Lámpaláz a köbön: nyakunkon a Stagefright-sebezhetőség

2015.07.28. 15:38 Yarner

Tegnap óta ettől égnek a vonalak minden fronton: a Zimperium szoftverbiztonsági cég egyik embere (emlékeztek talán, ők rajták össze a felhasználóbatát hekkerappot is)  elárulta a sajtónak, hogy bombahírrel készül a közelgő Las Vegasi hackerkonferenciára: olyan sebezhetőséget találtak az Androidban, amivel

  • egy szimpla MMS-sel
  • lényegében minden androidos telefont 2.2-es verzió fölött
  • teljesen meg lehet szállni, minden adat, beszélgetés, stb lefülelhetővé válik.

A részleteket majd jövő hét csütörtökön, a konferencián árulja el, addig is mindenkinek jó éjszakát.

Érthető módon a sajtó így reagált:

redalert.gif

és nem is igazán hibáztathatjuk, ez durva. Nézzük meg kicsit alaposabban az ügyet, és járjuk körül, hogy mit tehetünk ellene, avagy mit tesznek mások értünk.


Címkék: hírek biztonság vírus

Nyerj Sziget-jegyet a Simple-lel!

Végre itt a nyár és meleg az idő és egymást érik a jobbnál jobb fesztiválok. A Volt már volt és a Balaton Sound utolsó hangfoszlányai is lassan elhagyják a Naprendszerünket, de ne csüggedjetek, hiszen nem soká jön az európai fesztiválszezon non plus ultrája: a Sziget. A Simple idén is derekasan kitett magáért Sziget-ügyben, hiszen a Simple app-ot olyan irányba terelte, hogy az még hatékonyabb és Sziget-képesebb legyen.

 

screenshot_2015-07-20-13-01-06.png


Samsung Galaxy S6 Drop Test & S6 Edge Scratch Test

2015.07.14. 08:54 Gabking

Nem is olyan rég mutatta be a Samsung az MWC-n az S6, és S6 Edge telefonjait, máris megjelentek az elmaradhatatlan tesztek, ahol ezeknek a készülékeknek a "nyúzópróbáját" hajtják végre.

Én magam nem rajongok az ilyen tesztekért, egészen egyszerűen sajnálom a telefonokat, de láthatóan a Phone Radar munkatársai ezen a gáton könnyedén túl tudtak lépni, és máris karcolják, dobálják ezeket a telefonokat. 

A tovább után láthatjátok ti is


· 2 trackback Címkék: Samsung drop test Samsung S6 S6 Edge

Motorola szelfi bot - a Világméretű MotoMakerben!

2015.07.12. 08:22 ][-][alo

Új termékkel nyitja a Világméretű MotoMaker boltját a Motorola! Az amerikai cég az első Moto X megjelenésével hozta el nekünk a választható színkavalkádot. A webshopjában különböző képességekkel lehetett felvérteztetni a telefont (szín, anyag, háttértár). Sajnos, csak bizonyos országokban érhették el a vásárlók a testreszabhatóság eme élményét - egészen mostanáig!

motoselfie.jpg

 


Címkék: bejelentés MotoMaker

Egészség mindenek felett

2015.07.10. 11:27 Gabking

A ma reggeli azokra a Samsung készülékre, amiken telepítve volt az S Health alkalmazás frissítés érkezett. Immár harmadik alkalommal történt meg, hogy az eredeti programot gyökeresen átalakították, és nem csak megjelenésen, és a felhasználói felületen történtek jelentős változtatások, hanem magán a koncepción is.s_helath_1.PNG


Címkék: Samsung S5 S6 S Health

Úristen! Titkos kémantenna a Samsung telefonokban! (nem)

2015.06.24. 10:56 Yarner

Megelőző közszolgálati poszt következik, mielőtt a hülyeséghullám kis hazánkat is elérné. Elindult egy kupac vírusvideó mindenki kedvenc sötétkék közösségi oldalán, amelyben a leleplezik a Samsung legsötétebb titkát: az illuminátus gyíkember szabadkőművesek utasítására egy titkos antennát rejtettek a telefonok akkumulátorába, amely minden egyes fotódat lementi és továbbítja a tudjukkiknek!!! 

elemnfc.png

Egy példát a hajtás után be is mutatok:


Címkék: hírek para hülyeség android nfc Samsung

Ha nem akarod elaprózni a fizetést

2015.06.23. 12:56 Tomi from Space

A Telekom és a Vodafone ügyfeleinek új utak nyíltak a mobilos fizetési lehetőségek szupersztrádáján és immár elérhető számukra egy új fizetési lehetőség is, de hogy mi is ez pontosan? Az alábbi cikkünkből kiderül.

Mi kell ahhoz, hogy Te is a mobiloddal fizethess?

Először is egy Telekomos vagy Vodafone-os mobilnetet is tartalmazó előfizetés, másodszor egy a szolgáltatással kompatibilis mobiltelefon (a Telekomos készülékek listáját itt találhatod, a Vodafone-os készülékek listáját pedig itt), harmadrészt egy olyan SIM kártya, ami kompatibilis az applikációval és maga az applikáció, amit Telekomos ügyfelek innen, Vodafone-os ügyfelek innen tudnak letölteni.


Címkék: otp alkalmazások mobiltárca

Doogee Iron-bone DG750

2015.06.19. 17:24 decoati

Manapság az egyik leggyorsabban változó tech iparág az okostelefon business, a Google és az Apple óriási tempót diktál a gyártók felé. Egy 3-4 éve még csúcskategóriás kütyü (működőképessége ellenére) ma már szinte használhatatlan, vagy eladjuk fillérekért, vagy a polcon porosodik, vagy lebutítjuk használható szintre, és továbbadjuk családon belül. 

img_20150617_120614-2.jpg


Címkék: teszt Doogee

Müpa rádió - ha komolyan veszed a zenehallgatást

Egész sokat szoktam telekocsizni, így gyakran teszek szert új ismeretségekre az élet minden területéről. Azért is izgalmas ez, mert nem csak a saját berkeimből és érdeklődési körömből ismerhetek meg embereket, hanem gyakorlatilag bármilyen területről. Így történt, hogy legutóbb egy karmesterrel és kórusvezetővel utaztam, akivel rengeteget beszéltünk a zenéről és akiről kiderült, hogy a Müpa-ban is nagyon sokszor vezényel különböző kórusokat. Mivel magam is zenész vagyok, ezért nagyon érdekesnek tűnt számomra a téma, noha kimondottan itthon ülő emberként nem igazán szoktam semmilyen programon részt venni, pedig a Müpa kínálatát nézve igen is megérné néha részt vennem egy-egy rendezvényükön, hogy a napjaink rádióiból áradó alantas muzsikát némi kiválóan megkomponált szimfonikus, vagy könnyed zenével öblítsem ki a fülemből. Igen, a Művészetek Palotája elnevezés ne tévesszen meg senkit, rengeteg könnyűzenei koncert is található a repertoárban :).  A hozzám hasonló embereknek van egy jó hírünk: Megjelent a Müpa rádió app-ja, ami házhoz hozza az igényes zenét! :)

 

konnyu_1.png


Címkék: alkalmazások MÜPA

Jó pár Galaxy S6 tulaj átverve érzi magát

2015.06.16. 14:59 Yarner

A Galaxy S6 (meg persze tesója, az Edge) jött, láttuk és győzött - legalábbis annyiban, hogy lényegében mindenki odavan érte, és a hírek szerint az eladások is jól alakulnak (vagy mégsem? ez majd év végére eldől).s6.jpg

 

A kellemes (bár kissé ismerős) külsejű és kiváló teljesítményű készülék jó visszhangra talált a mobilos közönség soraiban, csak egyetlen csoportnak volt komolyabb morognivalója: éppen a keményvonalas Samsung rajongóknak. A szexis dizájn oltárán ugyanis a koreai óriás éppen azokat nagyon praktikus a tulajdonságokat áldozta fel, amelyeket a fanok évekig a másik csapat orra alá dörgölhettek: bővíthető tárhely, cserélhető akku, hosszú üzemidő, és a tavaly bevezetett vízállóság. Persze lenyelték a keserű (és jó drága) pirulát, mert a telefon tényleg szép és mindenki egyetért abban, hogy villámgyors (már ha időnként újraindítják, de már jön a fix).

Na, erre most, 2 hónappal később, bejelentették a Galaxy S6 Active-ot, amire ezúttal senki nem számított.


Címkék: hírek hír Galaxy Samsung S6 S6 Edge

Google+