Adjunk 3D-s hatást képeinknek!


- A nyúlon túl? - kérdezte Arthur Király a Gyalog galoppban. A nyúl mögé még éppen nem nézhetünk be, de egy picit körbejárhatjuk...

IMG_20140422_170955.jpg

 

 

A minap decoati kolléga írt a Google Camera alkalmazásról. Ebben feltűnt egy Lens Blur nevezetű effekt, mely az elmosással ad "mélységet" képeinknek. Egy lelkes lengyel fejlesztő, Rafał Lindemann továbbgondolta az így készült fotókat. Megalkotta a Depthy nevezetű eljárást, amit egy weboldalon be is mutatott: a fenti effekttel létrehozott kép feltöltése után nincs más hátra, mint megszemlélni, hogyan is nézne ki 3D-ben a fotó.

IMG_20140422_170955.jpg

nyul.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

(Mi is az a parallax? Yarner korábbi cikke megválaszolja.)

A parallax térhatású képek hamarosan visszaköszönhetnek majd akár háttérként is az arra alkalmas mobileszközökön, ugyanis a Depthy fejlesztője szabadon hozzáférhetővé tette az eddigi forráskódot. 

Hiba, furcsaság azért még akad a képeken, van mivel tehát foglalkozniuk a lelkes programozóknak. Viszont szerintem hetek kérdése és találkozunk majd az alkalmazással a Play áruházban. 

Egyáltalán van értelme a dolognak? Vagy csak mókusvakítás?

Saját "3D-sített" képeitek linkjét a béka alatti szövegdobozba tudjátok megosztani a világgal! :)

beka.gif

A cikk egy Androidauthority bejegyzés alapján készült,


Címkék: érdekes 3d

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr876070188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása