Nokia Here (béta) - most már minden androidosnak!

2014.10.22. 09:49 ][-][alo

Korábban még csak egy kiszivárgott béta programról adtunk hírt, aztán bejelentettek egy külön Samsungosoknak tálalt bétát is, most pedig...

Screenshot_2014-10-03-11-00-39.png


Android 5.0 Lollipop - Frissítési körkép

2014.10.21. 11:26 ][-][alo

Október 15-én jelentette be a Google az új Nexus termékekkel az 5.0 verziószámú Android rendszert. Ebben a posztban igyekszünk összeszedni a gyártók frissítési közleményeit.

Lollipop Forest.jpg


Címkék: frissítés lollipop

Lollipop háttérképek

2014.10.21. 08:17 ][-][alo

Nincs még az új, 5.0-ás Android rendszer a telefonodon, táblagépeden? Kicsit közelebb kerülhetsz a Lollipop élményhez, ha a mobileszközödre letöltöd és beállítod a hivatalos wallpapereket. 

nexus2cee_thumb-lollipop-wallpaper-01.jpg


Címkék: háttérkép lollipop wallpaper

Kutassunk kozmikus sugárzást!

2014.10.20. 18:12 decoati

Jó, jó, tudom, szellemkereső app, röntgen app, csajszivetkőztetős app... de ez komoly. Kozmikus sugárzás kereső app, olyasmi, mint a BOINC-ban elérhető projektek.

astro-web-titel.jpg


· 1 trackback

Áss Forrest, áss! - Miner Man

2014.10.20. 11:00 ][-][alo

Az Invictus Games Kft. honi programozói nem sokat tétlenkednek: ezt már megtudhattuk Dányi István grafikustól, aki a Jewel Fight interjúban beszélt arról, hogy több, párhuzamos fejlesztés alatt álló munkájuk is van. Nemrégiben megjelent a Play Áruházban a csapat újabb játéka. 

Screenshot_2014-10-16-13-08-57.png

 


Címkék: játék alkalmazások

Nyereményjáték: Klick

2014.10.20. 06:59 ][-][alo

Egy érdekes kis kütyü jutott hozzám a távol keletről. Korábban már írtam egy beharangozót arról, ha az ember eszköze kap még négy gombot. Ebben az eszközben "egyesülnek" a gombok. Ez a toldalék gyakorlatilag egy programozható gombocska, segítségével akár a főképernyő feloldása nélkül is indíthatunk alkalmazásokat. 

klick.png


Címkék: hardver nyereményjáték

Jeges videó androidos módra

2014.10.19. 07:30 ][-][alo

Lassan lecsengőben a jeges videók korszaka. Volt helikopteres, volt tömeges, volt megmosolyogtató, volt gázos, és volt kampányos is. Hogy ki-ki mit nyert vele... azt inkább hagyjuk. S hogy mit nyerhetnek az androidosok, ha megnézik a kis filmecskét? Az hamarosan kiderül. Lássuk, milyen a droidos jeges videó! :)

jeges.jpg

 


Címkék: videó alkalmazások live wallpaper élő háttérkép

HTC One (M8) szubjektív teszt [+videó]

2014.10.17. 12:32 Yarner

Mire hozzám került tesztelésre a HTC aktuális fémházas csúcstelefonja, már nagyjából mindent megírtak róla, a magyar sajtóbemutató után Hrobert kolléga nálunk is beszámolt az első észrevételeiről. Ennek fényében arra gondoltam, klasszikus teszt helyett inkább a benyomásaimról írnék, milyen volt érdemben használni az év – sokak egybehangzó állítása szerint – eddigi legjobb telefonját; inkább azokról az apróságokról beszélni, amik a gigaherzek, képátlók és pixelszámok mellet gyakran háttérbe szorulnak. A hatást fokozandó egy videós bemutató is készült, ez szintén a használatra, felhasználói élményre összpontosít.


Címkék: teszt videó htc

Pontosan mekkora is az a Nexus 6?

2014.10.16. 10:50 Yarner

Nagy. Jó nagy. Kifejezetten nagy.

persze, amíg nem használtam ilyen méretű telefont legalább egy hétig napi szinten, nem tudom megítélni, milyen élmény, de a 159,26x82,98x10,26 mm-es méreteivel nagyon nem apró, pár mm-rel még a hatalmas házzal rendelkező új iPhone 6 Pluson is túlnő, mondjuk inkább csak széltében.

nex6iphone.png

A PhoneArena rendelkezik egy remek eszközzel: némi kalibrálás után valós méretarányban lehet összehasonlítani egymással a telefonokat - így készült a fenti kép is. Hirtelen ötlettől vezérelve összeraktam egy Nexus-szendvicset, összehasonlítva mind a 7 Google készüléket (én a Család tagjának számolom a jó öreg G1-est, más néven HTC Dreamet is, már csak azért is, mert így jön ki a kétéves szabály - minden gyártó két évig készíthet Nexus telefont, aztán újat választ a Google.)

Szóval a szendvics:

nexussando.png

És a konoásszőrök kedvéért az ínycsiklandozó hozzávalók kiterítve, méretarányosan is, mert Nexusokat nézegetni mindig jó (kattintásra a képek megnőnek):

nexus0-6.png


Címkék: android nexus

Pillanatokon belül bejelenthetik az új Nexusokat

2014.10.15. 16:12 Yarner

Ahogy az már lenni szokott ilyenkor, forr az internet - legalábbis az androidos oldalon. Várjuk az új Nexusokat és az új Android-verziót. Tavaly még nagy hanggal vitatkoztam, hogy biztosan nem csinálja meg a Google, hogy rendezvény nélkül mutatja be az új készülékeket és a 4.4-es operációs rendszert  -aztán persze megtették, így mindenki mással együtt idén már én is alapból erre számítok. Nincs kitűzve a hivatalos dátum, de a jelek úgy gyülekeznek, mint valami másodosztályú horrorfilm első harmadában.

jasonnexus.jpg

A jelek

Persze kiszivárgott már mindkét készülék, a hatalmas Nexus 6-ot a Motorola, a váratlanul 4:3-as képarányú Nexus 9-es tabletet pedig a HTC készíti, és ilyen-olyan homályos vagy renderelt fotókat már mindkettőről láthattunk. Várhatjuk az Android Wear 2.0-ás változatát is, amihez lehetséges, hogy társul egy új okosóra hardver is, de erről még egyelőre nem tudunk semmi konkrétumot (bár az LG kerek kijelzős órája is mostanában jelenik majd meg, lehet, hogy ő lesz a befutó).

Íme, az Evleaks kiszivárogtatott Nexus 6 sajtófotója:


Google+