Itt a Pengate!! És megint mi tartjuk rosszul!

2015.08.26. 10:23 Yarner

Most éppen a Samsung ült fel a botrányvonatra - a sokak által várva várt Note 5-ról ugyanis hamar kiderült, hogy egy apró tervezési hibával érkezett a boltok polcaira (mármint nem nálunk, mert Európába nem jön egyelőre - vagy mégis?): az Android Police fedezte fel, hogy az ötödik varázsceruzás tepsifonban az S-Pen funkcionalitását hihetetlen könnyű tönkretenni.

note5.JPG

Az ezúttal rugós mechanizmussal kivehető tollacska ugyanis olyan alakú, hogy nagyon egyszerűen becsúsztatható a kis járatba fordítva, a tompa végével előre - mondjuk ha figyelmetlenek vagyunk, kicsit kapatosak, vagy ha a gyerek kezébe került a telefon és készen lett a török basa.

A rugó nem válogatós, szépen rácsimpaszkodik a tollra - és nem engedi ki. Persze, az erőszak itt is válasz lehet, csak éppen ha egyszer így kirángattuk a makacs kis fogpiszkálót, onnantól kezdve a Touchwiz nem hajlandó érzékelni a toll eltávolítását (ez kikapcsolt kijelzőnél a jegyzetelő appot, bekapcsolt kijelzőnél a funkcióválasztó tárcsát kellene, hogy megnyissa).

note5wrong.jpg

Egyesek még jelentették, hogy ha megint bedugták fordítva és kirángatták a tollat, magához tért a rendszer, de ez nem működik mindenkinek. (Egy pillanatra itt hajtsunk fejet a tesztelő újságírók százai előtt, akiknek ettől a perctől kezdve ha kézbe kapnak egy Note 5-öt, azonnal démoni hangocskák kezdenek suttogni a tarkójuk mögött, hogy fordítsd már meg azt a pici tollat...)

Ne felejtsük, hogy egy 7-800 dolláros telefonról van szó, szóval a vásárlók nem igazán örülnek egy ilyen Damoklész kardjának - felmerült, hogy talán a Samsung visszahívhatná az összes készüléket, hogy kezelje a hibát...

A koreai óriás nem is késett a válasszal, hiszen ez egy fontos ügy. Ha valakinek kételyei lettek volna, hogy a Samsung az Apple babérjaira tör, most már nyugodtan hátradőlhet, ugyanis sikerült lemásolniuk Steve Jobs ikonikus válaszát az antennagate idejéből: Te tartod rosszul!

Erősen javasoljuk, hogy a Galaxy Note 5 felhasználóink kövessék a felhasználói kézikönyvben leírtakat, ezzel biztosítva, hogy kerüljenek ilyen váratlan helyzetbe azzal, hogy fordítva helyezik vissza az S-Pent.

Annyi még a korai csapat mellett szólhat, hogy valóban szerepel a kézikönyvben a figyelmeztetés, íme:

note5rtfm.png

Tehát szerintük ez mindössze egy klasszikus RTFM szcenárió, kvázi user error. Valószínű, hogy jogilag valóban be vannak védve, és legalább azt is láthatjuk, hogy pontosan tisztában voltak a hiba létezésével, ha beleírták a manuálba. Persze a dizájn volt a legfontosabb, hogy a toll vége szépen besimuljon a házba...

Mindenesetre úgy néz ki, a hiba marad, és a Note 5-ösök legnagyobb ellensége nem az utcakő lesz, hanem a telefon egy saját alkatrésze. Kíváncsi leszek, hogyan hat majd a készülék megítélésére.


Címkék: hírek para samsung Note

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr677735076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

namelesske 2015.08.26. 11:34:53

"Most éppen a Samsung ült fel a botrányvonatra..."

Nem. Az újságírás.

"Itt a Pengate!! És megint mi tartjuk rosszul!"

Igen. Ti. A hülyeségért régebben nem cégeket hibáztattunk.

"Tehát szerintük ez mindössze egy klasszikus RTFM szcenárió, kvázi user error."

Igen.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2015.08.26. 12:28:38

@namelesske: Az italic és a bold mellett sajnos ironic betűmód nincsen a szerkesztőben. Reméltem, hogy a két felkiáltójel megteszi a hatását, de hiú remény volt...
Az biztos, hogy rém egyszerűen megelőzhető lett volna a probléma minimális átgondolással. Azért ez nem a "letört a pohártartó" típusú felhasználói hülyeség, bár az is igaz, hogy ritka baki fordítva bedugni a tollat. Viszont, ha mégis sikerül, komoly kárt okoz a készülékben.
Igen, hülye a júzer, ha bedugja, de felelős mérnök hülyebiztosra tervez, ez alap, főleg, mióta egy számítástechnikai eszköz használatához nem kell szakképzés (mint a régi szép időkben - akkor többet el lehetett vinni szárazon, elvégre "miért nem szakember piszkálta a gépedet").

Az iphoneos antennagate idején már elég nagy volt a botrány, senki nem fogta az Apple pártját, pedig ott is mi fogtuk rosszul

namelesske 2015.08.26. 12:50:24

@Yarner: Sokszor már úgy érzem, az akadálymentesítés nem a fizikailag korlátozott emberekre vonatkozik, hanem a szellemi fogyatékos fogyasztói társadalomra.

Egyébként tényleg nem jött át az irónia.

Rövid G. atya 2015.08.26. 12:54:40

Istenem... ez komolyan ekkora szenzáció? Mikróban meg ne száríts macskát!

Hunn3r 2015.08.26. 15:06:52

Az első "okos" telefonom images.htcpedia.com/review_imgs/0a/b2/bbf22b3a8f4c3d6ce2faa83f7228.JPG

Belesimult a toll a házba, nem esett ki, és mégcsak fordítva sem lehetett beledugni. De hát ez egy régi szar, a samsung meg új csúcsmodell...
Visszafelé megyünk már megint.

ZmanUK 2015.08.28. 10:31:07

Nos, egy programot is bolondbiztosnak kell megirni. Mennyibol tartott volna a Samsungnak ugy tervezni ezt a telot, hogy ilyen bagatel modon ne lehessen tonkretenni?

Rövid G. atya 2015.08.28. 15:04:08

@ZmanUK: ha jól értem a probléma lényegét, akkor ez hardveres gond lehet inkább.

Google+
süti beállítások módosítása