Moto X - Régi és Új

2014.08.22. 10:58 ][-][alo

Már nem csak képernyőről érkeztek képek az új Moto X+1 készülékkel kapcsolatosan. A mostani montázson az elődmodell és az új jövevény szerepel egymás mellett. Az érdekesebb részletek a fehér készüléken láthatóak...

MOTO-X-OLD-NEW-BLACK.jpg

Egyesek Evan Blass búcsúajándékának fogják fel a képeket. A Twitteren @evleaks csatornát üzemeltető Blass korábban sokat küzdött azért, hogy a hozzá eljutott, az általa megszerzett információkat valahogy forintra dollárra váltsa. Immáron nem ezért kell majd küzdenie: az orvosok SM betegséget diagnosztizáltak nála. Sclerosis multiplex egy központi idegrendszert érintő gyulladásos autoimmun kór. A rajongók természetesen kiállnak mellette és gyűjtést is szerveztek az egészsége érdekében. (Bár...)

MOTO-X-OLD-NEW-WHITE.jpg

A képek nem méretarányosak. Az eddig kiszivárgott információk szerint a képernyő nagyság 4,7"-ról 5,2"-ra hízik. Egy korábbi képen az előlapok nagysága látható: az új Moto X tehát nagyobb és szélesebb lesz, ez biztos.

moto-x-new-vs-old1.jpg

És akkor a látható részletek!

Az új készüléken eltűnik a Moto-gödröcske, a helyét egy méretes műanyagszerű Motorola logó veszi át. Korábban már írtam a Dimple-ről, ahol megemlítettem, hogy a gödröcskében szívesen látnék egy gombot. A megnövekedett logó akár egy gombot is jelenthet, vagy valamilyen érzékelőt...? Ujjlenyomat olvasó? Bár ezt a találgatást épp az "M" logó vizuális megjelenése miatt kellene elvetni. 

A fa hátlap egyértelműen a MotoMaker maradását jelenti. Tehát újra saját kinézetű telefonokat lehet "összelegózni" - akár fa hátlappal is. Egyes híresztelések szerint még bőr is szerepel majd a kínálatban! 

Maga a kamera mérete nem változott számottevően - a körülötte levő káva az, ami miatt nagyobbnak tűnik. Ebbe a kávába már két LED-es fényforrás került. 

A hátlapon látható még egy mikrofont rejtő "pöttyöcskét", mint a Moto X-en. Ebből valószínűsíthető, hogy a környezet detektálása nem marad el, tehát marad a Moto X+1-nél is az előd fejlett hangfelismerő rendszere, amit a Motorola az Assist nevű programjával használ ki.

Nézzük hát az előlapot, talán itt vannak az érdekesebb dolgok!
Rögtön feltűnik a két hangszóró megléte: ezért is nincs a hátlapon egy se :-) A Moto X+1 tehát beáll a sorba, és sztereó hangkibocsájtó résszel örvendezteti meg a leendő vásárlóit. Ezzel a két méretes lyukacskával lőttek a letisztult formának! De ne feledjük, a Motorola már a Lenovóé... Nekem ez az előlapi megjelenítésről egyből kína jutott eszembe...

A közelségérzékelő és az előlapi kamera mellett az előlapon találunk még négy érzékelőt. Valahogy ismerős... Hol is láthattunk ilyet? Ja, az Amazon Fire Phonejánál! A négy előlapi infravörös kamerával egy úgynevezett Dinamikus Perspektíva megjelenítési módot mutatott be az Amazon. 

Lehet, hogy ilyesmit is tud majd az X+1? Vagy valami másra fogják használni azokat az... érzékelőket? Ha egyáltalán azok... :)

Mindenesetre szerintem fehérben meglehetősen csúnyácska lett a készülék. 

Ti hogyan gondoljátok?

 

Forrás: Droid-Life


Címkék: pletyka motorola

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr336625237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

decoati 2014.08.22. 11:38:37

(Annyit csámcsogtunk már evleaks képeken, és annyi minden marhaságra kidobja az ember azt a pár sör árát... tudom hogy nem az a pár € fog segíteni a srácon, ez csak egyfajta manifesztálódott köszönet a munkájáért... de akkor is: www.indiegogo.com/projects/evleaks-fund )

][-][alo 2014.08.22. 11:42:48

@decoati: nekem más jutott eszembe... mert az üldözési mániám piszkálja az agyam... :)
ugye a gyártók megfenyegethették a csókát - nem jó nekik, ha csak úgy megjelennek a még hivatalosan be nem jelentett cuccokról az infók / képek. Mi van, ha a csóka csak így akarja kivonni magát a forgalomból. egyfelől letudja a gyártók elöli menekülést, mondván egy halálosan beteg egyénnel már nem fognak úgy fellépni - másfelől pedig valami kis aprót még bezsebel...
persze, ez felettébb szemét gondolatnak tűnhet - ezért is nem nagyon hangoztatom, ugyanakkor láttunk már nem egy ilyen példát...
ezért is motoszkál a fejemben ez a gondolat... nem hivatalosan, ugye :)

decoati 2014.08.22. 11:59:05

@][-][alo: én a betegségétől teljesen függetlenül szálltam be, mellesleg az sm-et asszem már az ominózus Androidpolice riportban is említette. Mindentől függetlenül ha képes vagyok megvenni valami szar játékot 4€-ért, akkor tudjam már támogatni is azt az embert, aki többször témát biztosított nekünk, bloggereknek. :)

Google+
süti beállítások módosítása