Androidokkal támad az Acer

2014.09.18. 21:15 Hrobert

Az Acer magyarországi képviselete ezen a héten tartotta szokásos sajtóeseményét, amelyen a cég gyakorlatilag teljes palettáját megismerhettük, és a legújabb, az IFA-n bemutatott újdonságaikat is elhozták. A hangsúly persze inkább a laptop-vonalon volt, ezekről (és a monitorokról, projektorokról) bővebben vadiúj társoldalunkon olvashattok hamarosan.

DSC_0111.jpg

Androidos szemmel is volt viszont örömhír, hiszen az Acer is elhatározta magát, és ezentúl ha minden jól megy egyre több androidos terméküket vásárolhatjuk meg hivatalosan is itthon, ezekből egy szakajtónyit meg is tapogathattunk a helyszínen.

Az Acer ésszerű módon elsősorban az alsó-középkategóriát célozza meg készülékeivel, ami jó stratégia, hiszen az árérzékenyebb vásárlók valószínűleg nagyobb eséllyel váltanak, főleg a nagyobb gyártók gyakran csalódást keltő olcsóbb termékeiről. Komolyabb tesztig nem foglalnék állást, hogy az Acer telefonjai mennyivel állják jobban a próbát, de első blikkre nem kell szégyenkezniük, elég jól összerakott készülékek benyomását keltették.

Okostelefonos ágon két termékvonalat különböztet meg a gyártó, a Z-jelű készülékek az alsó kategóriában próbálnak meg vevőket csábítani, míg az E-vonulat valamivel magasabbra helyezhető, de még mindig ésszerű árú készülékeket tömöríti.

A Z4 és Z5 jelenti a kínálat alját, ezeket egyes országokban már az év eleje óta forgalmazzák, néhány webshopban itthon is elérhetőek, előbbi 30, utóbbi 45-50 ezer forint közötti árakon, ráadásul kétkártyás kivitelben. 

A Z4 árába persze nem sok extra fért bele, de ennyi pénzért nem elvetendő alternatíva: 4 colos kijelzője 480x800 pixel felbontású sima TFT panel, ami 233 ppi-s pixelsűrűséget jelent, a processzor meg nem nevezett gyártótól származó kétmagos 1,3 Ghz-es órajelű darab, emellé 512 MB RAM és 4 GB belső tárhely jár, utóbbi természetesen bővíthető. Kamerája csak hátul van, méghozzá egy 5 MP-es modul, LED-es villanóval megtámogatva. 130 grammos tömegével és 9,7 mm-es vastagságával mérete is egész kellemes, viszont az operációs rendszer nem a legrissebb, csak 4.2.2-es Jelly Bean fut az eszközön. Ezen kisebb szoftveres extrákkal próbáltak kompenzálni az Acernél, saját AcerFloat multitasking megoldásukkal és különböző testre szabható profilokkal is felturbózták a rendszert. Adatátviteli fronton mobilinternetben HSPA a maximum,és természetesen WLAN és Bluetooth is van. Ami még kiemeli a telefont a zsúfolt mezőnyből, az a DTS technológiával megtámogatott előlapi hangszóró lehet, ebben a kategóriában nem igazán szokás nagy hangsúlyt fektetni a hangzásra, de az Acer palettáján minden telefonban megtalálhatjuk ezt a megoldást.

A Z5 leginkább méretben tér el a Z4-től, ez már 5 colos megjelenítőt kapott, felbontása viszont nagyjából ugyanaz, 400x854, pixelsűrűségben tehát visszaléptünk 200 ppi alá, ezen kívül viszont csak a HSPA+ támogatásban és az előlapi kamerában különbözik az egy számmal kisebb testvértől. 

A Z500-as már egészen más tészta, ezt a terméket az IFA-n mutatták be, ugyan 5 szintén 5 colos a kijelző, de immár 1280x720 pixel felbontású IPS panel van alatta, és Gorilla Glass 3 védi a karcolásoktól. Processzora 4 magos, 1,3 GHz-es Mediatek MT6582, és a RAM mérete is 1GB-ra hízott. A belső tárhely szintén 4 GB de itt is bővíthető egészen 32-ig. A hátlapi kamera felbontása immár 8 MP, full HD videofelvételre is képes, megvan a LED villanó is, az előlapon pedig egy 2 MP-es egység kapott helyet. Adatátvitelben HSPA hálózatokat támogat, nem maradt ki a 802.11 b/g/n szabványú WLAN modul, és a 4.0-ás Bluetooth sem, akkumulátora pedig 2000 mAh-s, ráadásul már az Android verziója is 4.4.2-es.

acer_liquid_z500_7_16x9-578-80.jpg

Ez a készülék még nem érhető el hazánkban, de egyéb európai országokban 150 euró körüli áron kapható, ami abszolút vállalható érte, ha nálunk is beáll 60-70 ezer körüli áron, igen versenyképes lehet.

Az E szériából itthon egyelőre az E3 érhető el, ez szintén egy év eleji modell, azon kevés áruházban, ahol árulják elég nagy szórással, 65 ezer forint körül mozog az ára. Ezért a pénzért elég sokat kaphatunk, az E3 is HD felbontású IPS kijelzővel büszkélkedhet, mérete 4,7 col, négymagos, 1,2 Ghz-es MTK processzora mellé 1 GB RAM-ot kapott, hátsó kamerája 13 MP-es, és különlegesség, hogy az előlapi kamera mellé is tettek egy LED-villanót, így még a (külső) sötétség sem szabhat határt a féktelen szelfizésnek. Az Android verziója sajnos itt is csak 4.2.2.

Liquid_E3_black_sku_main.png

Hamarosan érkezhet a nagyobb testvér is, az E700, ami az eddigiekkel ellentétben nemhogy két, de három SIM-es változatban is létezik, ám ennek hazai elérhetősége még nem biztos. 

Ez a készülék is kiváló ár-érték aránnyal kecsegtet, Európában 200 eurót kérnek érte, specifikációk szintjén pedig hasonlót hoz, mint az eddig említettek, de persze itt is van egy kis extra. 
A kijelző továbbra is HD felbontású IPS, 5 colon, 1,2 Ghz-es MTK processzor Mali 400 grafikus egységgel, de a RAM mérete 2 GB-ra nőtt, és a belső tárhely is megnégyszereződött, 16 GB, de a bővíthetőséget nem hagyták el. A hátlapi kamera 8 MP-es, az előlapi 2, és itt is mindkettő mellett megtalálható a LED-vaku. Megkérdőjelezhetetlen előrelépést jelent a 3500 mAh-s akku is, az Android pedig itt is 4.4.2-es KitKat. 

A kicsivel távolabbi jövőben (elvileg még idén) érkezik még egy Acer telefon a magyar ugarra, de hogy kicsit kevésbé tudjuk elhelyezni, ez nem betű+szám kombót kapott névadásnál, hanem Jade névre hallgat. 

A készülék már elérhető az ázsiai piacokon, szerintem kissé érdekes helyen van a kínálatban, hiszen nagyjából azokból a specifikációkból építkezik, mint a korábban leírtak, az E700-nál jópár helyen gyengébb, de dizájn terén jóval előremutatóbb annál.

Hangyányit nekem a képek alapján LG G2 utánérzésem támadt (ezt élőben sajnos még nem láthattuk), a kijelző szinte teljesen kiér az oldaláig, mindössze 7,5 mm vastag és 110 grammot nyom. A kijelző könnyen kitalálható, hogy 5 colos és HD felbontású, Gorilla Glass 3-mal. A processzor 1,3 Ghz-es MTK gyártmány, Mali 400MP2  GPU-val, de a RAM itt csak 1 GB, a belső tárhely pedig 8 GB, micro SD bővítés lehetőségével. 
A hátlapi kamera 13 MP-es, LED-es, HD videóra képes, ami itt érdekesség, az az f1.8-as fényerő, a többi márkatárs f2.4-es értékével szemben, az előlapi egység ugyanúgy 2 MP, de LED nélkül. Ebbe a vastagságba sajnos megint csak 2100 mAh-s akksit tudtak bezsúfolni, egyéb paramétereiben pedig hozza az Acer átlagát, az Android pedig itt is 4.4.2-es.

Ára elvileg 300 euró alatt lesz Európában, itt kell nagyon figyelni a hazai árazásnál, komolyabb árcédulával ezekkel a specifikációkkal nem biztos, hogy fog olyan jól fogyni, mint a társai.

Végül, de nem utolsó sorban, a Jade-del együtt bemutatkozott az Acer első hordható kütyüje, a Leap, ami a "smartband" sorba illeszkedik, tehát gyakorlatilag egy fitneszkarkötő. A manapság divatos funkciókkal bír, az egy colos monokróm kijelző jelzi az időt, lépésszámot, megtett távot, jelez, ha üzenetünk jött, és zenét is irányíthatunk róla.  5-7 napos üzemidőt ígérnek hozzá, Bluetooth 4.0-ás szabvánnyal kommunikál, és IPX7-es minősítésű, tehát 30 percig kibírja 1 méterrel a víz alatt. Ami pedig a legfőbb, 5 féle színben lesz elérhető, ezeknek a fantázianeveitől megkímélnék mindenkit, a galériában megtekinthető a kavalkád.

Izgalmas év vége elé néz tehát a magyar Acer, a karácsonyi időszakra persze minél több készüléket érdemes lesz minél szélesebb körben piacra dobniuk, remélhetőleg hamarosan ki is próbálunk a fent említettek közül néhányat.


Címkék: acer bemutató sajtótájékoztató

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr636709509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása