Tapet - Háttérkép újragondolva

2014.09.06. 07:25 Yarner

A mobilos háttérképek iránt a színes kijelzők elterjedése óta hatalmas igény mutatkozik, emlékezzünk csak vissza az emelt díjas SMS-es hirdetések millióira, ami pár éve még a sajtót szennyezte. A tökéletes háttérkép megtalálása azóta is a készüléktulajdonosok szent grálja, az egyéniség kifejezésre juttatásának alapköve.

A Tapet nevű alkalmazás készítői (igen, ez a tapéta szó közeli rokona, a régi angolban a faliszőnyegeket nevezték így, amúgy latin eredetű) látva ezt az örökös igényt, nagyot gondoltak, és egy egész újszerű ötlettel igyekeznek bevenni a készülékeinket: appjuk ugyanis véletlenszerűen generál geometrikus háttérképeket. Alapleosztásban fél-egy óránként egy újat készít (ez lehet akár heti egy is), de ha szeretnénk, akár le is menthetjük és rögzíthetjük is az aktuális csodát, vagy mint Tápos Józsi a D&D-ben, addig pörgethetjük ki az új karaktereket háttérképeket, míg meg nem találjuk a tökéletest.

tapet1.png

Hogy ez miért jó? A Tapet tapétái a kor divatjának megfelelő flat esztétika legjavát képviselik, ilyen jellegű háttereket láthattunk mostanában pl a Nexus készülékeken is, de mégsem kell egy alapértelmezett gyári háttérképpel égni ismerőseink előtt. Ami még érdekesebb: a képek értelemszerűen a kijelzőnk képességeihez igazodnak, semmi tömörítés, semmi artifact, a lehető legélesebb (azért is beteszem: tűéles) képet adnak. Az összhatás végtelenül tiszta, esztétikus és jól áttekinthető képernyőt ad.  Az előbb éppen így nézett ki a homescreenem (Voxel ikoncsomaggal, amit a múltkor kivesézett BIS-sel tettem fel)

voxeltapet.png

Nekem bejött, egy ideig nem keresek új hátteret.

 

play-letoltes.png


Címkék: app alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr576673077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(((d(-_-)b))) 2014.09.06. 21:08:44

No, hát nem tudtam mi hiányzott...de ez, meg hogy "égni a haverok előtt egy alapértelmezett háttérképpel" gyökeresen megváltoztat mindent amiben eddig hittem...

][-][alo 2014.09.07. 16:01:04

@(((d(-_-)b))): ööö - a haverok szó eddig nem is szerepelt az oldalon, most már van legalább kettő ;)

Metaaal 2014.09.07. 17:35:47

Ezen gondolkodj el:"tűéles".

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.09.08. 09:37:08

@Metaaal: Direkt a Te kedvedért írtam bele. :-)
A "tűéles" szó egyrészt régi, több évtizedes fotós szófordulat, másrészt, ha irodalmi szövegekben keresed, rájöhetsz, hogy eredetileg a "tűhegyes" szinonimájaként használták.

Metaaal 2014.09.08. 22:45:53

Köszönöm. :) De attól még értelmetlen :)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.09.09. 09:48:00

@Metaaal: A nyelv egy élő dolog. Attól lesz értelme, (a)hogy használjuk /--bölcsészkar OFF :-)

Google+
süti beállítások módosítása