Müpa rádió - ha komolyan veszed a zenehallgatást

Egész sokat szoktam telekocsizni, így gyakran teszek szert új ismeretségekre az élet minden területéről. Azért is izgalmas ez, mert nem csak a saját berkeimből és érdeklődési körömből ismerhetek meg embereket, hanem gyakorlatilag bármilyen területről. Így történt, hogy legutóbb egy karmesterrel és kórusvezetővel utaztam, akivel rengeteget beszéltünk a zenéről és akiről kiderült, hogy a Müpa-ban is nagyon sokszor vezényel különböző kórusokat. Mivel magam is zenész vagyok, ezért nagyon érdekesnek tűnt számomra a téma, noha kimondottan itthon ülő emberként nem igazán szoktam semmilyen programon részt venni, pedig a Müpa kínálatát nézve igen is megérné néha részt vennem egy-egy rendezvényükön, hogy a napjaink rádióiból áradó alantas muzsikát némi kiválóan megkomponált szimfonikus, vagy könnyed zenével öblítsem ki a fülemből. Igen, a Művészetek Palotája elnevezés ne tévesszen meg senkit, rengeteg könnyűzenei koncert is található a repertoárban :).  A hozzám hasonló embereknek van egy jó hírünk: Megjelent a Müpa rádió app-ja, ami házhoz hozza az igényes zenét! :)

 

konnyu_1.png

 

Egyből két csatorna, hogy mindig meglegyen az alkalomhoz illő zenei aláfestés

A Müpa Rádió két, egymással párhuzamosan 24 órában szolgáltató csatornájának zenei arculata az intézmény sokszínű programkínálatához illeszkedik, alapját a Müpa eddigi és jövőbeni fellépői adják.

Szerkesztési alapelvük a minőség és a változatosság mind a stílusokat, mind a hangulatokat illetően. A reggeli órákban frissebb, lendületesebb zenékkel segítjük az ébredést, napközben az ismertebb előadóké és a könnyedebb dallamoké a főszerep, míg este a nyugodtabb, lassabb tempók kerülnek előtérbe. A műsorfolyamban a hallgatók értesülhetnek a Müpa jövőbeni programjairól és fellépőiről, este nyolc órától pedig egy­egy korábbi, nagy sikerű koncertfelvétel hallható az intézmény tíz éves történetéből.

Szól a rádió

Hagyományos értelemben vett rádióműsor nincs a Müpa Rádióban. Mind a két csatornán az adott napszakhoz illő zenéket válogatnak a szerkesztők. Szerkesztési alapelvünk a minőség és a változatosság mind a stílusokat, mind a hangulatokat illetően. A reggeli órákban frissebb, lendületesebb zenékkel segítjük az ébredést, napközben az ismertebb előadóké és a könnyedebb dallamoké lesz a főszerep, míg este a nyugodtabb, lassabb tempók kerülnek előtérbe.

A Müpa Rádió különlegessége, hogy csatornáinak zenei arculata az intézmény sokszínű kínálatához illeszkedik: a Müpa Symphony a komolyzene, míg a Müpa Easy a jazz, pop, rock, világ­ és népzene kedvelőit várja. Emellett a műsorfolyamban a hallgatók folyamatosan értesülhetnek a Müpa jövőbeli eseményeiről.

 

konnyu_2.png

A Müpa Rádió tartalmának összetételéért csatornánként egy szerkesztő felel. A Müpa Easy és a Müpa Symphony műsorfolyamának kiemelt eleme a 20 órakor kezdődő koncert, amiben minden este egy a Müpában korábban elhangzott koncert felvételét hallgathatják meg az érdeklődők.

A nap többi részében a zenei arculat alapját a Müpa eddigi és jövőbeni fellépői adják, emellett olyan előadók is bekerülnek a műsorfolyamba, akik bár nem léptek fel az intézményben, a zenei szerkesztők megítélése szerint a Müpa által képviselt magas művészeti színvonalhoz illenek.

Mikor, mi, honnan?

A Müpa rádió applikációját és az éppen aktuális műsorok listáját itt tudjátok elérni. iPhone-t használó olvasóinknak sem kell csüggednie, hiszen a Müpa rádió iOS-re is elérhető.


Címkék: alkalmazások MÜPA

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr547548690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása