Még hogy az S5 kijelzője...

2014.04.01. 20:46 decoati

Azért nagy francok ezek a tech iparági bloggerek: április elseje tiszteletére mindenféle háborodott őrültséggel traktálják olvasóikat. Egyik legtöbbet idézett szerzőnk, Dr. Raymond M. Soneira például odáig merészkedett, hogy a Samsung Galaxy S5 kijelzőjét az általa valaha tesztelt legjobb mobil kijelzőnek nevezi, holott abban a hazai, magasan képzett szakértőgárda (értem ezalatt pl. a mobilaréna fórumozóit) is egyetért, hogy egy módosított pentile AMOLED kijelző per definitionem nem lehet jó minőségű.

samsung-galaxy-s5-home-screen-970x0.jpg

Lássuk a részleteket:

Tehát egy 5.1" méretű, Full HD felbontású, ú.n. Diamond Pixel elrendezésű, ~432ppi képpontsűrűségű AMOLED panelről beszélünk, amely jelentős előrelépést mutat szinte összes paraméterében az S4 kijelzőjéhez képest.

A kijelző színkezelését öt eltérő beállításban használhatjuk, ezek közül a Cinema és a Professional Photo Mode színhőmérséklete 6760 és 6755K, előbbi az sRGB színtér 106%-át, utóbbi az Adobe RGB színtér (profi fényképezőkben és monitorokban elérhető, szabványos, sRGB-nél jóval nagyobb színtér) 107%-át fedi le oly módon, hogy az előbbi 0.0088-as, míg utóbbi 0.0118-as átlagos delta(u'v') színhiba értéket mutat, tehát a kalibráció gyakorlatilag tökéletes, ez a két üzemmód konkrétan a két szabvány színtérhez lett kalibrálva. 30°-os betekintési szögnél a fényerő csak 22%-ot esik (az LCD-knél szokásos 50% helyett), miközben a white point csak 0.0065 delta(u'v') értékkel változik, tehát a hatalmas betekintési szöghöz oldalnézetből sem torzuló színezet társul. Ja, és mindezt 27%-kal alacsonyabb fogyasztással  produkálja, mint a Galaxy S4 kijelzője (azonos fényerőre vonatkoztatva). A gamma ugyan kicsit magas (2.41), de ez az infó szerintem csak az olvasó megtévesztésére szolgál. 

Egy AMOLED panel. Kizárt dolog.

[via displaymate]


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr195889599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása