HTC One M8 Lollipop

Tegnap este begördült a szállítmány a HTC One M8-hoz is, immáron ezen a készüléken is az 5. verziójú Android, fedőnevén Lollipop feszül.

screenshot_2015-01-29-09-32-04.png

Nemcsak az Atletico Madrid és a Barcelona összecsapása volt terítéken az este folyamán, hanem a csaknem egy félidőt igénybe vevő Android- és HTC Sense frissítés is. Maga a művelet szokás szerint semmilyen felhasználói teendőt nem igényel a jováhagyástól eltekintve, de nem árt, ha az akkumulátor biztonságos töltöttségen van, mert a képernyő folyamatosan világítani fog, hol a HTC képernyője, hol egyéb infók, mikor az alkalmazások is igazítva lesznek az új felülethez.

A Lollipoppal együtt a Sense, azaz a HTC saját bőre, kezelőfelülete is felvarráson esett át, nincs szó drasztikus funkcióbéli módosításokról, de a megjelenés apróságokkal változott. Miért is maradt volna minden a megszokott, a hivatalos indoklás szerint azért gyúrtak rajta, hogy jobban illeszkedjen az Android 5-ös változatához. Ennek megfelelően az értesítési mező nem olyan, mint tegnapelőtt volt, illetve az "energiakezelő pult" távozott korábbi formájában, én nem találtam ugyanazt a widgetet, tehát a fényerő/wifi/mobilhálózat/bluetooth/GPS egységet. Vagyis van hasonló, csak mindegyikből hiányzik pont valami olyan, ami nekem kéne. Mindegy, így települt fel hamarjában a Power Toggles nevű alkalmazás, ami szabható, nyeshető, szabadon mázolható és építhető.

Sajnos korábbi képernyőmentésem nincs, de álljon itt az újabb értesítő mező demonstrálásképpen.

screenshot_2015-01-29-09-57-06-2.png


A sötét képernyő feloldásakor az eneregiatakarékos beállításra figyelmeztető sáv a képernyő közepén terpeszkedik, nem pedig a felső szakaszában, így ha mellényúlok, könnyebben ki tudom kapcsolni, amit persze nem szándékozok, ez is bosszantó kicsit.
Az animált folyamatjelzők mintha kissé máshogy mozognának, egyéb változás nem tapasztalható elsőre. A készülék ugyanúgy működik, mint a frissítés előtt, akadás, fagyás nincs eddig egyik alkalmazással sem.
A memória telítettségének részletezése is újdonság, ez az Apps (Alkalmazások) menüponton belül látható a futó alkalmazások lapon.

screenshot_2015-01-29-10-25-22.png

Az viszont szinte törvényszerű, hogy a HTC és Google alkalmazások egy része az Android megújhodásával párhuzamosan szintén frissül, úgyhogy nosza, teszteljétek ti is! Kérjük szépen a tapasztalatokat megosztani, akár itt hozzászólásban, akár az Androlib oldalunkon a Facebookon.


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr867119815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása