[Tippek-trükkök] Hogyan lesz látható az eszközöd a Total Commanderben?

2015.05.27. 19:00 ][-][alo

Sok androidos eszközt nem ismer fel normálisan a Windows. Vagyis erre a következtetésre jut az a felhasználó, akinek a telefonja, táblagépe nem lesz látható a népszerű Total Commander (TC) fájlkezelőben.

A számítógépre rácsatlakoztatott eszköz a Windows Intézőben mindig látható lesz (Start gombon jobb klikk, előugró menü: "A Windows Intéző megnyitása"). Való igaz, némileg nehézkes az Intézőből Intézőbe, vagy a TC-ből Intézőbe másolgatás.

A TC-ben viszont egy egyszerű beállítással megoldódnak a másolgatási problémáink.1377173193_00-total-commander.jpgKép: androes.ru

 

Indítsuk el a TC-t, majd válasszuk a Beállítások-on belül az Általános Beállítások menüpontot. Nincs más dolgunk, mint a Szülő mappa megjelenítése... lehetőséget bepipáljuk. 

tc_-_beallitas01.png

 Legközelebb, ha androidos készülékünket rádugtuk a számítógépre, a TC indítását követően válasszuk a  legördülő menüből a Számítógép (áttekintés) menüpontot. 

tc-4.png

És máris látható kedvenc eszközünk, amelyet megnyitva már tudunk majd másolgatni, hiszen normálisan használható lesz a telefon, tablet a TC-ben.

tc_-_02.png

 

Lehet, néha gyorsabb csak visszalépkedni a könyvtárakból, ugyanúgy a fenti áttekintőben találjuk majd magunkat:
tc_-_03.png

 

Amit még érdemes tudni: általában "Internal storage" könyvtár fogad bennünket az eszközön belül. Amennyiben a táblagép, vagy a telefon rendelkezik memóriakártya foglalattal, és van is benne kártya, megjelenik még egy "External storage" könyvtár is. 

DCIM könyvtárban lesznek az eszközzel készített fényképek, videók. Az Android könyvtárat kerüljük el, a többi könyvtárban is csak akkor "garázdálkodjunk", ha tudjuk, hogy mit csinálunk!

A másolásokat követően figyeljünk az eszköz megfelelő eltávolítására! (Jobb oldalon a tálcán USB-s ikonon jobb klikk, adott eszköznél pedig a leválasztás megjelölése! Pontosan ugyanúgy, mint ahogy a pendrive-okat kell(ene...) eltávolítani!)

Az oldal és a cikk írója semmiféle felelősséget nem vállal a helytelen másolgatásokból adódó esetleges adatvesztésért, vagy rendszerösszeomlásért, valamint a helytelen eltávolításból adódó memória- és/vagy eszközhibákért!

 

 

 


Címkék: alkalmazások [Tippek-trükkök]

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr87115215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2015.05.28. 06:47:54

Ezzel csak az a gond, hogy ha a telefon kizárólag csak az MTP-t támogatja, akkor snassz tároló módban nem fog megjelenni és használni sem lehet így.

Holtsav 2017.08.13. 16:02:28

Az a gond, hogy nekem nem jelenik meg a Számítógép (áttekintés) lehetőség.

Google+
süti beállítások módosítása