Kis szemguvasztós videó délelőttre - csúcstelefonok videókamera-párbaja

2014.04.17. 11:11 Yarner

Egy új telefon felmérésekor a legtöbb embernek a 2000-es évek eleje óta az egyik első kérdése, hogy milyen kamera került a szerkentyűbe? A MobileGeeks csapata elvitte egy kis vonatozásra Tajvan fővárosában az idei év három üdvöskéjét, a Sony Xperia Z2-t, a Samsung Galaxy S5-öt és a HTC One (M8)-at. Ugyan nem egyszerre készültek a felvételek, de ugyanazon a szakaszon, azonos körülmények között. A saját szemünkkel is láthatjuk, mire képes a három kamera, és hogy mennyire teljesít az optikai stabilizátor a Sony és a Samsung gépében, avagy fájó-e a hiánya a HTC versenyzőjében (a távolságmérő kettős kamera miatt nem lehetett megoldani az OIS-t a One-ban).

3camera.png

A hajtás után lehet nézni az eredményt. A bájos Nicole sem fűzött semmi kommentárt a videóhoz és mi sem tesszük, mindenki a saját szemével nézze és lássa az eredményt. Ha egyáltalán van érdemi különbség. Szemeket hegyezni! A meglátásokat a kommentekben várjuk.!


Címkék: sony videó samsung kamera htc one

Project Ara: még egy év és kezünkben a legótelefon

2014.04.16. 15:30 Yarner

Tavaly október végén hatalmas lelkesedést váltott ki olvasóink között is a Project Ara fejlesztésének híre: ez a moduláris okostelefon, amit a felhasználó kedve szerint állíthat össze, és elég neki csak azt az elemet kicserélnie, amit fejleszteni szeretne, nem kell évente kidobni az egész telefont, ha valami újabbat akarunk. (Mennyire kényelmes lenne most csak egyszerűen memóriát bővíteni az S3-amon...).

Project-ARA-sizes.jpg

Nos, az élet nem állt meg azóta, a Google épp tegnap tartott egy fejlesztői konferenciát a témában, amin (és az azt megelőző kiszivárgó híradásokban, valamint a kiadott fejlesztői csomagból) néhány konkrétabb részletet is megismerhettünk a projekt céljairól és menetrendjéről. 


Címkék: google hírek android project ara

Napi WTF - LED műkörmök

2014.04.15. 11:35 decoati

Honnan máshonnan, mint a felkelő nap országából. Láttunk már pár őrült trendet tőlük, pedig hozzánk igencsak megszűrve jutnak el az érdekességek, de ez ismét olyan, ami átüti a tízezer kilométeres fizikai, és az ennél is nagyobb kulturális-nyelvi-technológiai távolságot.

LED műkörmök. o.O

TakaraTomyArts_Lumi Deco Nail_02.jpg


Csinosodnak a Google ikonjai?

2014.04.14. 10:58 Yarner

Annak ellenére, hogy az androidosok nagy százeléka valamelyik speciális ízesítésben fogyasztja a Google operációs rendszerét (Samsung, LG vagy éppen Sony fazonban), az ínyencek között egyre népszerűbb a vanília íz, azaz a gyári Google kinézet. Ezzel leginkább a Nexusokon, meg a kínai és egyéb kis gyártók készülékein és persze a spéci gyári android-alapú ROM-okban találkozhatunk, és Matias Duarte áldásos tevékenységének hála, verzióról verzióra egyre csinosabb lesz.

A minap az Android Police oldalán felreppent pletyka szerint a Google alkalmazások gyári ikonjai kisebb áttervezés alatt állnak, az új arcuk, nem túl meglepő módon nemcsak egységesebb, de egyben a divatos, stilizáltabb, flat-esebb esztétikai elveket fogja követni. Ugyan az újítás egyelőre nem látszik feloldani az asztali PC-s ikonok és az androidos ikonok közötti különbséget, de lehetséges, hogy az új ikoncsomag idővel a PC-ink (vagy éppen Chromebookjaink) monitorján is megjelenik. A lenti képen a kiszivárgott képernyőfotót láthatjuk az állítólagos új ikonokkal, alatta pedig egy összehasonlítást a jelenlegi asztali és mobilos ikonok és az új változatok között.


Címkék: google hírek android

Az S5 szereti a scrollozást

2014.04.11. 13:31 Yarner

A napokban kezd megjelenni a világ több pontján Samsung új üdvöskéje, az ötödik S telefon. Írtunk mi is róla, hogy a beállítások menüje, feltehetőleg a Google-lal kötött titkos megállapodás miatt hirtelen kukázott teljesen átszabott kezelőfelület mementójaként, újszerű, kerek színes ikonokból álló elrendezést kapott.

Ilyennek láttuk a befutó képeken:

galaxy-s5-settings.jpg

Ez már csak azért is volt kicsit meglepő, mert már az S4 beállítás-menüje is kapott egy felújítást (ez azóta minden 4.3-as Touchwizben megjelent), akkor kategóriák szerinti fülekre bontották a beállításokat, éppen azért, hogy ne kelljen annyit görgetni a sok beállítás szöveges listáját. A füles megoldás kicsit ódivatúnak tűnt, de hamar meg lehetett szokni, és tényleg rövidebbek lettek tőle a listák.

Na, most, a fejlődés és a logika szellemében, így néz ki az új menü:


Címkék: hírek samsung

Google-féle "Alma-nach"

2014.04.09. 20:30 ][-][alo

Almások, figyelem!

Gyertek, gyertek, de csak óvatosan, nehogy elhagyjátok a kukacotokat, vagy kilötyögjön a levetek! Ha eddig nem tudtátok volna, a Google megkezdte az alap alkalmazásainak frissítését. S hogy mi közötök ehhez? A funkciókban is bővülnek az appok, de a lényeg most jön, külsejükben is megújulnak. Igen, most már tényleg mondom: a Google az Apple almáskertjében járt, és ha már ott volt alaposan fényképezgetett is...

a-2.jpg


Címkék: google frissítés naptár alkalmazások

Kiss-rajongók nélkülözhetetlen alkalmazása: Kiss Photo Bomb

2014.04.06. 15:29 Mirrmurr

A Kiss és a mobiltelefon karrierje szinte egyidőben indult meg. Hogy mi a két momentum között az összefüggés? Folytatás után feloldjuk a rejtélyt.

Screenshot_2014-04-05-19-09-20.png


Címkék: zene rock alkalmazás rajongó

Bemutatkozott Magyarországon a HTC One (M8)

2014.04.04. 18:30 Hrobert

Kicsit több, mint egy hete mutatta be a HTC legújabb csúcskészülékét, amit – csak hogy ne legyen olyan könnyű megkülönböztetni elődjétől – szintén One-nak hívnak, de mivel ez már a sokadik One a palettán, zárójelben még csak odabiggyesztettek egy típusjelet, teljes "anyakönyvezett" nevén tehát: HTC One (M8).

DSC_0086.jpg

A nemzetközi bemutató után kifejezetten hamar, már ma bemutatták az újdonságot a magyar sajtó képviselőinek is, szokás szerint mi is beszámolunk a találkozóról.


Címkék: htc one sajtótájékoztató

A telco piac átalakulása, a VOIP tiltás halálos ítélete.

2014.04.04. 09:43 Gabking

Smartmobile 2014 konferencia egyik engem kiemelten érintő témája volt a Dr Sabjányi László által tartott előadás, aminek a címe: Az európai mobil távközlési piac jövője.  Ez a terület szorosan kapcsolódott a Yanner által már megemlített EU Connected Continent (magyarul a Behálózott Kontinens ) tervezetével.

Ez a tervezet, ami mára már konkrét javaslat,  a fogyasztói jogok és a távközlési piac előremozdítása érdekében, többek között a romaingdíjak eltörlését is magában foglalja.  


Címkék: EU VOIP smartmobile2014 onnected Continent

Az EU legyőzi a roamingdémont!

2014.04.03. 14:54 Yarner

Európa jobban teljesít!... mondhatnánk a korszellem hevében, de az a helyzet, hogy most egy valódi jó hírrel szolgálhatunk: az Európai Parlament a mai napon elfogadta azt a bizottsági rendeletjavaslatot, amely a "Connected Continent" (magyarul a Behálózott Kontinens nevet kapta, de ez valahogy másképp cseng) tervezet keretében a fogyasztói jogok és a távközlési piac előremozdítása érdekében, többek között a roamingdíjak eltörlését is.

eudroid.png


Címkék: hírek

Google+