Divatosítsd ki a telefonod költözés nélkül!

2014.09.02. 10:51 Yarner

Rég volt posztunk az androidosok egyik kedvenc témája, a személyre szabás vonalán, pedig nincs is szebb, mint egy alaposan kimaxolt, egyéniségünket tükröző, gondosan megtervezett honképernyő. A telefongyártók persze mindent elkövetnek, hogy már eleve tetszetős látványt nyújtson az új készülékünk, de azért a legtöbb felhasználó előbb-utóbb elkezd barkácsolni, kezdve a háttérképpel, az ikonok elrendezésével, csoportosításával. A kalandvágyóbbak akár még widgeteket is használhatnak. 

Egy dolog van viszont ebben a műfajban, ami hiába nagyon menő, olyan külön erőfeszítést igényel, ami sok felhasználó számára már nem éri meg - ezek a megszépített ikonok. Az ikoncseréhez ugyanis eddig egy erre képes új launchert kellett feltelepíteni, ami egyben azt is jelenti, hogy újra be kell lakni jól megszokott képernyőinket, ráadásul egyes kedvelt funkcióink, widgeteink ott elérhetetlenné is válhatnak, szóval macera.

ikonok.png

Nos, barátaim, erre is van egy app :-)

A neve Beautiful Icon Styler, és azt tudja, ami  cégéren áll: root, indítócsere és egyéb faksznik nélkül kicseréli az indítóképernyőnk ikonjait egy tetszőlegesen választott ikoncsomagra. Előre le kell szögezni, hogy csak a nyitóképernyőn képes erre, az alkalmazásfiókban sajnos maradnak a régi megszokott ikonok, de akkor is hatalmas előrelépés ez a jó irányba. 

bis.png

Maga az app nagyon kényelmes, átgondolt. Az ikoncsomagokat egy kattintással aktiválhatjuk - fontos észben tartani, hogy ez csak az éppen a honképernyőnkön ülő ikonokat festi át, ha utólag teszünk hozzá egy appot, újra kell maszkolni, amire az alkalmazáson belül is van lehetőség - pl. a launcherünk újraindításával, amit a menüből egy gombnyomással elérhetünk. A Beautiful Icon Styler (hű de hosszú, legyen inkább BIS) valójában egy próbaváltozat - az app alapból 3 ikoncserét enged meg, ha ennél többet szeretnénk, alkalmazáson belüli vásárlással feloldhatjuk a blokkot, ez nekem valami 225 forintomba fájt. 

Ezen kívül a BIS előzékeny módon linkeket is ad a népszerűbb ikoncsomagokra, külön fülek alatt tárolva az ingyenes és a fizetős pakkokat. Az alkalmazás kompatibilis a Samsung, az LG, a Motorola és a Google launchereivel, de talán mást is át tud maszatolni, ezértjó, hogy előbb ki lehet próbálni.

play-letoltes.png

 

Van kedvenc ikoncsomagotok?


Címkék: app alkalmazások tippek trükkök

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr926656465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meglivorn 2014.09.02. 18:14:53

Én a google laucherrel használom, Belle UI ikonokkal:
play.google.com/store/apps/details?id=com.daeva112.iconpack.belleui&hl=en

A sima szögletes nekem túl sok, a lekerekített sarok túl iphone :)
A kerek rendben lenne, de valahogy túl szimpla. Ezek az ikonok viszont pont jó középutat adnak, mindamellett kellően minimalisták és szépek.
Egy hibája van, sok appnak, aminek nincs alap ikonja (totalcommander pl.) zöld alapot ad, és van amihez nem passzol. Illetve emiatt kicsit jétszani kell hogy ne egyszinű legyen az ikonpaletta (így is folyton a dropboxra nyomok a quickpic helyett ^^°)

co2 · http://anyulontul.blog.hu 2014.09.02. 21:08:18

Köszi, régóta kerestem hasonlót

Google+
süti beállítások módosítása