Egészség mindenek felett

2015.07.10. 11:27 Gabking

A ma reggeli azokra a Samsung készülékre, amiken telepítve volt az S Health alkalmazás frissítés érkezett. Immár harmadik alkalommal történt meg, hogy az eredeti programot gyökeresen átalakították, és nem csak megjelenésen, és a felhasználói felületen történtek jelentős változtatások, hanem magán a koncepción is.s_helath_1.PNG



Az előző verzióknál még olyan érzése volt az embereknek, mintha nem tudták volna eldönteni, milyen irányba is fejlődjön ez a program, maradjon meg egyszerű fitnesz kiegészítőnek, amivel letudhatunk egy kötelező pipát a termékleírásban, vagy menjen el az ultra hardcore sportmenedzser irányba. Olyannyira kettős volt ez az érzés, hogy a Samsung S5 esetében a gyári S Health alkalmazás is képes volt pl a biciklizés, túrázás, sport tevékenységeket mérni, gyűjteni, és az elért eredményeket tárolni, azonban a telefonnal együtt járt egy két éves Endomondo PRO is, ami azért sokkal kiforrottabb volt ezen a téren.

s_helath_2_1.PNG

A ma reggel megérkezett 4.1.0.0059 verzió számú S Health leszámolt ezzel a dilemmával. Most már egyértelműen egy életmód manager alkalmazás felé frissült, ahol a napi vízfogyasztásunkat, alvásunkat, esetleg a séta közben megtett lépéseinket, étkezésünket tudjuk követni. Az aktív sport teljesítmények mérésére megmaradt például az endomondo-nak. Azonban kissé csorbítja a frissítést, hogy például az ételek kalóriabevitelét sajnos nem tudja csak angolul, nincs magyar adatbázis erre a célra. Akinek ez fontos, használják a kaloriabázis.hu oldalt, már mobil nézetben is tökéletesen megfelel a célra. Ami azonban pozitív, hogy megjelent a partner alkalmazások kezelése, ezzel külső fejlesztők is lehetőséget kaptak a keretprogramba kerülésre, nekem kifejezetten szimpatikus lett a Hydro Coach integrálása, ami figyelmeztet a szükséges folyadék bevitelre.

 

 
A frissítés egyik apropója az lehetett, hogy a nemsokára elérhető Samsung S6 már ezzel a verzióval fog érkezni, így elérhetővé tették más készülékek számára is.

 


Címkék: Samsung S5 S6 S Health

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr527355606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása