Ha nem tudod mi legyél Halloween-kor, öltözz zombi Steve Jobs-nak!

steve-jobs-465x593.jpg


Címkék: para

Lenovo s860 teszt – fémházas duracell-nyuszi

2014.10.31. 06:36 Yarner

Nagy érdeklődéssel vártam az első Lenovo készüléket, ami az valaha is a kezeim közé kerülhetett – megint csak tesztpartnerünk, az eMAG jóvoltából. Az elsősorban laptopjairól ismert cég már csak azért sem volt korábban gyakori vendég a házam táján, mivel hivatalosan csak idén ősszel kezdték forgalmazni az országban a mobiljait, annak ellenére, hogy hazai pályán, Kínában 2014-re a legnagyobb okostelefon-gyártóvá vált, ami azért tiszteletet parancsol. A puszta kíváncsiságon kívül persze azért is izgatott a találkozás, mert tudjuk, hogy a Google által rendbe szedett Motorola már a Lenovo zsebében van, és körülbelül most, a 2014-es Moto X-G szériával futott ki az ancien regime, így a következő generáció már a pekingiek gyámkodása alatt készülhet el – azt sem tudni egyelőre, hogy milyen logó alatt. (Ne feledjük, 2005-ben a nemzetközi laptoppiacra is ugyanígy törtek be, az IBM ThinkPad felvásárlásával.) Tehát mindenképpen érdekes és az egész Androidra kiható kérdés, hogy a piacon újoncnak számító megacég mit gondol az okostelefon-gyártásról.

428201413350PM_635_lenovo_s860.jpeg

Röviden azt mondanám: nem csinája túl rosszul. Kezdjük a nyers részletekkel, lévén nem egy unalomig ismert készülékről van szó, íme a speckók:


Címkék: teszt lenovo készülék

A Google+ tök jó hallowenes képeket készít

2014.10.29. 21:16 ][-][alo

Október 31-e közeledtével elkapta a Google+ készítőit is a halloween-láz. A korábban angolszász területek ünnepe mára világméretű dzsemborivá nőtte ki magát... Lássuk, mivel segít ünnepelni a Google+ Fotók alkalmazása!

001.jpg


Címkék: videó alkalmazások automatikus szuperség auto awesome

Ilyen lesz az új Android - az anyja sem ismerne rá

2014.10.28. 13:24 Yarner

Marques Brownlee az internet nagy kedvence, és nem véletlenül, a szimpatikus brooklyni srác kiváló minőségű, elfogulatlan bemutatókat készít mindenféle kütyükről, s mivel hírneve szárnyra kapott, már egyre exkluzívabb dolgokról tud beszámolni, ott van a legnagyobbak között. 

mkbhd.png

A mostani MKBHD az Android Lollipop legfrisebb változatát mutatja be rendkívüli alapossággal - azokat az apróságokat, amik megadják a rendszer ízét, karakterét. Meg kell, hogy mondjam, az egész UI olyan radikális átalakuláson ment keresztül, hogy per pillanat a saját anyja sem ismerne rá, de egy 2007-es Andy Rubin garantáltan nem. (Nagyon kíváncsi lennék a véleményére, milyennek látja most a kreálmányát, remélem, valaki mikrofonvégre kapja két robotpárbaj között.)

mkbhd1.png

Pár dolog, amit kiemelnék a bemutatott újdonságok közül:

animmaciomindenhol.jpg


Címkék: videó lollipop android

App!mobile 2014 konferencia: mi jön az aranyláz után?

November 12-én, immár negyedszer rendezi meg a HWSW a mobiltermék-fejlesztői konferenciáját, az App!mobile-t. A szervezők közel 60 előadással, köztük több külföldi előadóval várják a szakembereket.

Idén több mint másfél milliárd okostelefon és tablet talál gazdára. A két szomszédos termékkategória piaca mindössze néhány rövid év alatt beérett, a növekedés lelassul, a piaci viszonyok megszilárdulnak, várhatóan hosszú időre stabilizálódnak és konszolidálódnak. A kísérleti piac átadja a helyét a termékeny  kiszámíthatóságnak. A mobilipar alapjaiban különbözik attól, ami akár csak két évvel ezelőtt volt, az  okoseszközök ma már a társadalom legalsó rétegeit is el tudják érni, valódi tömegtermékek.

Az App!mobile 2014 konferencián a mobiltermék-fejlesztés legújabb trendjei, problémái és azok megoldásai kapják a főszerepet. November 12-én, a MOM Kulturális Központban közel 60 előadást hallgathatnak meg a látogatók, és több külföldi vendégelőadóval is találkozhatnak. Az idei program jónéhány kitörési pontot is tartalmaz, igyekszik teljes piaci kitekintést nyújtani a hagyományos fejlesztői és UX témáktól kezdve a mobilfizetésen és az m-kereskedelmen át, egészen a vállalati mobilitásig, a médiatermék-fejlesztésig és a mobilhirdetésekig.

 

appmobile_foto.jpg


Címkék: android alkalmazások App!mobile

Klick - eredményhirdetés

2014.10.24. 08:19 ][-][alo

A "szavazás" lezárva. Aki nem nyert, ne búsuljon, nézzen inkább vissza a Klick cikkhez, vagy a Facebook oldalunkon a beharangozó poszthoz, hiszen a hozzászólások között nem egy olvasó jelezte, hogy van neki elfekvőben ilyen, vagy ehhez hasonló kis kütyü, s azt megosztaná mással. A többit oldjátok meg ügyesen! :)

IMG_20140903_101313677.jpg

Lássuk hát...


Címkék: játék nyereményjáték

Teszt - Huawei Ascend P7

2014.10.22. 18:00 Hrobert

A Huawei neve itthon elsősorban a megfizethető árú, de nem feltétlenül kifogástalan minőségű telefonok kapcsán vált ismertté, ugyanakkor ahogy a többi kínai gyártó, ma már ők is egyre feljebb igyekeznek magukat pozicionálni. Tavaly kisebb meglepetésre nagyobb gyártókat idéző keynote-ot szenteltek csúcsmodelljük bemutatásának, ami fel tudott nőni a hírveréshez, Gabking kolléga is elismerően nyilatkozott a készülékről annak idején.

Idén nyáron pedig bemutatkozott az utód: a P7 ugyan nem érkezett akkora felhajtással, de minden jelentős ponton előrelépés történt, tesztpartnerünk, az eMAG jóvoltából pedig mi is vetettünk rá egy hosszabb pillantást. 


Címkék: teszt Huawei

Nokia Here (béta) - most már minden androidosnak!

2014.10.22. 09:49 ][-][alo

Korábban még csak egy kiszivárgott béta programról adtunk hírt, aztán bejelentettek egy külön Samsungosoknak tálalt bétát is, most pedig...

Screenshot_2014-10-03-11-00-39.png


Android 5.0 Lollipop - Frissítési körkép

2014.10.21. 11:26 ][-][alo

Október 15-én jelentette be a Google az új Nexus termékekkel az 5.0 verziószámú Android rendszert. Ebben a posztban igyekszünk összeszedni a gyártók frissítési közleményeit.

Lollipop Forest.jpg


Címkék: frissítés lollipop

Lollipop háttérképek

2014.10.21. 08:17 ][-][alo

Nincs még az új, 5.0-ás Android rendszer a telefonodon, táblagépeden? Kicsit közelebb kerülhetsz a Lollipop élményhez, ha a mobileszközödre letöltöd és beállítod a hivatalos wallpapereket. 

nexus2cee_thumb-lollipop-wallpaper-01.jpg


Címkék: háttérkép lollipop wallpaper

Google+