefontól aminek a teljesítményét az első öt számítógépem összeadott tudása, kapacitása még meg sem közelíti, nem egy irreális elvárás, de biztosan, stabilan, akadás nélkül működik. A felhasználói felületet is megdolgozták Kínában egy kicsit, pár megszokott Androidos megoldás eltűnt, így a például az alkalmazás menü is. Helyette a főképernyő második oldalára került ki az áttervezett ikonkészlet, pár program ikonja pedig már eleve csoportként került megjelenítésre. Igen, ennek van nem kevés Almás utánérzete, de nem hagy rossz szájízt az emberben. Nem csak a külső formatervért felelős szakemberek, de az UI-ért felelős mérnökök is megdolgoztak a pénzükért. A nyitó értekezleten nyilván elhangzott az a mondat, hogy gyerekek csak akkor vágjunk bele ha meg tudjuk csinálni, ha le tudunk tenni az asztalra egy olyan gépet, amit a felhasználó már csak a megjelenése miatt is meg szeretne szerezni.

Ez sikerült nekik.

3_1.jpg

Összegzés

Ha mindent összegzünk, megint csak le kell írnom: a Huawei Ascend P6 kiváló telefon! Van egy olyan érzésem, hogy az Android szabad tervezhetőségét, rengeteg funkcióját tervszerűen egy Iphone gyermetegen egyszerű kezelhetőségével akarták ötvözni. Persze ez így sehol, soha nem fog elhangozni felelős ember szájából. Viszont megvan minden szenzor nyújtotta funkció, gesztusvezérlés, kijelző érintése nélküli használat, hívásnémítás-fogadás-indítás szenzor vezérléssel. Láttuk már ezeket működés közben máshol is, de itt már nagyon természetesen működnek együtt. A profilokkal szabályozhatjuk az energiafelvételt, így akár két napos üzemidőt is ki tudunk hozni. A telefont láthatóan, érezhetően a felhasználói élmény fokozására tervezték. Ha a külalak ezt nem tenné elég jól, akkor segít ebben a multimédiás felhozatal. A füles kialakítását már megemlítettem, de nem is kell használni, hiszen kihangosítva nagyon szépen, tisztán szól. A kamerát is megdolgozták, nem csak a hátoldali kamera lett igazán jól megépítve, hanem az előlapi kamerával is tervei voltak a mérnököknek: ide is egy 5 megapixeles kamerát építettek be. Bízom benne hogy azért, hogy a videótelefonálás közben is jó minőségű képet tudjunk adni, de félek, a felhasználók inkább a csücsörítős profilfotókra fogják használni.

Magáról a tervezési, gyártási folyamatról egy remek videót is közzétettek. 

Nézzünk meg pár tesztfotót is. Minden napszakban.

Az Androlibre szavazhatsz a Goldenblog 2013-as versenyén is. 


Címkék: teszt Huawei Ascend P6

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr895467531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corsaair 2013.08.20. 12:06:31

Jó cikk, jó telefon, csak egyvalami bántja a szemem:
KIVÁLÓ és nem kiválló.

nemtomki 2013.08.20. 12:24:52

"A Huawei Ascend P6 kiválló telefon
Ezt a mondatot valószínűleg még sokszor le fogom írni."

hú, pedig baromira nem kéne. ettől annyira primitívvé válik az egész. :(

legyen csak egyszerűen kiváló. vagy kívülálló, ha annyira szereted az 'L' betűket.

"és most had legyek nagyképű"
és most hadd adjak egy tanácsot: annyi helyesírás-ellenőrzőt is tartalmazó eszköz van, a szövegszerkesztők, a böngészők is segítenek ezzel: használd őket bátran! ne akarj primitívnek látszani! igaz, még az sem véd meg az ilyen ostoba mondatok közlésétől, mint pl. a "nem kapott helyett benne a kivehető akkumulátor". feltételezem, hogy azt akartad mondani, nem kivehető az akkumulátor. de azért ugye kapott benne helyet?

jaj, hát sajnos nem hiszem el, hogy jó az a telefon. ezek után nem bízom az értékítéletedben. :(

decoati 2013.08.20. 12:48:45

ok, ok, frissíccsetek :)

flatus 2013.08.20. 14:33:37

Megnéztem a tesztképeket, utána ismét vetettem egy pillantást a tesztre:
"A kamerát is megdolgozták, nem csak a hátoldali kamera lett igazán jól megépítve"
Megépítve lehet, de attól még egy kalap szar, mind nappal és mind éjszaka.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.08.20. 16:42:54

@flatus: Ilyenkor nem azt nézzük, hogy mit tud a Cetelemes Qui Gonn Jin kamerádhoz képest, hanem azt, hogy átlagos mobil szinte mennyire használható.

flatus 2013.08.20. 17:47:50

Ja, hogy átlagos, azt hittem átlag alatti, de hát kinek mi, akinek ez is szint, attól elnézést kívánok.

Globetrotter2014 2013.08.21. 22:47:07

Érdekes a lelkesedő poszt, az amazonon is eléggé jók a tulajok beszámolói.

Viszont pár hete megnéztem egyet, és bár a készülék háza tényleg impozáns, a bekapcsolás eléggé kiábrándító volt (főleg a képernyő).

Lehet hogy kifogtam valami kínai másolatot? (mármint az eredeti kínai teló kínai másolatát? :) )

nix 2013.08.25. 11:47:57

Amit megtudhattam a cikkből:
- Gabking szereti a Samsung phableteket
- "A Huawei Ascend P6 kiváló telefon"
- Gabking szeret kerékpározni és voltak a kedvenc lillafüredi pisztrángneveldém mellett (remélem, de is mentek)
- a szerző nem tud helyesen írni, ellenben rettentő modoros, üred körmondtokat használ, aminél még a gyári sajtóanyag is izgalmasabb (egy blogon arra lennék kíváncsi, hogy

Amit nem tudtam meg:
- hogyan néz ki a telefon egy ember kezében (sajtófotók helyett talán érdekesebb lenne saját fotókat berakni
- hogyan néz ki a csudálatos Emotion UI (screenshotok, helló! Hangerő le+power gomb!)
- a SIM- és SD-kártya kezelésére szolgáló tüske a fülhallgató-csatlakozóban lakik, úgyhogy ha utazás közben akarok zenét hallgatni, akkor valahol helyet kell neki találni, vagy a hangszóróval kell parasztkodni.
- milyen telefonálni a készülékkel (kapcsolatkezelés, SNS-integráció, hangminőség), persze tudom, ezek másodlagos funkciók. :)
- más hasonló készülékekhez képest milyen.

Továbbá a galériában a képek tényleg rémesek (az én lassan hároméves *flagship* Xperia Arc-om jobb képeket készített a pisztrángozónál), és az első kettő még csak nem is a P6-tal készült, hanem egy Galaxy Note-tal (amik szintén rémesek, tessék fényes helyen fotózni!).

Talán egy kicsit harapós vagyok ma, de ez konstruktív kritika akart lenni. :)

nix 2013.08.25. 11:55:45

@Tomi from Space: Ez a stílus magánemberként sem lenne elegáns (különösen a cetelemezés érthetetlen), rezidens bloggerként viszont elfogadhatatlan.
A galéria alapján egyébként tényleg úgy tűnik, hogy a máshol dícsért kamera nem készít jó képeket, időnként pedig nem talál fókuszt. Ez pedig vagy egy hibás teszteszköz vagy egy béna fotós számlájára írható, nem pedig a kommentelőére.

nix 2013.08.25. 12:05:41

Angolul tudóknak ajánlom a GSMAréna szokásosan alapos, bár terjengős leírását: www.gsmarena.com/huawei_ascend_p6-review-967.php

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.08.25. 14:04:58

@nix: hátittezaszokásévekótaezértnicsenektrolljaink

nix 2013.08.25. 14:43:00

@Tomi from Space: Nos, akkor bocsánat, nyilván nem én vagyok ennek a blognak a célcsoportja. Tovább is állok, szerencsére bőséggel vannak kevésbé nagy arcú, a saját egójuk helyett a szakmai kérdésekre koncentráló oldalak. Nektek azért sok sikert, jó játszást! ;)

Ferenc Tóth 2013.08.31. 07:05:01

... és az USB kapcsolatról sem írnak semmit,pedig a legegyszerűbb feltöltési mód lenne, ha működne. A HiSuite kezelő semilyen támogatást nem ad erre vonatkozóan. Az abban leírtak semmire sem használhatóak.

Google+
süti beállítások módosítása