TV GO - Tévézés otthon, vagy bárhol az országban

Emlékszem, még a kínai Android forradalom derekán, amikor keleti testvéreink elkezdték gyártani a 2.1-es ROM-okkal felszerelt iPhone külsejű Androidos telefonokat, némi borzongással láttam a bejött készülékeken, ahogy a tulajdonosuk kihúzott belőle egy 30 centis, régi rádiókon megszokott antennát, aztán rendkívül tudományosan nyomogatva, próbált rajtuk befogni a nagy sercegések közepette 1-2 magyar csatornát. A képminőség borzasztó volt, alig lehetett hallani a hangot a recsegéstől és inkább komikus volt az egész jelenet, mintsem irigylésre méltó, úgyhogy a nagy áhítat sosem tartott 1 percnél tovább és már inkább arra fókuszáltunk, hogy ne fakadjunk sírva a röhögéstől, az egyre jobban izzadó és "hangoló" tulaj előtt. Az alapötlet pedig remek volt, hiszen a TV nézés hosszú évtizedek óta része a kultúránknak és hiába a web térnyerése és a letölthető filmek, ha a kedvenc megy az RTL-en, akkor is megnézzük, mert valamiért van egy speciális varázsa az egésznek. Emellett érdekes, hogy egyre kevesebb ismerősömnek van TV-je, holott néha mindenkinek igénye lenne arra, hogy behuppanjon elé, vagy rekreációs céllal, vagy azért, mert tényleg egy olyan filmet adnak, amit muszáj ott megnézni (vagy egyelőre csak ott lehet). Az okostelefonok korában várható volt, hogy ez a funkció is átkerül idővel a mobilunkra, a kérdés csak az, hogy mikor és ki teszi ezt lehetővé? A válasz természetesen megérkezett: A Telekom és napjainkban :)

Screenshot_2014-05-27-09-56-48 (1).png

Nem csak TV

Na jó, de, na jó, nem. A TV GO amellett, hogy TV adások "vételére" alkalmas, programfüzet, filmes magazin és videótéka is egyben. A jelenleg fogható 16 csatorna mellett ugyanis lehetőség van  a mozikban is vetített filmek közül is mazsolázni, illetve megnézheti a filmek trailereit és olvashat az új filmek kritikáiról is (ehhez az Origo anyagait használja fel az app). Emlékszem, hogy régen futottam már bele hasonló netes alkalmazásokba, ahol rémes volt a VOD (video on demand, azaz kölcsönözhető videó) felhozatal, a T-nél viszont tényleg van igényes választék a Rém rommal bármelyik gyerkőcöt a mobil elé lehet vele szegezni, a Vasember 2 pedig valószínűleg mindenkinek régi kedvence, akiknek pedig elég a nosztalgiából akár a Gravitációt is megnézheti, mert már az is fent van. A mesék és sci-fi-k mellett persze megtalálhatóak a drámák, vígjátékok és krimik jelentős képviselői is, egyedül arra kel figyelni most már, hogy a buszról majd időben szálljunk le. Vagy egyáltalán leszálljunk valaha, vagy még mielőtt véget ér a film.

Screenshot_2014-05-27-10-01-57 (1).png

A kölcsönözhető filmekhez természetesen adatlap is jár, így vásárlás előtt megnézhetjük, hogy nekünk való-e az adott remekmű (erről bővebben a lent található galériánkban láthattok képeket)

Hogyan TV-zhetek?

A TV-zés nagyon egyszerű vele: egy gyors regisztráció után (amiben összeköthetjük a regisztrációnkat a már meglévő Telekom-os TV előfizetésünkkel) a Tévék menüpontba lépve megjelenik a jelenleg nézhető 16 csatorna, azok műsorújságával együtt, a kívánt csatornára kattintva pedig elindul a TV adás, online. Fontos, hogy ilyenkor 3G-s, vagy jobb esetben WiFi-s adatforgalom generálódik, így akinek kisebb csomagja van, jobb ha először egy wifi közelében próbálja ki az alkalmazást (vagy nagyobb mobilinternet csomagra vált). A TV adások csak párosított Telekom TV előfizetés keretében nézhetők, de a VOD-os szolgáltatás elérhető lesz azoknak is, akik nem rendelkeznek ilyen előfizetéssel.

Screenshot_2014-05-27-09-59-32 (1).png

Az app nem csak mobilon, de tableten is jelesre vizsgázott, úgyhogy még a családi viszály kipattanása előtt szét lehet osztani az okos-eszközöket otthon és mindenki nézheti végre a saját műsorát, atrocitások nélkül. Már vízionálom a jövőt, ahol a legtöbbet dolgozó Apa nézheti a meccset a TV-n, Anya a Tableten követi a Barátok Közt 139.465. epizódját, a gyerkőc pedig, aki már megint egyest kapott, büntetésből a mobilján nézheti a Dragonball-t. A szerepek persze a teljesítmény növelésével, mintegy jutalomként cserélődhetnek, úgyhogy a technikai küszöbök átlépése után nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a TV GO-val az újfajta jutalmazások kora is elérkezett. Ahogy írtuk jelenleg 16 csatorna áll rendelkezésre (ATV, HírTV, M1, M2, Duna, Duna World, MTV Europe, LifeNetwork, Ozone Network, Sport1, Story4, Story5, TV2, RTL Klub, Viasat3, Viasat6), bár a T-t ismerve ezeknek a csatornáknak a listája biztos, hogy még bővülni fog. Kölcsönözhető videókból sincs hiány  és ha már megnéztük a kedvenceket, a cikkből felkészülhetünk majd, az újdonságokra is :)

További képeket az app-ról ebben a galériában találtok:

 

A TV GO app-ot innen tudjátok letölteni:


google_play_icon.png


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr296223368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyelv-ész 2014.06.03. 14:47:25

Utána kellett néznem, mi is ez a "Telekom", de aztán rájöttem, hogy ez a T-Rex.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2014.06.03. 21:19:51

"néha mindenkinek igénye lenne arra, hogy behuppanjon elé, vagy rekreációs céllal, vagy azért, mert tényleg egy olyan filmet adnak, amit muszáj ott megnézni (vagy egyelőre csak ott lehet)."

Csak egyetlen egyet mondj kérlek :) Nem trollkodás, tényleg érdekel, merthogy például Barátok közt az van az nCore-ön is, ellenben The Walking Dead nincs tévében. Vagy nem akkor, amikor én akarom.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.06.03. 21:23:26

@// Gery Greyhound: A nagy kedvenceket simán megnézem a TV-ben újra, mert ott valahogy van egy feelingjük. Az meg sorozatosan előfordul, hogy péntek este nem vagyok TV közelben, de időm lenne Barátokat nézni és jól esik, ha megtudom nézni élőben és nem vasárnap kell leszednem, amikor már azt sem tudom, hogy hol járt a sztori mondjuk. Az állami TV-ken is szoktak jó műsorok lenni, amiknek a nagy része nem megy fel oda amit írtál, szóval ilyenkor teljesen jó, ha meg tudod nézni mobilról. A focimeccsekről vagy egyéb fontos sportközvetítésekről már nem is beszélve :) Így már kivédhető, hogy nem láttad, de letöltenéd, aztán töltés közben véletlen belefutsz valahol az eredménybe böngészés közben. Én már sokszor jártam így és nem volt jó érzés. :D

Libernyák 2014.06.03. 22:24:54

zperia z1-en sajna nem megy...

androidhu 2014.06.03. 23:37:29

"Az okostelefonok korában várható volt, hogy ez a funkció is átkerül idővel a mobilunkra, a kérdés csak az, hogy mikor és ki teszi ezt lehetővé?"
Ha nem is ugyanekkora választékkal, de a kék propelleres szolgáltató már néhány hónapja lehetővé teszi. És náluk nem kell hozzákötni semmilyen más TV előfizetéshez.

Ezért a helyes válasz nem a Telekom.

eznemfoglaltnick 2014.06.04. 21:49:19

ROOT-olt telefonokon, készülékeken nem megy... de legalább szólnak play store-ban...

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2014.06.05. 15:30:32

Mostmár csak el kellene tüntetni a softkey-t és akkor talán nem miniben futna Nexus 7-en. Illetve nem ártana ha a képarány olyan lenne amiben nem nyomódik össze mindenki ...
A Linuxot már nem is említem mert azon persze nem megy, Virtualbox alatt sem...

Benoke2 2014.06.20. 08:26:32

Hat erosen kihivasokkal kuzd a dolog. Tortent, hogy a tv beadta az unalmast, gondoltam egyet annyira reklamozzak es magenta elofizeto vagyok (sajnos), tehat kiprobalom. Epp egy focimecs ment gondoltam egyet, megnezem a weben. A regisztracio erdekes volt, mert a biztonsagi kodot nem volt hajlando elfogani. Kb 20× probalkoztam aztan egyszer csak elfogadta, gondoltam en vagyok bena meg faradt. Bejutottam hat neznem a mecset hat nem lehet. Pontosabban irtak hogy epp mecs van csak nezni nem engedtek. Persze a lovak szaporodasat azt lehetett, meg fozomusort. Nosza elokaptam a telefont telepitenem es ott virit hogy rootolt telefon nem megy. Csak a szokasos magenta sz@r. Szerintuk jo es hasznalhato a valosagban pont annyira mukodik mint az evenkenti nevvaltas es atszervezes a giga profit erdekeben.

Google+
süti beállítások módosítása