Ha a Randivonal mobil appján múlik, akkor örökké matyizni fogsz

Eljött az ideje, hogy némi lélekrendberakás után ismét szétnézzek a húspiacon, úgyhogy beregisztráltam a Randivonalra, ahol állítólag "Komoly kapcsolatok születnek". A választás azért esett rá, mert régóta ismerem, de igazából tök mindegy, hogy hova regisztrál az ember, úgyis ugyan azokat az embereket fogja megtalálni, csak különböző "árakon". Igen, árakon, mivel a Randivonal is elkéri az árát annak, hogy írhass vagy csak szimplán megnézhess ott bárkit. Online emberkereskedelem at its best. A probléma nem is ezzel van alapvetően, működhet ez így, ha egy korrekt is használható szolgáltatás áll mögötte, de sajnos ebben az esetben nincs így, nagyon nem.

Randivonal mobil app, ha nem szívtál volna még eleget az életben

Isten nem ver bottal és a magány mellett a tárkeresők oldalaktól fogod a másik pofont kapni. A RV-nak van egy saját mobilappja is, ami mindenféle csilli-villi szlogennel hirdeti magát, de alapvetően egy kalap pillangót sem ér. A webes felületen látható, hogy ki-mikor lépett be, a leírása szerint milyen társat keres, mióta aktív, mióta nem, a mobilappon viszont semmi ilyen információ nincs, simán belefuthat az ember olyan társkereső fiúba / lányba, aki nem lépett be egy fél éve, írhatja neki a leveket, nem fog történni semmi. Ennyi erővel mindenki áshat magának egy szimpatikus gödröt a kert végében és abba kiabálhat, ingyen. A dolog persze kiküszöbölhető azzal, ha kedvencnek jelölöd és később a webes felületen megnézed, hogy egyáltalán aktív-e az illető, de ilyenkor meg sokszor hülyét csinálsz magadból, mert a kedvencnek jelölésről értesítést kap a másik és ha esetleg a weben "nem jön be az illető", de a kedvencnek jelölés miatt az rád ugrott jöhet a magyarázkodás, miszerint nem azért jelölted be, mert tetszik, hanem azért mert egy rossz applikációt használsz. Nesze neked önbizalom építés!

A Randivonal mobilapplikáció másik erőssége ez:

 screenshot_2015-05-14-08-02-12.png

 

Fagy, de olyan szinten, hogy 5 percen túl nem él egy session, úgyhogy állandóan újra kell indítani és újra kezdeni a böngészést elölről. A webes felületen vannak előre elmenthető szűrők (ahol beállíthatod a preferenciáidat és nem kell mindig újra megadnod, hogy kiket keresel, csak betöltened). Ezek a szűrők természetesen nem érhetőek el mobilról, úgyhogy a fagyások mellett még ezeket is állítgathatod be újra. 5 perceként. Ha ettől nem esik le a libidó, akkor semmitől :)

Randivonal <> privacy és adatbiztonság

A másik baromi nagy probléma az, hogy a mobilverzióban meg tudod nézni, hogy milyen társkeresők vannak a kb. 500 méteres körzetedben. Ez persze tök jó dolog alapvetően, mindaddig amíg rá nem jössz, hogy gyakorlatilag simán le lehet trackelni, hogy mikor, hol vagy éppen, mutatjuk (a fényképeket mi pixeleztük ki):

 lofasz_privacy.jpg

 

Nagyon sok lány panaszkodott már amiatt a levelezéseink során, hogy különböző beteg emberek szálltak rájuk, a Randivonal megoldotta ezt a részét is szépen, gyakorlatilag tálcán kínálja az emberek hollétét a perverzeknek és különböző mentális betegségekben szenvedőknek. Mondanom sem kell, hogy engem is a szívbaj kerülgetett, amikor megláttam, hogy az egyik ott megismert pszichopata lány, aki éveken át zaklatott most épp a szomszéd házban tartózkodik és azt is látja, hogy én mikor vagyok otthon, vagy a munkahelyemen, ami nincs túl messze egymástól. Ezt a "lehetőséget" persze kikapcsolni sem lehet, max lelövöd a GPS-ed, de akkor Te sem láthatod, hogy kik vannak a környékeden. 2015-ben elég durva földbedöngölése ez az emberi jogoknak, de nyugodjon le mindenki a picsába, az ASZF-et elfogadtuk, szóval azt csinálnak az adatainkkal, amit akarnak. És meg is teszik.

Teszt userek, teszt userek mindenütt!

A legjobb, hogy a Randivonal tele van teszt userekkel, én személy szerint keresőszóra 7-et találtam, de ki tudja, hogy hány "rohangál" odafent csapdába csalva a szerencsétlen szerelem-keresőket. Mutatunk is Nektek egyet, így néz kívül:

 fake_ancsa.jpg

és így néz ki belül:

 eztmegszivatadrecskagep.jpg

 

Az ügyfélszolgálatnak több ízben, több helyen szóltam, hogy ezeket el kellene tüntetni, mert félrevezeti a felhasználókat, de mindig ugyan azt az egyen választ kaptam, hogy:

Kedves Felhasználónk!

A feljelentett felhasználó az informatikai osztályunk egyik tesztprofilja.
Az ilyen tesztprofilokkal tudják ellenőrizni az esetlegesen bejelentett hibákat, új szolgáltatásokat, stb.

További sikeres társkeresést kívánunk!

Üdv,
************* - Ügyfélszolgálat

 

Hát, így ugrik Rád az Ancsának álcázott informatikai osztály, aminek annyi esze sincs, hogy default-ból hide-olja a szerencsétlen felhasználók elöl ezeket a kamuprofilokat, ha meg az ember szól érte, akkor kap egy sablon levelet, ami alapján valószínűleg nem én vagyok az első, aki ezért szólt, de változtatni ezen persze nem akarnak, mert minek.

Figyelj, most jön az igazi fekete leves -> automatikus előfizetés meghosszabitás = pofátlan lopás

Aki rászánja magát, hogy fizet a szolgáltatásért nagyon jól gondolja át, hogy mivel fizeti azt! Én elkövettem egyszer azt a hibát, hogy PayPal-lal fizettem, aminél (a bakkártyás fizetés mellett) a Randivonal elképesztően simlis módon jelzi, hogy: "A Randivonalon a Paypal - akárcsak a bankkártyás fizetés - megújuló fizetési lehetőséget foglal magában." Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha lejár az előfizetésed, akkor automatikusan leszedik a következő havit / 3 havit, ha akarod, ha nem. Az előfizetésnél nem hívják fel a figyelmed arra, hogy meg fog történni, egyszerűen egy SMS-ből jössz majd rá, hogy lehúztak 2-3 ezer, vagy még több forinttal, aztán persze majd elmagyarázza az ügyfélszolgálat, hogy hogy tudsz leiratkozni az automatikus hosszabbításról, de a frissen lehúzott pénzed nyomát már bottal ütheted... Ezek mekkora suttyók már, nem?

"Kedves Bravo, Laci, vagyok, 29 éves, sokat matyizok, félek, hogy megvakulok, de a Randivonal mobilappját már nem merem használni, mit tegyek?"

Kedves Laci! Ne aggódj, nem fogsz megvakulni, sőt, a prosztatádat, a vérkeringésedet is rendben tartod a rendszeres sportolással, de azt ajánljuk, hogy próbáld ki inkább a Tinder-t, mert ott is láthatod, hogy kik vannak a közeledben, csinálhatsz adatlapot, ha valakivel levelezni tudsz, akkor annak már tuti tetszel és az egész figyelj Laci: INGYEN VAN.

Úgyhogy Kedves Lacik és Sorstársaik, ha mobilról szeretnétek megtalálni a nagy Őt, akkor érdemes a Tindert használni, ami mellett nem csak az ingyenesség és a személyes adatok korrekt kezelése szól, hanem az is igazából minden társkeresőn ugyan azok a lányok / fiúk vannak fent, ergó ha nem itt, akkor ott fogjátok megtalálni ugyan azokat az embereket.

Csak nem mindegy, hogy milyen áron.


Címkék: alkalmazások randivonal

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr987478140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cirrus 2015.05.22. 19:41:45

Böngészővel próbáltad mobilon? Nem kifejezetten reszponzív, de használhatónak tűnik, akár csak a user ellenőrzéséhez.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2015.05.22. 19:43:27

@Cirrus: Amihez van natív app, ráadásul ennyire képcentrikus oldal, azt nem szoktam böngészőben nézni, mert nagy adatforgalmat csinál, lassú és hát rendszerint kínlódás.

törzsmókus 2015.05.22. 21:02:55

szerintem ezt a szintű jogleszarást (nem tiltható pontos helyadat) jelenteni kéne a googlenél. nagyon durva.

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.05.24. 10:58:37

A helyadat kapcsán: emlékeim szerint az alkalmazásban, a beállítások közt ki lehet kapcsolni a dolgot.

Krisz101 2016.03.11. 00:06:27

A nagy részével egyetértek de ilyen káros hülyeségeket ne írj légyszi és javítsd a cikkben hogy bárkit lehet zaklatni neadjisten megtalálni "helyadatok" alapján! Ez egy elmebeteg feminista férfigyűlölő hiszti amivel usaban nekimentek a tindernek is, azóta nem lehet normálisan használni a lokaciot, mert direkt lerontja több kilométerrel a pontosságot.

De tényleg nem értem szakemberként ilyet hogy írhatsz le? Eleve ugyebár adótorony alapján lokalizal meg a Google saját algoritmusa alapján amit kb senki nem tud hogy működik. Kivéve persze ha bekapcsolja a gpst amit a nők 99.999 egész biztos nem tesz meg azt se tudja hogyan kell. Plusz az App is késik órákat sőt napszakokat. Ha nagy szerencséd van egy 500m és pontosságot esetleg kaphatsz de azzal egy nagyvárosban bárkit kiszűrni nulla esély! Pont azon a helyen amit képen mutatsz, szoktam keresni, rendszeresen lehetetlen hekyeken, út közepén, dunaban stb vannak a nők. Ill rendszeresen volt nekem hogy kerülettel odébb mutatta a nőt mint ahol valójában volt.

Fontos amit csinálsz mert én is fel vagyok háborodva a randivonal dolgain, az hogy rátették a kezüket a hazai piacra és közben állati szar és elavult szolgáltatást nyujtanak! Viszont a lokacion pont hogy pontosítani kellene, miért is ne lehetne manapság már elvárás hogy valakinek legalább pár 100 méter pontossággal tud a helyzetét, ez semmilyen "zaklatast" nem tesz lehetővé (csak a feminista hisztérikak fejében...)

Krisz101 2016.03.11. 00:21:43

Ez Amerikában ugy volt h valami "security expert" közölt egy cikket, miszerint soha napján kiskedden, bolygók együttállása esetén, extrém nehézségek árán sikerült egy nőnek visszaharomszogelni a pozícióját. Ott is persze max épületnyi pontosságrol beszelhettunk, jó pár feltétel megléte esetén, aminek a hétköznapi reprodukálhatósága kb nulla. Na de ez épp elég volt h beinduljon a feminista jogvédő hiszti hogy itt majd nők hordáit fogják perverzek megerőszakolni és hasonló valóságtól elrugaszkodott baromságok. Na és emiatt nem lehet normálisan használni a tindert mert akkora direkt pontatlanságot tesz bele hogy nem tudod megmondani hogy valaki pl óbudán van vagy ujpesten és hasonlók :/

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2016.03.11. 13:55:25

@Krisz101: KÖszi az észrevételt, sajnos cikket utólag nem írunk át (ha így lenne, akkor kb. 2 ezer darabbal kellene megtennünk, mert frissültek / újultak / változtak a benne lévő információt). Ha azóta javult a funkció vagy a megoldás és ez a cikk nagyon szúrja valakinek a szemét (és illetékes is az ügyben), majd megkeres minket, aztán egy újabb cikkel helyrerakatja, ha meg nem, akkor marad a deal with it kategóriában. A mi feladatunk a tájékoztatás és nem a cégek mosdatása, a Randivonalé, ami minden csak felhasználóbarát, meg pláne nem.... Őszinte leszek: Olyan szinten szarok rájuk, mint ahogy ők szartak a csőstül jövő problémákat bejelentő support megkereséseimre.

Google+
süti beállítások módosítása