Telenor Vs. Telekom: Az egyik a magyar munkaadók szégyene

2016.12.03. 17:22 Tomi from Space

A mai napom egy részét mobilos ügyintézésre kellett szánnom: Az ezeréves számom bevittem az előző munkaadóm flottájába, amit munkahelyváltás miatt ki kellett onnan hoznom, aztán mivel a Telenorral évek óta tele a hócipőm, ezért a Telekomhoz való áthordozást is el kellett intéznem. Az egész procedúra kb. 1 óra 15 percet vett igénybe, amit ha azt nézek, hogy szombat délután sikerült véghezvinnem, úgy, hogy két ügyfélszolgálaton is kellett ügyintéznem, igazán példás, valami viszont mégsem klappol, de vajon mi az?

sorbanallas.jpg


Címkék: telekom telenor

Néha jól esik függetlennek lenni

A telefonvásárlás egyik legolcsóbb módja - gondolják az emberek - az, ha a szolgáltatóknál, valami "kedvezményes" tarifával vásárolunk telefont, lehetőleg 2 éves hűségidővel, mert a tarfia "jóaz" és úgysem akarnánk váltani. Az ilyen telefonvásárlások vége az, hogy 2 év után az ember örül, ha szabadul és jellemzően a versenytársaknál talál tarifára és a saját szolgáltatóját már amúgy is rühelli (történik pont ez meg velünk épp...) és mindegy, csak szabaduljon tőle. Igen ám, de ilyen jön képbe a csúf gonosz kedvezményesen vásárolt telefon, ami továbbra is köti az embert a szolgáltatóhoz, hacsak nem...

locked-mobile_2996961b.jpg


Címkék: függetlenítés

Vodafone ReadyPay

2016.06.16. 14:49 Tomi from Space

Informatikus korom hajnalán az azóta megszűnt MATCH szupermarket hálózatnál kezdtem a pályafutásomat, ahol adminisztrátor voltam. Akkoriban 2001-et írtunk és az internetezés még mondhatni gyerekcipőben járt itthon, de már akkor is voltak online rendszerek, melynek hála a bolt számítógépei a neten keresztül kommunikáltak a központtal. Egész nap ment az információcsere a kemény 64K-s vonalon (ráaggatva legalább 5 desktop PC-vel, a sebesség ebből már ki is található, hogy milyen gyors volt... :) ). A sebesség mellett viszont volt egy másik nagy probléma: Az OTP terminál egy osztott telefonvonalat kapott, ergó ha a műszakvezető délután rácsimpaszkodott a telefonra, hogy felhívja a családot és megkérdezze, hogy mit vigyen haza a boltból, addig a boltban megállt az élet és nem lehetett kártyával fizetni. A tapasztalt pénztárosok ilyenkor berohantak a raktárba és szóltak a "Józsinak", hogy tegye már le, mert a vevő fizetne...

 

creditcard.jpg

 


Címkék: vodafone readypay

Sea Hero Quest: Utazás a demencia ellen

Az egyre jobban fejlődő orvostudománynak hála az emberek  soha nem látott életkorokat élnek meg, de a természet sem rest és igyekszik mindig valami újdonsággal meglepni minket. Régen a demencia nem volt annyira látványosan megjelenő betegség a népesség körében, mint napjainkban, hiszen a demencia egy jellemzően időskorban jelentkező kórkép. A demens betegek változó tempóban, de leépülnek, egyre több "funkciójukat" veszítik el és a betegség utolsó szakaszában már önálló evésre és ivásra is képtelenek A betegség nem csak a betegekre, de a betegek közvetlen környezetére is rendkívüli hatást gyakorol, hiszen a demenciával küzdő emberek egyre több és összetettebb ellátást igényelnek. Sajnos a szűk családomban is megjelent az Alzheimer-kór (a demencia egyik fajtája), úgyhogy első kézből tudom, hogy mennyire nehéz felvenni a harcot egy ilyen betegséggel szemben.

Lehet egyáltalán harcolni ellene?

Egyelőre nem, hiszen túl kevés információ áll rendelkezésre a betegség kialakulásáról és ezáltal a lehetséges gyógymódokról is. A betegeket nagyon nagy odafigyeléssel és alázattal kell gondozni, jelenleg ez a legtöbb, amit a hozzátartozók és az orvosok tehetnek. Hosszú ideje folynak kutatások a demencia korai felismerésével és gyógymódjával kapcsolatban, de mivel ezek rendszerint esettanulmányokat igényelnek és ezek rögzítése nagyon sok időt és egy hosszas beteg-orvos kapcsolat kialakítását is igénylik, nagyon lassan haladtak, legalábbis eddig. A Telekom jótékony kezdeményezésének hála ugyanis megjelent egy játék, amivel igazi Hősök lehetünk és rengeteget segíthetünk a kutatásban!

screenshot_2016-05-24-21-28-48.png


Címkék: játék telekom alkalmazások

A saját telefonja rázta halálra a japán tinédzsert (18+)

2016.05.31. 23:50 Tomi from Space

Mi is csak annyit tudunk az esetről, amennyi a videón látszik. Spoiler, úgyhogy fehérrel írtam. Aki nem bírja a vért, de érdekli a sztori, jelölje ki egérrel ezt a részt, aki szereti a borzalmas jeleneteket, az nézze meg a videót. A srác az egyik számítógépnél ülve és a telefonját nyomkodva egyszer csak áramütést szenved, ami több másodpercen keresztül tart, mindaddig, amíg a telefonjából ki nem "szakad" a töltő, ami feltehetően zárlatos volt, így okozva áramütést, ami később halálosnak bizonyult. A legmegdöbbentőbb, hogy az internetkávézóban legalább 10-en voltak és csak 1 ember volt közülük hajlandó segíteni :(

 


Címkék: baleset

Star Wars: Galaxy of Heroes - Elindultak a Guild-ek

2016.05.09. 17:04 Tomi from Space

Remélhetőleg már sokan tudtok arról, hogy egy újabb Star Wars-os játék került be az Android vérkeringésébe: a Galaxy of Heroes. A játék egy körökre osztott stratégiai játékra hasonlít leginkább, de a mostanság micro-paymentre utazó upgrade-ek sem hiányozhatnak belőle. A cél, hogy shard-ok, azaz szilánkok megszerzésével kinyissunk számunkra szeretett karaktereket és a különböző speciális képességű szereplőkből összeállítsunk egy olyan csapatot, amivel aztán végigverhetjük online az egész mezőnyt. Én személy szerint november óta játszom a játékkal és kezdett némi állóvíz kialakulni körülötte, amit a Lucasfilm és a Disney a Guild-ek, azaz a több játékos által alkotott csapatok bevezetésével próbált orvosolni, kimondottan sikeresen!

goh.png

A Guildekben csapatszinten is gyűjthetjük immár a pontokat, amiket később raid-ekre költhetünk el. A raid-ekben pedig gamorrean guard-okkal és egy Rancorral mérhetjük össze a tudásunkat. Tapasztalatból mondom, hogy 20-30 aktív, 70-es szinten, vagy a fölött lévő emberrel egy 3-as szintű raid is felér már egy rémálommal, úgyhogy aki egy Tier VI-os raid-en gondolkodok, jobb, ha már most kivesz 2 hónap szabadságot nem csak magának, de az összes guild tagjának is. Ha még nem sikerült egy csapatba sem csatlakoznod, akkor a Heroes of Hungary szeretettel vár, meglévő 70-es szint alapfeltétel, ütős karakterek pedig előnyt jelentenek. Azoknak, akik nagyon rá vannak kattanva plusz infó, hogy az Andy nevű Android emulátort, feltéve PC-n is játszható a játék ;)

Ha nem értettél semmit a fent írtakból, ideje leszedni és játszani a Galaxy of Heroes-t, higgyétek el, nem fogjátok megbánni. A barátok, a család és az egyéb humanizált kapcsolataitok viszont igen, de kit érdekel, hiszen már lehet raidelni is!

play-store-download.png

 

 


Címkék: star wars

MostVagyok

Megjelent egy új egy új applikáció, ami az instant fotózás és feltöltés és az egyszerű és hipergyors képszerkesztés szerelmeseit fogja megörvendeztetni: Itt a MostVagyok, ami üde színfoltot jelent az online dokumentáció világában :) De mire is használható? Ebben a posztunkban ezt nézzük meg!

 

mostvagyok1.png

 


Címkék: telenor mostvagyok

[Kikapcsoló] Alto's Adventure

2016.02.12. 09:47 ][-][alo

Emlékeztek még a Monument Valley-ra? Hasonlóan szép grafikával vár rátok egy síelős játékocska!

screenshot_2016-02-11-14-50-19.png

 


Címkék: játék alkalmazások [Kikapcsoló]

2 percért 2 gigabájt a Drive-odon!

2016.02.09. 07:28 ][-][alo

Emlékeztek? A Google már tavaly is kedveskedett a Biztonságosabb Internet Napja alkalmával: nevezetesen egy gyors önvizsgálat után 2 GB plusz tárhelyet kapott mindenki, aki elvégezte az ellenőrzéseket.

Idén is a "nyakunkon" ez a drága világnap - nosza, bővítsük megint a tárhelyünket! :-)

screenshot.png

 


Címkék: google hírek akció

Bővíthető memóriás Nexus 5!

2016.01.29. 09:18 ][-][alo

Sokak álma teljesült végre! Itt a microSD foglalattal ellátott Nexus 5 készülék!

nexus-5-microsd-card-mod-1.jpg


Címkék: para hardver Nexus 5

Google+