Az előlap mekkora részét fedi le a kijelző? #2

2015.05.25. 21:33 ][-][alo

Több mint egy éve már feltettük a kérdést, akkor a Twitteren ment körbe egy grafika, amin az akkori készülékeket szerepeltették az előlap és a kijelző összevetésében.

Most egy dán weboldal ( Mobilsiden ) készített egy képet, melyen napjaink készülékei szerepelnek. Lássuk hát, korunk eszközeinél mekkora területet fed le a képernyő!

screen-to-body-ratio-infographic.jpg

Egy picit csalóka az összevetés, hiszen jó volna különszedni képernyő méretenként az értékeket: így jobban összemérhetőek lennének az azonos "ligában" szereplő készülékek.

Az előző cikkben én már a 85-90%-os "lefedettséget" céloztam meg, mintegy vágyálomként, vagy hihetetlen kategóriaként. A Sharp modellje már-már a 80%-ot feszegeti. Innen pedig már gyerekjáték lesz az a maradék 5-10%... ;-)

A kérdés ma is aktuális:

"Szerintetek meddig mennek el a gyártók? 85-90%?"

 

Lustábbak kedvéért az előző kép is:

nagysag.png


Címkék: érdekes kijelző összehasonlítás készülékek

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr197490988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.05.25. 22:10:56

Ez egy valóban fontos versenyszám egy érintőképernyős telónál. Hogy jött ki a 3G esetében 50%-os arány? Ez nekem nagyon alacsonynak tűnik.

Amúgy meg annak idején az LG G2 rengeteg trükköt bevetett (pl gombok hátlapra tétele), most meg sehol sincsenek a kínai invázió mellett? Az oppo még csak a második generációnál tart, vajon hol a bibi ezeknél?

Google+
süti beállítások módosítása