Jewel Fight: Heroes of Legend - új magyar játék!

2014.09.01. 00:22 ][-][alo

Pár nappal ezelőtt jelent meg egy új magyar androidos játék. A magyar játékoknak mindig örülünk, kiváltképpen ha ilyen grafikával rendelkeznek! Az app bemutatása előtt a látványért felelős grafikussal olvashattok egy rövid beszélgetést, bepillantást nyerhettek ezáltal a kulisszák mögötti munkába. 

Screenshot_2014-08-29-06-39-30.png

 


Címkék: játék alkalmazások

Nicole nagyon mérges az LG G3-ra

2014.08.28. 09:10 Yarner

Nicole Scott, a Mobile Geeks oszlopos tagjának videói időnként előfordultak már itt nálunk is - a tajvani székhelyű csapat nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik és sok mindenről első kézből értesülnek, emellett pedig remek és informatív videókkal árasztják el az internetet.

A legújabb szösszenet azonban a szokásos tesztekkel/bemutatókkal ellentétben egy igazi szívből jövő panaszáradat, melynek céltáblájában az LG legújabb üdvöskéje, az amúgy baromi népszerű G3 áll. Nicole ugyanis rajongásig imádta az előző G2-esét, az utód azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 

nicoleg3.png

A videó után röviden sorra vesszük, mik is a fő problémái a szuperkijelzős-lézeres koreai csodával.


Címkék: teszt videó lg

Vajon hányfajta androidos készülék létezik?

2014.08.27. 11:47 Yarner

Sok, az nem vitás. Hunyjuk be a szemünket egy pillanatra, fussuk át a lehetőségeket. Ott van az a rengeteg Samsung, meg a nagy gyártók.. Meg persze az a sok pici cég, a kínai klónozókról nem is beszélve... És már hat éve csak egyre több jön ki... Az biztos, hogy a két kezünk nem lesz rá elég. Ugyan a Google ezeket a számokat nem szokta nyilvánosságra hozni, az OpenSignal nevű elég népszerű hálózattérképező alkalmazás gyártói úgy gondolták, megteszik nekünk ezt a szívességet és részletes statisztikát készítenek a felhasználóik készülékeiről.

A megoldás 2014 augusztusában:

(dobpergés...)


Címkék: hírek android fragmentáció

[Gyorshír] Akciós a Swype Billentyűzet

2014.08.26. 09:51 Yarner

A Swype, az eredeti csúszkás billentyűzet korlátozott ideig 0.99$-os áron kapható a Play Áruházban. Nem világos, meddig él az akció, úgyhogy jó minél hamarabb lépni. 

swype for and.png

Ha valaki nem ismerné, sokak szerint a Swype nem csak hogy a legelső, de egyben a legjobb prediktív szövegbeviteli és tollbamondó rendszer Androidra. Pár napja használom a korábbi SwiftKey helyett, és azt hiszem, egyet kell, hogy értsek a közvéleménnyel - sok funkcióban valóban kényelmesebb, több lehetőséget ajánl fel a bevitt szavakra, tetszetős. Szóval szerintem nagyon jó ötlet erre költeni egy doboz sör árát, kényelmesebb lesz vele a mobil-élet.

play-letoltes.png


Címkék: hírek

Akár öt nyelven is társaloghatsz a telefonoddal

2014.08.26. 09:19 Yarner

"OK Google" szól a varázsszó, amire az Android egyik legnagyobb fegyvere és fő fejlesztési iránya, a Google Asszisztens (angolosan Google Now) érintés nélkül megnyílik a csodára (és információra) szomjazó felhasználó előtt - már ha nem magyar az illető. Az Asszisztens ugyanis - hasonlóan a konkurens csajokhoz (Siri és Cortana) rendes funkciókat, hangutasításokat csak a maroknyi támogatott nyelven volt képes elfogadni. Igyekezett persze, ha már Google termék, azaz "az információ tengerében született", és tiszteletreméltó, a piacot magasan letaroló eredményeket ért el: a magyar nyelvű kereséseket kiválóan megérti a szoftver, szemrebbenés nélkül kikeresi a kispiripócsi Bajcsy-Zsilinszky utcát is, de nem nyűgöz le azzal, hogy élő szóval válaszoljon a kérdéseinkre, és hangutasításokat végképp nem lehet neki adni. Ha meg a nyelveket bíró felhasználó átállítja angolra, németre vagy éppen spanyolra a telefonja felhasználói felületét, éppen a magyar nyelven bediktált keresésekről kell lemondania. 

google-now-listen.jpg

Arra ugyan még várhatunk, hogy minden apró-cseprő nyelv (így a mienk is) teljes támogatottságot kapjon, viszont a múlt héten egy kedves huszárvágással ajánlott megoldást a Nagy Gé a több nyelven is beszélő droidosoknak: A Google Asszisztens mostantól akár pentalingvális is lehet, azaz (flancolás nélkül) egyszerre akár öt nyelven is képes fogadni a bediktált szöveget. Sajnos egyelőre mondaton belül még nem keverhetőek a nyelvek, de így is csodálatosan kitágultak a perspektíváink. 


Címkék: google frissítés android alkalmazások

Moto X - Régi és Új

2014.08.22. 10:58 ][-][alo

Már nem csak képernyőről érkeztek képek az új Moto X+1 készülékkel kapcsolatosan. A mostani montázson az elődmodell és az új jövevény szerepel egymás mellett. Az érdekesebb részletek a fehér készüléken láthatóak...

MOTO-X-OLD-NEW-BLACK.jpg


Címkék: pletyka motorola

Meteora és Tűzijáték

2014.08.20. 12:20 ][-][alo

A mai ünnephez immáron hozzátartozik a tűzijáték. Hogy elkerüljük a 2006 augusztus 20-ihoz hasonlatos szomorú eseményt, érdemes előtte tájékozódni az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, melynek elérhetősége: www.met.hu. Vagy telepítsük a figyelmeztető alkalmazásukat, a Meteorát!

metci.jpg


Címkék: felhívás alkalmazások

Moto sokadalom

2014.08.17. 23:02 ][-][alo

X+1, G2, 360, Shamu, Droid Turbo, Maxx

Félelmetesnek látszó felhozatallal érkezik a Motorola: szeptember 4-én Chicagóban tart bulit, ahol végre hivatalos forrásokból tudhatja meg a publikum, mit is takarnak az X+1, G2, 360 jelölések. 

nexusae0_moto_thumb.gif

 


Címkék: bejelentés pletyka motorola nexus moto x

Nem úgy acél - bejelentették a Samsung Galaxy Alphát

2014.08.15. 17:22 Yarner

A Galaxy S5 bemutatója óta (pontosabban már azelőtt) zsizseg a pletykagépezet, hogy a Samsung valami nagyon dolgozik, és hogy az S4 Active mintájára készül egy különkiadás is a legújabb csúcstelefonból, ami igazi luxusváltozatként orvosolni fogja a legnagyobb panaszt, ami a Samsung okostelefonjait a kezdetek óta éri: műanyagból készülnek

Február óta jó sokat kellett várni a pillanatra, ami végre eljött: íme, itt a Samsung Galaxy Alpha.

alpha front.jpg

Itt van, de nem egészen úgy, ahogy vártuk. A készülék nem az S5 kicsinosított ikerpárja, hanem egyfajta "Galaxy S5 mini deluxe" (a specifikációkról kicsit lejjebb). Ami viszont a legfurább: a HTC-vel versenyre kelő acélos unibody helyett a várva várt fém mindössze egy nagyon szépen formázott keretben jelenik meg, amire elöl a kötelező üveglap feszül, hátul viszont... na mi?


Címkék: apple hírek samsung

Színek és Matek

2014.08.10. 13:04 ][-][alo

Két apró játékot ajánlok a figyelmetekbe, az egyik színekkel próbál megtéveszteni, a másik a gyors számításokkal szeretne kifogni rajtatok.

Screenshot_2014-08-09-09-32-46.png

Screenshot_2014-08-09-09-27-07.png


Címkék: játék alkalmazások

Google+