Jó pár Galaxy S6 tulaj átverve érzi magát

2015.06.16. 14:59 Yarner

A Galaxy S6 (meg persze tesója, az Edge) jött, láttuk és győzött - legalábbis annyiban, hogy lényegében mindenki odavan érte, és a hírek szerint az eladások is jól alakulnak (vagy mégsem? ez majd év végére eldől).s6.jpg

 

A kellemes (bár kissé ismerős) külsejű és kiváló teljesítményű készülék jó visszhangra talált a mobilos közönség soraiban, csak egyetlen csoportnak volt komolyabb morognivalója: éppen a keményvonalas Samsung rajongóknak. A szexis dizájn oltárán ugyanis a koreai óriás éppen azokat nagyon praktikus a tulajdonságokat áldozta fel, amelyeket a fanok évekig a másik csapat orra alá dörgölhettek: bővíthető tárhely, cserélhető akku, hosszú üzemidő, és a tavaly bevezetett vízállóság. Persze lenyelték a keserű (és jó drága) pirulát, mert a telefon tényleg szép és mindenki egyetért abban, hogy villámgyors (már ha időnként újraindítják, de már jön a fix).

Na, erre most, 2 hónappal később, bejelentették a Galaxy S6 Active-ot, amire ezúttal senki nem számított.

s6active.png

s6active2.png

A belseje lényegében ugyanaz, mint az S6-é, (bár nincsen benne ujjlenyomat-olvasó), de vízálló, és kb. 1000 mAh-val nagyobb az akkumulátora. Nem akárhol született egy sértődött cikk a témában, egyenesen SamMobile blogon fakadt ki az egyik szerkesztő, aki éppen a kellemetlenül rövid akkuidőt érezte az S6 legnagyobb hibájának, és most átverve érzi magát, hogy akár ki is várhatta volna a combosabb verziót. 

Igazat adtok neki? Igaz, hogy az Active tovább bírja, de az S6 legnagyobb vonzerejét, a szexis külsőt veszítette el, meg persze repült a nagyon hasznos ujjlenyomat-olvasó is (azt használja valamelyőtök egyébként? Hasznos fícsör?). A kommentekben nyugodtan megmondhatjátok a tutit! 


Címkék: hírek hír Galaxy Samsung S6 S6 Edge

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr117548120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UFP P 2015.06.16. 16:53:14

Aki volt akkora gyökér, hogy megvette, és most meg panaszkodik az meg is érdemli. A samsung nem hazudott az akku méretéről(mint mondjuk az nvidia a 970 memsávszéljéről) gyakorlatilag csak épp az nem volt ráírva az S6 hírdetésekre, hogy ez csak kirakattelefon, és nem valódi használatra van kitalálva.

Azt kapták amit ígértek nekik, azt vettek amit akartak.

czifraj2 2015.06.16. 17:12:11

"meg persze repült a nagyon hasznos ujjlenyomat-olvasó is (azt használja valamelyőtök egyébként? Hasznos fícsör?)"

Erre csak egy válaszom van. Jelszót bárki cserélhet bármikor, na-de ujjlenyomatot?

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2015.06.16. 19:42:53

@czifraj2: rányúlsz a villanyrezsóra mint Berényi Ákos anno a Barátok köztben, aztán le van cserélve

tippan67 2015.06.17. 06:19:33

Két Samsung telefonom volt, persze egyik sem a felső szegmensből, a Wave II, imádtam, és a Galaxy S Advence, ami egy életre elvette a kedvem az androidtól. Tudom, tudom, van aki szereti, de én nem. Maradtam volna Samsungos, ha marad a Bada, vagy jön a Tizen, de nem így alakult, szóval inkább Windowsra váltottam. És most tökéletesen elégedett vagyok a Lumia 735 telefonommal. Szóval igen. értem én, hogy az S6 tulajok átverve érzik magukat, de ha jobban belegondolunk, mindenki át van verve, aki ilyen méregdrága készülékeket vásárol.

pneumónia 2015.06.17. 08:15:25

Samsung ingyen sem kéne komolyan mondom, mocskosul túl van árazva, alma pláne nem. Egy kicsi utána olvasgatással rájön az ember hogy a "kínai"nak tartott telefonok simán le fogják nyomni, Xiaomi, Meizu...stb
És most tényleg nem a trollkodás miatt, hanem valóban jobb a szoftvere a Meizunak is (Flyme), ha van is bármi bug, szinte hetek alatt kiirtják, jó hardver, és jó minőségben. Persze a Lenovo is keményen kezd feljönni.
A China brand mint gúnynévre, pedig annyit tudok mondani h akárcsak az alma (Foxconn) mind mind Kínában készül, ennyi. A Nokia meg inkább Microsoft termék, senkinek nem ajánlom, meg lehet nézni a windowst mekkora bug romhalmaz, na most ezt telefonra, nem köszi :) Hogy fejlődött oké persze, 4-5 év alatt elérték a hibamentes telefonálás funkció, azért ez nem semmi :)) Ja és ilyenkor jönnek a 8 évvel ezelőtti 256 Mb ramos androiddal, hogy miért nem megy a 4K HD videó rajta pedig kéne, pff. Ki kell nézni egy 8 magos MTK chipes Meizut és csak lesni...

Rejtélyes 2015.06.17. 08:16:27

Milyen kis akkuido? Egesz napos hasznalat alatt alig fele akksi megy el? Nem kellene max fenyeron hasznalni.

Az egyetlen problemam a bal also gomb csereje. Helyi menunek eszmeletlen jo volt S4-en, de nekem nem kell kulon gomb a futo programokra, arra ott volt a hosszan megnyomott menugomb.

Tud valaki programot (nem jailbreaket) amivel at lehet allitani?

PS: ujjlenyomat-olvaso hasznos, foleg azert, mert nem tudjak lelesni a kodot, es "nehezebb" elteveszteni :) Csak adj hozza meg 2-3-4 ujjadat es egybol megy mindket kezzel. Plusz tanitaskor tedd ra az ujjadat keresztbe is.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2015.06.17. 09:07:51

Én marhára elégedett vagyok az S6-tal, döglődő S3-ról váltottam. Egy fájdalmas dolog ért, mégpedig az, hogy a mobilinternet 1 nap után eltűnt az ikonok közül, így azt mindig menüből kell kapcsolgatni. Állítólag pont aznap jött ki egy frissítés, amely eltüntette a mobilnet gombot a menüsorból, remélem, hamar visszavarázsolják. Egyébként szuper, gyors, szép, aksiidővel sincs gond. (Pláne, ha azt nézem, hogy az S3 20 perc használat után 50%-ot merült már... :D.)

Prognozuoti Blasio 2015.06.17. 09:13:44

@pneumónia: Azért én csak részben értek veled egyet.

A Samsung egyáltalán nem rossz! Nekem is volt két készülékem is, egy telefon, és egy tablet. Sok éve után is hibátlanul teszik a dolgukat, nem lehet rájuk panasz!
A kínaiakat pedig kár hozzájuk hasonlítani! Tipikus eset, mikor a kínai számokban ugyan hozza azt, amit a jóval többe kerülő prémium termékek, a valóságban meg valahogy mégsem áll össze! Én például gyűlölök kínai telefonon/tableten gépelni, emalil-t írni, mert az például soha nem megy olyan leheletfinoman, mint az én Sony-mnál. Nekem eddig ha volt hasonló hardverű kínai összehasonlítási alapnak, mindig csalódás volt, kivétel nélkül. De például a Lenovo is.

Én nem vagyok fasiszta, tőlem mindenki használja azt, amit jónak érez. Senkit nem hülyéznék le a döntése miatt, és senki helyett nem dönteném el, hogy neki mi a jó.
Ha valaki átverve érzi magát most az S6 Acitve miatt, akkor így járt. Én azért (is) szoktam egy tisztességes időt kivárni egy készülék megjelenése után. Ezért vettem Z1 Compact-ot. És pont azt kaptam a pénzemért, amit vártam. A Z3 Compact hangyányi plusz tudása meg nekem nem ér annyit, mint amivel többe kerül. Ráadásul lesz@rom a 4K-t 4.5 colos kijelzőn, TV-m meg nincs, hogy kijöjjön a 4K előnye a HD-hoz képest.

Ne küldj levelet 2015.06.17. 09:21:12

@pneumónia:
való igaz, mocskosul túl vannak árazva

2015.06.17. 09:38:02

Hihetetlen, az újabb készülék többet tud. Micsoda átverés.
(...)

mt-03 2015.06.17. 09:41:42

nekem s4 active van, jo kis telo annak ellenere hogy nem amoled meg a felbontasa is alacsonyabb, de a fizikai gombok es a vizallosag nagyon hasznos. mas kerdes hogy a gumipocs amit az aljara csinaltak az egy nagy balfassag volt, nem tom az s6a-n van e (igaz ebayrol ket dolcsiert vettem masikat). de sztem mikor ezt lecserelem az uj s7/8 active lesz.

lifelike 2015.06.17. 10:03:53

a samsung az s6-tal megpróbált apple lenni, ennyi sikerült belőle, drágábban mint egy apple,
el kell fogadni hogy z samsung nem ebben jó és kész

figyelj, haver 2015.06.17. 10:20:14

Látom sokaknak van lesújtó véleménye az S6-ról, anélkül, hogy kipróbálták volna. Én használom és ilyen jó telefonom sose volt (pedig Apple fan voltam) Az aksiidővel semmi gond, a készülék meseszép és szupergyors. És igen, szuperdrága. De a Maserattit se ócsárolják azok, akiknek nincs, hogy szar a motorja.

ex-dr. vuk 2015.06.17. 10:43:43

" ujjlenyomat-olvasó is (azt használja valamelyőtök egyébként? Hasznos fícsör?)"

En az S5-on azt hasznalom. No persze smart lock-al, vagyis ha a bluetooth-os oram a kozelben van akkor nem keri.
Asszony megorul tole mert nem tudja kinyitni ha hasznalni akarja amikor epp lezar :)
Ugyanakkor az S5-ben auto-brightness az egy rakas szar... S3-ban meg jo volt, S4-et nemtom.

decoati 2015.06.17. 10:52:00

@lifelike: bocs, de láttad már az S6 Edge kijelzőjét? Úgy értem, közelről? Kb. úgy viszonyul az IPS-hez, mint az IPS a TN panelokhoz. Milyen Apple, ember?

EGYIKRESEM 2015.06.17. 11:48:07

Szinte minden kütyünk Samsung itthon, a Note 10.1 tabletet imádom, és kurva jó használni is.
Viszont telóban váltottam LG-re, és sokkal jobb felhasználói élményt ad, ugyanazokkal a paraméterekkel.
A dupla koppintásos feloldásért anyámat eladnám...

LiberAll 2015.06.17. 12:08:48

@pneumónia: A windows phone-ról annyit, hogy a google meg a samsungi bárkit orálisan kielégítene, ha olyan stabil "bughalmazt" tudna gyártani, mint amit a Microsoft a WP-vel letett az asztalra... ha ez így meg tovább a google-nek vége, nem véletlen, hogy a Samsung már kínjában inkább a windows felé kacsingat.
Érdekes módon ott nem kell 1-2-3 giga ram, hogy a kezelőfelület akadás és fagyás mentes legyen, ahogy az Apple-nek se, na miért is?

kukuru 2015.06.17. 12:11:53

Nekem volt pár Samsung S szériás telefonom, de ezzel vagyok megelégedve a legjobban. Nagyon élveztem az S5 vízállóságát, de sajna a készülék egy kalap Sz@r volt. Egyfolytában lefagyott, leállt. Kicserélték egyszer, majd másodgyára nagy duzzogva kis ráfizetéssel adtak egy S6-ot. Az igaz, hogy néha az Iphone jut eszembe sok apróság miatt (használtam azt is), de igazán nem lehet össze hasonlítani vele. Aki a kínai telefonokra esküszik, annak csak annyit, hogy valószínű csak a média ma....-ba, vagy valamelyik nagy elektronikai boltba nézegette meg a kirakott készüléket. Ha egy hétig kéne Meizu mellett S6 ot használnia, egyértelmű lenne, hogy melyiket választaná utána. A lényeg a részletekbe lakozik szerintem.
A vízállóságról meg az új lenyomat olvasóról meg annyit, hogy ezeket a dolgokat nem úgy találják ki a fejlesztő mérnökök, hogy "szerintem ez így jó", hanem igen is végeznek közvélemény kutatást. Én már jó egynéhány cég közvélemény kutatásába vettem részt, ami nem arról szólt, hogy az utcán megállítanak egyetemisták egy kérdőívvel, hanem sokkal inkább arról szólt, hogy szakképzett marketing szakemberek beszélgetnek 6-8 fős csoportokkal 2-3 órát, alaposan kivesézve egy-egy témát (persze nem ingyen várják ezt el, de ez másodlagos). A samsung is végzett már ilyet, és nagyon is érdekelte őket, hogy melyik csoportnak mi a fontos. Azok az emberek, akik olyan környezetbe dolgoznak, ahol fontos az ütéssálóság, és a vízállóság, általában nem tiszta a kezük, és az újukat is sokszor összekarcolják, ami igen is befolyásolja az új lenyomat olvasót. A fizikai gombok is azt a célt szolgálják, hogy mondjuk poros vagy vizes kézzel is meg tud nyomni a gombokat. Nem tudom miért vannak felháborodva ezek az emberek, akik most kárognak. Az S6 activot nem a mindennapi igénybevételre, nem panel patkányoknak készítették. Az S5-nél igen sok gondjuk volt a szervizeseknek a vízállósággal és az egész konstrukcióval. Nehéz igazán jó IP68-as telefont csinálni, ami valójában bírja is az igénybevételt és mellette jó is néz ki. Azt pedig nem csodálom, hogy az átlag ember inkább vesz meg egy egy szépen megtervezett telefont (S6), mint egy nagydarab, éles szélekkel "megdizájnolt" gumírozott negyedtéglát (S6 active).Tudomásul kell venni, hogy az S6 activ nem ugyanazt a vásárló közönséget célozza meg, nem irodába szánták és kész ( lásd azt is, hogy terepen nem fogsz konnektort találni ezért raktak nagyobb aksit az S6 activba, az irodába meg otthon bárhol egy óra alatt tele a sima S6-os aksija)
A nem bővíthető tárhelyet én is nehezményezem...

Zol 2015.06.17. 14:06:21

Az S4 óta van active verziója a Samsung Galaxy S sorozatnak, várható volt, hogy az S6-ból is lesz. Szóval igazából csak magukat verték át, mert gondolkodás és utánajárás nélkül dobtak ki ennyi pénzt az ablakon.
Én már attól átverve érezném magam, ha 240.000 forintot kéne fizetnem egy telefonért.

senkiszerelme (törölt) 2015.06.17. 15:47:08

S4, S4 active, S5, S5 active, S6 ...... ki gondolta volna hogy lesz S6 active? rejtély.
Az meg hogy egy strapamobilnak nevezett készüléknek jó akksiideje is lesz pláne hogy az S6-ról előzőleg is lehetett tudni hogy elk*rták az üzemidőt, hát ez szinte lehetetlen.
Akik emiatt panaszkodnak megérdemlik.
Aki Samsung csúcsmobilt vesz annak megjelenésekor az is megérdemli.
Aki annak tudtában vette meg hogy milyen is valójában a készülék annak nem lehet panasza.
Sajnos a Samsung elég régen leírta magát nálam, és egyet kell értenem egy előttem szólóval, bizonyos kínai márkák simán utol tudják fogni a jelenleg nagy gyártókat

mdJanitor (törölt) 2015.06.17. 17:48:21

en csak 1-2 hszre reagalnek
1. sajnos a kinai telefonok sem olcsok mar. egy csucskategorias keszulek 400£ felett van
2. a cyanogenmodot futtato one+-t fizakazni szoftveresen, tobb mint vicces

Google+
süti beállítások módosítása